Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ally007
    21. Svibanj 2024. 21:37

Takica - moj je prije mjesec dana uzasno plakao kad sam ga stavila u šator a tim lopticama, bas se bojao. A ovako pojedinačno ih naganja po cijelom stanu. Mozda se samo šatora bojao.
    U četvrtak idem na pramenove, a obzirom na vjenčanje u nedjelju i sijede nasred glave. Pojma nemam kako će bebač izdržati 3h sa svekrvom, tim više što ju je danas vidio 1.put nakon mjesec dana (jer su na moru bili). Oh well.
    Nemajka - da te utješim, thinkpurple - moj mali je jucer i danas jeo mahune varivo u koje sam mislila sa sam stavila slatku mljevenu papriku, ali je bila ljuta. I naravno kuhalo se suho meso unutra koje je fala bogu slano. Njemu sam prije konačnog dosoljavanja kao odvadila posebno, ali bome je bilo i ljuto, a malo i slankasto. Isto tako je jeo piletinu s curryem i vrhnjem za kuhanje (muž mu je malo dao da proba, mislila sam da će mu biti ljuto-nije). Kad su gosti bili tu je dobio malo smokija (običnog, ne za bebe). Navecer redovito jede kašicu frutek good night s vanilijom jer je voli i jer tad praktički jedino više žali kasice, a ja sam već mrtva umorna i sretna što opet ne moram kuhati ili pratiti hoće li se udaviti kruhom. Od zdravih namaza prolazi avokado, na njega sam stavila prepečeni sezam i to mu je ok (kad nadjem dobar avokado). Inace sirni namaz Veronika, a bome sam mu dala i Zdenku i neki iz spara. Isto tako i komadiće Dimceka gore. Kasice ujutro neće, eventualno ako mu paralelno dajem bananu da je gricka. Iz one knjige Beba za stolom sam jedno jutro radila palačinke - 1 banana, 1 jaje, 2 žlice chia sjemenki. U blenderu se smuti banana i jaje, onda se toj smjesi doda chia i pusti se da nabubri 20 min (povremeno se promiješa). I od toga na tavicu onak američke palačinke. Meni su mrvicu gnjecavije ispale, al ok. Namazala sam gore neki voćni namaz (imamo bio trgovinu u kojoj prodaju te namaze bez ikakvih aditiva i šećera). Piše da umjesto chia sjemenki može i heljdino brašno.
    Ugl, ne bih se previše opterećivala, probaš da jedu što je zdravije moguće, a dal će negdje biti mrvicu soli ili začina mislim da više dragom bogu svejedno. Glavno da stalno ne jede junk food. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

Ally007
    21. Svibanj 2024. 21:54

Vrtići - ja sam podvojena. Odlučila sam tražiti i produljenje i vrtić, pa ćemo vidjeti. Pedijatrica me nekak isprepadala da je jako mali i da će stalno biti bolestan u jaslicama i da je bolje da još par mjeseci ostane doma ako može. On sad ima 7,5 kg i baš je mrvica, na rockasu je bio manji od beba s 9 mj. Tako da sam se već nekako pomirila s tim da ostajem doma (ideja mi je do 3.mj pa nakon toga na posao, da prodje zima i glavne gripe). Jako mi fali posao i mislim da ću prolupat, na jesen će biti 2 god što sam doma. Stalno se podsjecam da mi je ovo gotovo sigurno jedino dijete i da su samo 1x ovako mali i da par mj za posao neće značiti ništa, a njemu hoće. Ali zapravo mi baš malo treba odmak. Mislim da bi bila i bolja majka da mrvicu imam predaha od svega. Iskreno mi dan u kojem ujutro radim a popodne se druzim s djetetom zvuči super. Ne znam, mozda tako razmišljam zato što već očekujem da ću biti doma, a ne ići raditi na jesen.
    Motorika - mali hazarder isto stoji, pušta se, s kreveta hoće glavom prema dolje i tako. Povremeno se sjedne iz stojećeg položaja, al to mi se više čini slučajno nego baš namjerom. Sjediti tako može ali neće. Odmah se okrene i ide dalje puzati/ustajati se. Jucer je sjedeći gledao neku slikovnicu pola minute i to je bilo najdulje što je izdržao.
    Ne znam jesam li se pohvalila, neki dan je prvi put rekao "Mama" 😁😁

• proljetnica1
    22. Svibanj 2024. 15:37

Bliži se četrdeseta, kaže “ima vremena cijeli život raditi” 😂😂 zanimljivo razmišljanje, s 40 pitaš muža par eura za kavu, ambiciozno 

Ally007
    22. Svibanj 2024. 18:48

Bas sam prekjučer pomislila gdje nam je proljetnica, kad evo je, prati nas i dalje!
    S obzirom na to da je radni vijek do 65/67 godina to je još dobrih 25 godina. Tako da, ima vremena.. 

• Ariel
    22. Svibanj 2024. 20:10

Jedino na ovakvom mjestu se moze ismijavati netko tko radi i zaradjuje svoj kruh, a smatrati normalnim netko poput miki0 aka thinkpurple. Nazalost ta zena ne zeli raditi a trebala bi lijepo upisati djecu u vrtic i brigu vecinu dana prepustiti nekome drugome jer ocito za to nije. 
    Ocito je pohvalno zicati muza ne za kavu nego sve od igle do lokomotive koji eto valjda zahvaljujuci dnevnicama uspjeva financirati parazita kojeg ima na grbaci. dijete rodjeno ljeti kaze nece ga upisati u vrtic. Nek se zapita sto je sve mogla obaviti umjesto pisati iscprne izvjestaje svaki bozji dan po forumu. Forum moze biti dobro mjesto za razmjeniti iskustva, upoznati nove ljude, ali za zivjeti na njemu definitivno ne. 

• Hanagi
    22. Svibanj 2024. 22:12

Nisam dovoljno dugo na forumu da popratim sve priče. Ali zašto žene generalno ne mogu biti "samo" mame? Dobronamjerno pitanje. 😊 Mislim, valjda ce svatko izabrati što želi, u dogovoru s partnerom i ako je moguće da se živi od jedne plaće. Svaka čast mamama koje rade. Moja je npr. bila primorana kao samohrani roditelj.
    Ne kužim ni kakvi su to brakovi u kojima žena mora žicat muža novac? Pa valjda su financije u braku zajedničke. Ne znam, evo govorim iz svoje perspektive. Vjerujem da ima i odvojenih financija.  Što je isto ok, samo mi ta riječ žicat čudno zvuči u tom kontekstu. 
    Ja sam isto trenutno nezaposlena, ne šaljem dijete u vrtić ove godine, našom odlukom. Planiram otvoriti obrt i nadam se da će biti posla, ali ne previše 😁

Apple
    22. Svibanj 2024. 22:16

Ja sam impresionirana koliko truda netko ulaže da dragoj Purple tako uletava i pokušava nešto isprovocirati.
    Mene ni muž više tako strastveno ne doživljava🤣
    Pazi koliko vremena netko ima kad secira komentare pa ovako ubacuje "bombe" nadajući se da će se netko posvađati. 
    Stvarno, wow

2019.🦄
    2023.🦁

Pahuljka
    22. Svibanj 2024. 22:41

Pa Sayuri nam se nije javila brat bratu 5-6 mjeseci 🤔

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

Pahuljka
    22. Svibanj 2024. 22:45

thinkpurple0

Draga proljetnice evo neznam sta da ti kazem. Da se upustim u raspravu ili da te ignoriram?
    Neznam zasto nisi toliko hrabra pa da mi se javis privatno da popricamo. Vidim da te jako zanima moj zivot pa evo javi mi se da ti iznesem svoj medicinski i financijski izvjestaj.
    Bas mi je zao da ti je toliko dosadno u zivotu da pratis 101 temu na forumu iako nemas veze s njima.

Furaj samo dalje, ne placa ti niko od nas racune 😎

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

• Unname13
    22. Svibanj 2024. 22:50

Jel ovo proljetnica s tri različita profila? 
    Koliko slobodnog vremena, zavidim joj🤣

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.