Buhaca moja iskrena sućut, primijetila sam da te nema, baš sam htjela pisati gdje ste sve.
Iskreno mi je žao, drži se💗
Thinkpurple slažem se sa svim curama. Postivam naravno tvoju odluku, ako je iz osobnih razloga, a ako je zbog ove kako je Buhaca rekla crijevne viroze, onda nemaš razloga, osobito ne propitivati se jesi li previše toga rekla, podijelila itd, jer koja od nas nije?😅
Na kraju krajeva sve je ovo anonimno, a ja imam dojam kao da vas sve poznajem.
Također sam se kasnije prikljucila i najviše si me ti i potaknula da se prikljucim. Tvoja iskrenost i apsolutno nikakve uljepšavanje majcinstva.
Tako daa nadam se da ćeš biti još tu s nama 😊
Buhaca, moja sucut, bas mi je zao, uzasno razdoblje, bas tužno. Drži se... ❤️🩹❤️
Dakle, cure, nema me par dana i onda me ovo dočeka
Thinkpurple - pokušavam scrolati unazad i vidjeti gdje si točno napisala da odlaziš, ali ništa ne nalazim. Mozda je automatski malo tvoje postove? Uglavnom, ako i ne pišeš vjerujem da nas čitaš i nadam se da ćeš i ovo pročitati. Puno cura je doslo i proslo ovim forumom, imam osjećaj da smo ti, Pahuljka i ja jedne od najstarijih. I zato mi je baš žao da nećeš više tu biti s nama. Praktički smo cijelu trudnoću s hrpom komplikacija izgurali zajedno, kao i hrpu teških i zahtjevnih mjeseci nakon rođenja djeteta. Vidim da se poteze tema jesi li rekla previše. Odgovor - sve smo jednako olakšale dušu na ovo forumu, jer je to postalo naše malo anonimno utočište. Utočište žena koje se ne poznaju, a život ih je slučajno ubacio u slične okolnosti u danom trenutku. Utočište u kojem možemo reći ono što ponekad ne možemo ni muževima, ni frendicama, a pogotovo ne široj zajednici. I tako treba biti. Meni nije žao niti jedne intimne stvari koje sam podijelila s vama, a ne bi ni tebi trebalo biti. Uvijek će postojati bullyji, cyber-bullyji i slično. Nemoj si zbog njih uskraćivati radost čitanja/pisanja par stranica sa svojim babama dok ujutro piješ kavu. Zamisli što bi jedsan dan rekla svojim kćerima da su u istoj situaciji - sigurno ne da se povuku. Tim više što proljetnica nema niti jednog saveznika u ovoj grupi, znaci doslovno ti sve držimo ledja. Zaj....bi glupacu i furaj svoj film, kao što si dosad radila. Takvu te poznajemo i volimo. Evo, iskreno se nadam da ces pročitati ovo i predomisliti se. Kažem to i iz sebičnih razloga, jer sam evo ocito i ja jedna od baba koja se uspjela navezati na ljude na anonimnom forumu. Jasno mi je da će grupa utihnuti kad svi krenemo raditi, ali sam se nadala da ćemo se još malo družiti i prije toga. Isto se odnosi i na Miracle, ne znam zašto ona odlazi, isto nisam pohvatala 😔
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
Malo sam stala s pisanjem jer smo bili u pripremama za vjenčanje. Bilo je sad u nedjelju i baš je lijepo bilo. Prognoza su bili pljuskovi, a na kraju je bilo toplo i oblačno, bas super. Ručak je bio na terasi hotela koji gleda na rijeku i mogli smo sjediti vani. S obzirom da su bile 3 male bebe na vjenčanju ispalo je super. U hotelu u kojem smo imali ručak su nam dali sobu u kojoj smo mogli presvlačiti i uspavljivati bebace, sto je ispao bingo. Uglavnom, bas je lijepo bilo. Na kraju mi je drago da se muž i ja nismo prije oženili pa je ovako i bebač mogao biti na slavlju
Zadnja 2 dana ga je uhvatio neki proljev pa je bio isto mini kaos doma. Uzasno mi ga je žao bilo, doslovno je curilo iz njega. Guza mu se sva zacrvenila od nadrazaja. Mazali smo sudocremom, stavljali obloge od vode i sode bikarbone (muž našao na netu da navodno pomaže za neutralizaciju kiseline). Na kraju imam osjećaj da se osip krenuo povlačiti tek kad je 1.noc prespavao bez ijedne stolice.
Pereca - odraslima za tlak pri uzlijetanju aviona zna pomoći kapanje nosa prije (operil ili nešto slično). Mozda bi i bebi pomogla neka bebi verzija nečeg što dodatno odcepljuje Eustahijevu tubu. Uz sve što si i sama navela, naravno.
Pahuljka - frensovi imaju Nuna todl next i jako su zadovoljni isto.
Spavanje - mi smo i dalje u kaosu, valjda još traje 2.regresija,kako ste i rekli. Makar sam se lagano pomirila da je moje dijete jedno od onih koje valjda do 3.god neće prespavati noć. A sad mu još i obje donje dvojke izlaze.
Hranjenje - netko je pisao da se opustio. Takodjer. Trudim se da bude kuhano i ok, ali ako mu povremeno dam sladoled i sl ne zamaram se. Prezivjet će, kao što smo i svi mi.
I, da, nisam napisala na kraju.
Buhaca, moja iskrena sućut. Ne mogu ni zamisliti kako ti je 😔
Hvala vam svima od srca.
Ja sam vam jedna od onih naoko hladnih vještica koja kaže da se neće vezati za ništa/nikoga ali se uvik veže.
Da, naše bebe rastu i vrijeme leti. Ja sam balone i nekakve ukrase naručila preko temua ali još ih ni pogledala nisam.
Spavanje je i dalje kaos. Krene spavati, zaspe i onda kmeći i jeca u snu, pa sjedne u krevetiću i opet cvili. Zadnje 2 večeri sam je digla iz krevetica i nunala dok se nije smirila i zaspala.
Ally baš mi je drago da je sve dobro prošlo.
Pridružujem se ekipi s lošim spavanjem. I nama je zadnjih par dana loše. Imamo neka duga noćna buđenja i to ne da plqče nego jednostavno kao da se naspavala i da je spremna za dan. A to bude u 3 ujutro. Uspavljivanje isto malo teže nego što je bilo. A nismo poremetili raspored, tako da ne znam do čega je.
Napokon se posjela preko boka pa sad to stalno vježba. I to bude dobro jer bude manje frustrirana i skužila je da se može podići pa se zaigra. Samo se danas nekako prevrnula i docekala se glavom na jednu kockicu od igracaka pa imamo malu modricu na licu 😔
Nisam još niti razmišljala o prvom rođendanu dok wvo nisam ovdje vidjela upise. Dobro za četiri mjeseca je, ali vrijeme je proletilo.
I kod nas lose spavanje opet... Taman je bilo cca tjedan dana dobro (budila se samo 3 puta po noci, kod nas je to dobro 🙃), sad opet buđenje svakih cca sat. Al sad je pocelo i vrištanje, ne ono glasno plakanje (i to), vec bas pocne vristat kad se probudi i nikako ju smirit, otima se, mlati rukicama. Sedmi skok poceo.
Isto zna tu i tamo usred noci se probudit i nece zaspat dok ne prođe 2 sata wake windowa.
Puzanje simetricno vojnicko. Pocinje odizat koljena i guzu sve vise ali nikako da klasicno krene. Ne posjeda se. Vidim da je sve jaca u tim odizanjima pa se i dalje nadam... U petak je pedijatar za pogledat motoriku pa cemo vidit jel ce nas slat fizijatru.
Inace mi se cini da bebi sve tako brzo dosadi. Imali smo sad par dana rutinu navecer kroz grad kolicima, uzivala vozeći se i gledajuci ljude prva tri dana, nakon toga samo bi da se nosi, ne zeli bit u kolicima. Igracke, dam joj nesto novo - zanimljivo par sati, par puta, i onda samo onako gleda "a kako ces me sad zabavit". I kod uspavljivanja, ulovim ritam, pjesmicu, stogod - funkcionira nekoliko puta i vec bude smisljaj novo, ovo ne djeluje.
I napokon sam dobila stvari, valjda sa smanjenim dojenjem doslo. Kod mene proslo potpuno isto kao i prije trudnoce, po nicemu drukcije.
Za hranu - reagirala je na jogurt, odmah crvenilo oko usta. Probali smo vec 2 puta, sad cemo sacekat mjesec dana prije ponovnog davanja. Tu i tamo bas odbije jesti, tad preskocim tu dohranu, racunam po Bebi za stolom da do prve godine dosta doji pa nece ostat gladna. Kad odbije to uglavnom bude slani rucak, slatki obrok rjeđe 😅
Ally Cestitke na vjencanju! 👰♀🥂
Thinkpurple je bila napisala da ce se povuci do daljnjeg...
Hej žene!
Iako se slabo javljam vjerno vas čitam. Žao mi je ovakvih žena koje svoje osobne frustracije ostavljaju na forumu na ženama koje uopće ne poznaju. Još više mi je žao što se Thinkpurple oprašta od foruma zbog takvih osoba.
Mi sitno brojimo do prvog rođendana, tjedan dana. Isto sam naručila ukrase s temua, sve je stiglo u dobrom stanju pa ćemo vidjeti kako će biti za rođendan.
Vidim svi spominjete loše spavanje. Nama je bilo užasno ali evo sinoć smo dobro spavali, tko zna što nas večeras čeka. Ne znam jeste li primjetili ima li to loše spavanje ikako veze s promjenama vremena. Nekako je to kod nas povezano pa kad su promjene vremena dečki baš loše spavaju.
Jedan dječak ima 11 zubi, drugi 8. I to je jedan dobar razlog ne spavanja
Manje više dobro papaju. Nekad super a nekad manje ali nitko od nas nije svakog dana raspoložen za sve pa vjerujem da nisu ni oni.
💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
02/22 IUI - beta 0, 9
05/22 IUI - beta 0,1
09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️
afrodita060606@gmail.com
Reklo bi se da dečki trče puzeći. Ustaju uz namještaj i pomiču se lagano. Ne forsiramo, ne potičemo nego puštamo da odrade kad budu spremni.
Pripremamo se za more. I to je manje više to kod nas.
💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
02/22 IUI - beta 0, 9
05/22 IUI - beta 0,1
09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️
afrodita060606@gmail.com
Sortiraj odgovore
Najstariji