Nefertiti strašno mi je žao, drži se. Sigurno si jača nego što misliš! Uzmi si svakako vremena da to sve probaviš koliko možeš. Naravno da će uvijek biti bolno kad se sjetiš, ali znaj da nisi ti ništa kriva! ♥️
Hvala vam na podršci, utjesi i savjetima ❤️
Divne ste i želim vam svima sve sve najbolje i u trudnoći i općenito u životu, jer se baš vidi da ste dobre i drage, sve ❤️
Sad me tješi samo to da želim da ovo sve prođe i da opet budem trudna 🙏
Termin: 4.7.
Stiže curica ❤️
Nefertiti zao mi je sto to moras prolaziti, to je stvarno jedan od najgorih osjecaja ikad 😞 nazalost dosta nas tu ima slicna iskustva, tako da nisi sama definitivno iako znam da nije nikakva utjeha.. uzmi si vremena koliko trebas da se oporavis i fizicki i emotivno ❤️ ali opet znas da imas malu srecu doma koja ipak malo vrati osmjeh na lice ❤️❤️
Sto se tice kiretaze/tableta, ja sam osobno prosla kiretazu i nije mi zao sto sam se za to odlucila, jer ima dosta iskustava cura koje tablete nisu procistile do kraja pa su morale proci i jedno i drugo..naravno nikad ne znas kako ce tebi tijelo reagirati ali ja tada nisam htjela prozivljavati to grcenje i ispadanje velikih ugrusaka.. mene su stavili pod opcu anesteziju u vinogradskoj, ali ako ides u neku drugu bolnicu u kojoj se to ne podrazumijeva, mislim da mozes napomenuti da zelis opcu (ako ju zelis naravno) bila sam relativno brzo gotova, druga na redu to jutro, malo odspavala sat-sat i pol nakon opeeracije i nakon vizite su me pustili doma. To mi je bilo stvarno ok iskustvo (koliko moze biti ok u toj situaciji) jer su doktori i sestre stvarno svi bili divni, anesteziolozi su me smirivali i zapricavali jer sam se tresla kad sam legla na taj stol, ali evo dodatno me smirila cinjenica da je sa mnom u sobi bilo jos 3 ili 4 cure koje su isto to prolazile. Sto god odlucila biti ce sve okej s vremenom, i kako i Ariel kaze, maksimalno se sada osloni na ljude oko sebe
👩🏼 27 👱🏻♂️ 36
missed ab 3/2020 10tt
28.5.2022 V
Nefertiti jako jako jako mi je zao zbog tebe i tvoje bebice. Isto tako i zbog tvoje curice koja pati sad..
Drzi se i daj sebi vremena za fizicki i psihicki oporavak, a onda budi hrabra i u nove pobjede.
Ja sam prosla medikamentozni i nije bio uspjesan, na kraju sam zavrsila na kiretazi. Mogu ti reci da mi je kiretaza bila puno laksa. Osamutili su me lijekovima, kratko je trajalo vremenski i oporavak je bio laksi (manje krvarenja i bolova nakon). Nekom taj medikamentozni uspije, a nekom nazalost ne..
cuvaj se!❤️❤️❤️
Trudimo se od 8/2020
Missed ab 2/2021 9TT 🤍🕊
PCOS
13.9.2021.➕ 🌈 🐥
05/2022. 🥰🧸❤️
Hvala vam na podršci, utjesi i savjetima ❤️
Divne ste i želim vam svima sve sve najbolje i u trudnoći i općenito u životu, jer se baš vidi da ste dobre i drage, sve ❤️
Sad me tješi samo to da želim da ovo sve prođe i da opet budem trudna 🙏
Bit ce sve ok, bitno da se ti oporavis i da na kraju bude sve u redu. Samo polako, uzmi si vremena i bit ces ubrzo spremna za nove pobjede. Ja ti zelim svu srecu i da uskoro budes trudna sa predivnom bebicom i da bude bez ikakvih problema. <3
Imam i pitanje za cure koje su to prošle: što je bolje kiretaža ili nekako lijekovima da se to sve očisti? Tražila sam po forumima pa nisam baš naišla na takvu temu, ako koja zna, može mi i to poslati link. Teško mi je što to uopće i moram guglati… Nekako mi kiretaža zvuči strašno i radije bih bila doma, pa makar krvarila i umirala od bolova. Ne znam zapravo ni imam li ja tu uopće pravo izbora i po čemu oni to određuju kako će se očistiti…
Nakon mojih xxxx spontanih uvjek mi je bilo lakse da prokrvarim sama da se sve ocisti i odmah nakon toga na pregled obavezno. Ako se u slucaju nesto zakomplicira temperatura ili odljev i neizdrzivi bolovi onda na hitnu. Mene su 2 put kiretazu beba bila prevelika za prirodno izbacit van. a jedno 6 puta je samo otislo. Zao mi je znam sta prolazis. Saljem zagrljaj.
👸 35, AMH 22 🤴32-normozoospermia
Spontani u 8 tt, 9 tt , 15 tt. Bligted ovum 2.2020
Biokemijske xxx puta , zadnja 8.2021
Eutirox 50 mg hipotiroza, , folat , almagea vit, vit D, feritin
Utrogestan 3x1, decortin1/2
trombofilia -pai 1 heterozigot (aspirin) + nmh
Panorama uredna, stize nam curica 💞
Draga Nefertiti, često te se sjetim jer smo nas dvije isti tjedan pa čak i dan trudnoće. Jako mi je žao zbog tebe i tvoje bebice. Sada sam i ja u strahu jer sam do sada bila samo na jednom pregledu i bebica je bila prema uzv 4 dana manja. Kako si se ti osjećala prethodnih dana? Jesi li imala mučnine i povraćala ili si bila bez simptoma?
Ja sam prošla biokemijsku, tj. moj zaključak je da je to biokemijska jer mi je beta dan nakon početka krvarenja bila samo 20 i nešto. Bila sam 6 tjedana kada je krenulo krvarenje i sve je prošlo kao menstruacija s jačim bolovima nego inače, bez tableta i bez kiretaže. Zatrudnila sam cca 3 tjedna poslije jer mi je dr. dala zeleno svjetlo za novu trudnoću i prošlo je sve u redu bez ikakvih komplikacija. Drži se, nije lako, ali misli na svoju curicu i vjerujem da će ti to dati snagu za dalje.
Ajme stegne me svaki put kad vidim da to netko prolazi...
Ja sam se s tabletama uspjela očistiti skroz baš iz razloga jer je krvarenje samo i počelo... Drži se i uskoro će opet sve biti u redu! ❤️
Cure jedno pitanje za vas...
Neznam dali je kod vas tako... Ujutro drobića skoro pa i nema, al što se više bliži večer to je sve veći...
Vjv ima utjecaj i hrana, ali navečer se baš vidi i tvrd je... Kako je kod vas?
23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
Vrkuta (kad se sjetim 😅)
Folacin
Brisevi - 👍👌
Papa - 👌👍
Brisevi 2/2022 - 👌
💙💙💙💙👣🎉
1.6. 2022. Baby B
4.8.2024. - Baby T
Draga Nefertiti, često te se sjetim jer smo nas dvije isti tjedan pa čak i dan trudnoće. Jako mi je žao zbog tebe i tvoje bebice. Sada sam i ja u strahu jer sam do sada bila samo na jednom pregledu i bebica je bila prema uzv 4 dana manja. Kako si se ti osjećala prethodnih dana? Jesi li imala mučnine i povraćala ili si bila bez simptoma?
Ja sam prošla biokemijsku, tj. moj zaključak je da je to biokemijska jer mi je beta dan nakon početka krvarenja bila samo 20 i nešto. Bila sam 6 tjedana kada je krenulo krvarenje i sve je prošlo kao menstruacija s jačim bolovima nego inače, bez tableta i bez kiretaže. Zatrudnila sam cca 3 tjedna poslije jer mi je dr. dala zeleno svjetlo za novu trudnoću i prošlo je sve u redu bez ikakvih komplikacija. Drži se, nije lako, ali misli na svoju curicu i vjerujem da će ti to dati snagu za dalje.
I ja sam imala 2 biokemijske za koje znam. Pozitivan test, nakon par dana krvarenje i niska beta i svaki put je sve samo izašlo, kao malo duža i bolnija menstruacija.
Nažalost, što se ovog prvog pitanja tiče, ne mogu te baš utješiti. Isto mi je sve bilo kao tebi, prvi pregled beba 5 dana manja. Po M sam trebala biti 6+6, a plod 6+1, ali su me cure ovdje utješile da to ne mora ništa značiti i tako sam to i prihvatila. Ono što mi je najčudnije od svega je da sam cijelo ovo vrijeme imala baš prave simptome trudnoće, mučnine, povraćanja, osjetljivost na mirise, bolne grudi, loš ten, masna kosa... I stalno me nešto bolilo i probadalo u trbuhu, u leđima, kao da se sve širi i premješta. A ono bebica već 3 tjedna nije živa...
Inače, to krvarenje je skroz lagano, sad je zapravo i prestalo i ništa me posebno ne boli.
Naravno, to ništa ne znači da je i tebi tako, molim te, nemoj se prepasti, pa još naškoditi bebici zbog mog iskustva. Jako puno cura ovdje je isto imalo tako da je plod manji, pa je sve u redu. Čak sam si išla gledati i u nalaze iz moje prve trudnoće i isto je ispočetka bila manja, a kasnije i 2 tjedna veća od termina i rodila sam je ranije, imala 3900 grama i 52 cm što je dosta veliko za curicu. Znam da je sad lako reći ne brini, ali to stvarno ne mora ništa značiti 🤞
Stiže curica ❤️
Nego, imam još jedno pitanje, gledam si sad ovaj nalaz i ultrazvuk od sinoć i GM (to je valjda ova gestacijska) je 3,1 cm, a unutra ŽV (valjda žumančana vrećica) piše jako povećana 1,6 cm i kraj toga stoje upitnici???? Unutra se plod jedva i vidi. Zašto su mi ti upitnici i kako je ta žumanjčana tako velika? Kad gledam praktički cijelu tu šupljinu zauzima ta ŽM. Razumije se koja u to?
Stiže curica ❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji