Takice i Cordisoo - brzo ozdravljenje želim. Cordisoo, tebi će možda kretanje u vrtić biti manji problem jer je već pokupila sve što je mogla od starije ove godine, koliko mi se cini 😕
Pahuljka - potpisujem sve napisano. Nemam instagram, tik tok i slične stvari tako da do daljnjega ostajem ovdje i nadam se da ćemo svaki dan uz jutarnju kavu imati koju sitnicu za napisati. Da ne bi bilo da smo na forumu samo kad smo u problemima, nego za podijeliti i svakodnevne sitnice.
Buhaca - bravo za ustajanje, sad kreće fešta! Ps. Nas hodalica ipak nije unazadila, tim više što u njoj želi provesti ravno 3 min i to prisilno. Sad je malo krenuo okolo u njoj hodati po kući ali isto skoro ništa. Nema veze, bar se ne vere po meni dok sam u kuhinji i ne pada glavom na pločice.
Nas mališan se konačno posjeo prije par dana. Znaci, mislila sam da će prohodati prije nego sjedne. Ali i dalje mu to nije napeto, puno je bolje penjati se po svemu i onda puštati da padne.
Jako je smiješan, kao da je otkrio ruke i stopala. Prije ih je znao jesti i to, sad si baš ispruži nogicu ispred face i proučava prste. Isto tako i na rukama,okrece ih ispred face. Uzasno je clingy, ne znam kakva mu je to faza, znaci stalno da smo pored ili da se penje po nama inače kukanje samo takvo.
I mojoj su prsti hit. Utrpa ih u usta i onda proučava kako su mokri.
Za igru joj dam list kuhinjskog ručnika i onda to kida i veseli se.
Obavili smo i vježbice jutros. Vježbat spuštanje. Mi imamo i hodalicu i bouncer pa sam pitala mogu li je u bouncer stavit. Kratko da
Buhaca super za podizanje, ali ajme ti je tebi sad😅
Moja je čak napravila samostalno dva koraka. Može dugo stajati sama, ali zacudo mirna je. Ne cendra bezveze. U biti nikad duži mirni period nismo imali.
Ally i ja imam hodalicu, također joj je minimalno zanimljiva, maks je 10 min.
Pokazni gest, imaju li ga vase bebe.
Moja upire prstom u sve, ali ne bi rekla da je to u smislu interakcije, prije da kopira mene, jer joj ja tako objasnjavam, pokazujem itd.
I da koliko riječi imate. Mi smo za sada na mama i ba (pas, simba se zove)
Brblja ona svašta i ponavlja ali to je ono šta baš zna sa razumijevanjem
Buhacasuper za podizanje, ali ajme ti je tebi sad😅
Moja je čak napravila samostalno dva koraka. Može dugo stajati sama, ali zacudo mirna je. Ne cendra bezveze. U biti nikad duži mirni period nismo imali.
Allyi ja imam hodalicu, također joj je minimalno zanimljiva, maks je 10 min.
Pokazni gest, imaju li ga vase bebe.
Moja upire prstom u sve, ali ne bi rekla da je to u smislu interakcije, prije da kopira mene, jer joj ja tako objasnjavam, pokazujem itd.
I da koliko riječi imate. Mi smo za sada na mama i ba (pas, simba se zove)
Brblja ona svašta i ponavlja ali to je ono šta baš zna sa razumijevanjem
Moja nema gest. I dalje je na mama i baba, ali pjeva ko velika. Ja joj zavijam od rođenja i puštam joj pjesmice pa je već majstorica.
Šta se dizanja/stajanja tiće u boravku imamo 2 kauča i oba su joj taman i 2 podloge. Dio kuhinje i hodnik su pločice i to je problem. Ali najveći problem je spavanje. Em jedva i jako kasno zaspe em cendra u snu tako da ja spavam napola.
Uh dugo se nisam javila, a vidim da se svašta događa.
Thinkpurple znaš da se ovdje uvijek možeš vratiti i javiti kako si i kako ide.
Buhaca iskrena sućut, znam da ne stigneš to sad procesuirati, ali kad malena zaspi ili budeš malo sama, isplači to, treba ti. Veliki je to i težak gubitak.
Lightblue cure su sve rekle, curka vas pazi tamo gore, i sigurna sam da bi htjela da proslavite ročkas i za nju. Drži se 💙
Motorika evo sjedi, puže pravilno, stoji sam povremeno, dođe do nas, zgrabi za rukice i želi da ga vodimo hodati. Hoda ko veliki sad već. Malo je život lakši, sad ga pustim u parkiću, može se satima sa šljunkom igrati, obožava drugu djecu, ali možda ipak voli odrasle više, stalno si nađe tuđu mamu/tatu 😅 svima maše pa-pa, pozdravlja. Od ostalih trikova (ko pesek 🥲) zna se javiti halo, počešlja se, zubiće isto sam mora prati, prstom pokazuje na predmete i želi da mu ih imenujemo, kad je gladan govori papapa (kao papati), pljeskanje isto krenulo. Sve u svemu mislim da je okej što se toga tiče.
Govor prvo je bilo baba, mama, sad je tata, deda, pa (pas), nata (to nam je papigica, zove se Nataša 😅), povremeno auto, vau vau. Okej je, ne znam koliki bi uopće vokabular sad trebali imati? Ali kuži sve, ako mu kažem da donese loptu ode po nju, kad se smrači pokazuje na svjetlo i želi da upalimo i tak.
Tantrumi jesu kod vas krenuli? On kad ga ne želim voditi da hoda, ili mu ne dam nešto si sjedne na pod i protestira 🥲 znači ne znam evo, nije li prerano
Spavanje više manje ok. Naučili smo sad spavati bez nunanja potpuno. Nekad mu treba duže, nekad brzo zaspi. Učimo sad polako da ako je uznemiren pred spavanje mu ne treba sisa, već se samo mazimo. I prihvaća to, voli se stisnuti, pomaziti. Isto po noći, ako se probudi cca dva-tri sata nakon cicanja, ne dam mu, nego se pomazimo i uspije se kroz par minuta primiriti i zaspati. A ono, mislim da je okej. Nekad prespava do jutra, nekad se budi malo češće.
Separacijska nam se opet javila, ali ovaj put fokusirana na tatu. Imao je sad par smjena zaredom i nije ga bilo doma pa sad kad je doma se priljepi za njega i samo ga on mora čuvati, voditi, igrati se s njim. Nemam ništa protiv da malo više po njemu sad visi 😅
E da, nama su sad apsolutno hit autići (svi, bitno da se vozi), kocke koje mogu jedna na drugu i jedna u drugu, to može slagati satima isto. I legići oni veliki, voli da mi slažemo pa on rastavlja jednu po jednu.
A stiglo mi je i s amazona oni jastuci za penjanje, napravili smo cijeli poligon po stanu, samo čekam da razbije nos 😅 ali neka, baš mu bude zabavno.
Koje igračke vaši vole, čime se zabavljaju?
E da, nama su sad apsolutno hit autići (svi, bitno da se vozi), kocke koje mogu jedna na drugu i jedna u drugu, to može slagati satima isto. I legići oni veliki, voli da mi slažemo pa on rastavlja jednu po jednu.
A stiglo mi je i s amazona oni jastuci za penjanje, napravili smo cijeli poligon po stanu, samo čekam da razbije nos 😅 ali neka, baš mu bude zabavno.
Koje igračke vaši vole, čime se zabavljaju?
Imaš nekakav link za te jastuke? Zvuće zanimljivo,
Mi smo joj sad za 10mj kupili par novih igračaka šta može potezat, vuć, sviraju. Ali sam i dalje najdraža igračka. I jako joj se sviđa staza u kuhinji. U vrtiću joj vise različite igračke koje su na potezanje pa se i s njima zabavlja
https://www.amazon.de/dp/B0BD8LVWZS?ref=cm_sw_r_apan_dp_BNRYACD2YHN89C6PJZNM&ref_=cm_sw_r_apan_dp_BNRYACD2YHN89C6PJZNM&social_share=cm_sw_r_apan_dp_BNRYACD2YHN89C6PJZNM&language=en-GB&skipTwisterOG=1
Mi ove uzeli, ima raznih
Hej mame, jesu necijoj bebi izasli kutnjaci?
Taman zaredali 3 prekrasne prospavane noci nakon izlaska 8. zuba, mislila sam to je to - kad ono 😅 Desni cijele natecene na mjestu gdje bi po meni trebale doci cetvorke. Nekako mi se cini prerano? Makar su ti zubi ocito potpuno individualna stvar.. Nista se jos ne nazire bijelo, ali bas je jako oteklo
🤱🏽32 god
👨🏼🍼 30 god
Petrica_92 mi smo još na 4jedince. Od bebe do bebe je.
Obavili sistematski 10,6kg 80cm
Allyoo7 jesi doznala šta sve treba nosit na hzzo za produljenje? Meni je pedijatrica rekla da ne trebam žuriti da dođem kod nje za mj dana. Ja ću ipak ranije jer nam je kontrola kod fizijatrice pa ću nakon toga kod nje
Sortiraj odgovore
Najstariji