Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ally007
    17. Lipanj 2025. 10:06

Unname - I ostale cure. Znaci, ne mogu vjerovati da je u 21.stoljecu i dalje toliko rasprostranjeno ovo s muskim djetetom i nastavkom loze. Pa nije da se vise dijeli zemlja ili sta ja znam na muske potomke. Ugl, krajnje zadrto razmisljanje, mislim da se ja ne bih mogla suzdržati bar od toga da joj kazem da muski spermij odredjuje spol. Ocito imam srece pa je i mojima i muzevima bilo samo bitno da je zivo i zdravo.
    Think - znaci vjerojatno I nas ceka regresija sna, a taman sam se malo sabrala zadnja 2 mj. I mi ga ovih dana jedva uspavamo, oko 22:15 zaspi na kraju. Nocas budjenje u ponoc, u 3 i u 5,a nakon tog sam ga jedva za vrtic probudila. S tim da sumnjam da mu mozda izbijaju 5ice. Spava u ljetnoj vreci i bodiju dugih rukava. Po danu nam gori klima pa bude oko 24 u stanu. Razmisljam da ga prebacim u bodi kratkih rukava, ali ja jos uvijek spavam pod poplonom I nisam pametna. Dosad je dobro u ovoj kombinaciji spavao pa nisam htjela nista poremetiti. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

Vanilla Diva
    17. Lipanj 2025. 14:00

Cordiso moja ti je tezinom na 93.percentilu, a visinom na 99.percentilu. Nosi 92-98 ovisi kako sto. Ovak na oko je buckasta ali ja sam bila ista kao mala pa sam sad cisti prosjek visinom i tezinom. Nosim odjecu 36/38, cipele imam 38. Bas sam ono prosjek svih prosjeka. Muz isto a isto je bio buckasta beba. 
    I ja sam svoju dojila na zahtjev svaka 2 sata, kasnije za uspavljivanje i ovak preko dana jos do 1.godine. Pedijatrica nikad nije komentirala njezinu velicinu jer je mala zdrava, vesela i lijepa djevojcica. Ja se ne brinem nimalo iako mozda je malo veca od drugih curica iste dobi i cesto se ljudi zacude kad kazem da jos nema 2 godine, ali ponavljam.. mene to nista ne brine dokle god ona jede sve (povrce nazalost mora biti zakamuflirano) osim rajcice koju tamani u nenormalnim kolicinama u svim oblicima. Ali stvarno se trudim kuhati joj sve obroke i da zdravo jede. Tu i tamo dobije neku cokoladicu ili nesto ali bolje mi je tako nego da joj sve branim pa kad jednom proba ne bude mogla stat. Imam primjer prijateljica kojoj jr mala stvarno buckasta uvijek bila i sad s 4 godine je i dalje i sve joj brani pa se mala ne moze zaustaviti na rođendanima i slicno i prezderava se smokicima i glupostima.
    Ja mislim da su jos mali da bi bili "debeli". Samo netko raste brze i drugacije od drugog i netko ima ovakve ili onakve gene. Ne mozes ocekivati mrsavicu ako ti i kuz niste sitni i mrsavi nikad bili. Realno 

Curka 🎀🎂 19.08.23.

• cordis00
    17. Lipanj 2025. 14:11

Hvala cure :). Malo mi je lakse. Sad ona raste visinom i stvarno mislim da ce doc to sve na svoje kao sta je i starija.
    Eh da moja zvace sve zivo i nezivo, od igracaka do nas, mislim da su se 5ice aktivirale i njoj.
    Mi smo isto prosjecni ljudi, 172 i 187, al su u obitelji dosta visoki s obje strane, muski preko 1.9/2m, zene 180-185 pa nekako bi rekla da su mozda povukle tako. Sitni isto nismo, ja u svojoj normalnoj fazi imam oko 68 kg i na meni to izgleda dosta mrsavo. Mislim da bi sa 60 bila kost i koza😅. Ostalo mi je 10 kg nakon drugog poroda jer sam se zapustila malo, al planiram to rijesit sad iza poroda kad se oporavim, bas imam volje i zelje pozabavit se zdravljem, da i na mene dode red.
    Mi smo regresiju obavili, al meni se cini da je ona bila u konstantnoj regresiji sve dok nije pocela spavat🤣. Nadam se da ce mali bit ipak bolji sta se tog tice.🥲

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Thinkpurple0
    17. Lipanj 2025. 15:42

Nismo primljeni u vrtic, ocekivano, al naravno da sam OPET ljuta jer su primljena djeca rodena u 8.mj 2024., a mi nismo jer ja trenutno ne radim. A nemogu raditi jer nemam kud s djetetom. 
    .
    Moje obje su dojene na zahtjev 2 godine, dapace mala je jos na sisi, pa nema veze s velicinom djeteta. Obje sisoljupci. Evo za usporebu, mala mi nosi sad robu od seke koju je ona nosila s 3 godine, znaci starija je bila sitna sitna, uvijek jedva na 10 percentili, a mala je veca na cca 85 percentili. Ona sad ima 13 kg, nemam pojma kolko je visoka, nisam zapamtila sa sistematskog 🙈 al nosi od 92 do 104, cipela 24.
    A evo starija mi je sad ove godine preskocila 3 broja cipela i odjece koliko se izduzila i narasla, prerasla je i neke koji su bili veci od nje. 
    Tako da cordisoo dok god one izgledaju zdravo i nemaju problema zbog velicine (nebi rekla da su debele po tvojim postovima), ja se nebi brinula. 
    Vjeruj, vidjela sam debele djece dobi nasih klinaca u parku, nemaju zglobove na rukama, to je zabrinjavajuce.

• cordis00
    17. Lipanj 2025. 16:35

Joooj zao mi je radi vrtica. To je bas zacaran krug. Ne radis jer niste upali, a niste upali jer ne radis. Mozda dogodine bude bilo vise srece u vrtickoj kategoriji. Bas mi je stvarno zao.
    Ma da cure su skroz normalne, obje su sad u ljetnom skoku sa visinom, mislim da cu na jesen sve novo kupovat, jedino ako mala ude u sta od starije, al ta roba od vrtica bude toliko unistena, sve mi zao slat ju tako u second hand, a starija uvijek novo🙈.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Vanilla Diva
    18. Lipanj 2025. 09:30

Think zao mi je sto niste dobili vrtic. Stvarno razumijem tvoju frustraciju. Mi smo dobili, ali i očekivala sam to. Danas imaju dan otvorenih vrata pa ide s mužem bacit đir. Ja se veselim vrticu a opet i ne, nemam pojma. Jer je ona tak privrzena, osjecat cu se kao da je izdajem jer je ostavljam u vrticu. Al nemamo opciju B tak daaaa, mora. Al ona voli djecu i znam da ce joj biti lijepo tamo

Curka 🎀🎂 19.08.23.

• cordis00
    18. Lipanj 2025. 18:55

Meni je nastao takav dumbus s terminom poroda, ne znam kako se to desilo, al mi je primarna gin krivo oba datuma (po ZM i UZV) izracunala. Cijelo vrijeme je trudnoca kao manja za 1 tj, a beba veca za 1 tj. Na kraju je jucer dr sa Merkura odredila da po mjerama sa tih prvih pregleda odgovara ZM, i da je beba taman po tjednima velicinom. I napisala na nalaz da sam jucer 37+6 sta je mene bunilo jer mi je prvi datum bio 4.7.
    Na kraju ispada da je ipak 2.7., gin se i tu nesto zezla evo ne znam ni sama. Tako da je ipak jos raniji. Danas sam malo ludila zbog tih datuma i odjednom sam vec punih 38🙈.
    I solo sam u Zg-u jer je muz odveo djecu na more do kraja tjedna jer smo ocekivali da sutra punim 37 pa kao ajde.
    Sad moram hitno na pedikuru i depilaciju jer nemam vremena vise😅. Muz jos sobu nije opiturao😂. U petak barem ide po auto u Njemacku, konacno smo i to rijesili.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Ally007
    19. Lipanj 2025. 13:03

Think - zao mi je kaj niste dobili vrtic. Postoji li opcija da vas naknadno uzmu (ako ste tipa medju prvih 10 ispod crte), kod nas su i tako ljudi znali upadati jer bi netko odustao? Ako ne, imas li opciju da iznajmis tetu cuvalicu I probas naci bilo kakav posao? Ako ne sad onda bar na proljeće, da onda za sljedeće upise imas papir da si zaposlena? Jer ovako mi se cini da se zacarani krug nece prekinuti, a nema smisla da ti ne radis ako vec imas zelju za tim.
    Vanilla - cestitke na vrticu! Da, u pocetku se malo osjecas izdajnički,ali prestane to.
    Cordisoo - ma bolje da rodis sto ranije, ako bude termin ovako jos mozda i uhvatis ljetno kupanje u moru u 8.mj, kad prodje onih prvih 6 tj nakon poroda (ako cete moci ici tad). 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

• cordis00
    19. Lipanj 2025. 13:21

Ally ma idemo na more, 7. i 8.mj; ja jos moram razmislit kad tocno, ocu cure poslat s muzem 2 tj iza poroda pa da dode po nas kad mali obavi pregled il da svi idemo zajedno kad malo nadodem kojih 10 dana iza poroda pa da nas on odvede na pregled s mj dana i da se vratimo iduci dan, a cure ostanu dolje ta dva dana. Moram vidit kako ce to sve ici, sta ce malome bit manji stres, a da se cure mogu sta vise kupati.
    Meni je rodendan 29.8. pa sam rekla da se nadam da cu se bar za rodendan okupati prije nego se vratimo😅.
    Svakako sta ranije da rodim to bolje👌🏻
    Think da, kod nas su u grupu od male CIJELU godinu ubacivali djecu kako su navrsavali godinu dana iako inicijalno nisu upali, al senf je poslao dopis da se kapaciteti moraju prosiriti i ubacivali su djecu do maximuma, sad je ful puna grupa, al upadali su.
    Pokusaj se zalit, nesto, mozda bude srece.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Thinkpurple0
    19. Lipanj 2025. 21:51

A vidjet cu da, 13.smo ispod crte... 
    A upisivali su djecu s istim brojem bodova ko i mi.
    Pisu po novinama da ce di rujna sva djeca biti upisana, sad se mozda oslobodi u privatnim vrticima mjesta kad se prebace u gradske. 
    .
    Mi stigli na more... najguzvovitiji dan na cesti smo izabrali, al uspjeli smo... cure su bile iznenadujuce dobre u autu.
    .
    Cordisoo izgubila tjedan dana 🙈
    A sta kazu, jel bi moglo skoro ili ce te inducirat ranije? 
    Vanilla cestitke na vrticu! 
    Ja i dan danas imam griznju savjesti kad stariju vodim u vrtic a ja sam doma s malom, a opet kad mala zaspe zahvaljujem nebesima da je ova u vrticu da imam pol sata mira. I to je zacarani krug 🙈

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.