Fragmini/heparini idu nakon preboljenja, tj. nakon krvne slike. Pisala sam vise puta o ovoj temi i ponavljam jos jednom...radije kontrolirat redovno krvnu sliku nego ih uzimati tek tako. Moji trombociti su snizeni i jedna dr. je svejedno htjela da uzimam terapiju 2 tjedna iako bi mi se snizili jos vise, sta nebi bilo dobro nikako. Ostali dr. se nisu slozili s njom, dapace, jedan jako cijenjen splitski privatni ginekolog je poludio na tu odluku opcenito. Rekao je da se heparini u slucaju zaraze trebaju davati ako je trudnica hospitalizirana ili pretila ili ima predispozicije za stvaranjem ugrusaka zbog vec neceg drugog.
..
U mom slucaju su ti heparini mogli vise nastetiti nego dobrog napraviti. Pola hrvatske daje pola ne. Sta onda, neke trudnice su ugrozene a druge su privilegirane. U svakom slucaju se nisam htjela osjecat ko pokusni kunic i na takvu krvnu sliku posto poto uzimati terapiju.
👧🏼 Baby Girl coming 07/2022 🥰
Hvala cure, primjetila sam da mi je manje muka zadnja 2 dana ali me glava i dalje boli jako. Znam da mogu paracetamol ali sve dok mogu odlezat to, biram lezanje prije tableta 😂
Kaze muz da ce mi se vratit vitalnost uskoro, samo je sarkastican jer sam i prije trudnoce bila spavalica i umorna. Pa mi sr nema sto vratit, mozda dobijem neku vitalnost. 😂😂
**
Teab zao mi je zbog simptoma nakon cjepiva, nadam se da ce brzo proc. Ja sam razmisljala o 3.dozi ali moram crkat da prode 6mj od druge doze. A i tekli su mi da tek iza 22tt mogu. Prije mi ne preporucaju. Ali to isto zavisi od doktora i trudnice.
Na temu voca i zdravog i nezdravog mogu samo reci da voce i nije tako zdravo ko sto se misli. Bobicasto voce sa smanjenim udiom secera da, ali jabuke npr vec ne... Sa vocem biti na oprezu.
👧🏼 Baby Girl coming 07/2022 🥰
Ananas danas glava tema 😆😆 i sad bi ubila za jedan ananas,ali morat ču se zadovoljiti s nekim drugim voćem..ili sa pancetom 😆 hehehe
Atina bili smo u Labinu,u Rumore,uvijek se rado tamo vratimo dan je bio top,pravi proljetni nakon ručka išli u Rabac,šetali 3 sata da izgubimo kalorije od pizze 😁
Neznam tko je pisao za pregled mislim Marijana ,znam kako ti je..moj je utorak i stalno imam crne misli,baš maloprije kažem partneru da mi je drago da smo danas uživali jer utorak će nam se možda svijet srušiti,neznam zašto se nemogu osloboditi toga straha..ali znam da ako bude sve ok na pregledu da kupujem BW da budem malo mirnija dalje..ti dani prije pregleda su mi koma milijun crnih misli, nakon pregleda par dana bude dobro i onda opet u krug ☹️
🙋♀️29
👨💼31
07/21 spontani (8tt)
30.09.21. +
Panorama ✔️✔️
Baby girl M 💞
Ariel ma mislim da je to jos dns i ja ko nova jedino kaj me glava rastura
Sto se tice 3. doze moja kolegica s posla isto trudnica i prijateljica +medicina sestra pitala je bas neki dan ginica za 3. dozu na sto joj je on rekao nemoj,cjepljena si dvije doze to te sitit (mora rodit u 4 mj) kaze ginic nezna se sto bi 3 doza napravila tijelu trudnice jer to nije istrazeno,prve dvije kakti jesu (mos mislit) tak da kaze necu ic na boostera dok ne rodim
👱♀️28 🧔30
6/21 biokemijska
25.9. ➕
13.10 prvi pregled ❤ kuca
9.11. Drugi pregled (velki smo 4,43 cm)
23.11. Nifty-nizak rizik, dolazi nam mali hahar 💙
26.11.-sve uredno veliki smo 7.7 cm
7.12. Treci pregled 110 g,rastemo ❤
3.1. 250g,sve u najboljem redu
14.1. Anomaly scan+kontrolni pregled petrova 393 g,sve je kak treba bit
27.1. ..
31.3. Predzadnji pregled soc gin,imamo kilu i 800,mamina mrstilica 🥰
Stiti* za ime boga ni pisat vise nevidim 👩🎤
👱♀️28 🧔30
6/21 biokemijska
25.9. ➕
27.1. ..
Ariel meni su simptomi (povraćanje, cjelodnevne mučnine i bolne grudi) nestale tek oko 15. tjedna ako se ne varam... A umor me je držao tamo do 11.tjedna.
Teab samo odmaraj i čuvaj se, nisu nuspojave iste kod svakog, ali obično nakon 2 dana prođe bol u ruci.
Tinkica,Ariel hvala cure,bas to i radim danas,sutra ce to vec bit bolje vjerujem
👱♀️28 🧔30
6/21 biokemijska
25.9. ➕
27.1. ..
Oprostite curke što sam pokrenula temu ananasa, dobro da ste me upozorile ako nije dobar za trudnice, isprike velike! Ja sam išla za tim što je dobro za pluća, a ko luda manda zaboravljam da smo trudne. 🙈. Mislim vjerujem da mala količina neće nastetiti, ali ako netko mora biti na oprezu puše i na hladno i to razumijem skroz. Ja sam se cijelu proslu noc ubijala strahom jer sam kod prijateljice pojela bez razmišljanja cheesecake u čaši, i onda mi je oko 2 ujutro sinulo pitanje kakav je to bio sir. Jedva sam dočekala 8h kao pristojno vrijeme da ju nazovem i pitam od čega je radila. A ona sve kao zdravo za mene pripremila bez ičega samo sir i voce bez secera ,i bio mi bed odbit, a nisam se uopće sjetila pitat kakav je to sir. Srecom sir je od pasteritiranog mlijeka (abc) ali ja ne smijem mliječno. Uglavnom razumijem vas sve. Mi spek tučemo samo iz provjerenih izvora, ali ja puno manje, navodno ne smijemo narezane nareske u trgovini one što budu na plitici i vakumirane. To skroz izbjegavam. Na kraju kad se podvuče crta jedem samo voće i zobenu kasu za doručak i smoothije. Narance tučem ko luda, navodno su nespricane ali ja to nista ne vjerujem i kiwi mi bas paše. S druge strane moja šogorica je sve do 5.mj pušila, pila kave, jela sve živo i rodila malu koja ne može bit zdravlja. Ali ajde ga znaj, ja se stvarno bojim svega i strepim nad svime. To mi je najgori dio ove trudnoce. Valjda ću i ja u 20tt malo predahnuti ako doguram do tud 🙏
Laparaskopija i histeroskopija
Nizak amh 4,5
15.11 . ➕❣
15.11. Betahcg ✅
24.11. Betahcg - ✅
14.12 imamo ❤ (izvanredan pregled, hematom)
16.12 prvi pregled bebica je super 🙌🙏
-------------
Termin 26.7.
🕯💙 23.4. Beba K. 27tt
E i da mislila sam da su me prošle mučnine, ali nisu, oooo nisu 🤮 vodila sam necaka na wc i mislila sam da nećemo izvući živu glavu 🤣, a on siroti samo govori "o teta joj" a ja ispustam dušu🤣, nadam se da mu to neće ostati u sjećanju 🤭
Laparaskopija i histeroskopija
Nizak amh 4,5
15.11 . ➕❣
15.11. Betahcg ✅
24.11. Betahcg - ✅
14.12 imamo ❤ (izvanredan pregled, hematom)
16.12 prvi pregled bebica je super 🙌🙏
-------------
Termin 26.7.
🕯💙 23.4. Beba K. 27tt
Sortiraj odgovore
Najstariji