Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Atina25
    16. Siječanj 2022. 18:56

Visibaba Ja sam inače iz Labina obozavam stari grad,pizzeriu Rumore i moj lijepi Rabac,mi tu istu rutu prošli jučer 😍😍 taako da vjerujem da ste uživali.
    Ariel meni su točno negdje s 12 tj prestali bol u grudima,jaka pospanost i mučnine. Sad mi je super iako mi je u prvom tromjesečju u prvoj t bilo 10x gore kako je krenulo ova bebica je jako zahvalna sve s njom je super i nema nikakvih problema HB zasad🤞🥰
    Šta se tiče hrane ja sam zadnja koja bi tu mogla nesto komentirat jer se inače hranim ajme meni,jedem doslovno sve mene muz zove Nunu kao onaj usisavač od teletubiessa jer doslovno sve jedem i ne volim bacati hranu pa ostatke brljavim iz frizidera da ne bacamo 🤦 špek obozavam pojela sam ga dosta zadnje vrijeme, inače ne volim sokove/colu i sl.ali ako je neka prilika to popijem al za doma to nikad ne kupujem 

12.10 UZV ♥️ kuca (CRL 0.98 cm) 😍 7tt
    02.11 CRL 2.83 cm ♥️😍 sve super ✅
    11.11 miny anomaly ✅
    02.12,20.12 Raste curka 💖
    ❤ It's a Girl ❤ Panorama ✅
    07.01.2022 Anomaly scan - sve uredno 🙏

Teab
    16. Siječanj 2022. 19:04

Mfrau al to je ono o cem sam bas pisala,po googlu i znanstvenicima nesmijemo nista,disi i pij vodu,mislim moja majka je i samnom i sa sekom jela sve i zdrave smo. Isto tako i ja jedem sve kaj mi pase ali u nekoj normalnoj kolicini. Ono sto izbjegavam je netermicki pripremljenja hrana i sirova hrana. Al ak cu iskreno to sam izbjegavala i dok nisam bila trudna osim tartar bifteka,to obozavam al sad ga eto nisam nisam jela jer sirovo meso. A nareske i vakumiranu boze dragi pojedem si malo cajne ili zimske kobase a sirevi su skoro svi pasterizirani inace nebi mogli u prodaju (to mi rekla babica na placu bas nedavno kad mi je zamirisao licki sir).

👱‍♀️28 🧔30
    6/21 biokemijska
    25.9. ➕
    13.10 prvi pregled ❤ kuca
    9.11. Drugi pregled (velki smo 4,43 cm)
    23.11. Nifty-nizak rizik, dolazi nam mali hahar 💙
    26.11.-sve uredno veliki smo 7.7 cm
    7.12. Treci pregled 110 g,rastemo ❤
    3.1. 250g,sve u najboljem redu
    14.1. Anomaly scan+kontrolni pregled petrova 393 g,sve je kak treba bit
    27.1. ..

31.3. Predzadnji pregled soc gin,imamo kilu i 800,mamina mrstilica 🥰

• Mrvica722
    16. Siječanj 2022. 19:32

Mary10

Fragmini/heparini idu nakon preboljenja, tj. nakon krvne slike. Pisala sam vise puta o ovoj temi i ponavljam jos jednom…radije kontrolirat redovno krvnu sliku nego ih uzimati tek tako. Moji trombociti su snizeni i jedna dr. je svejedno htjela da uzimam terapiju 2 tjedna iako bi mi se snizili jos vise, sta nebi bilo dobro nikako. Ostali dr. se nisu slozili s njom, dapace, jedan jako cijenjen splitski privatni ginekolog je poludio na tu odluku opcenito. Rekao je da se heparini u slucaju zaraze trebaju davati ako je trudnica hospitalizirana ili pretila ili ima predispozicije za stvaranjem ugrusaka zbog vec neceg drugog.

..

U mom slucaju su ti heparini mogli vise nastetiti nego dobrog napraviti. Pola hrvatske daje pola ne. Sta onda, neke trudnice su ugrozene a druge su privilegirane. U svakom slucaju se nisam htjela osjecat ko pokusni kunic i na takvu krvnu sliku posto poto uzimati terapiju.

Hvala ti na ovako ddetaljnom odgovoru, uspila sam stupit u kontakt sa svojom klinkom koji ne preferiraju davat fragmine leva leva kao sta većina da,primjetila sam da pjedini ginekolozi to daju preventivnoo🤷‍♀️. Rečeno mi je da ćemo vidit nalaz testa al kako sam na andolu tako će 99%i ostat samo andol kao i do sad. Al svakako ću tražiti  vađenje krvi nakon određenog perioda. 

• Mrvica722
    16. Siječanj 2022. 19:33

Gore vam je farbat kosu i lakirat nojte nego ist pancete 🤷‍♀️😂🙈

MfrauM
    16. Siječanj 2022. 19:37

Teab

Mfraual to je ono o cem sam bas pisala,po googlu i znanstvenicima nesmijemo nista,disi i pij vodu,mislim moja majka je i samnom i sa sekom jela sve i zdrave smo. Isto tako i ja jedem sve kaj mi pase ali u nekoj normalnoj kolicini. Ono sto izbjegavam je netermicki pripremljenja hrana i sirova hrana. Al ak cu iskreno to sam izbjegavala i dok nisam bila trudna osim tartar bifteka,to obozavam al sad ga eto nisam nisam jela jer sirovo meso. A nareske i vakumiranu boze dragi pojedem si malo cajne ili zimske kobase a sirevi su skoro svi pasterizirani inace nebi mogli u prodaju (to mi rekla babica na placu bas nedavno kad mi je zamirisao licki sir).

E pa to, po googlu nista ne smijemo, a ono što smijem to mi se gadi 🤣. Joj da čitala sam i za kupus i salatu, zbog listerije isto. Ja se sad hranim gore nego prije trudnoće daj mi kekse i slatkise🙄, i bas mi se jede slatko. Ma uzas. A kažem eto moja šogorica ništa nije pazila i beba ispala super. Najgore mi što više nemam ideja za doručak sve se vrti oko istog! 

Laparaskopija i histeroskopija
    Nizak amh 4,5
    15.11 . ➕❣
    15.11. Betahcg ✅
    24.11. Betahcg - ✅
    14.12 imamo ❤ (izvanredan pregled, hematom)
    16.12 prvi pregled bebica je super 🙌🙏
    -------------
    Termin 26.7.
    🕯💙 23.4. Beba K. 27tt

Astera
    16. Siječanj 2022. 19:49

Cure sretno svima na pregledu ovaj tjedan (i sama sam među njima i strah me i uzbuđena sam u isto vrijeme). 
    Što se tiče prehrane ja sam se isto isprepadala s tim što smijemo, što sam jela, a nisam znala da se baš ne bi trebalo i uglavnom mi je dosta tog straha i da u svakoj situaciji vidim nešto opasno. Trudim se jesti što bolje i izbjegavati nešto što se ne preporuča, ali tu i tamo pojedem tunu, suhomesnato, prerađevine i procesirano. A Bože moj. Naravno, da sam prošla iskustvo kao neke od vas sa spontanima, puhala bih i na hladno. 
    Evo neki dan sam cijeli dan istraživala smijemo li koristiti čajevac, ocat, propolis i našla sam sto oprečnih mišljenja, ali većina tih upozorenja je zapravo jer nemaju istraživanja kod trudnih žena tako da je uvijek preporuka koristiti pažljivo da ne bi bilo.

• Mrvica722
    16. Siječanj 2022. 19:55

Maj daj sta vam je jedite sta vam s ejede, ok pripazite na te sireve nemojte domaće, šta ja znam pazite na proizvode sa sirovim mesom i jajima i dobro. Kao da je instant zobena zdrava smeće. Btw ananas ko poude zera u danu neče mu nista bit, on je dibar malo krv da razrjedi a rezrjedi je i naranča i ostali citrusi

Teab
    16. Siječanj 2022. 19:55

Mfrau moj dorucak u zadnje vrijeme su zitarice tipa cornfleaks ili ono fitness zitarica,ako ne to onda si narezem sira i purece salame +obavezno neko povrce koje dohvatim,krastavci ili one mini rajcice za njih bi ubila, al onda moram jest nesto i ostatak dana a strasno strasno mi se jede topli sendvic,pa kad nemam peciva si narucim iz pingvina al onda me hvata griznja savjest pa pojedem 2 narance ili bananu i narancu 

👱‍♀️28 🧔30
    6/21 biokemijska
    25.9. ➕
    13.10 prvi pregled ❤ kuca
    9.11. Drugi pregled (velki smo 4,43 cm)
    23.11. Nifty-nizak rizik, dolazi nam mali hahar 💙
    26.11.-sve uredno veliki smo 7.7 cm
    7.12. Treci pregled 110 g,rastemo ❤
    3.1. 250g,sve u najboljem redu
    14.1. Anomaly scan+kontrolni pregled petrova 393 g,sve je kak treba bit
    27.1. ..

31.3. Predzadnji pregled soc gin,imamo kilu i 800,mamina mrstilica 🥰

Mary10
    16. Siječanj 2022. 20:06

Mrvica722

Mary10

Fragmini/heparini idu nakon preboljenja, tj. nakon krvne slike. Pisala sam vise puta o ovoj temi i ponavljam jos jednom…radije kontrolirat redovno krvnu sliku nego ih uzimati tek tako. Moji trombociti su snizeni i jedna dr. je svejedno htjela da uzimam terapiju 2 tjedna iako bi mi se snizili jos vise, sta nebi bilo dobro nikako. Ostali dr. se nisu slozili s njom, dapace, jedan jako cijenjen splitski privatni ginekolog je poludio na tu odluku opcenito. Rekao je da se heparini u slucaju zaraze trebaju davati ako je trudnica hospitalizirana ili pretila ili ima predispozicije za stvaranjem ugrusaka zbog vec neceg drugog.

..

U mom slucaju su ti heparini mogli vise nastetiti nego dobrog napraviti. Pola hrvatske daje pola ne. Sta onda, neke trudnice su ugrozene a druge su privilegirane. U svakom slucaju se nisam htjela osjecat ko pokusni kunic i na takvu krvnu sliku posto poto uzimati terapiju.

Hvala ti na ovako ddetaljnom odgovoru, uspila sam stupit u kontakt sa svojom klinkom koji ne preferiraju davat fragmine leva leva kao sta većina da,primjetila sam da pjedini ginekolozi to daju preventivnoo🤷‍♀️. Rečeno mi je da ćemo vidit nalaz testa al kako sam na andolu tako će 99%i ostat samo andol kao i do sad. Al svakako ću tražiti vađenje krvi nakon određenog perioda.

Nema na cemu. Ja sam bila luda i izgubljena. Ni jedna trudnica sa iskustvom oko toga. Prezentiralo mi se kao da cu 100% dobit ugrusak ili imati prijevremeni porod. Sada mi je drago da sam trazila toliko misljenja ljecnika i na temelju toga donijela odluku. Toliki broj trudnica je do sada vec preboljelo i bez uzimanja heparina/fragmina su iznijele zdrave trudnoce i bebe. Da sam imala vise trombocita, pa makar unutar ref vrijednosti, vec bi razmislila o tome. 

.. 
    Najbitnije od svega je, sta je meni moja gin rekla - beba je zasticena i covid joj nista ne moze 🤗

👧🏼 Baby Girl coming 07/2022 🥰

• limica
    16. Siječanj 2022. 20:23

sto se tice drugog tromjesecja i simptoma meni je gore..
    u prva tri mjeseca nisam imala neke izrazene simptome mozda glavobolje umor pospanost neke vrtoglavice ali to je sve tako bilo sitno cak i one mucnine i odbojnost prema mirisima tek sad to vidim. kako trudnoca odmice i dobijam na kilazi bolovi u ledjima se javljaju i prilikom lezanja i sjedenja, ucestalo mokrenje u toku noci jer beba najvise tad voli da se mrda i udara u besiku pa imas osjecaj da moras hitno hitno na wc, takodjer sirenje stomaka pa kao da nesto bridi po misicima stomaka ili kojekavi grcevi, dojke koje su osjetljive i nabrekle kao i zelja za pojedinom hranom koja tek sad dolazi do izrazaja sve su to simptomi koje je meni donijelo drugo tromjesecje haha da sam znala uzivala bih u ona prva tri mjeseca i mucninama. sad se stvarno osjecam kao trudnica a tako pocinjem i lagano izgledati 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.