Hvala ti! Rijeci ti se pozlatile ❤️
🩷19.08.23.
🤰17.07.25 ➕️
Due date 26.3.2026.
Vanilla cestitam!! Nek bude skolska! ❤️
Kolko se sjecam ti si prvu prelezala, drzim fige da ova bude laksa 🤞🏻🤞🏻🤞🏻
I bravo za pelene!
Koliko je trajalo dok ste dosli do ove faze?
Ja neznam jel mene moja zafrkava ili ja nisam dovoljno dosljedna... a i zeza me ovo vrijeme, plus svaki dan idemo van i ujutro i navecer i onda stavim pelenu kao i za spavanja, tako da zapravo samo par sati dnevno je bez pelene... neznam kak da to drugacije izvedem...
Čestitam na plusiću, nek bude školska i dosadna trudnoća 🥰
Think nama se ajde malo uspavljivanje popravilo. Ali sad opet mora biti mama, što kužim jer mu je teško zbog bebe i hoće se maziti. Mislim sad hendlamo tak, ali meni muž zna često navečer raditi, samo razmišljam kak budem ih onda oboje 🫣 i on je s nama u krevetu još i baš mi je pomalo dosta toga sad već. A tolko je vezani za mene da niti ne znam kak da to izvedem.
Od novosti, ovaj tjedan NAPOKON selimo u novi stan 😆 znači ne mogu vjerovati da smo dočekali, trebali smo preseliti pred porod pa nikako da radove dovrše. Sad ćemo preseliti i ne znam dal da onda probam L naučiti da spava u svojoj sobi? Ili da mu dam još vremena da se prilagodi (i na bebu i novi stan)? Kakva su iskustva s tim promjenama?
I za pelenu, nama je sad skroz zatišje, ali očekivala sam to zbog bebe. Idemo u rujnu na more pa ću onda probati ga skinuti. Možda uspijemo 🤷🏻♂️
Za bebu se nemam kaj požaliti, ko bubica 😅 sad je došao prvi skok pa bi se puno nosio, ali ovako uopće nije zahtjevan. Daj cicu i čistu pelenu i njemu je dobro. Po noći se budi cca svaka tri sata, odnosno ne budi se, zatvorenih oči je kad ga preskidam, pocica i spava dalje ko top. Više mi je sad L zahtjevan jer se budi svaki dan u 6.20 ko sat. Ali ga navečer pospremim do 20, što prije nikako nismo mogli.
Tonkica jeeeej za stan!! Konacno!! 🥳🥳
Pa vidi mozda da probate mu objasniti da je to njegova soba da tamo spava pa ako upali iz prve super. Neznam jel imate opciju ubacit lezaj i za tebe/muza pa da se vi onda kad prihvati iselite iz te sobe?
A inace i N je jako vezana za mene, samo ja sve smijem, pogotovo navecer, to budu teske drame ako muz uopce proba ju obuc a kamoli sta drugo. A inace on ju stavlja spavati valjda vec godinu dana. Tako da vjerujem da je to neka separacijska faza. I starija ju je imala isto tako s 2 godine, trajalo je oko 3 mjeseca. Sjecamo se dobro jer je urlala kad je isla spavati navecer ko da joj kozu deremo. A ona je od kad je imala 9 mj spavala sama u svojoj sobi. Onda smo se muz i ja uselili u njenu sobu dok nije proslo.
Thinkpurple, hvalaa 🩷 je je, u prosloj sam zadnja dva mjeseca lezala. Nadam se da ovaj put ne budem morala. Ali bit ce kak ce biti, vazno samo da je beba zdrava i to je to.
Za tutu nam je do ove faze trebalo neka 2 tjedna. Ali evo, urekla sam se kad sam rekla da je jednom piskila u gace u 3 dana i onda se danas vec dva put popiskila. Ne znam o cemu ovisi, zasto nekad trazi i kaze ranije nekad kad vec obavi ali to je valjda sve dio procesa. Mislim da se ne moze u par dana osim kod starije djece. Kod nas najbolje funkcionira ta neka rutina (ujutro kad se ustane pa poslije dorucka pa kad idemo van, kad dodemo doma, u kaficu, poslije spavanca...) ovisi naravno o danu ali to puno bolje funkcionira od mog stalnog pituckanja "hoces piskit, jel tise piski". Mislim da joj to ide na zivce jer je tak par puta rekla ne i za 2 min se upiskila u gace. Pa sam promijenila taktiku. Nama je sad prednost sto smo na moru pa nisam opterecena tim da ce se uspiskt u gace pa pelenu uopce ne stavljamo osim za spavanje. Ne znam kak ce to izgledat kad dodemo doma... veci mi je problem da se upiski used parkica ili trgovine npr ili kaze da joj se piski a nema wca u blizini (ovdje uvijek mozemo u neki sumarak i poslije plaze piski tak "u grm"). Natucila sam one neke gacice sto navodno ne propustaju sve ako se uspiski a njoj su kao obicne gace i daju mokar osjecaj pa budemo vidjeli. Ne znam dal da uzimam prijenosnu tutu...
.
Tonkica, i tebi hvala! 🩷🩷 i moj savjet je probati odmah da ti stariji spava u svojoj sobi, napravite oko toga big deal kao kak je on sad velik i ima samo svoju sobu i bla bla. Ako ne upali, onda poslije polako.
Ja isto imam plan svoju preseliti u njezinu za spavanje ali u zadnje vrijeme nesto cvili u snu i nekak je cendrava i isto samo "mama mama". Isto samo sa mnom hoce spavati i sve tak da je ocito faza kroz koju svi prolaze sad
🩷19.08.23.
🤰17.07.25 ➕️
Due date 26.3.2026.
Joj kao prvo Vanilla cestitam! Zelim ti urednu skolsku trudnocu! I lijep datum imate, taman ce biti lijepo vrijeme, a nece biti vrucine😀.
Tonkica cestitam na useljenju, i vama nek je sa srecom! Mozda da vec sad krenes pricati unaprijed. Ja sam dosadna sa tim pricanjem i pripremama, ali stvarno svaku promjenu najavljujem dugo unaprijed da sto glade prode. Kad smo malu prebacili kod seke, najavljivala sam mjesecima, pricala kako ce bit lijepo, a kad je starija selila prva, onda se prvo napravila igraonica tamo i igrala se par dana, mozete skupa nesto odabrati za sobu itd. Mi nismo imali problema ni s jednom, obje su bile malo ispod 2g i prebacili smo ih mjesec pred porod da ne budu dvije promjene u isto vrijeme.
Ja osobno bi odmah prebacila pri useljenju tj odmah bi najavila i dala par dana da se igra tamo i privikne i onda prebacila. Muza ne bi slala tamo, ali bi dolazili kad god bude trebalo.
Jer ako se na nesto takvo naviknu, muz se nece vratit nazad neko vrijeme😅.
Sad je muz spavao sa curama kako su njih troje imali rotu i naravno da su to iskoristile, starija nije htjela u svoj krevet, dugo bi im pricao price i jos bi ujutro presla kod njega prije zore🙈.
Ono sta sam cekala je da krene spavati noc. Sretno! Javi kako je proslo!
Pelene joj bas dobro da vam tako ide! Ljeto je bas idealno za to. Do jeseni ce skuzit svi. Meni se sad nije dalo kako je mali dosao, dudu isto tako, mala se vezala za dude, sad odjednom hoda s 3 dude, inace je imala samo za spavanje, sad nosi u rukama i ustima.
Ja cu to na zimu😅
👩33g👨33g 👧👧👶
Buhaca i think vidim da muku mucite sa spavanjem i da ste na rubu zivaca. Sa starijom sam prosla da je dobro spavala pa imala tu regresiju kad se spavanje poremetilo i onda je nastavila dobro spavati. Sa malom to nisam imala jer je katastrofa spavala svo vrijeme dok nije pocela dobro😅. Ocu reci, proci ce, deprivacija sna je stvarno najgori oblik mucenja i vjerujem da ste na rubu. I onda treba jos izdrzat tu njihovu nervozu i tantrume.
Nadam se da necete morati jos dugo, nemam nista drugo utjesno za reci🙈. Bit ce bolje (jednom).
👩33g👨33g 👧👧👶
Joj kao prvo Vanilla cestitam! Zelim ti urednu skolsku trudnocu! I lijep datum imate, taman ce biti lijepo vrijeme, a nece biti vrucine😀.
Tonkica cestitam na useljenju, i vama nek je sa srecom! Mozda da vec sad krenes pricati unaprijed. Ja sam dosadna sa tim pricanjem i pripremama, ali stvarno svaku promjenu najavljujem dugo unaprijed da sto glade prode. Kad smo malu prebacili kod seke, najavljivala sam mjesecima, pricala kako ce bit lijepo, a kad je starija selila prva, onda se prvo napravila igraonica tamo i igrala se par dana, mozete skupa nesto odabrati za sobu itd. Mi nismo imali problema ni s jednom, obje su bile malo ispod 2g i prebacili smo ih mjesec pred porod da ne budu dvije promjene u isto vrijeme.
Ja osobno bi odmah prebacila pri useljenju tj odmah bi najavila i dala par dana da se igra tamo i privikne i onda prebacila. Muza ne bi slala tamo, ali bi dolazili kad god bude trebalo.
Jer ako se na nesto takvo naviknu, muz se nece vratit nazad neko vrijeme😅.
Sad je muz spavao sa curama kako su njih troje imali rotu i naravno da su to iskoristile, starija nije htjela u svoj krevet, dugo bi im pricao price i jos bi ujutro presla kod njega prije zore🙈.
Ono sta sam cekala je da krene spavati noc. Sretno! Javi kako je proslo!
Pelene joj bas dobro da vam tako ide! Ljeto je bas idealno za to. Do jeseni ce skuzit svi. Meni se sad nije dalo kako je mali dosao, dudu isto tako, mala se vezala za dude, sad odjednom hoda s 3 dude, inace je imala samo za spavanje, sad nosi u rukama i ustima.
Ja cu to na zimu😅
Tako i moja sa dudama. Prije samo za spavanje. 1 u ustima 1 u ruci 1 pored mene ako ove 2 zagubi/zasulja. Sad ode gospodicna u sobu i sama ju uzme ako joj je na dohvat ruke, ako ne urla duda duda.
Kako malac?
Hej, curke, nije me dugo bilo, a vidim da ima hrpa novosti!
Kao prvo - cordisoo - bas mi je zao zbog šokova odmah nakon rodjenja djeteta, zvuci uzasno. Jos pogotovo dok smo mi zene u toj ranjivoj fazi kad svi hormoni luduju I vec su ovako emocije pojacane. Glavno da je sve na kraju dobro zavrsilo! Kako ste ishendlali rotu, nije se nitko drugi zarazio?
Vanilla - cestitam 🥳🥳🥳. I ja ti zelim da ovu trudnocu cijelu mozes uzivati opuštena, pokretna I zadovoljna. Naravno da je najbitinije da na kraju sve dobro prodje, ali mislim da bi bas bilo lijepo da mozes uzivati u nekompliciranoj trudnoci.
Tonkica - super za stan! Od mene jos jedan glas za prebacivanje u svoju sobu odmah, pa da to bude jedina promjena u ovom razdoblju, a ne rascjepkano. Ja bih sredila sobu, dovela ga i govorila "wow, kako lijepa soba od... (ime djeteta". Da vidi da ste i vi odusevljeni sa sobom.
Pelene - iskreno, ne pokusavam jos nista ozbiljno. Kak je netko rekao, cini mi se da nije spreman. Ujutro nakon budjenja ako stignem prije posla pitam hoce li piskiti na tutu (neki dan je bio odusevljen jer ima "PUUUNOO" - pisaline, naravno ) I prije spavanja ide piskiti. Po danu pitam ako zeli kod mijenjanja pelena ili kad se pokaka pa kad mu idem na lavabo prati guzu. Al nista to nije ozbiljno, vise dajem kao opciju. Za kakanje I dalje ne dozivljava tutu kao opciju, doslovno se pokaka u pelenu I cim se pokakao mi to dodje reci, ali ne prije samog čina. Pa ne mogu ni odjuriti s njim na tutu. Odlucila sam nis ne forsirati u svakom slucaju. Iovak mu se sad promijenio vrtic, tete, vrijeme odlaska u vrtic jer sam ja krenula raditi itd. I ne znam jeli do toga, ali je i on u nekoj cudnoj clingy fazi (vise nego inace, a i inace je clingy). Samo meni da da ga uspavam (sto prije nije), po noci sizi ako ja ne dodjem do njega, prije spavanja u njegovom kreveticu obavezno se na velikom krevetu (u njegovoj sobi) moramo maziti, I uglavnom tako i zaspi pa ga kasnije prebacujem u kinderbet. Prije je uvijek rekao "krevet" i legao I zaspao. Sad isto - pjevanje, razgovori, hoce u drugu sobu, pa neke nasumicne misli (valjda impresije od dana). I stalno sam sebi govori "ne bojati!". Svega i svakog se nesto boji pa sam sebe ohrabruje. I po noci kad se probudi nakon pijenja flasice ne zeli odmah nazad u krevet nego isto "maziti". Ugl, cudan je, ali ili i njega dotice moj pocetak rada ili je to neka faza koju ocito vise djece prolazi. Vidjet cemo.
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
E, btw, sto se duda tice - kad je on jos bio opsjednut dudama imala sam neki razgovor s taxistom koji me vozio. Pa mi je ispricao da su oni svoju malu odviknuli od duda tako da su ih sve preko noci ostavili u octu da stoje (da se dobro upije aroma) I da su onda maloj rekli da su se dude pokvarile. I kad je trazila da kupe novu da ih vise nigdje nema za kupiti, tj da su sve pokvarene. Da joj je malo trebalo, ali je odustala na kraju. Pa eto, mozda ako nekome upali.
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
Sortiraj odgovore
Najstariji