Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ariel
    13. Siječanj 2022. 09:56

Nefertiti

Drage cure, pratim vas cijelo vrijeme, ali nisam stigla pisati.
    Nažalost, danas vam se javljam s lošim vijestima.
    Jučer navečer, dok sam bila na poslu sam lagano prokrvarila. Nije bilo ništa puno, ali kao neka rozo narančasta sluz. Otišla sam na hitnu u Petrovu i tamo su me pregledali nakon 2 sata čekanja.
    Uglavnom, bebi srce ne kuca i stala je s razvojem u 6.tjednu, a ja bih trebala biti 10.tjedan.
    Danas idem kod svoga ginekologa da se vidi i dogovori što i kako dalje.
    To krvarenje nije veliko, više samo kad se obrišem, isto tako, fizički me ništa ne boli.
    Psihička bol je neopisiva, vjerojatno će me razumjeti samo one koje su to prošle. Sva sam natečena od suza, od sinoć plačem i nisam cijelu noć spavala. Najteže mi je bilo reći mojoj malenoj, koja se tako veselila seki ili braci. Toliko je jadna plakala, ima samo 3 godine, ali tako sve razumije, srce malo. Sinoć prije spavanja me pitala zašto se to dogodilo. Rekla sam joj da je Bogo uzeo seku k sebi, da je ona sad mali anđeo koji je čuva.

Draga moja, na zalost, znam kroz koju bol prolazis i znam da te nitko ne moze utjesit. Na zalost uvijek ce te nesto stezat oko srca kad se sjetis. Evo meni idu suze na oci zbog tebe. Nikad neces zaboravit na to predivno malo bice koje je na zalost otislo. I svaka sljedeca trudnoca ce bit puna brige i upitnika, puna analize. Zelim ti da se sto brze oporavis i uzmi si vremena za sebe. To je fizicki i psihicki, emotivni sok. Nije lako i nece biti lako, ali bez pardona se osloni na ljude oko sebe. 
    Ima nas ovdje koje smo to prosle i ako trebas kakvu utjehu (koja je zapravo nemoguca), savijet, iskustvo...samo se javi. 
    Saljem ti puno pozdrava, virtualni zagrljaj.  jako mi je zao.

ljubičica
    13. Siječanj 2022. 09:57

Nefertiti

Drage cure, pratim vas cijelo vrijeme, ali nisam stigla pisati.
    Nažalost, danas vam se javljam s lošim vijestima.
    Jučer navečer, dok sam bila na poslu sam lagano prokrvarila. Nije bilo ništa puno, ali kao neka rozo narančasta sluz. Otišla sam na hitnu u Petrovu i tamo su me pregledali nakon 2 sata čekanja.
    Uglavnom, bebi srce ne kuca i stala je s razvojem u 6.tjednu, a ja bih trebala biti 10.tjedan.
    Danas idem kod svoga ginekologa da se vidi i dogovori što i kako dalje.
    To krvarenje nije veliko, više samo kad se obrišem, isto tako, fizički me ništa ne boli.
    Psihička bol je neopisiva, vjerojatno će me razumjeti samo one koje su to prošle. Sva sam natečena od suza, od sinoć plačem i nisam cijelu noć spavala. Najteže mi je bilo reći mojoj malenoj, koja se tako veselila seki ili braci. Toliko je jadna plakala, ima samo 3 godine, ali tako sve razumije, srce malo. Sinoć prije spavanja me pitala zašto se to dogodilo. Rekla sam joj da je Bogo uzeo seku k sebi, da je ona sad mali anđeo koji je čuva.

Ajme suze su mi došle na oči..evo plačem s tobom 😭😭😭😭

1x 👶 prirodna trudnoća
    4/21 blighted ovum
    7/21 IVF i 6/11/21 fet -2 blastice🤞
    16/11/21 ➕✅☺️
    22/11/21 beta 5207 🥳🥳
    23/11/21 1.pregled -ok(5+6)✅
    30/11/21 2.pregled- 3.7mm(6+6) imamo❤️🥳
    21/12/21 3.pregled - 2.68 cm (9+6) ok ✅
    ***28.12 Nifty-nizak rizik-stiže braco!! 😁💙
    17/1/22 4. pregled -7.6 cm (13+5) ok ✅
    15/2/22 5.pregled...

ljubičica
    13. Siječanj 2022. 10:01

Nefertiti

Imam i pitanje za cure koje su to prošle: što je bolje kiretaža ili nekako lijekovima da se to sve očisti? Tražila sam po forumima pa nisam baš naišla na takvu temu, ako koja zna, može mi i to poslati link. Teško mi je što to uopće i moram guglati… Nekako mi kiretaža zvuči strašno i radije bih bila doma, pa makar krvarila i umirala od bolova. Ne znam zapravo ni imam li ja tu uopće pravo izbora i po čemu oni to određuju kako će se očistiti…

Ako se ne očistiš sama dat će ti tablete koje će to potaknuti jer je mala trudnoća.. želim ti da se brzo oporaviš i da što prije opet zatrudniš i dobiješ svoju srećicu 💗💙💗💙💗💙

1x 👶 prirodna trudnoća
    4/21 blighted ovum
    7/21 IVF i 6/11/21 fet -2 blastice🤞
    16/11/21 ➕✅☺️
    22/11/21 beta 5207 🥳🥳
    23/11/21 1.pregled -ok(5+6)✅
    30/11/21 2.pregled- 3.7mm(6+6) imamo❤️🥳
    21/12/21 3.pregled - 2.68 cm (9+6) ok ✅
    ***28.12 Nifty-nizak rizik-stiže braco!! 😁💙
    17/1/22 4. pregled -7.6 cm (13+5) ok ✅
    15/2/22 5.pregled...

Ariel
    13. Siječanj 2022. 10:04

Nefertiti

Imam i pitanje za cure koje su to prošle: što je bolje kiretaža ili nekako lijekovima da se to sve očisti? Tražila sam po forumima pa nisam baš naišla na takvu temu, ako koja zna, može mi i to poslati link. Teško mi je što to uopće i moram guglati… Nekako mi kiretaža zvuči strašno i radije bih bila doma, pa makar krvarila i umirala od bolova. Ne znam zapravo ni imam li ja tu uopće pravo izbora i po čemu oni to određuju kako će se očistiti…

Moj plod se prestao razvijat na 8+3 a na 9+6 sam saznala da nema srca koje kuca. 
    Otisla sam u bolnicu po drugo misljeje i tamo su to potvrdili. Ponudili su mi 3 opcije. Tablete, kiretaza ili cekat da tijelo samo to obavi (moze trajat i po 2 tjedna). 
    Ja sam uzela tablete jer nisam htjela na operaciju. Popila sam jednu tabletu taj dan, drugu drugi dan i hrpu tableta protiv bolova. Bol je bila koma, trajalo je 6-8 sati. Krvarenje, ugrusci, mislim da me vise bolilo srce od tih kontrakcija. svakih 30 sekundi sam bila na wcu. Imala hrpu velikih ulozaka i tocno znas kad plod izade jer je to najveci ugrusak. 
    Ali kod tih tableta postoji jedna "caka". Mogu ne djelovat 100%. Ja sam drugi dan bila narucena na kontrolu i tamo su vidjeli da nije sve otislo i opet sam pila tablete. No nisu napravile svoje. 3 tjedna sam krvarila po malo, onako smede i nikako dobit mengu. Otisla sam na jos jednu kontrolu i tamo su mi rekli da imam jos malo tkiva koje nije otislo. I na krjau sam zavrsila na kiretazi da mi taj mali dio maknu. 3 dana kasnije sam dobila normalno menstruaciju. 
    Kiretazu sam radila u hrvatskoj jer sam se tako nasla tamo. Taman na godisnjem. Sama po sebi kiretaza nije bolila ali je jako neugodna. Pod lokalnom anestezijom je, ja sma navodno plakala cijelo vrijeme. Pol toga se ne sjecam jer su me inekcije skroz osamutile. 2 sata sam poslije spavala u bolnici i bila pustena kuci. 
    druga 2 spontana su se doma ocistila sama od sebe bez ikakvih tableta. Ali eto, moje iskustvo nije bas najbolje ali islim da su mi te tablete bile dobar odabir iako nije bilo lako i nije islo kako je trebalo. 
    Ali kiretaza je definitivno brza opcija, ali htjela sam izbjec da mi se struze maternica.
    **
    Meni su rekli da nakon prve menstruacije mogu odmah pocet radit na bebi. Da je mit da moras mjesecima cekat. Pocnes kad si spremna. Nadam se da ti je ovo moje iskustvo malo pomoglo oko odluke. sretno draga

Visibaba07
    13. Siječanj 2022. 10:04

Nefertiti

Ajme,trnci me prolaze odmah se sjetim tih svojih groznih dana,proći će ali nećeš zaboraviti mislim da se to ne može zaboraviti..sretno i budi jaka 🍀
    Ja sam uspjela prirodno se očistiti bez tableta i kiretaže ali bila sam manji tjedan od tebe,tako da vjerujem da će ti dat tablete i u slučaju da se sa njima ne očistiš dobro onda kiretaža..drži se 🍀

🙋‍♀️29
    👨‍💼31
    07/21 spontani (8tt)
    30.09.21. +
    Panorama ✔️✔️
    Baby girl M 💞

Visibaba07
    13. Siječanj 2022. 10:06

missR

Poisonisplacuje se najvise 4250 kn. Ako je placa manja od toga onda iznos place. Ja imam vecu placu puno od toga, a primam 4250 otprilike.

Upravo tako i ja.

🙋‍♀️29
    👨‍💼31
    07/21 spontani (8tt)
    30.09.21. +
    Panorama ✔️✔️
    Baby girl M 💞

Leemma
    13. Siječanj 2022. 10:06

Nefertiti neopisivo mi je zao, srce mi se slama za tebe. Mislim da nema te rijeci utjehe koje bi sada bile dovoljne. Drzi se i placi, odtuguj koliko trebas 💔

Moje prijateljice koje su to prosle su gledale na taj izbor vise s psihicke strane - s tabletama pustis da se samo ocisti, ali traje par dana je nekima teze jer su svjesne sto se dogadja unutra. Zato su neke odabrale kiretazu, ozbiljniji je potez, ali to oni tamo obave i kad zavrse znas da je gotovo s tim.

👩33 👦39
    Pokusavamo od 10/19 (PCOS, anovulacija)
    01/21 iui ➖, 02/21 iui ➖, 04/21 IVF stim.➖
    09/21 IVF stimulirani - hospitalizacija OHSS
    4.11. kuca ❤ (6+3)
    14.12. 54 mm, Nifty (12+1) - uredan, stize deckic 💙
    Termin - 27.6.2022. 🌞

Ariel
    13. Siječanj 2022. 10:13

ljubičica

Ovdje ima kolica po 300 eur, a jaja i klokanica po 30eur 😱 nas stvarno deru u Hrvatskoj!! 😡😡😡

Porez je tu dosta manji pa su i cijene manje, ali da jeftinije je. Tako da se za neke stvari stvarno isplati na cijelid an potegnut i onda obavit sve sto treba. 
    S tim da u jos nekim ducanima ako su akcije su te stvari jos jeftinije. Hratska stvarno dere po tome. Sto je meni van pameti. Sve stvari koje se brzo prerastu planirma kupovat jako jeftino jer mi nema smisla trosit novac na to. 
    Jos ako imate nekog od prijatelja ili rodbine vani, narucit kod njih i onda nek posalju ili dovedu prvom prilikom, isplati se stvarno. 

MMMartinaaa
    13. Siječanj 2022. 10:18

Nefertiti - užasno, neopisivo mi je žao. Ne mogu ni zamisliti bol koju osjećaš i kroz koju prolaziš. 
    Daj si svo vrijeme ovog svijeta, tuguj, isplači se, a ako ti zatreba bilo kakva riječ utjehe, mi smo tu za tebe. 💔

• Tasm
    13. Siječanj 2022. 10:20

Nefertiti

Evo moje iskustvo je ZA kiretaza!!! Imala sam 3 spontana pobacaja, više rekiretaza, trazila sam citogenetsku analizu koja mi puno preciznije od phd moze otkrit uzrok pobacaja. Pa tako sam dobivala nalaz koji mi je otkrio kromosomsko stanje, spol ali i eventualni uzrok koji ukazuje na trombofiliju... Napominjem da je jedan od navedenih bio molarna trudnoca, koja je jakoooo jakoooo opasna i trebala sam rekiretazu odmah nakon prvog zahvata. Molarna trudnica osim svih rizika koje nosi za zdravlje zene, jako je vazno napraviti odgovarajuci razmak između trudnoca, jer bolje da ne pisem koliko losi i buduci ishodi mogu biti ne samo po dijete nego i majku. Uz to jako cesto se dogada da se pilulama ne uspije sve izbaciti pa svakako treba kiretaza. Uz to psihicki je jako tesko prozivljavati taj tijek pobacaja kuci, zato mislim da kiretaza ima svoje prednosti jer je zbilja u roku 15 min sve gotovo. Ja sam imala puno kiretaza, svega je tu bilo, ali mogu rec da je lokalna anestezija sa malo necega za bolove i smirenje, što se dobije na zahvatu, sasvim ok za proc taj dio bez boli. A sad na onaj drugi dio... Zao mi je sto to prozivljavas, isplaci se, dozvoli sebi da se i psihicki i fizicki oporavis a onda u nove pobjede... Pobacaj se nikad ne zaboravi, ali neko novo malo srce ti daje novu nadu, novu priliku... Samo budi jaka i dozvoli sebi sve emocije koje su potrebne da krenes dalje. Sretno 💪

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.