Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Taubek0809
    17. Siječanj 2022. 13:13

Hvala na dobrodošlici. :) Tko će dočekati 10 dana..... Iskreno, razmišljala sam o Nifty testu, ali sam odabrala Panoramu jer je moguć već od 9. tjedna, nisam mogla dočekati. :D 
    S obzirom da mi nije prva beba, htjela bi se uključiti u raspravu oko prematalica. Prematalica je (već je netko isto komentirao) nama bila potpuno bespotrebna. zauzima mjesta, a za to čemu služi je dovoljan i krevet. Dobra su stvar jedino ladice ispod prematilice, da je na jednom mjestu sve za bebu: pelene, kremice, tetra pelene, slinčeki i dr. Tako da savjetujem svima koji muku muče s prostorom (kao ja), da zaobiđu prematalice.

10.1.2022. - 1. pregled, trudnoća potvrđena, srčeko kuca
    18.1.2022. - 2. pregled, papa test, cervikalni brisevi + panorama test, CRL 2,86, srčeko kuca.
    18.8.2022. predviđeni termin poroda

Visibaba07
    17. Siječanj 2022. 13:38

Taubek0809

Hvala na dobrodošlici. :) Tko će dočekati 10 dana….. Iskreno, razmišljala sam o Nifty testu, ali sam odabrala Panoramu jer je moguć već od 9. tjedna, nisam mogla dočekati. :D
    S obzirom da mi nije prva beba, htjela bi se uključiti u raspravu oko prematalica. Prematalica je (već je netko isto komentirao) nama bila potpuno bespotrebna. zauzima mjesta, a za to čemu služi je dovoljan i krevet. Dobra su stvar jedino ladice ispod prematilice, da je na jednom mjestu sve za bebu: pelene, kremice, tetra pelene, slinčeki i dr. Tako da savjetujem svima koji muku muče s prostorom (kao ja), da zaobiđu prematalice.

Dobro došla 😊 ja sam radila Panoramu i dobila sam nalaz točno 10-i dan :)

🙋‍♀️29
    👨‍💼31
    07/21 spontani (8tt)
    30.09.21. +
    Panorama ✔️✔️
    Baby girl M 💞

MfrauM
    17. Siječanj 2022. 13:46

Taubeko0809 dobro nam došla, želim ti uredno školsku trudnocu 🤗.
    Znači mislite da bi prošla neka komoda s ladicama i ona prematalica kao spužva što se prenosi? Moj muž kaze da će beba spavati na sanjkama 🤣. Još mi je rano o svemu razmišljati a opet ne želim biti nespremna.
    Hvala za odgovor za trakice- nije mi bilo jasno što je to, valjda sam ok dugo držala 🙈, a rekle bi valjda već da je nešto...
    Ja čekam nalaze toxoplazmoze i tih nekih gluposti a onda kroz 2 tj idem na kks I ostalo konačno...

Laparaskopija i histeroskopija
    Nizak amh 4,5
    15.11 . ➕❣
    15.11. Betahcg ✅
    24.11. Betahcg - ✅
    14.12 imamo ❤ (izvanredan pregled, hematom)
    16.12 prvi pregled bebica je super 🙌🙏
    -------------
    Termin 26.7.
    🕯💙 23.4. Beba K. 27tt

BlaBla
    17. Siječanj 2022. 13:55

Moj anomaly scan je prosao ok, osim sto je dr nasla 2 ciste od 5mm desno na glavi, nije zabrinuta jer smatra da je razvojno a i obzirom na dobar Nifty. No, ja sam se zbedirala...
    Takodjer, spomenula sam joj kontrakcije koje su me jednu noc probudile iz sna, nisu dugo trajale i onako bunovna nisam znala sto je posrijedi, dal me boli u krizima ili cu dobit proljev, izgledalo je nalik menstrualnim bolovima. To se dogodilo samo jednom, trajalo je oko 1h u nepravilnim razmacima i nisam iskreno tome pridavala previse paznje jer je ostalo sve normalno, mala me uredovno udara, javlja se... no dr je to shvatila podosta ozbiljno, rekla da mirujem, da mi je cervix malo skracen i da ranije dodjem na kontrolu, za 3 tj (Martina, iduci pregled mi je 7.2.), tako da sam sad jos vise zbedirana... 🙄🙄🙄  Sto uostalom znaci mirovanje? Relacija wc - krevet? 

Atina25
    17. Siječanj 2022. 14:09

Dan cure 😘
    Taubeko Dobrodošla,meni je panorama dosla za točno 7 dana,u čet radila i drugi čet je dosla..
    Ljubičica evo ja sam jutros bila na zavodu dat urinokulturu već treći put za redom jer svaki put imam 3 križića leukocita i 2x je dosao nalaz da je sterilno vidjet ćemo sad,dobro je sta moj dr na nista ne odmahne rukom već sve provjerava sta nije loše.. tako da obavis to pa si na miru
    Demetria zao mi je za maleckuuu,moj je isto imao prošle god kad je imao 2 i doslovno niti jedan simptom nije imao,nas dva glava i mišići koma a on nista pun energije tako da lako oni to prebrode
    Teab krepala sam na dio s mulatkinjom ali da točno te razumijem evo 🤣 ne komentiraj nista,ima da ti je slonica najljepša i bok🤣🤣🤣🤣
    -----
    Ja sam jutros bila 3 sata u shoppingu 🤦 trazila si nesto normalno za obuć jer već mi je sve tijesno pomalo,nisam do sada nista kupila osim gegica i grudnjaka u Lidlu. Inače stalno nosim hoodice ili haljine jos od prije trudnoće danas sam si kupila trudničke tajice i hlače u H&M stvarno mi je malo onako bilo loše kad sam se pogledala u ono ogledalo kako sam velika 🤦 i ta svijetla kao da mi pojačaju dodatno celulit 🤣

12.10 UZV ♥️ kuca (CRL 0.98 cm) 😍 7tt
    02.11 CRL 2.83 cm ♥️😍 sve super ✅
    11.11 miny anomaly ✅
    02.12,20.12 Raste curka 💖
    ❤ It's a Girl ❤ Panorama ✅
    07.01.2022 Anomaly scan - sve uredno 🙏

Ariel
    17. Siječanj 2022. 14:19

BlaBla

Moj anomaly scan je prosao ok, osim sto je dr nasla 2 ciste od 5mm desno na glavi, nije zabrinuta jer smatra da je razvojno a i obzirom na dobar Nifty. No, ja sam se zbedirala…
    Takodjer, spomenula sam joj kontrakcije koje su me jednu noc probudile iz sna, nisu dugo trajale i onako bunovna nisam znala sto je posrijedi, dal me boli u krizima ili cu dobit proljev, izgledalo je nalik menstrualnim bolovima. To se dogodilo samo jednom, trajalo je oko 1h u nepravilnim razmacima i nisam iskreno tome pridavala previse paznje jer je ostalo sve normalno, mala me uredovno udara, javlja se… no dr je to shvatila podosta ozbiljno, rekla da mirujem, da mi je cervix malo skracen i da ranije dodjem na kontrolu, za 3 tj (Martina, iduci pregled mi je 7.2.), tako da sam sad jos vise zbedirana… 🙄🙄🙄 Sto uostalom znaci mirovanje? Relacija wc - krevet?

Meni kad bi rekli mirovanje onda sam pitala sto to tocno znaci. Pa su mi rekli nema odnosa, nikakvi previse nagli pokreti, nikakvo ciscenje, skakanje, vjezbanje. Mozes se normalno kretat po kuci ali nista previse. Rekli bi mi gledaj tv, najmesti se da ti je udobno i do kontrole tako miruj. Mozes ti skuhat ali nemoj nosit sad pune vrecice iz trgovime ili dizat teske lonce. 
    Malo se postedi. Bit ce sve ok, da je neto ozbiljno vec bi bila na nekom promatranju, Nemoj se bedirat, bebica je dobro, lupa i vesela je. 

Atina25
    17. Siječanj 2022. 14:24

Blabla samo pomalo,nemoj jako se umarati, lezi stabgise mozes i odmaraj.. to sta kaze Ariel da je nesto kritično isla bis u bolnicu na mirovanje ili slično ovo je više prevencije radi. Bit će sve ok probaj se sta više odmarati i to je to 🤞
    I za te ciste vjerujem da ti nije svejedno ali ako ona kaze da ne brines ja joj vjerujem,ja sam trudnoću krenula sa 2 ciste i miomom koji je rastao i dr je rekao da bilo bi bolje da ih nema i da ćemo pratiti al da ne brinem i tako sam si stavila u glavu. Drzi se ♥️
    Mfrau ma daaa to za komodu i gore onu podlogu je super ni ne treba ti vise od toga 😁

12.10 UZV ♥️ kuca (CRL 0.98 cm) 😍 7tt
    02.11 CRL 2.83 cm ♥️😍 sve super ✅
    11.11 miny anomaly ✅
    02.12,20.12 Raste curka 💖
    ❤ It's a Girl ❤ Panorama ✅
    07.01.2022 Anomaly scan - sve uredno 🙏

• Nara-Nara
    17. Siječanj 2022. 14:39

Bla bla sestricinina beba je isto imala cistu/ciste (ne sjećam se više) na mozgu. Njoj su rekli da je to često i da bi se trebalo samo povući do 28.tjedna. i zaista, bebica je bila čista da idućem uzv. Nadam se da će i kod tebe tako 🤞🏻🙏🏻🤗

• Mrvica722
    17. Siječanj 2022. 14:46

Ariel

Ma moja mama ce se jako veselit, za novu godinu mi je zazelila da ostanem trudna ove godine. A nije znala da sam vec trudna. I imaju vec 2 unuka, i sad jos 2 na putu. Ali to ce biti moje prvo i znam da ce se jako veselit. I znam da ce im reakcije bit malo kasnjele, ali takvi su. Kad im se sve slegne, uvijek pokazu koliko su sretni.
    Mislim da se zapravo svi nasi roditelji jako vesele.
    A sto se svekrve tice, mi smo i sa njom i sa svekrom (rastavljeni su) u hladnijim odnosima, cak i moj suprug. Rastava nije protekla dobro i jos je sve to frisko. S njima se ni se cujemo ni ne vidimo. Suprug je rekao da im nece nista govorit, vec kad vide i skuze da dobro. Bas je nesto ljut an sve njih. Rekli smo njegovoj seki i ona se jako veseli sto ce bit teta. S tim da njegov tata njegovu sestru ispituje o meni i o tome jesam li ja njoj ikad rekal zelim li djecu, umjesto da mene pita. To nas sve jako ljuti - ona mu samo kaze nek nas pita. A on se ne usudi

Svekru je stalo i mislim da će bit presritan kad čuje. Isto tako razumi ako mu je neugodno pitat vas jer vas ne želi povridit, moji su čekali 3 godine na ovo i tek kad im kazes vidis koliko je to zapravo njih mučilo.isto tako su okolo naokolo propitkivali i nije to njima za zamjerit i mi cemo jedva cekat bit bake. To je njima najveća radost imat mini svoje djete za kojeg ce imat više vremena. Mozda ih vaša beba sve poveže. 

• Mrvica722
    17. Siječanj 2022. 14:48

Demetria

Mrvica722

Cure pitanje danas sam 12+3 jucer negativna na brzom a danas pozitivna, sutra idem na pcr koji ce vjerojatno bit pozitivan. Ja sam super nisam nikako imala temperaturu, malo me nos i grlo zezali. E sad da li je neka od vas imala kovid u trudnoći, malo me brine nije mi jos završio prvo tromjesječje, mada sam sad u četvrtak bila na kontroli beba super, nuhelani nabor i sve. I zanima me u roku koliko ste krenile primat fraksiparin?

Ima nas par u grupi koje smo trenutno zaražene, a dosta njih je cijepljeno ili su prebolile.
    Ja imam puno gore simptome i ko za vraga evo malena dobila temperaturu tako da nista od spavanja vecerati

Jel ti mozda ginekolog uvodio nesto terapije zbog korone ili će ti samo kontrolirat 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.