Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Thinkpurple0
    23. Kolovoz 2025. 12:38

Mi smo na 25 cipele 🙈🙈 ima veliko stopalo... sva sreca imam od seke sve ocuvano zimsko taj broj. Morat cu mozda samo jos jedne tenisice da imam za zamjenit kad se jako uprlja/smoci u parku.
    Ali vanilla tak sam ja njoj negdje u 5.mj isprobavala od seke 24 i mislim si sipak, taman bude prosisala njeno, moram joj uzet ipak 23... i odem u ducan po 23 sandale i uvjeri me zena da je ona cisti 24 iako mi u tome izgledala ko klaun. I prode mejsec dana i u 6.mj moja N nosi 24, skoro pa taman. Evo sad u 8.mj joj jedva guram nogu u 24 😅 tak da ovih dana prelazimo na 25 🤪
    A robu... nemam pojma... nosit ce preveliko 🤷‍♀️ 
    Unname kolko jos do termina? Jesi sve pripremila?
    .
    Pelene mogu rec da smo rjesili. Evo od 1.8.nismo stavili niti jednu osim nocbu pelenu. Desi se jos da se tipa svaki drugi dan upiski jednom i to ugl kasno popodne/navecer kad joj valjda padne koncentracija. Jos ju podsjecam, kad vidim da cupka ili se drzi dolje, ali ide i sama. Popne se na klupicu i na wc ode i to bez nastavka jer hoce biti velika. Tutu jako rijetko koristi iako joj stoji pored skoljke. Vani imam problem ako nema wc jer nece na travi piskiti pa trpi dok jurimo traziti wc. Al radim na tome 🙈 ugl ja zadovoljna kako joj ide. Vjerujem da ce to u narednih njesec dana skroz sjesti.

• cordis00
    23. Kolovoz 2025. 14:38

Uh moja nosi 104 kad je bumbasta, starija je tanja od nje. Koma. Radimo i dalje na tim kilama. Bake ju sopaju strasno i ljuta sam uzasno i ispadam nezahvalna sta smo tu na moru, u najgorem trenutku kad su uskocile pred porod kad sam bila koma i iza poroda kad je sve krenilo sa sepsom itd su pocele sopati kad ja nisam bila prisutna. I naravno da se dijete udebljalo. Daju sve sta pozeli, a ona nekad trazi bezveze kad vidi druge da jedu il kad je umorna. O sladoledima keksima da ne pricam. Sve sta sam protiv joj se davalo. I zbog tog jedva cekam nazad u Zg i vrtic jer je to sad ovdje borba s vjetrenjacama. Ne mogu dirigirat pa otic malog uspsvljivat.

Sad je po ljeti 104 bilo ok jer je kratko, ne znam sta cemo za jesen kad krene duza roba. Al vecina je usko pa nece smetat tj vuc se.
    Ja vecinom imam hm, lidl, next. Nesto malo zara i reserved. Pazim da ne uzmem preusku robu. Inace kad mi dijete dode tipa do 103 cm visine, odma kupujem 110 jer joj je 104 malo. Nez kako vi.
    Ako mi je dijete visoko 98, po meni je tak broj prerasla.
    Bar mojima bude knap.
    Cipele je cisti 25, planiram tako uzimat za jesen/zimu pa kad preraste preraste.
    —-
    Da za komplikacije pa GO se ne isplati, obrnuto treba jer prekidom komplikacija ulazi u R1. Sretno! Bit ce sve dobro :).
    I ja sam tako rodila u 8.mj, u 9.mj je starija krenila u jaslice (tad je imala 1g i 10mj pri kretanju), navikla se iako je vise bila kuci nego tamo zbog bolesti. Vise od tih promjena ja ne bi provodila, ja sam zato cekala za dudu na zimu. A skidanje pelene na ljeto.
    Ja svojoj maloj nisam ni pokusala skinut pelenu, svaka cast vama, malo je regredirala s dudom otkad se mali rodio i nisam htjela nista silit. Krenit cemo kad sama kaze, al vjerujem do 2ipo, mislim da ce uspjesnije skinit od seke jer piski i sad manje nocu od seke.

👩33g👨33g 👧👧👶

• Tonkica1509
    23. Kolovoz 2025. 22:05

Mi smo na 98 veličini, visok je ali mu bude u struku široko jer je mršavko. Sad ću naručivati od next robu za jesen jer mi je najizdržljivija i kolko god perem dobro izgleda. Noga isto 25, veliko stopalo. Sad mi je nekako iz faze da jede ko manijak došao u fazu da baš slabo jede. Pustim ga, ne forsiram ništ, al ovak mi je mršavko, samo 12kg ima pa razmišljam dal mu kupiti nešto za apetit 🤔 a opet s obzirom koliko je aktivan i na biciklu nema se kad udebljat.
    Moram ga pohvaliti, spava sam u svojoj sobi ☺️ dugo smo pričali o tome, polako uređivali sobicu, kad je krevet stigao smo ga nas dva skupa montirali i šrafali i baš je bio sretan. Na kraju to prošlo s nula drame, sam kaže da on ide spavati u SVOJU sobu i nek mu spustim rolete i upalim lampicu da si pročita nešto 😆 uglavnom urnebesan je, ima izjave da boli glava. I nula filtera, hoda po ulici i veli "glee mama ide neka jako stara baba". Teta u dućanu ga pita kak mu se zove braco, kaže on "bebač". Tak da sad ekstra pazimo kaj pričamo kraj njega jer sve pamti i ponovi i izbrblja svima. I ima sad faze kad je umoran da izgubi kontrolu pa hoće lupiti mamu, hoće lupiti bebu, pa drugu sekundu je oprosti mama, oprosti beba. Kak su vaši s tim? Tantrume ima jako rijetko, al evo zna izgubit tak kontrolu kad je preplavljen ili preumoran.
    Beba je super, velika spavalica, kad je budan samo se smješka, baš je nezahtjevan. Ili sam samo ja opuštenija. Nekako imam osjećaj da mi je s L bilo dosta teže 😅

Karamela22
    24. Kolovoz 2025. 16:03

Bas velike bebe. 
    Moj je isto mršav ali stvarno ok jede. Sad kad su ga zubi mučili je malo stao s klopom ali kad je to prošlo opet sve ok. Ali i dalje je malo ispod 12 kg. Prepisujem sve genetici 😬 
    Ja nisam probala s pelenama još. Probat ću sad ali nekako mislim da nije spreman. 
    Prije bi bio spreman za spavanje u svojoj sobi jer se sam pokupi na spavanje kad mu je dosta svega. 
    Tantrumi su za sad ok. Ništa strašno. Sad kad sam to rekla me strah da će biti kaos 😂 

• cordis00
    25. Kolovoz 2025. 18:58

Tonkica super za sobu! Ma pravi velik decko i zna sta hoce😁.
    Uh moja je ratoborni vrazicak. Ima tantrume svaki put kad joj nije po volji il se svadi sa sekom. To od prve godine jos. Ide kao tuci jer oponasa stariju, al ne tuce zapravo. Al u cemu je bolje od seke iako je turbulentniji karakter, bolje izrazava i obraduje emocije, ne drzi u sebi. Nekad dode i kaze- ja cu plakati, ja pitam hoce kod mene, onda dode i sjedne u krilo😆.
    Seka je dosta mirna i tek sad obraduje emocijr i zato to sve tako ide, a ona je bila mirna do iza 2.god. Dok je s malom frka od rodenja. Bolje da su takvi, prije ce to sve savladat iako je tesko s njima.

👩33g👨33g 👧👧👶

Ally007
    01. Rujan 2025. 13:41

Evo i nas nazad na kopnu nakon godišnjih. 
    Moram vam priznati da mi je ovo bio najvise iscrpljujući GO do sada. Mali je odlucio bas sad imati neki skok u razvoju, buditi se 5x svaku noc, a po danu se samo pregovarati i svadjati ko stari deda. Pi*di kad god ne dobije sto zeli, povremeno bude i pravi tantrum. Moram priznati da je izludio i mene i muza i bome vise puta dobio po guzi. Ali ni to ne funkcionira pa smo skupili svu svoju psihicku snagu da nadjemo neku formulu za rješavanje (u cemu smo djelomicno uspjeli).
    Danas je bio povratak u vrtic nakon mjesec dana, naravno uz urlanje. Al s obzirom na to da nikad ni nije isao bez urlanja nekako mi to nije doslo kao šok. Evo trenutno imam pauzu i odmaram se na poslu. (do tog je doslo).I dalje se nece niti malo igrati sam, a svega se i boji tako da mu moram dati "rukicu" kad ide gledati vesmasinu ili slicno.
    Htjela sam vas pitati - da li vasi spavaju na jastuku? Moj je jos u kinderbetu, ali dosta je sitan (mislim da nije iznad 90 cm visine i 10 kg). Al mi se vec mjesec dana zali da mu je krevet "nedobar", a skuzila sam i kad pokusa spavati na kaucu koji je tvrdji da kaze isto. Pa si mislim mozda da mu stavim neki najmanji jastuk da mu bude mekanije, mozda bi mu to rijesilo problem. Ima li tko savjet/preporuku za jastuk? 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

Thinkpurple0
    01. Rujan 2025. 14:18

Ally nisi sama, imam i ja jednu tvrdoglavu ratoborku doma. Koliko ona moze pruzati otpora to nemozes vjerovat. Nekad imam osjecaj da napravi i kontra onoga sto joj pase samo ako meni ne pase da bude ipak po njenom a ne po mom. 
    😤
    Spavanje, evo da te "utjesim", zadnjih noci smo budni od 23 do 4-5, jer zakaj ne. Pricamo ko sve spava, idemo piskit, kakat, jer kao mora a ne mora nego izmisli samo da ju dignem iz kinderbeta, prepricava sve zivo i nezivo, danas za popodnevni spavanac se dizala kao kasljat preko ograde i vracala se nazad 45 min 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ izludit cu. 
    Spava na jastuku od kad je imala godinu i pol jer si je pocela sama plisance pod glavu stavljati. Ima iz ikee neki ful tanki bas za bebe. A inace imas od vitapura my first pillow, taj cemo joj sad staviti, njemu mozes regulirati debljinu vadenjem punjenja koliko mu pase, pa probaj. 
    Taj mi starija ima vec 5 godina i zadovoljni smo. 
    Starija je danas nakon 2 i pol mj otisla u vrtic u suzama, nije htjela ici... mala i ja smo doma, nastavljamo simbiozu 🥴

AnnieP
    01. Rujan 2025. 14:18

Šaljem ti poklon vaučer u vrijednosti od 100 € koji možeš iskoristiti na web-stranici: https://www.valamar.com/hr/ambasador-forma-za-novog-korisnika?loyaltycardnumber=MTAwMTEzMjU3NjY4 za svoj prvi odmor u Valamaru. 
     Unesi svoje osobne podatke i na e-mail ćeš dobiti svoj vaučer.
     Nadam se da ćeš se lijepo provesti!

🩷 7/2022
    🩷 6/2025

Vanilla Diva
    01. Rujan 2025. 14:27

Cure bas mi tesko citati da imate te teske todlere jer ja imam jednu pravu malu damicu doma. Dobra je, slusa i igra se sama. Kuc kuc u drvo. Spavanje tak tak, to je tema za sebe. Kod bake prespava u svom krevetu cijelu noc, ali doma dolazi nama u krevet pa ide piskiti pa pije vode i tak par puta u noci. Ali preko dana je pravi mali anđeo. Sve se dogovorimo. Jedino je mamin priljepak al to nije nesto novo. Ja sam na preostalom godisnjem pa idem na komplikacije i stcarno mi je lakse. Prosli sam tjedan bila na poslu i umirala. Veselim se novom periodu. 
    .
    Danas je krenula u vrtic prvi dan. Muz ide ovaj tjedan s njom na privikavanje, ja iduci. Zasad je super, veseli se vrtic.. e budemo vidjeli kak bude kad krene ostajat. Mene brinu vrticke viroze posto sam trudna. Jel imate kakav savjet za imunitet? Ona je u dva navrata uzela Problis one vrecice. A nez jel da joj uzmem jos nesto. A za mene? Osim naravno voce povrce..

🩷👧19.08.23.
    🤰Due date 26.3.2026., stiže curica 🩷

• cordis00
    01. Rujan 2025. 15:03

Ja sam starijoj kupila jastuk kad je presla na krevet za toddlere, a to je bilo s oko 3ipo god, taj vitapur first pillow i izvadila sam pola punjenja, al ga bas ne koristi.
    Maloj cu isto kad prede u taj krevet za velike, iza 3.g., preporuke su do 3g u kreveticu s ogradicom radi bjezanja van.
    Moje cure spavaju noc, al je problem stariju nagovorit da legne, a idu skupa lec pa zezne manju koja bude bas premorena tad  odvojeno ne zele lec, sad oko 8ipo su u kreveticu, al ide navlacenje do 9, a bude se u 7. Ja ne znam kako cemo ih vratit na spavanje do 8 kad krenu u vrtic. Bit ce borbeno.
    Kod mene je uvijek svadanje i koljacina po danu, ako je od jedne onda od druge, moje iskustvo je da je bolje da to krene cim ranije jer ce ranije i proc. Starija je pocela izvodit tek s 3g, imala je nakon 2.g pokoji tantrum, al slabo, bila jako poslusna beba. I sad bude nekad tako teska, agresivna prema meni, tuce me. Mala je ljutka oduvijek, s 1g je vec govorila ne i necu, al imam dojam da ce ju to sve ranije i proc i bolje tako, da se nauci nosit s emocijama ranije. Starijoj bude bas tesko kad je ljuta, a ne zna sta ce sama sa sobom pa me tuce, nije takva s drugima i van kuce. I vjezbamo neke tehnike, al kad ju opali, ne mos tu nista. Mala ju kopira u svemu tako da me i ona tuce. Blago meni😅.
    —-
    Uh vanilla drz se, nemam ti sta pametno za rec, ja sam se isto bojala nekih bolesti, ako se sjecas cak sam isla vadit protutijela za petu bolest, srecom sam preboljela.
    —-
    Sretno svima koji ste krenili s vrticem, mi smo jos na moru 3tj, bit ce puno suza kad dode na njih red, bit ce doma skoro 3 puna mjeseca tad.

👩33g👨33g 👧👧👶

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani