Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Thinkpurple0
    29. Svibanj 2025. 12:38

Bambi da ovo sve sto si nabrojala vec imamo, osim bagera 😅 al mozda bi joj tak nekaj i mogli da joj bude zanimljivije 🙈
    Cordisoo ti si rekla da su tvoje curke sad zajedno u sobi? Kak izgleda odlazak na spavanje? Jel ih zajedno uspavljujete? Mala je u kinderbetu velika u krevetu? 
    Mi smo sad u fazi da bi ih na ljeto spojili u sobi, malu prebacili iz nase u sekinu. I mislim da ce ostat u kinderbetu da nebi odlutala u boravak na igru po noci 😅 samo neznam kak uopce uspavljivanje onda odratiti jer neidu u isto vrijeme spavati. Mala ide oko 20.30, velika 21 - 21.30... 

• cordis00
    29. Svibanj 2025. 21:27

Thinkpurple da skupa su, to smo najavljivali mjesecima i napravili zajednicku rutinu prije nego je mala presla da ide sta glade. Mi smo vrijeme spavanja podesili po budenju da se bude u isto vrijeme. To je znaci bilo budenje u 7, odlazak na spavanje mala u 8, starija 8:30.
    Tako je stimalo neko vrijeme, sad se mala pocela budit u 6 zadnje neko vrijeme i probudi stariju 🙈. Pa sam im pomakla rutinu da bar ranije legnu. I starija je imala taj neki skok u njenoj dobi i oko 2g je pocela do 7 spavat pa se nadam da ce tako bit. Bar se ne bude po noci.
    Rutina je da tata cita zajedno u njihovoj sobi kratku knjigu sta obje mogu pratit. Onda ja uzmem malu, a muz stariju odvede kod nas, ja maloj procitam neku mini slikovnicu, otpjevam jujua da se pomazimo i stavim u krevetic. Muz za to vrijeme cita starijoj pricu. Pa se zaminimo, on ode kod male i bude s njom dok ne legne i zaspe jer se dize, a ja starijoj dovrsim tu pricu i procitam jos jednu i ispricam dvi kratke pricice i odvedem je u sobu. Tamo ju muz preuzme i stavi u krevet i ode pa ona zaspe kroz 15 min, bude mirna na kameri, ne budi malu.
    Citanje zajednickih prica sad krece oko 7, mala zaspe oko 7ipo, starija ude u njihovu sobu oko 8. Inace smo pola sata kasnije al kako se ranije dizu smo pomakli na ovako.
    Da starija je u krevetu, mala je u kreveticu, ne planiram joj skidat stranicu prije 3 godine sigurno. Stariju smo isto tek nedavno u krevet prebacili, al sigurno bar mjesec prije nego je seka dosla, da ne budu dvije velike promjene odjednom.

👩33g👨33g 👧👧👶

Thinkpurple0
    30. Svibanj 2025. 13:07

Tnx. Biti ce svakako izazovno 🙈

• cordis00
    30. Svibanj 2025. 13:54

Sve je uvijek s njima izazovno. Zato ja volim pripremit teren unaprijed. Da olaksam max😅. Pisi kako jr proslo. Drzim fige da krene bolje spavat da uspijete cim prije.

👩33g👨33g 👧👧👶

Thinkpurple0
    01. Lipanj 2025. 12:36

Bas je... 
    Al i mi pricamo i pripremamo i svejedno nebude lako. 😫
    Evo sad najnovije starijoj nis ne pase kaj obuce. I odlucili smo da joj necu narucit samo online nego ajde idemo probat u ducan sve. 
    I odemo. Znate i same kak izgleda odlazak s djecom u soping. I izabere tenisice, badic ,tajice...sve je ok u ducanu. 
    Doma prvo oblacenje sve ju smeta, zulja, stisce. Poludim. Nece to nosit. 
    A kupujemo sve po broj dva vece. I svaki put tantrum. 
    Ona ujutro dok se obuce za vrtic promjeni 5 pari carapa, hlaca, majci. A navecer sve pripremimo. Eto. Malo kukanja. Nemrem vise. 
    Isto dorucak, navecer dogovorimo sta cemo da nemamo dramu ujutro. I pogodite, to sto je izabrala joj bas ne pase i opet drama. 
    .
    Sad sam se ispucala 🙈
    Nadam se da uzivate u produzenom vikendu. 
    Mi smo doma, cistim, spremam, bacam... 

• cordis00
    01. Lipanj 2025. 13:00

A stalno neke faze. Koliko sad ima godina, jel 5? Tako se od prijateljica mala isto “pogorsala”, prvo to divljanje oko 3 pa je bila super i onda neki novi val oko 5. Sad ima 6 pa je relativno ok s njom.
    Ma nema tu, stalno neki skokovi vragovi, a mali kopiraju velike pa kad im i nije skok, onda ih kopiraju pa kao da je kad se inate.
    Mi jos nemamo te drame, izrazi zelju sta oce obuc, ako ne pase prominimo jednom i ok. S hranom je teza, od neki dan jede ka vuk, valjda je u nekom skoku isto. Mala tipicno za dob, malo se inati, ljuti, tantrumi kod umora gladi, nadebljala se opet. Mislim da ce izrast jer obicno pred skok nabije masu. Samo da ne dode s preko 15 na jesen na kontrolu endokrinologice jer je to zadnja kontrola ako bude stabilne tezine.
    Samo se ti jadaj i ja se jadam haha. U petak bili rodendanu, jucer sam sredivala previjaliste i robicu za malog, hm me zeznuo, tek jucer oprala robicu, a narucila multipack i skrivo su mi velicine spakirali, sad imam hrpu bodija 56, a 1 bodi 62 na dugi rukav. A htjela sam pola pola da imam isto tako i za kratki. I za hlacice imam samo 56, jedne 62. A sve su multipack. Nez kako im se desilo. Sad moram nadokupit. Danas bili do zoloskog vrta, upravo sam stavila djecu lec, idem srknit kavu i lec cu i ja, satralo me dok smo sve obisli; jos morala nosit malu do auta jer je umorna bila i nije htjela u kolica. Pere mi se roba za rodiliste, sutra pakiram kufer i lagano to ide kraju. A cini mi se miljama daleko.

👩33g👨33g 👧👧👶

• Buhaca
    01. Lipanj 2025. 14:49

Moja bolesna. Cet na petak temperatura. 39.3 bila je ko zvaka. Po prvi put je trazila spavat krevet. Uz temperaturu blago začepljen nos ali nam je izašao osip. Najvise noge,
     ruke i guza. Ne svrbi ju. Temperaturu više nema. Kako je pet bia praznik nisam ju tila tramakavat na hitnu. Ostali smo kuci pa cemo sutra vidit šta kaže dr.
    Cordisoo znam da tebi nije ali meni je tvoja trudnoca proletila. Ne sekiraj se stignes sve. 

Thinkpurple0
    01. Lipanj 2025. 18:30

Cordisso tocno tako, s 3 i pol i sad s 5.5 godina tantrumi zesci. Sad ima jake ispade emocija, place u sekundi iz super srece u dramu. Ko najgori pms 😅
    A za djecju robicu i ostalo, stignes, pogotovo ako jos imas od cura. Bit ce ljeto, sta operes osusit ce se za sat vremena, nece falit nicega. 
    A ja sam za drugu curku doslovno 5 dana prije poroda sve pripremala, isto sam odgadala 🙈 
    Buhaca zvuci ko trosnevna viroza kad izbije osip. Ozdravite 💪
    Moja starija vec skoro 2 tjedna smrca, jucer je pocela kasljat opet. Njoj sve udari na pluca bez temp, samo smrklji i kasalj. Samo da ne zakuri do uto, ima zavrsnu priredbu u vrticu, a iduci tjedan na ritmici. Onda nek odrade bolesti da mozemo na more tjedan dana. 

• cordis00
    01. Lipanj 2025. 20:43

Buhaca a da, nekako nismo svjesni, bas smo se uhodali u dvoje. Al ne da mi se sad po vrucinama svakako bit trudna. Meni isto zvuci kao trodnevna👍. Drzim fige da krene na bolje. Za petu nisam javila da imam protutijela srecom.
    Thinkpurple i moje su sad smrcave, drzte se, da je bar bez temp pa se lakse izgura. Steta da to sve propusti sad pred kraj. Jesi uspjela malu u obrt upisat? Nisam popratila

👩33g👨33g 👧👧👶

• Buhaca
    01. Lipanj 2025. 22:10

U moje doba bome se ne sicam da su bile te 3ca, 5ta, 7ma i koja li vec bolestina postoji. Vodene i šarlah. To sam odradila. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.