Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Vanilla Diva
    21. Svibanj 2024. 10:34

Cure kako vi stojite sa cijelom situacijom oko vrtica, povratka na posao? Veseli li vas to ili ne? Mislite da cete dobiti vrtic? Jeste se prijavljivale i u privatne i jel u vise njih ili samo koji su vam bas blizu? 
    Ja sam bas neka jako tuzna oko toga svega i stalno kao da podsvijesno negiram to da ce mi porodiljni isteci, da cu se morati vratiti na posao (cemu se nimalo ne veselim) i odvojiti se od nje. Nikad je do sad nitko nije cuvao niti bio s njom duze od sat vremena a da ja nisam bila u blizini. 
    .
    Iskreno, trazim nacina da dobijem produljenje porodiljnog ali nemam bas na temelju cega. Malecka je super zdrava i odlicno napreduje na svim poljima (na cemu sam beskrajno zahvalna) ali nekako bi dala sve samo da mogu s njom biti doma duze. Mjeeec dana, mjesec dana. Uzet cu godisnji ali 3 tjedna mogu max u komadu. 
    .
    Drugo stvar je sto uopce ne bi voljela da ide u vrtic. Mislim da tako malo nemaju sta raditi u vecem kolektivu. Zbog bolesti i opcenito. Niti pricaju niti hodaju kak spada. Niti se igraju medusobno ni uce nesto. S 3 godine je skroz druga prica, ali ovako mali... ne znam. Ona ce krajem kolovoza napuniti godinu dana i odmah bi trebala krenuti.. nikako nisam spremna na to. Razmisljam angazirati neku tetu cuvalicu jer mi muz radi smjenski pa ne radi svaki dan u tjednu i mogao bi on biti s njom, a druge dane teta. Ima li koja iskustva s tetama cuvalicama ili preporuku za nekog? 

30 god 💃 30 god 🏃‍♂️
    Curka 🎀🎂 19.08.23.

• Padakisa
    21. Svibanj 2024. 10:43

Vanilla Diva,moj ce u jaslice
    S prvim sam razmisljala nesto slicno kao i ti,ali tad kao ni sad nisam imala druge opcije nego da krene u jaslice
    Krenuo je s godinu i 4 mjeseca i zapravo osim silnih viroza koje je skupio,nemam nikakve zamjerke na jaslice
    Jako puno je naucio,jako puno se igrao i bilo mu je lijepo
    Viroze mora odraditi,krenuli s godinu ili tri,to ga ceka svakako
    Za ovoga malca cu pokusat oraganizirat da krene iza nove godine kad ce imat godinu i tri mjeseca,jer u ovako maloj dobi par mjeseci cini veliku razliku

Takica
    21. Svibanj 2024. 12:40

Evo i nas
    Nocno spavanje unazad par dana obavezno se budila oko 01,02h nocu i u 5-6 h za mlijeko.. evo sinoc i preksinoc rasplace se i zaspi sama nakon toga eventualno vratim dudu.
    Nocno hranjenje .. a ne znam kad god kazem izbacili smo ga ona se nakon par noci probudi i nemoguca je za uspavati osim ako ne dobije mlijeko.. pokusavali sa kompotom domacim ali vise puta ne upali nego sto upali i ma kraju bude i kompot i mlijeko.
    Zaokruzila mi se fino s obzirom na porodjanju tezinu od 2700gr sad je na 10 kg🫣 
    Cvrstu hranu jede ali moraju biti komadici. Npr ako zelim sebi olaksati i nemam ideje sta dati ujutro hipp kasica ce proci samo ako je sa komadima voca koje skuvam na pari posebno i  dodajem ili ih same ganja po tacni od hranilice. jaje i dalje gag ima ali potopljeno u jogurt prolazi..
    Sutra cu ustipke probati.. da vidim kako se snalazi sa hljebom.
    Pahuljka uzivajte na moru🍀 i svaka cast za nosiljku da jos koristite. Moja odavno nece.

10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗

Takica
    21. Svibanj 2024. 12:52

Nastavak, 
    Po danu se spavanje pokvarilo u smislu da je oper potrebno douspavljivanje.. vjerovatno su zubi/regresija a jos smo na dve donje jedinice.
    Presli smo na dva spavanja po danu i mnogo je lakse organizovati sve. Prvo je u 95%slucajeva u kuci a drugo spavanje uglavnom napolju. 
    Povratak na posao ja se vracam u julu jedva ce napuniti godinu dana tad. Bas mi je tesko iskreno imam osjecaj nekad da sam stavila bebu na spavanje a probudila se djevojcica. Sad se i mazi vise i nekako polazuje osjecaje i doziva nas pa je sve emotivnije. Jedino necu prvih 2 godine biti u dezurstvu ali opet 8h bez nje ne mogu ni zamisliti…
    Vrtic smo prijavili u BIH je konkurs u avgustu pa cekam…
    Ally sasvim normalna reakcija djeteta na guzvu. Oni kako postaju sve vise svjesni okoline i veci  razvijaju i strah tako da je to sasvim ok. Ja sam u jednom momentu kod K se prepala za senzornu integraciju jer nije htjela biti ni minut u bazenu sa lopticama.. i polako dan po dan sve je savladala.. doduse i dalje iz bazena izlazi i “pobrna” nosom ali se smije i docekuje se na ruke kao macka.
    Parkic obozava ljuljanje samo je sad krenula da izlazi sama🤷‍♀️ ptice voli i moze pola sata sjediti i gledati kako hranim golubove.
    Nemajka evo prijavljujem se dobija smoki lino ili hipp kad se dere u kolicima cak sam neki dan dala i Lino keks onaj multigrain 🫣 ima dodatog secera ali pojeda 3-4 komada u par dana sta bih…

10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗

• Hanagi
    21. Svibanj 2024. 14:14

Razumijem vas za vrtic, vjerujem da bi se i ja osjecala isto. I kad pomislim to, zapravo mi je isto nezamislivo da je tako malu ostavim na 8 sati. Ali evo, s druge strane ja ostajem kuci jer se i nemam gdje vratiti. Nisam imala posao za stalno. I gledala sam nesto poslove, ali nisam nista nasla. Sad pogledam povremeno, ali sam se vec pomirila da cu bit nezaposlena neko vrijeme. Pa cu se bar potrudit da ga iskoristim maksimalno s njom.
    Vecinom sam od ljudi oko mene cula dobre stvari za vrtic kao sto je napisala i Padakisa. Vjerujem da im je mozda bolje kad su malo stariji, ali eto barem nismo ko u USA gdje moraju bebe s 3 mjeseca dati u vrtic. To mi je jezivo.
    Mi smo isto presli na dva spavanja. Poslusala sam vase savjete i postepeno produzavala ww. Neke dane ne uspijemo bas pa ide spavat ranije za noc, ali polako dolazi na svoje. Cak je pocela i bolje spavat po noci, sa samo dva buđenja. Oba dajem bočicu. Nekako se postepeno smanjuju te bocice same od sebe pa se vise ni ne zamaram.

• Hanagi
    21. Svibanj 2024. 14:18

Ja sam isto dala smoki, a još gore dala sam prošli tjedan i onu hipp kašicu s keksom jer nije htjela ništa drugo. Valjda zubi bili. A ono, trudim se da su na tjednoj bazi obroci kvalitetni i da je 99 posto sta pojede kvalitetno. A eto potkrala se kasica. Zanemarit cu je. 

Apple
    21. Svibanj 2024. 14:26

Vidim da je bila tema o "sramežljivoj" djeci. Moja prva je još uvijek takva. Sve prvo odmjeri, provjeri, analizira pa krene u interakciju ili odluči da ipak neće pa nismo jednom bili u parku a ona hoće sjediti mami u krilu.
    U vrtiću se oslobodila i stekla prijatelje ali takva je po karakteru i mislim da se to neće previše promijeniti.

Mlađi je sušta suprotnost. Svakome će se smijati i ići na ruke, istraživati bez mame i tate, igraonica, park, tuđa kuća, sve može.
    Takav je i na motoričkom planu. Evo ima 7 dana da se pustio i hoda sam, dva put se baš ružno nabio glavom, jednom je čak i krvi malo bilo. Ne poznaje strah i oprez, ide pa šta Bog da.
    Smeta ga kad se veća djeca igraju i trče, on hoće s njima a ne može još ali ga to ne sprečava da pokušava.
    Želi potrčati za sestrom pa jako požuri i padne. Starija je imala ipak neki urođeni strah od novog i nepoznatog pa je pristupala svemu s oprezom, ovaj mali je hazarder, svugdje bi se popeo, verao i bacao.
    Zna se popeti i sići s kauča lijepo na noge, ali veća fora je na ruke i glavu do poda pa ostatak tijela sklizne dole😅

U mjesec dana se jako promijenio, doslovno se transformirao iz bebe u malog dječaka, maše papa, šalje pusu, daje 5 i maše prstićem ne-ne.

Jedino spavanje konstanta, pozdrav ekipi nespavalicama, spavat ćemo kad umremo.

2019.🦄
    2023.🦁

• Hanagi
    21. Svibanj 2024. 15:33

Thinkpurpleo  ma i moja na tjednoj bazi dobije nesto tako 😄 ovo je prosli tjedan bila kasica s keksom. Ali isto je jednom probala onu koru od pizze, kiš, i da sirni namaz obožava. Al dobro, fala Bogu, bitno da vecim dijelom jedu dobro.
    Danas sam prvi put dala tjesteninu. Dala sam one fusile, nisam nasla neke extra velike koji budu u Lidla na talijanskom tjednu pa sam one obične male. Raskuhala sam ih. S tim sam napravila umak od brokule. Skuhala na pari brokulu, i zblendala s malo vode od tjestenine i zacinila papar cesnjak. Odvojila njoj i nama dodala jos sol i parmezan. Mi smo jos imali pohance, a njoj sam dala par cvjetova brokule. Ok je proslo, voli brokulu 😅
    Inace to budu tako jednostavnija jela. Ono tipa kuham juhu od piletine ili neceg drugog pa ima i nama i njoj. Ili neke čorbe. Zapravo dosta recepata sam radila iz beba za stolom i više manje vrtim isto.

• Hanagi
    21. Svibanj 2024. 15:34

A da, kad su juhe dam joj na slamku, mrkvu krumpir dio zgnjecim i pomjesam npr s komadima piletine, a ostavim joj uvijek i bas par komada pa ona bira.

• Tonkica1509
    21. Svibanj 2024. 15:52

Da se i mi javimo
    Moj L je isto jako za interakciju. Svima pristupi, priča, maše pa-pa, mazi drugu djecu po kosi, pokazuje gdje imaju nos, oči... Zna biti malo predirektan, ali eto baš je takav, jako društveni (mater nije, pa sad silom prilika i ja ljude upoznajem). I muž i ja smo introverti tako da ne znam na koga je to skupio. Ali recimo motorički je suprotnost, jako oprezan. Kad je bio u fazi da se penje uz namještaj ali se ne zna još lijepo spustiti, stajao je s ispruženom rukicom i čekao dok mu nije netko došao pomoći da se spusti. I tako sa svime, jaaako oprezan, boji se padova. Danas se evo prvi put odvažio i pustio se, sam stajao nekih 10-ak sekundi.
    Spavanje je dobro, dvaput se u noći budi, točnije jednom u noći i jednom oko 5 i tad mu dam sisati. I dnevni spavanci ok. ALI. Uspavljivanje je užaaaaas. Pa bi sise, pa ne bi, pa bi divljao, pa 100x zakunji i probudi se natrag, pa bi se nunao, pa ne bi, pa si pjeva pjesmice... Evo ne znam, da poludiš. Nadam se da je regresija i da će brzo ća 😂
    Vrtić mi smo prijavili i iskreno rađe bih da ne dobijemo. Samo da još koji mjesec bude doma, pa ako baš s tetom čuvalicom neke dane. Premali mi je za kolektiv i baš mi to teško pada. A opet, on je toliko socijalan da bi njemu bilo predobro, mislim da bi samo mama bila tužna. Kad tad mora i morat ću to pregrmiti i pustiti ga od sebe. Prvo dijete, prvi put odvojeni, normalno da je to baš teško.
    Blw hranjenje kuham mu dosta iz Beba za stolom i Mamina mala blw kuharica, ali većinom prilagodim da onda i mi to jedemo. Njemu izdvojim bez soli. Tjesteninu istu kao i mi, samo ju ostavim za njega duže kuhati da se raskuha malo. Variva mu preberem gušće (povrće, krumpir) da može jesti prstićima. Ostalo je isto sve na komade, nekad veće da vježba, većinom komadići veličine zalogaja.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.