Ja sam jela i jedem ananas i u ovoj i u prosloj trudnoci od pocetka do kraja. I to mogu reci u abnormalnim kolicinama od svijezeg do onog konzerviranog i smoothia . U kaficu skoro svaki dan. Takoder predvecer citavi ananas narezem na kockice i pomjesam ga sa grozdem, jabukama ..ugl nekim vocem. Bas se ubijam u njemu opcenito i neovisno o trudnoci .Moja ginekologica nema nista protiv toga .Djecica su rodena ziva i zdrava i ova trudnoca takoder protice odlicno . Tako da mislim da oko toga ne bi trebala biti tolika frka i panika.
Ja sam ga isto neki dan kupila i veselim se da ga pojedem pomaže mi u probavi a čitala sam da ima dosta vitamina i da je zdrav.
Ima nekakav sastojak koji se zove bromelin tako nešto- koji se pije i u tabletama radi mršavljenja i može biti štetan ako se uzima u velikim količinama na primer ako jedeš 10 ananasa odjednom..
U manjim količinama je zdrav i nije štetan.
Naravno da je zdrav. A onom tko ih pojede 10 za redom skidam kapu 😮🙈🙊
Anita23 zamjeram ti ovo da je špek nezdrav. 😂 Osuđujte koliko hoćete, ali to ne priznajem 😂 isto kao i piva. Bila trudna ili ne, oboje je jako zdravo 😁
👩🦰 28g
🧔33g
06/2021 👼💔
27.09. '21➕ ❤️
5+4 07.10 Beta = 7901
It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀
22. 9.'23 👼💔
❤️25.06.2024👶❤️
Marta i ja kusam spek ko gumene bombone hahahaha😂😂😂
Trudimo se od 8/2020
Missed ab 2/2021 9TT 🤍🕊
PCOS
13.9.2021.➕ 🌈 🐥
05/2022. 🥰🧸❤️
Mary proletit ce ti za cas,meni ovo drugo tromjesecje leti ko sumanuto,nisam se ni okrenula vec sam u 20 tt,muz mi se smije svaki dan izvalim neki novi biser,bas neki dan pricamo mi i ja izvalim kak si trbuhom diram ruku i meni je to tad bila bas logicna recenica i nisam primjetila pogresku,a dragi mi pisa od smjeha,naravno da sam se naljutila na njega 👩🎤
👱♀️28 🧔30
6/21 biokemijska
25.9. ➕
13.10 prvi pregled ❤ kuca
9.11. Drugi pregled (velki smo 4,43 cm)
23.11. Nifty-nizak rizik, dolazi nam mali hahar 💙
26.11.-sve uredno veliki smo 7.7 cm
7.12. Treci pregled 110 g,rastemo ❤
3.1. 250g,sve u najboljem redu
14.1. Anomaly scan+kontrolni pregled petrova 393 g,sve je kak treba bit
27.1. ..
31.3. Predzadnji pregled soc gin,imamo kilu i 800,mamina mrstilica 🥰
Spek nezdrav? Da ako pojedes cijelu kilu speka,
Sto se zdravo nezdravo tice u trudnoci po gospodinu googlu i nekim znanstvenicima sve je nezdravo i mi trudnice trebamo zivjet na zraku i vodi od pocetka do kraja trudnoce.
👱♀️28 🧔30
6/21 biokemijska
25.9. ➕
27.1. ..
Spek nezdrav? Da ako pojedes cijelu kilu speka,
Sto se zdravo nezdravo tice u trudnoci po gospodinu googlu i nekim znanstvenicima sve je nezdravo i mi trudnice trebamo zivjet na zraku i vodi od pocetka do kraja trudnoce.
Jelda, doslovno 🤣🙈
Cure pitanje danas sam 12+3 jucer negativna na brzom a danas pozitivna, sutra idem na pcr koji ce vjerojatno bit pozitivan. Ja sam super nisam nikako imala temperaturu, malo me nos i grlo zezali. E sad da li je neka od vas imala kovid u trudnoći, malo me brine nije mi jos završio prvo tromjesječje, mada sam sad u četvrtak bila na kontroli beba super, nuhelani nabor i sve. I zanima me u roku koliko ste krenile primat fraksiparin?
Anita okej dodas tu i tamo u obrok koju vocku al to ti je sve,pa ti zduraj 40 tj. Al cinjenica je da sam na pocetku pusila 2 cigarete dnevno,dok skroz nisam prestala,casa kole ili cocte tu i tamo mi pase jer me zna mucit zeludac a spek i suhomesnate proizvode mi zabranis i mrtav si. Nemora sve nezdravo bit nuzno zlo ukoliko konzumiras u nekoj normalnoj kolicini
👱♀️28 🧔30
6/21 biokemijska
25.9. ➕
27.1. ..
Cure pitanje danas sam 12+3 jucer negativna na brzom a danas pozitivna, sutra idem na pcr koji ce vjerojatno bit pozitivan. Ja sam super nisam nikako imala temperaturu, malo me nos i grlo zezali. E sad da li je neka od vas imala kovid u trudnoći, malo me brine nije mi jos završio prvo tromjesječje, mada sam sad u četvrtak bila na kontroli beba super, nuhelani nabor i sve. I zanima me u roku koliko ste krenile primat fraksiparin?
Ja sam dobila fragmin od pozitivne bete. Al moj je slucaj ne vezan za koronu. 🤷♀️ citala sam da netreba heparin trudnicama nakon korone. Al svaki doktor ima svoje misljenje. A za ananas vezano , meni ako se jede 1 fetu si pojedem. I bas mi pase taj okus 😋🍍
👸 35, AMH 22 🤴32-normozoospermia
Spontani u 8 tt, 9 tt , 15 tt. Bligted ovum 2.2020
Biokemijske xxx puta , zadnja 8.2021
Eutirox 50 mg hipotiroza, , folat , almagea vit, vit D, feritin
Utrogestan 3x1, decortin1/2
trombofilia -pai 1 heterozigot (aspirin) + nmh
Panorama uredna, stize nam curica 💞
Ja sam samo rekla sto je meni doktorica napisala da nek ne konzumiram u trudnoci i to je bilo jedino voce na popisu. Ne reagiramo svi na sve isto niti su nam trudnoce iste. Apsolutno svaka namirnica je zdrava u odredenoj kolicini, pa i secer, pivo, spek i sve. Cure su pitale sto je na tom mom popisu i ja sam navela sve sto mi pise i iz kojeg razloga mi je to rekla. Ni jedna cura ovdje ne treba slusat sto je meni doktorica rekla, isto tako ni jedna cura ne treba vjerovat svemu sto netko negdje napise.
Tako da ako uzivas u ananasu, slobodno, mozes jedan i za mene pojest 😊 gustaj u onom sto ti pase, tako ja uzivam u juhi, skoro svaki dan.
**
Potanje, cure koje su u 2. tromjesecju - kad su vam poceli odlaziti simptomi koje ste imale u prva 3 mj?
Sortiraj odgovore
Najstariji