Moje spavaju u vreci i kratkoj pidami bez bodija
Razlog jer nemam bodi za stariju pa zato obucem isto. Inace mi se kombo bodi vreca cini isto dobro. Ja ih drzim u vreci kad su temp u sobi do 25, iznad 25 samo jedan sloj, preferiram onda pelena vreca cisto jer i ja volim laganu plahtu preko nogu prebacit. Na lude temp planiram palit klimu(ne u sobi) pa im otvorit malo vrata da ude hladnijeg zraka. I pred spavanje rashladit tako sobu.
—-
Pa ja sam dobro, sutra imam prvi pregled u TA, rekla bi da se mali spustio ima nekoliko dana jer teze hodam, trudim se malo na lopti vjezbat i hodat tokom dana, da se ne usjedim. I s kilama sam 0+ jer se vodim kao gestacijski dijabetes i moram bit na dijeti, to mi je isto dosadilo, al sta cu. Al mi je dobra stvar sta mi je opet lakse kretanje nego da imam 15 kg vise. Zasad ne oticem, skupljam vodu jer ne mogu vise prstenje nosit i sl, al daleko je to od pravih edema kao proslu trudnocu, kad sam imala karpalne kanale obostrano i nisam nista na noge mogla obut. Doduse sad mi je i termin 10.7., tad je bio 10.8., a u Zg-u je i dalje ispod 30 st. Tako da kad krenu vrucine u 7.mj, izgurat cu pod klimom tih par dana.
—-
Komentar dno dna. Sta drugo rec. Ka moja svekrva kad je cula za prvo (znaci ja imam 2 curice), rekla je- ma bit ce djece. Nez kome je to govorila tocno? Ja sam bas sretna sa svoje dvije curice. Drago mi je sta je trece sin jer je moj muz jedini muski u obitelji jer tate nemamo, al opet bi bila sretna i sa curicom.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Idem nekim redom pa kako stignem. Komentar Babe je dno dna. Ako joj nešto ne paše neka ne prikazi. Tako ce biti korisnija.
Moja spava u bodiju bez rukavica i prebacim joj tetricu. Vruce je, znoji se i ona i mi.
Trenutno ne spuštam rolete 100% jer bi krepali ali se zato sad budi 5.30-6. I na spavanje je stavim prije ručka jer nema šanse da doceka 13.30. Uvecer idemo na spavanje u 21 pa kad zaspe. Bar 1x po noci se dere i kmeci. I inace je pocela urlat ko da je kolju cim joj nesto nije. Mislim da susjedi misle da ju mlatim.
Jutro smo proveli na dermatologiji-hitno. Osip koji je izbia nakon temperature je prosao ali su ostale nesto slicno ranicama. Pedijatrica nas poslala na hitni derm. Sve je kao u redu nastaviti sa njegom i areliusom.
Rade od 7. 30-15. Mi smo stigle u 8. 2kat nema lifta sa kolicima gore. Nema klime 850 stupnjeva, a ja u sretnim danima glumim protocni bojler. Dr su se ukazale nakon 9h nakon vizite. Kronican nedostatak dr. Na silasku sam zamolila jednog momka da mi spusti kolica. Vanjskih 30 došlo mi ko klima.
Park i bolestine veliko ne. Mislim da je u zadnja 3tjedna bila 2x. Prvo viroza i osip nisam tila riskirat radi drugih. Nakon toga smo bili u jednom centru i obe smo se prehladile i svaki put kad idemo tamo ona se razboli. A idemo iskljucivo kroz jutro jer je manja guzva.
Kod nas u parkicu su sve igracke svacije, na odlasku svako pokupi svoje i to je to. Ali svi oni i sline i stavljaju u usta svasta. Nije mi svejedno kad vidim curicu sa visecom zelenom slinom koja curi iz nosa. Ali nismo svi isti.
A deranje i to da je sve neću i sama ću, neću ni komentirati, ali eto znam da je to normalna faza kod djece, pa više sebe smirujem nego nju 😅
Ja sam isto u prvoj trudnoći imala karpalni, sad je još i dobro, ali znam da ću se nakupiti vode kao i s njom.
A babi sam ja rekla da sta ona ima od svoja tri sina (nije lipo, jer sam i ja samim tim umanjila muški spol), ali jedan sin je otišao od nje, ne razgovara s njom, moj muž je ne može istrpiti 5 min, a ni ovi šta živi još s njom. Ma šta se mene tiče, ovo joj je amen od mene, nažalost ja sam veliko zlopamtilo i ne praštam tek tako. Ne mora ona mene volit, više mene smeta koliko joj je stalo do mog diteta, ali evo zaključila sam da je muško možda bi joj se vise posvetila.
A deranje i to da je sve neću i sama ću, neću ni komentirati, ali eto znam da je to normalna faza kod djece, pa više sebe smirujem nego nju 😅
Ja sam isto u prvoj trudnoći imala karpalni, sad je još i dobro, ali znam da ću se nakupiti vode kao i s njom.
A babi sam ja rekla da sta ona ima od svoja tri sina (nije lipo, jer sam i ja samim tim umanjila muški spol), ali jedan sin je otišao od nje, ne razgovara s njom, moj muž je ne može istrpiti 5 min, a ni ovi šta živi još s njom. Ma šta se mene tiče, ovo joj je amen od mene, nažalost ja sam veliko zlopamtilo i ne praštam tek tako. Ne mora ona mene volit, više mene smeta koliko joj je stalo do mog diteta, ali evo zaključila sam da je muško možda bi joj se vise posvetila.
Dobro si joj i rekla. Ne bi se ni muskicu vise posvetila. Mozda bi se glasno xurcila pred drugima ali mislim da bi ti opet bilo isto. Moj xyz moje zlato i ode baba za 5min.
Ja sam sve otkacila koje sam imala za otkacit. I mirna
Ma joj... i kod nas je bilo na drugu curicu komentar - a joj, a dobro... jednom je svekrva cak izjavila posprdno da nakon mog sranja s porodom vise nece moci biti nastavljeno prezime, kao ja sam kriva jer necu moc jos musko dijete roditi. Ko da bi nju pitala jel cu ic na 3.ili do neznam kojeg dok se ne rodi prijestolonasljednik 🤦🏼♀️
Al mi smo si sve rekle kad se prva rodila i kad me je ponizavala tak da sve zna 🙄
Ma strašno mi je da u 21.stoljecu se i dalje tako gleda.
Ja sam mužu rekla da mu Bog možda poručuje da mu se raca ne nastavlja, jer nije baš neka🤣
Ma ja sam prva htjela sad musko, jer kao imam već curicu, ali mi je sad drago, jer će imati sestru i stvarno na današnje vrijeme je najbitnije da je živo I zdravo.
Pa evo nedavno, popela mi se 10 puta, dok sam ja mutila mikserom i držala malu u drugoj ruci, ona bi meni pomogla ali je prehlađena, nakon malo eto je opet, ja perem wc, pomogla bi ali je prehlađena.
A cijeli dan cistila ispred kuce i prala gumom, ali je prehlađena.
I navecer sam ja išla na zensko druženje, muz ju je preuzeo, krenuo negdje s njom s autom, a ona njemu viče, pa di ćeš s njom ostavi js meni, stavit ću ja masku.
Znaci sinu možeš pricuvat dijete, meni ne. Da se razumimo ne bi joj nacrtanu ovcu ostavila, a nakon svega ni neću, ali kako te nije sram i onda mi još dođeš s takvim komentarom.
Ma s nekim ljudima treba raskrstit, samo mi je zao da te tako stresira sad u trudnoci. Al bolje da si joj rekla, a djetetu ne treba takva baba, bolje onda nikakva.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕26.10.24., 3. trudnoća
Kako vam djeca stoje sa visinom/kilazom? Ako se sjecate, moja druga curka je stalno na 99.percentili, jako je visoka, ne znam tocno koliko je cm trenutno, po kilazi je 15ak kg, varira. Nosi 104.
Starija je isto visoka, ona je 95.percentila, izduzila se tokom vremena i nije vise bucka, mala se isto izduzila, al je jos malo bucka ipak. Ne dojim ju vec neko vrijeme, jede raznoliko, voli voce povrce, ne dajem joj slatkise i sokove jos.
Meni je sad i mali velik, bit ce veci nego druga curka (zasad kazu sigurno 4200), posto su kod nas svi veliki, kazu da je tako genetski. Ako se sjecate price da sam s malom svaka 3 mj na mjerenju u bolnici kod endokrinologa, sad je zadnje rekla kontrola na jesen pa ako sve ostane tako kako je (ne dobiva na masi, samo raste i izduzila se dosta), onda ne mora vise ic.
I sad ne znam sta za malog ocekivati. Mislim, ocito bit ce velik vec kad se rodi. Jos i musko. Mjesecima me obitelj napadala da sam ja kriva jer sam ju previse dojila. A dojila sam ju na zahtjev, svaka 2h. Sad ne znam dal da produzim to, a sta ako mali bude trazio, ja mu branim. Bas nisam pametna. I starija mi je bila bucka, al ne toliko kao mala, sad je isto visoka (95.percentila), al se izduzila i mrsava je. Ona je s 2g imala 14 kg tako da mi je jasno da sta mala ima 15kg, a brzo ce 2g je poprilicna razlika iako je visa nego seka u toj dobi.
Isto su za malog rekli da nije velik od gestacijskog koji je i ovako granicna dijagnoza bio (srednja vrijednost na granici) posto su mi svi guk profili uredni, ja sam stvarno na ozbiljnoj dijeti cijelo vrijeme i nisam dobila na kilazi, a on je isto sad veci za 1tj nego bi trebao biti. Opet ce mi svi skakat po glavi s tim dojenjem i vec mi je muka unaprijed od toga. A opcenito mi se ne da dojiti, u manje od 4g cu troje djece roditi i dojiti svako do godinu ipo, il sam trudna i dojim il samo dojim. I meni je tog pomalo dosta, ne treba mi njihovog skakanja.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕26.10.24., 3. trudnoća
Kako vam djeca stoje sa visinom/kilazom? Ako se sjecate, moja druga curka je stalno na 99.percentili, jako je visoka, ne znam tocno koliko je cm trenutno, po kilazi je 15ak kg, varira. Nosi 104.
Starija je isto visoka, ona je 95.percentila, izduzila se tokom vremena i nije vise bucka, mala se isto izduzila, al je jos malo bucka ipak. Ne dojim ju vec neko vrijeme, jede raznoliko, voli voce povrce, ne dajem joj slatkise i sokove jos.
Meni je sad i mali velik, bit ce veci nego druga curka (zasad kazu sigurno 4200), posto su kod nas svi veliki, kazu da je tako genetski. Ako se sjecate price da sam s malom svaka 3 mj na mjerenju u bolnici kod endokrinologa, sad je zadnje rekla kontrola na jesen pa ako sve ostane tako kako je (ne dobiva na masi, samo raste i izduzila se dosta), onda ne mora vise ic.
I sad ne znam sta za malog ocekivati. Mislim, ocito bit ce velik vec kad se rodi. Jos i musko. Mjesecima me obitelj napadala da sam ja kriva jer sam ju previse dojila. A dojila sam ju na zahtjev, svaka 2h. Sad ne znam dal da produzim to, a sta ako mali bude trazio, ja mu branim. Bas nisam pametna. I starija mi je bila bucka, al ne toliko kao mala, sad je isto visoka (95.percentila), al se izduzila i mrsava je. Ona je s 2g imala 14 kg tako da mi je jasno da sta mala ima 15kg, a brzo ce 2g je poprilicna razlika iako je visa nego seka u toj dobi.
Isto su za malog rekli da nije velik od gestacijskog koji je i ovako granicna dijagnoza bio (srednja vrijednost na granici) posto su mi svi guk profili uredni, ja sam stvarno na ozbiljnoj dijeti cijelo vrijeme i nisam dobila na kilazi, a on je isto sad veci za 1tj nego bi trebao biti. Opet ce mi svi skakat po glavi s tim dojenjem i vec mi je muka unaprijed od toga. A opcenito mi se ne da dojiti, u manje od 4g cu troje djece roditi i dojiti svako do godinu ipo, il sam trudna i dojim il samo dojim. I meni je tog pomalo dosta, ne treba mi njihovog skakanja.
Moja je u prvi mjesec imala 92 cm i 14 kg
Odjeću nosi 98
Baš je izrazito visoka za svoju do, jer gdje got dođem svi misle da ima 3 godine.
Pa kakvi ste ti i muž gradom?
Ja bi prije rekla da je to genetike, a ne zbog dojenja.
Pa evo meni susjeda ima dva sina, oba je dojila, prvog čak i duže, on je sitniji, dok joj je mlađi baš veliki, ali on joj je na muža, muž joj je skoro 2 m, dok je ona baš niska.
Sortiraj odgovore
Najstariji