Ally evo dobro je, uhodavamo se u bebecu normalu,sisa sisa i opet sisa i staaalno kakanje i mijenjanjr malih pelenica. Sta smo naravno jedva docekali kod kuce u svom miru🥰.
Cure su ga odmah zavolile, starija pogotovo, bas me iznenadila. Iako sam se jos izolirala s njim zbog rote, (izlazila samo na wc s maskom i odmah sve dezinficirala), nisu postale ljubomorne. Bas sam ponosna. Bio nam je lak prijelaz s 0 na 1 i 2 na 3, al zato je s 1 na 2 bilo krvavo. Bas zato jer je starija sva njezna i osjetljiva i tad je plakala svaki put kad i mala.
Idemo sutra u dalmaciju konacno :).
Dudu sam kod starije tek s 2g i 4 mj, kad smo pricale o krivom zagrizu i pokazala joj slike na internetu pa je sama rekla da ne zeli vise i tako je i bilo, mozda je 2 noci trazila za uspavljivanjr pa bi joj opet sliku pokazala. Pokusala sam prije tog na druge fore, al kod moje uspijevaju samo dogovori😅.
Ally sigurno reagira na posao i vrtic, proci ce :).
👩33g👨33g 👧👧👶
Ally hvalaa! I ja se nadam trudnoci bez komplikacija (kao svaka trudnica)🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Ocito su onda svi u nekoj fazi clingy na kvadrat. I moja se boji svega i isto govori "ne bojati" a realno muhe se boji 🤣
Cordisoo dobro zvucis! Drzi se. Drago mi je da vam je prijelaz s 2 na 3 tako "bezbolan" i da su cure dobro prihvatile bracu. Barem na prvu. Mene je malko strah isto kak ce moja reagirat na bebu, imat ce 2 god i 8 mj. Al ona je isto jako osjecajna i njezna i place kad drugi placu i uzasno je za mene vezana... ali dobro, bit ce kak ce biti. Naviknut cemo se svi.
🩷19.08.23.
🤰17.07.25 ➕️
Due date 26.3.2026.
Hvala za savjete ✨ ma i mi smo jako angažirani što se tiče pričanja i pripremanja, pogotovo jer nam je stvarno puno promjena, selidba, beba i uvijek mu sve najavljujemo tjednima unaprijed. Sreća pa je on izuzetno pričljivi pa voli da pričamo tak o svemu. Probat ćemo onda krevet, posteljina na aute i sretno nam bilo 😅
Joj e mi smo danas iselili iz ovog stana. Ovo jutro ću pamtiti dugo 😆 L se budio pola noći, ujutro lijepo zakurio (naravno), visi po meni, hoće se maziti, hoće mamu. Pa pokušavam hendlati njega, a istovremeno i beban imao ludo jutro, neće spavati, samo na nama, pa onda njega svako malo provjeravam da ne bi zakurio (pogotovo kak se cordiso desilo pa sad skačem na sve i panika lagano), on bi na cici bio cijeli dan. I istovremeno pakiramo stvari i čistimo, jel 😅 znači teški show.
Ali uspjeli smo preživjeti, L ok, malo još tu i tamo skoči temperatura ali jede, pije, veseli je. Nadam se da ne bude ništ dalje od toga. Beban isto ok, nema zasad naznake temperature, držite fige da tak ostane 😬😬
Ocito su svi u clingy samo mama fazi 🫠
Cordisoo drago mi je da je rota iza vas, uzivajte sad na moru 💪🏻 curama ce sigurno biti lakse na moru...
Joj bome i nas satrao prijelaz s 1 na 2 a 3 i pol godine je razlika.. i uvijek se pitam kak se uopce netko odluci nakon toga ic na 3.dijete al svi su mi rekli da je prijelaz s 2 na 3 puno laksi. Valjda je onda tako 🙈
Tonkica kod vas nista jednostavno s tim stanom, pa eto i selidba je u temperaturi morala proc 😔
Da te utjesim, moja starija je imala prije 10 dana virozu, 3 dana 39 temp.i proslo, nije mala pobrala a stalno vise jedna po drugoj. Tako da drzim fige da beba ne pokupi 🤞🏻🤞🏻
A bome ima hrpa bolestina i dalje, ne jenjava s ljetom... brat i sogorica upravo imaju gripu tip A, usred ljeta. 🙄
Curke mi se vratili s mora u subotu i moja zakurila odmah, nos curi, kaslje. Jucer sam se trebala vdatit na posao nakon godisnjeg, al ja doma s njom. Bilo bi sve oke da nije u tom nekom ludilu sa spavanjem. Ne znam jel ima previse enegrije ili sta ali nece spavat po danu, samo divlja, glupira se, tuče me s nogama... za poludit. Jucer je navecer zaspala u pola 11. Uzas. Danas po danu nije spavala pa ce valjda ranije za noc. Na moru nismo imali problema jer bi se izmorila od hodanja, po plazi, kupanja, igre po vani i sve... sad je bubana pa smo doma i valjda je puna neispucane energije. Ugl... bile smo kod doktorice jucer, sve oke, dobila neke kapi za inhalator, nije nista strasno. Nema vise temp. Valjda neka ljetna virozica.
.
Htjela sam je samo pohvaliti da joj super ide potty training. Otkak smo se vratili se nijednom nije upiskila u gace. Istini za volju, stalno smo doma pa je jednostavnije ali trazi na tutu i svaki put se popiski/pokaka. Jucer smo to isle do doktorice u gacama i tamo je trazila na wc i isla i sve oke. Kad idemo u javni wc ja postavim hrpu papira na dasku pa je drzim da sjedi na tome. Ne znam sta drugo.. tako i sebi radim. Nosit daskicu malu uokolo mi se stvarno ne da. Ali vidjet cemo, mozda malu tutu.
🩷19.08.23.
🤰17.07.25 ➕️
Due date 26.3.2026.
Vanilla imas u dm ove podloske https://www.dm.hr/sanft-sicher-papirnati-podlosci-za-wc-dasku-p4010355274595.html
Ja to stavim. I nosim dezinfekcijske maramice pa prije jos prebrisem s njima. Ak je bas ocajno stanje wc-a onda ju drzim nekak iznad ili jos ispod papira naslazem.
Al skuzila sam da ju sad zanima kak drugdje izgledaju wc-i pa bzvz trazi samo da vidi 😏
Ima puno viroza... a ja vjerujem da ce sad kak je zahladilo biti jos bolesnih. Drzte se.
Za spavanje, mozda je krenula regresija ova s 2 godine pa odbija spavanje. Moje obje su to imale. Mala evo vec 2 mjeseca nas zeza, ne zeli na spavanje, odgada na sve nacine. Za sad jedino pali ak legnem s njom pa onda brze samo zaspe, al i dalje ima 100 pitanja i zahtjeva prije.
Noc je i dalje koma, nocas se izmedu pola 1 i 3 budila svakih 10 minuta, a sve ostalo svakih sat vremena. Ja neznam za sebe. Najgore mi je ujutro kad bi ja jos spavala al se starija probudi prije 7 pa moram s njom se dic...
E super za podloske za wc, uzet cu ih. Za sad nismo bili u nekim uzasnim wc-ima, svi su bili oke pa smo nekak s papirima. Evo da je pohvalim i za danas.. bili smo dopodne u gradu i cijelo vrijeme je bila u gacicama. Jednom isla piskiti na wc u jednom kaficu i kad smo dosli doma trazila sama. I to je rekla "skoro piskila" i trcala na tutu. Jako sam zadovoljna napredkom i mislim sa ce do 9.mj sigurno biti ono bez beda u gacicama cijeli dan. Ne znam jos za noc, rekla mi pedijatrica nek joj skinem i za noc pa nema veze ako se popiski kao da ce je to probuditi i da ce se tak naprije nauciti ali ne znam. Ona piski po noci jer navecer popije bocicu mlijeka, a to joj jos ne mogu maknuti... inace, pedijatrica ju je bas puno pohvalila (bile smo na tom pregledu zbog prehlade) i to za pelene kaze da je prava rijetkost da dijete skine pelenu prije 2.rođendana. Mama preponosna! 😁😁
.
A sto se tice spavanja, ocaj
Po danu nece, navecer je premorena, uspavljujemo se po sat i pol. Po noci se budi par puta, cvili, trazi vodu. Valjda je ta regresija (kurcesija) 🤣🤣
🩷19.08.23.
🤰17.07.25 ➕️
Due date 26.3.2026.
Vanilla čestitam na trudnoći 🤗
Cordiso i Tonkica nadam se da ste i vi dobro, a i bebači❣️
Vanilla kurcesija me dokrajčila🤣
Uspavljivanje traje po sat vremena, bilo za noc, bilo za dnevno.
Počela je sve skupa dnevno spavat 10h, a samo noćni san joj je bio minimum 11 sati.
I dalje nece da jede, ruke stalno u ustima (idu petice), postalo strašno neposlušna, a ja nemam živaca ni za sebe😅
I samo cu vam jedno rec, ako jos imaju dudu, ne uzimajte im je. Jer nas je to bas poremetilo
Jednom prilikom sam joj je dala samo da ZAŠUTI🤣
Brzinski da se javim. Ludnica i kaos. Jetrva i njeno 2klinaca (uskoro 5 i 7godina) su kod nas tjedan dana. Luda sam. Vec su bili toliko ali nije bia ovoliki kaos. Ona ima neki svoj "sistem" rada, zivota koji je totalno kontra mog. Krene nešto radit pa nastavi za nekih sat vremena, njih dvojica divljaju, moja se pentra ko majmunica, sinoc urlanje u snu dok je na jedvice jade nismo probudili. A svi troje se ne gase. Prosto žalim šta nisam narucila tortu, kolače i plate sa žderacinom.
5ce isto izbijaju gura obe šake u usta prije par dana se lagano izbljuvala zbog toga u ducanu
Buhaca sretan rockas!
.
Ocito su svi u regresiji i terrible two fazi...
Ja ko da imam tasmanijsku zvijer doma. Sve mi zao starije koliko ju ona maltretira i koliko ju mi zbog nje zapostavljamo..
Sortiraj odgovore
Najstariji