Ja sam samo rekla sto je meni doktorica napisala da nek ne konzumiram u trudnoci i to je bilo jedino voce na popisu. Ne reagiramo svi na sve isto niti su nam trudnoce iste. Apsolutno svaka namirnica je zdrava u odredenoj kolicini, pa i secer, pivo, spek i sve. Cure su pitale sto je na tom mom popisu i ja sam navela sve sto mi pise i iz kojeg razloga mi je to rekla. Ni jedna cura ovdje ne treba slusat sto je meni doktorica rekla, isto tako ni jedna cura ne treba vjerovat svemu sto netko negdje napise.
Tako da ako uzivas u ananasu, slobodno, mozes jedan i za mene pojest 😊 gustaj u onom sto ti pase, tako ja uzivam u juhi, skoro svaki dan.
**
Potanje, cure koje su u 2. tromjesecju - kad su vam poceli odlaziti simptomi koje ste imale u prva 3 mj?
Meni evo doslovno tik pred 12 ti tjedan
Molim sve cure koje su imale kovid u trudnoći da se jave
Cure, vidim da spominjete pancetu pa evo jedan članak koji sam pročitala prije par dana da vam bude lakše...
Taman posla da ne jedem!
https://miss7mama.24sata.hr/trudnoca/trudnica/zasto-bi-trudnice-trebale-jesti-jaja-i-slaninu-7520
Btw, evo nas u 16 tjednu... Ovaj tjedan je napokon pregled i što se više bliži to je veća panika... Svi mi kažu da se na meni ništa ne kuži, droba da nema... Možda ga ja umišljam??
23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
Vrkuta (kad se sjetim 😅)
Folacin
Brisevi - 👍👌
Papa - 👌👍
Brisevi 2/2022 - 👌
💙💙💙💙👣🎉
1.6. 2022. Baby B
4.8.2024. - Baby T
Ariel sve ovisi od trudnoce naravno al meni su svi ti glupavi simptomi u potpunosti nestali ulaskom u 11 tt,sin mi se smilovao,dusa moja ❤
Naci glupo cijepivo,jucer se cjepila i doslovce me nuspojave pokopale,prvo me samo ruka boljela,al sad je to glava,leda sve i uzas kaj mi je zima,nadam se da bum sutra ko nova
👱♀️28 🧔30
6/21 biokemijska
25.9. ➕
13.10 prvi pregled ❤ kuca
9.11. Drugi pregled (velki smo 4,43 cm)
23.11. Nifty-nizak rizik, dolazi nam mali hahar 💙
26.11.-sve uredno veliki smo 7.7 cm
7.12. Treci pregled 110 g,rastemo ❤
3.1. 250g,sve u najboljem redu
14.1. Anomaly scan+kontrolni pregled petrova 393 g,sve je kak treba bit
27.1. ..
31.3. Predzadnji pregled soc gin,imamo kilu i 800,mamina mrstilica 🥰
Ariel nakon 12. TT su meni nestale mucnine i umor onaj neopisivi neki koji sam imala od starta i plus se smanjila bol u cickama
Trudimo se od 8/2020
Missed ab 2/2021 9TT 🤍🕊
PCOS
13.9.2021.➕ 🌈 🐥
05/2022. 🥰🧸❤️
Cure pitanje danas sam 12+3 jucer negativna na brzom a danas pozitivna, sutra idem na pcr koji ce vjerojatno bit pozitivan. Ja sam super nisam nikako imala temperaturu, malo me nos i grlo zezali. E sad da li je neka od vas imala kovid u trudnoći, malo me brine nije mi jos završio prvo tromjesječje, mada sam sad u četvrtak bila na kontroli beba super, nuhelani nabor i sve. I zanima me u roku koliko ste krenile primat fraksiparin?
Jucer na brzom testu i ja pozitivna. Sutra idem na PCR kako bi bila sigurna radi potvrde.
Od simptoma grlobolja, curenje nosa, povremeno kašalj i kihanje. Bez ikakve temperature. Kao prehlada. Bar za sada.
Sutra zovem ginekologinju kako bi otkazala pregled koji je trebao biti u srijedu, baš me to rastužilo...
Cure pitanje danas sam 12+3 jucer negativna na brzom a danas pozitivna, sutra idem na pcr koji ce vjerojatno bit pozitivan. Ja sam super nisam nikako imala temperaturu, malo me nos i grlo zezali. E sad da li je neka od vas imala kovid u trudnoći, malo me brine nije mi jos završio prvo tromjesječje, mada sam sad u četvrtak bila na kontroli beba super, nuhelani nabor i sve. I zanima me u roku koliko ste krenile primat fraksiparin?
Ja sam dobila fragmin od pozitivne bete. Al moj je slucaj ne vezan za koronu. 🤷♀️ citala sam da netreba heparin trudnicama nakon korone. Al svaki doktor ima svoje misljenje. A za ananas vezano , meni ako se jede 1 fetu si pojedem. I bas mi pase taj okus 😋🍍
E i meni nekako baš paše kiseli ukus..😊
Jedem naranče zelene jabuke i nekoliko čaša limunade na dan baš mi odgovara.
1x 👶 prirodna trudnoća
4/21 blighted ovum
7/21 IVF i 6/11/21 fet -2 blastice🤞
16/11/21 ➕✅☺️
22/11/21 beta 5207 🥳🥳
23/11/21 1.pregled -ok(5+6)✅
30/11/21 2.pregled- 3.7mm(6+6) imamo❤️🥳
21/12/21 3.pregled - 2.68 cm (9+6) ok ✅
***28.12 Nifty-nizak rizik-stiže braco!! 😁💙
17/1/22 4. pregled -7.6 cm (13+5) ok ✅
15/2/22 5.pregled...
Anitaokej dodas tu i tamo u obrok koju vocku al to ti je sve,pa ti zduraj 40 tj. Al cinjenica je da sam na pocetku pusila 2 cigarete dnevno,dok skroz nisam prestala,casa kole ili cocte tu i tamo mi pase jer me zna mucit zeludac a spek i suhomesnate proizvode mi zabranis i mrtav si. Nemora sve nezdravo bit nuzno zlo ukoliko konzumiras u nekoj normalnoj kolicini
Pa naravno da nije sve nezdravo nuzno zlo tj ili ipak je🤔🙈 ?hahahah naravno da je,ali i ja jedem megic koji je smece, ali je kod mene recimo razlika sto ja znam da je to NEZDRAVO ,kao i keksi koje obozavam itd. Znaci ne mozemo to karakterizirati pod nesto zdravo🙅♀️ dok ananas karakteriziramo pod samo i iskljucivo zdravo 😊u tome je razlika. Zdravo je dobro,nezdravo steti! Ali...
Ne kazem da je itko umro od speka fastfooda i nekvalitetne prehrane ,ali nije zdrava i to su cinjenice dok je voce zdravo i to su takoder cinjenice. A sta se tice cigareta, alkohola, droge to je recimo nesto cega bi se morali odreci u trudnoci jer to vise nije samo nezdravo za nas ,nego i za razvoj ploda kao i za poslijedice nastale radi konzumacije istoga nakon iznosene trudnoce. Tako da tu skupinu ne mozemo vagati sa nezdravom prehranom koja nije dobra ,ali opet ako nam se citavi hranidbeni lanac sastoji i od dobrih i zdravih stvari i nezdrave nam nisu pod NO1 nego pod 'tu i tamo' onda je to ok. Dok cigarete,alkohol itd .je nesto sto je bas iskljuceno za trudnocu tj.opcenito za covjeka. Znaci da je stetno i u najmanje mogucoj kolicini.
A ananas je kao sta sam na prvu navela vocka ,sto spada pod zdravo-a zdravo je jako bitno svakome covjeku 😊
Eto ga, nemojte mi se osjecati napadnuto . Cinjenice su jedno, stavovi su drugo.
Ali opet,na poslijetu,svatko radi ono sto smatra da je dobro za njega i nikome se ne treba nista nadmetati. Premda bi ja bila so happy da me netko skine od secera jer ja to ne mogu sama ,ubila bi za slatko 😬
Anitaokej dodas tu i tamo u obrok koju vocku al to ti je sve,pa ti zduraj 40 tj. Al cinjenica je da sam na pocetku pusila 2 cigarete dnevno,dok skroz nisam prestala,casa kole ili cocte tu i tamo mi pase jer me zna mucit zeludac a spek i suhomesnate proizvode mi zabranis i mrtav si. Nemora sve nezdravo bit nuzno zlo ukoliko konzumiras u nekoj normalnoj kolicini
Pa naravno da nije sve nezdravo nuzno zlo tj ili ipak je🤔🙈 ?hahahah naravno da je,ali i ja jedem megic koji je smece, ali je kod mene recimo razlika sto ja znam da je to NEZDRAVO ,kao i keksi koje obozavam itd. Znaci ne mozemo to karakterizirati pod nesto zdravo🙅♀️ dok ananas karakteriziramo pod samo i iskljucivo zdravo 😊u tome je razlika. Zdravo je dobro,nezdravo steti! Ali…
Ne kazem da je itko umro od speka fastfooda i nekvalitetne prehrane ,ali nije zdrava i to su cinjenice dok je voce zdravo i to su takoder cinjenice. A sta se tice cigareta, alkohola, droge to je recimo nesto cega bi se morali odreci u trudnoci jer to vise nije samo nezdravo za nas ,nego i za razvoj ploda kao i za poslijedice nastale radi konzumacije istoga nakon iznosene trudnoce. Tako da tu skupinu ne mozemo vagati sa nezdravom prehranom koja nije dobra ,ali opet ako nam se citavi hranidbeni lanac sastoji i od dobrih i zdravih stvari i nezdrave nam nisu pod NO1 nego pod 'tu i tamo' onda je to ok. Dok cigarete,alkohol itd .je nesto sto je bas iskljuceno za trudnocu tj.opcenito za covjeka. Znaci da je stetno i u najmanje mogucoj kolicini.
A ananas je kao sta sam na prvu navela vocka ,sto spada pod zdravo-a zdravo je jako bitno svakome covjeku 😊
Eto ga, nemojte mi se osjecati napadnuto . Cinjenice su jedno, stavovi su drugo.
Ali opet,na poslijetu,svatko radi ono sto smatra da je dobro za njega i nikome se ne treba nista nadmetati. Premda bi ja bila so happy da me netko skine od secera jer ja to ne mogu sama ,ubila bi za slatko 😬
Eto meni je bas drago da na ovom forumu čujem razne informacije, za mnogo toga nisam ni čula prije.
Volim saznavati nove stvari pogotovo što mi je bitno i vezano za trenutni period.
Koliko god čovjek zna opet sazna nešto novo.
Zbog toga sam se i uključila.😊
A koliko ćemo mi neku stvar/savjet prihvatiti to kasnije ovisi o nama i svatko će odlučiti za sebe.
Mislim da je najvažnije prije svega biti dobro informiran. 😊
1x 👶 prirodna trudnoća
4/21 blighted ovum
7/21 IVF i 6/11/21 fet -2 blastice🤞
16/11/21 ➕✅☺️
22/11/21 beta 5207 🥳🥳
23/11/21 1.pregled -ok(5+6)✅
30/11/21 2.pregled- 3.7mm(6+6) imamo❤️🥳
21/12/21 3.pregled - 2.68 cm (9+6) ok ✅
***28.12 Nifty-nizak rizik-stiže braco!! 😁💙
17/1/22 4. pregled -7.6 cm (13+5) ok ✅
15/2/22 5.pregled...
Jucer na brzom testu i ja pozitivna. Sutra idem na PCR kako bi bila sigurna radi potvrde.
Od simptoma grlobolja, curenje nosa, povremeno kašalj i kihanje. Bez ikakve temperature. Kao prehlada. Bar za sada.
Sutra zovem ginekologinju kako bi otkazala pregled koji je trebao biti u srijedu, baš me to rastužilo…
Ja sam stavila sinoć toplu krpu natopljenu maslinovim ulje i tako spavala i evo danad niti jednon se nisan nakašljala. Mozda ti pomogne ja sam ba andolu i sad me muči hoču li morat fragmine vidim da sve moraju koristit trudnice koje se zaraze, al neznan od kad se to mora ako se sutra testiram test ce vjerojatno bit u utorak, ponekad nase bolnice nemaju fragmina pa se treba narucit
Anita mislim da svaka od nas zna sto je zdravo a sto nezdravo,isto tako ne vjerujem da ce se bilo koja od nas nac uvrijedeno,prozvano ili napadnuto jer sve smo svoji ljudi i radimo sto mislimo da je najbolje za nas,trudnocu i buduce dijete,mislim na kraju krajeva i neko voce se iz vitamina c u velikim kolicinama moze pretvorit u laksativ i bol u zelucu ili zgaravicu jer sve je nezdravo u velikim kolicinama a i vecina voca i povrca je sad gmo,al opet svaka ima svoje misljenje o tome svemu i slobodan izbor da to misljenje kaze.
👱♀️28 🧔30
6/21 biokemijska
25.9. ➕
13.10 prvi pregled ❤ kuca
9.11. Drugi pregled (velki smo 4,43 cm)
23.11. Nifty-nizak rizik, dolazi nam mali hahar 💙
26.11.-sve uredno veliki smo 7.7 cm
7.12. Treci pregled 110 g,rastemo ❤
3.1. 250g,sve u najboljem redu
14.1. Anomaly scan+kontrolni pregled petrova 393 g,sve je kak treba bit
27.1. ..
31.3. Predzadnji pregled soc gin,imamo kilu i 800,mamina mrstilica 🥰