Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Thinkpurple0
    11. Lipanj 2025. 12:43

Nemam pojma za frizere, znam da postoji neki na treanjevci, tockica ili tako nesto, pa probaj potraziti, ali mislim da mozes kod bilo kojeg frizera, kod svog... 
    ja stariju (5.5 g) sama sisam doma na ravno 🙈
    Prvi puta sam ju sisala s 3 godine dok je malo izrasla kosa i izjednacila se ta mlada. Ona se boji svega pa tak i frizera pa to ja odradujem. Izgleda ok cak 🤣🤣
    Mala istu ima kosu, rastu joj te mlade jos, isto kako ti pises cordisoo ko da ima duple siske. Zivcira me jer niti ide sa spangicom, niti mogu sve u rep skupiti tako da stalno ima kosu u licu. 
    .
    Neznam kaj rec za mandule, neznam za to, mi imamo problem s bronhitisima i upalama pluca, cekamo termin 9 mj. Neda mi se privatno jer sam zvala, traze 100 eura samo da dodemo na razgovor prvi. 

• Petrica_92
    11. Lipanj 2025. 21:06

Mi svog decka vodimo na Tresnjevku u Toncek&Tockica.
    Apsolutno se mrzi sisati, ali prezivimo tih 6 minuta; ja ga drzim u krilu dok on nezadovoljno urla..

S druge strane, stvarno mu brzo raste kosa pa mu krene preko usiju i u oci, tako da smo se jednostavno pomirili s tim. Bili smo 3 puta od 9. mj, sad bi taman trebali ponovno.. Sve preporuke za njih imam. Sisanje je 9 eura, sto je okej

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

• cordis00
    12. Lipanj 2025. 08:16

Thinkpurple0

Nemam pojma za frizere, znam da postoji neki na treanjevci, tockica ili tako nesto, pa probaj potraziti, ali mislim da mozes kod bilo kojeg frizera, kod svog…
    ja stariju (5.5 g) sama sisam doma na ravno 🙈
    Prvi puta sam ju sisala s 3 godine dok je malo izrasla kosa i izjednacila se ta mlada. Ona se boji svega pa tak i frizera pa to ja odradujem. Izgleda ok cak 🤣🤣
    Mala istu ima kosu, rastu joj te mlade jos, isto kako ti pises cordisoo ko da ima duple siske. Zivcira me jer niti ide sa spangicom, niti mogu sve u rep skupiti tako da stalno ima kosu u licu.
    .
    Neznam kaj rec za mandule, neznam za to, mi imamo problem s bronhitisima i upalama pluca, cekamo termin 9 mj. Neda mi se privatno jer sam zvala, traze 100 eura samo da dodemo na razgovor prvi.

Evo mi smo jucer obavili privatno pregled, 100€. Al stvarno je sve bilo korektno, sve se uradilo i imamo kontrolu na jesen preko uputnice, dao nam je termin kad da dodemo.
    Pa ce onda ic procjena za op. Uvecan je i treci krajnik, vjer je zato i poremecaj ventilacije srednjeg uha jer ima obostrano serozni izljev i zato slabije cuje, dobila je sirup i sprej, a i bit ce mjesec dana na moru pa cemo vidjeti u 10.mj. Mi smo zurili jer je mene brinilo sta dijete stvarno jako lose cuje i nisam htjela da se stvari zakompliciraju.
    Pulmolog je opet druga prica, cekali smo i mi s malom preko 8 mj za prvi pregled, a dobila je HRPU pretraga (preporucam da pedijatrica odmah da uputnicu C1 jer oni na nju daju interne uputnice i za kontrolu).

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Thinkpurple0
    12. Lipanj 2025. 11:56

Cordisoo super da ste obavili. 
    Evo neznam sta reci, moja nikad nema temp ili nesto nego taj ocajni lavez kasalj koji ju tjera na povracanje i jedva do daha dode. Bili smo vec jednom kod pulmologa na srebrnjaku i pregled je bio doslovno nikakav, ispitivala je nas roditelje dal pusimo, kolko djete ide van, kakve su nam zivotne navike opcenito i kao po njima nije problem ako nema barem 12 bronhitisa godisnje. 🤦🏼‍♀️
    A sad smo se narucili u vinogradsku da vidimo tamo, em se krace ceka, em da vidimo i tu stranu. 
    I ja sam ocekivala daljnje pretrage ali nista. Pa mi je bedasto dat 100eur privatno da mene netko pita jel pusim i jel vodim djete van. 
    .
    Inace, neznam kak cu prezivjet ljeto doma s njih dvije... to se non stop svada, cendraju da im je dosadno svakih 10 minuta, sta god im dam za 5 min je gotovo, vise ja imam za cistiti za njima nego se igraju. Za poludit. 

• cordis00
    12. Lipanj 2025. 12:24

Mi smo isli u Klaicevu pulmologu, ona je imala stalno bronhitise virusne etiologije kako je bila mala, a seka donosila svasta iz vrtica, obavila je skin prick test na inhalacijske alergene, lab, ukljucujuci markere na cisticnu fibrozu da se iskljuci, kloride u znoju, bris nosa na eozinofile, pregled orl, bris nosa MB, znaci stvarno ful obradu. Sve je u redu, nema vise bronhitise godinu dana, obavili smo kontrolu s tim nalazima i imat ce jos jednu kontrolu za godinu dana. Starijoj djeci rade jos spirometriju. Tako da mi je cudno da vas je tako otkantalo. Jos dijete u pitanju.
    Inace se nikako rijesit svih tih pregleda i kontrola.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Vanilla Diva
    13. Lipanj 2025. 08:51

Joj kad vas citam s tim bolestinama, uopce se ne veselim vrticu na jesen. Btw cekam nestrpljivo rezultate u utorak, trebala bi upast ali vidjet cemo. Privatni su toliko skupi da mi nije dobro haha 
    Mame koje dajete djeci neke vitamine za imunitet? Sto sve dajete i koliko dugo? Pisale ste o tome ali nisam skuzila jer mi dovoljno samo jednu kutiju onog Problisa. Uzeli smo to i rado je uzimala svaku vrecicu. Ne znam jel da opet uzmem ili nesto drugo? Ili nista? Doktorica mi je predlozila neki sirup al moja ne voli bas sirupe, radije bi ove neke vrecice. 

Curka 🎀🎂 19.08.23.

• cordis00
    13. Lipanj 2025. 10:58

Ja starijoj dajem u zimskom periodu maticnu mlijec od medexa, one ampulice. Maloj nisam jos nista davala, razmisljala sam o problisu od iduce jeseni. Davala sam probiotik, al nece vise pit starija pa sam prestala i maloj jer mi se nije dalo natezat, mala kopira stariju😅, al mogla bi od jeseni opet zapocet.
    I vecinu godine im dajem babytol d4+omega dha.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• cordis00
    13. Lipanj 2025. 10:58

D3*

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Thinkpurple0
    13. Lipanj 2025. 14:54

Cordisoo e pa to sve sam ocekivala a poslali nas doma kao kaj smo dosli bzvz. 
    Vidjet cemo sad kak ce bit u vinogradskoj. 
    .
    Za imunitet moje su pljuvale/povratile problis, dajem waya d3, starija imunoglukan, i one biorela cokoladice, al po meni to nis ne pomaze. Ili pomaze, samo bi bilo gore bez toga. 🤷‍♀️

• Petrica_92
    13. Lipanj 2025. 16:50

Vanilla Diva, da te utješim - sve je do djeteta. Držim fige da vama bude uspješno s vrtićem. Nama je L tri puta bio bolestan od 9.-6. mjeseca, i to je jednom bila upala uha i antibiotici, a ostalo samo viroze s temperaturom od par dana.. I bilo je djece u grupi koja su poput njega, a bilo je i onih koji su stalno bolesni.. Mislim da je više djece u istom kućanstvu recept za više bolesti 🥲 A za imunitet nismo davali ništa osim tu i tamo vitamin D (nemajka pa zaboravim), i puno borovnica iz Čilea 😂

Najveće fige svima da upadnete u vrtić!! 🤞🏻🤞🏻

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.