Pahuljka mi smo u sjedalici odavno jer je jaje prerasla. Uzeli smo Joie Spin 360, jer kad smo isli u radnju da probamo jedino tu nije plakala i vrpoljila se. Ima opciju i onog polulezeceg polozaja jer ona tada nije sjedila kad smo kupili, a i prakticno je ako spava. I zaosta joj je ok, kad smo putovali izdrzala je prvih pet sati bez problema, djelovalo je da joj je udobno. Medjutim poslije je bilo muka jer ona ako ne spava u zamracenoj sobi u miru bar jednom dan bude haos. Moj savjet je da odes u neku specijalnu radnju i isprobas, koliko se sjecam ti si u Njemackoj ako se ne varam, ako imas u blizini BabyOne radnju super su jer se radnica bas potrudila i isprobali smo 5 sjedalica s njom i sve nam objasnila. I za put autom ono sto je nama falilo je neka pauza gdje moze da se izigra na nekoj podlozi mislim da joj je to bas falilo i bio jos jedan razlog nervoze. Srecno 🤗
11/2022 8 tt⭐😇
11.01.23 + Test
Baby Girl 🩷🤱
Nadam se da ce svima proci putovanja glatko pa i nama.
Slijedi nam u junu Atina pa cemo vidjeti .K voli dudu pa se nadam da ce uzlijetanje i slijetanje proci bez problema. Nocni je let pa cemo vidjeti. Veci mi je problem hrana jer nece blendano da kupujem kasice...moraću sa kuvarica u hotelu pregovarati.
Ne mogu reci da prethodnu regresiju nismo osjetili ali u odnosu na zadnjih 7 dana u nekim momentima je neizdrzivo. Ona i kad zaspe se toliko pomijera pa okreće lijevo desno do uzglavlja kreveca dodje i poprijeci se...znaci spava skupljeno djete od 74cm na prostoru od 60?!
Budni prozor po noći je svaku noć u isto vrijeme...vratila je nocno hranjenje. Mi smo na izmaku snaga..
10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗
Ne vidim niti jedan dobar argument proljetnice niti u jednom postu. Vidim iznosenje osobnih, subjektivnih stavova i omalovazavanje svih koji imaju drugaciji pogled na stvari. Tesko je danas vjerovati da i dalje postoje ljudi koji vjeruju u brak kao zajednicu u kojoj ne postoji 'moje' i 'tvoje' i u kojoj ne postoji pojam 'zicanja par eura muza/zene za kavu'. Naravno, puno je brakova danas materijalno opterecno, i postoje supruznici kojima treba nesto samo 'njeno/njegovo' da bi osjetili 'slobodu', no to je subjektivan stav i dozivljaj osobe. Recimo ja osobno bih se osjecala zarobljeno u takvom braku gdje bi 'moje' i 'njegovo' bilo odvojeno i gdje bih ja platila kuhinju, ali on putovanje. U takvoj zajednici u kojoj su supruznici jedno, tamo jedan ne uzdrzava drugoga, vec zajedno grade svoj obitelj i dom i doprinose na nacin koji god oni odluce da ih ispunjava. mikio, divim ti se kako si dobra majka, draga, neiskvarena osoba, koja ima prekrasne temelje koje ces prenijeti svojoj djeci. Ti i tvoj suprug možete biti primjer drugima. I kao sto si i sama napisala, djeca te najviše trebaju sada, a svakom novom godinom sve manje. Ne žali minute provedene s njima. Moja majka je vecinom bila doma s nama, djecom. I gle cuda, svi smo se izvrsno odskolovali, zaposlili, a moji roditelji i dalje sretni i zaljubljeni baka i deda :) Imam prelijepa sjecanja iz djetinjstva i bliskost s roditeljima koju ne mogu reci da cesto vidim kod vrsnjaka.
Ko zna na koliko ces proljetnica naletiti u zivotu, al nedaj se :) Ona ti je dijametralno suprotna i cini se da samo ogorcenje sto mozes biti sretna sa necim sto se u njen zivot ne uklapa progovara iz nje. Kad nesto sustinski ne razumijes, onda udri po izrugivanju, takva klasika.
Cinjenica je da je svijet poslozen tako da prisiljava roditelje da oboje rade, a djecu salju drugima na odgajanje. Nekome nas sustav odgovara i ne gleda na to istim ocima i to je u redu, ali onaj kome ne odgovara e pa i to je u redu, i neka se ljudi snadju po svojim mogucnostima. Jer ovo sto nam se danas servira jest zbilja suludo. Od prenatrpanih vrtica koje smo svi izdresirani sutke prihvatiti kao manje zlo, do skola punih vrsnjackog nasilja, Hvala na paznji i dovidjenja
Thinkpurple od mene imas punu podrsku da budes na forumu a i da se iskljucis na odredjen period ali samo onako kako tebi odgovara. Nemoj dozvoliti da te dokona osoba koja ima (sudeci po losim pa da kazem i zlobnim komentarima) veoma neispunjen i nesretan zivot. Jedini nacin da bide ispunjena i sretna je da dovede ljude u svoju poziciju a to je da budu nisu zadovoljni sobom i svojim zivotom.
Usudila se da komantarise obrazovanje, pismenost, strucnost i tvoju pretrplje u traumu na najlosiji i najgnusniji nacin.
O tome da li si iznijela previse ne brini.. svi smo mi ponekad u nekom postu malo vise otvorili dusu pa i rekli da smo se posvadjali sa muzem, da je nekad nesto nepravedno ucinjeno prema nama, da smo sami bez igdje ikoga, da smo izgubili svog bliznjeg.. ali nam je u tom trenutku tako odgovaralo i bilo lakse nakon napisanog posta.
Neke stvari je lakse napisati kao NN osoba sa foruma nego reci najblizoj prijateljici, rodici. Ponekad kad napisemo nesto ,cak i vidimo siru sliku cijele situacije u napisanom recenicama pa se onda u “stvarnom” zivotu postavimo tako da nam bude najbezbolnija i nabolje moguci ishod te situacije.
Saljem ti more pozdrava i poljubaca i hvala za svaki napisan post i rijec utjehe i savjeta koji si uputila licno meni a bilo ih je poprilicno.
Cuvaj i grli jako svoje princezice, a ja cu biti tu i dalje na forumu jer mi tako odgovara kad od moje nespavalice uhvatim vremena da sarnem po koju recenicu.🍀❤️
10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗
Pahuljka mi imamo nuna Todl next sjedalicu koja ide na bazu od pipa next jaja i prezadovoljni smo! Ima 5 položaja, može skroz upravno sjediti, a kad spava ga polegnemo. Znaš koliko mu jr dobra da sa par puta znala sjediti u autu i čekati po sat vremena da se probudi jer mi je bilo zao prenositi ga iz sjedalice u stan. Može biti okrenuta prema naprijed i prema iza, super je povišena pa lijepo vidi van. Definitivno preporuka za sjedalicu tog tipa, mislim da je idealno rješenje dok malo ne porastu.
___
Thinkpurple zaista mi je zao da ideš, mislim da si ti držala temu na okupu ali te u potpunosti razumijem. Lako je svima nama reci da se ne obazireš ali ovdje se radi o osobi koja se skriva iza foruma i koristi ga za vrijeđanje, omalovaženje i nanošenje boli direktno tebi, nažalost pravi primjer cyber bullyinga.
Nevjerojatno mi je da odrasla osoba provodi svoje vrijeme čitajući teme na forumu samo kako bi pojedince duboko povrijedila. Sve mi smo iznosile poprilično intimne stvari ovdje jer smo našle zajednicu žena koje se međusobno razumiju i podržavaju i osjećale smo neku sigurnost. Želim ti sve najbolje, znaš i sama da si dobra mama i da će svi problemi proći. Uživaj u svojim djevojčicama i muzu i nedaj nikome da te proba uvjeriti u suprotno.
Javi nam se ponekad, znaš da ovdje uvijek imaš podršku i razumijevanje
U zadnje vrijeme stignem samo citati jer sam se vratila na posao - vise o tim podijeljenim osjecajima nekad kasnije.
...
Za autosjedalicu je netko ranije bio napisao da ceka ovu https://www.besafe.com/en/car-seats/toddler-seats/beyond/ Ja sad cekam da izađu rezultati ADAC testa. Jos smo u jajetu jer je beba mrsavija pa stane, ali mrzi duza putovanja. Uvijek place pa se nadam da ce AS popravit stanje. Rijetko zaspe u jajetu. Iako mozda bi trebali s bebom uzivo isprobat druge ASe kao sto je netko napisao da vidim u kojoj nece plakat.
...
Thinkpurple Ja nisam toliko pisala, uglavnom sam pratila i bas je bilo lijepo citati tvoje i upise drugih cura. Ta pozitiva i iskrenost svih vas je ono sto me je privuklo i u konacnici i nagnalo da se pridruzim. Drustvene mreze nemam tako da se nadam da ces se ponekad tu javiti da cujemo da je sve ok kod tebe ❤️ Uzivaj u svojim curama, sa mužem, u vremenu sto mozes provesti s njima. Lako je meni reci ali vrijedi i za mene, ne smijemo dozvoliti da itko utjece na nasu sreću. Biti mama jednog malog djeteta je pravi i nimalo lagan posao, a kamoli dva. Evo, kod mene muž tek preuzeo porodiljni tj roditeljski i svaki dan je lud jer ništa ne stigne od bebe 😂 Uglavno, sretno i uživaj! I cim prije se vrati ❤️
Thinkpurple žao mi je da odlaziš pogotovo zbog nekoga ko je poželjan kao crijevna viroza. Ja nisam otpočetka uključena u forum ali sam ga dugo čitala i dugo se mislila da se priključim ili ne. Mislim da smo skupina normalnih osoba koje su tu prvenstveno radi nekakve međusobne podrške, razmjene iskustava. Ne moramo biti isti da bi se razumili.
Ja sam uzela pauzu iz skroz drugih razloga. 11.5 mi je umrla mama. Čitala sam povremeno ali zapamtila nisam ništa.
Ona je premala da bi skužila šta se desilo ali osjeća promjenu i da fali baka. Na to se nadovezala gadna separacijska. Znači nije bilo dovoljno da sam uz nju morala sam ju nositi. Nakon toga su krenili problemi sa uspavljivanjem i spavanjem. Sve skupa jako težak period.
Thinkpurple, žao mi je što ideš. Sve se slažem što su cure napisale, teško je kad se netko namjeri na nekoga i stalno omalovažava pogrdnim komentarima. I biti tako fiksiran na nekoga, kao što je ona na tebe, zbilja nije normalno. Uživaj sa svojim curama, i ne brini, svatko od nas donosi svoje odluke i najbitnije da ste ti i tvoja obitelj sretni 🙂
Ja sam se isto naknadno priključila, dugo čitala i odlučila pisati jer, kao što je netko napisao, vidjela sam vas ovdje kao zajednicu podrške. Mame koje imaju iste probleme ili muke i koje ohrabruju jedna drugu i dijele savjete. Puno korisnih savjeta sam ovdje pročitala, a potom i isprobala.
Buhaca, žao mi je . Drži se!
Slazem se sa svim recenim, kao novoj majci puno mi je pomogao ovaj forum i 1167 stranica punih pozitive i podrske. Thinkpurple bila si veliki dio toga, zao mi je sto ti je netko oduzeo i ovo malo mira sto si tu imala s nama “babama”. Uzivaj sa svojim djevojcicama, i nauci njih da budu uvijek spremne pomoci i udijeliti toplu rijec, kao sto si i ti nama.
🤱🏽32 god
👨🏼🍼 30 god
Sortiraj odgovore
Najstariji