Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Saphire
    06. Siječanj 2022. 09:42

Mama_anđela

Jutroo cure :) Hvala svima na dobrodoslici i lijepim zeljicama Atina, Marta, Ina, Visibaba i ostale, napokon smo ponovo skupa na istom mjestu
    .
    Mučnine, vidim da mnoge od vas to i dalje imate. U prosloj t nijednom povratila nisam, a sad svaki dan obavezno. Jedino mi se jede cips od krompira i banane od voca. Narandze uzas, meso ne dolazi u obzir, a inace bas bas uzivam u njemu. O umoru da ne pricam, nekako sam sva iscrpljena Ali vjerujem da ce proci i to za mjesec dana bar. Nekad sam uzivala u tortama i cokoladama, a sad na sam pogled imam gadjenje, sto i nije tako lose, sto manje slatkisa
    .
    Dunja, zao mi je zbog poz testa, cuvaj se. Sto vise vitamina, odmaraj. I biti ce to sve dobro. Od svih muka sa kojima se trudnice susrecu, sad jos i koronu imamo za vratom
    .
    Decki nam vode na listi, uvijek kazem bilo da rodim musko ili zensko, isto mi je, a potajno negdje u dubini duse mastam o curici, a i muz isto pa budemo vidjeli, neka nam je zivo i zdravo

Taman da cu vas pitati za mucnine.. Danas sam 6+1 i do jucer sam stvarno sve jela bez ikakvog problema, danas se dignem i stalno mi muka neka, gladna sam ko vuk, a u sta god da pogledam samo mi izaziva neko gađenje, cak mi ne ide na povracanje nego mi je sve odbojno i kao da mi je cudno u zelucu, kak se nosite s tim? Sto jedete, kako si pomognete? U prvoj trudnoci ih nisam uopce imala, niti jednom, sad uzas..

marta96
    06. Siječanj 2022. 09:43

Saphire ne brinem oko toga imaju bake koje znaju kako se to radi, pa me samo zanima za iskustva, hvala ti na odgovoru 😇🍀
    Mama andjela i meni je jako drago da si s nama opet. Meni su mučnine bile koma, od svega mi je bilo zlo, nisam svaki dan povraćala, ali mi je bilo mučno cijele dane. Sad me muči žgaravica jako svaki dan navečer pogotovo užas. A još ni na pola puta, imam osjećaj nekad kao da ću izgoriti🤦‍♀️

👩‍🦰 28g
    🧔33g

06/2021 👼💔
    27.09. '21➕ ❤️
    5+4 07.10 Beta = 7901
    It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀

22. 9.'23 👼💔

❤️25.06.2024👶❤️

Visibaba07
    06. Siječanj 2022. 09:52

Jutro cure 😊
    Ja odspavala 10sati u komadu 😆
    U Rijeci zahladilo, puše,u prigradu pao u snijeg,vjerovatno ćemo iskoristiti dan za neku šetnju po snijegu :) 
    Netko je pitao za kg,ja sam dobila od početka 3kg..ali imam svoje zalihe velike od prije tako da ni ne smijem dobivati više..iako mi svi kažu dok se ti dobro osjećaš kg posle odu..
    Neznam tko se sjeća ali na prošlom pregledu mi je bio visok tlak,baš sam jučer slala dr mail sa vrijednostima dva tjedan i nijednom nije bio preko 130,najčešće 120 tako da to mi je bilo definitivno od straha šta će bit na pregledu..

Ariel skroz te razumijem ovo za termin izgubljene bebe,meni je 01.03 i kako se taj datum bliži stalno mi se vrti kako bi sada imala sve namješteno i sve spremno već ali onda pogledam trbuh i sretna sam jer imam bebu M ❤️  i jer smo došli do ove faze i samo se zahvalim i pomolim da sve bude dobro.
    Bilo bi puno teže da nemam nju u trbuhu ❤️

🙋‍♀️29
    👨‍💼31
    07/21 spontani (8tt)
    30.09.21. +
    Panorama ✔️✔️
    Baby girl M 💞

• nana6
    06. Siječanj 2022. 09:54

marta96

Curke koje već imate bebača, jeste ih široko povijale? I nošenje u jastuku, ali onom pravom ne ovom modernom trokutu iz kojeg se djeca kližu. Kod nas u obitelji se to uvijek prakticiralo, a sad se kao više djeca ne moraju široko povijati, čak se i nose bez jastuka skroz od početka..

Moj malac je isto u bolnici bio u tom jastuku pa sam kod kuće nastavila i ja neko vrijeme, a i bilo je hladnije. Isto sam imala svoj jastuk star preko 30 godina🥰🥰🥰 navlaka je onako cipkana pa sam nasla jedan instagram profil s dječjom posteljinom i ženica mi je sašila dvije navlake za moj jastuk s motivima koji sam ja htjela. Predivno izgleda. Ne znam kako se stavlja slika da ti pokažem. 
    Meni je bilo sigurnije ispočetka baratati s bebom u tom jastuku jer se nisam susretala s bebicama tako često. Nismo ga dugo koristili, ali mi je super došao. 
    Oni "trokuti" mi nisu usporedivi s ovime. Imali smo i to, dobili na poklon. Beba je stalno noge izvlačila i onda razmontira to. Njega smo koristili kao podlogu na kutnoj.

Mary10
    06. Siječanj 2022. 09:56

Demetria

Mary10

dunja03

Mrvica72

dunja03

cestitke curke na dobrim pregledima i nalazima…da vam se javim malo i ja - dobila sam danas pozitivan pcr nalaz, izolacija here we go again 🙄🙄

Javi se ginekologu obavezno zbog fragmina

javila sam se i rekao je da ne treba nista, da ako sve bude ok do 18. da se vidimo tada jer sam tada narucena

Krv ces iskontrolirati pri zavrsetku izolacije. Ja sam je prebolila prije 2 tj i sada cu ponovno kontrolirati krv jer cekaju da vidimo oce li se pad trombocita stabilizati. Doktorica u KBC Split nije bas odusevljena idejom da se svakoj trudnici daju fragmini jer moze napraviti stetu navodno 🤷🏼‍♀️ updateat cu svakako kad odem na pregled prekosutra sta kazu po pitanju toga. U svakom slucaju zelim ti brz oporavak.

Tako mi je drago vidjeti da nas ima jos iz Splita ❤️🥰

Pa daa, ima nas jako malo 🤷🏼‍♀️

👧🏼 Baby Girl coming 07/2022 🥰

ljubičica
    06. Siječanj 2022. 10:04

MfrauM

Jutro curke! Evo me u klubu iznenadnih mučnina, taman kad pomislim da se malo smirilo. Ne paše mi meso nikako, samo nek je voće povrće i kiselo, zadnja jutra samo smoothije tamanim.
    Što se tiče opreme, bas mi je to sve super citat i hvala na savjetima, iako me strah još o tome razmisljat, pocet ću tamo negdje za 10 tjedana, ali kako mi iskacu reklame raspametim se nad svime. I nad stvarima nad kojima sam mislila da nikad neću 🤣 - neka mini kolijevka na kotače s baldahinom, to je valjda za prvih 2 mjeseca i nikom to kraj kinderbeta ne treba,ali bas je kraljevska 🤣, muž me pitao jel samnom sve u redu jer sam inače fakat minimalist i izbjegavam volane, i sarenilo svake vrste. Morat ću se držati vašeg popisa, inače ću bankrotirat 😄.

Ajoj ja taman kad sam mislila da se sve smirilo.. bila sam tako predivno od zadnjih dana... Od juče popodne jedva živa 😩 noćas sam slabo spavala, bolovi mučnine probadanja ma užas..😖 
    Sad se kao malo primirila ali cijela sam iscrpljena doručkovala i vratila se u krevet..
    Naravno meni se uvijek takve stvari dogode na praznik ili na vikend😏
    Razmišljala sam da li da pođem na hitni prijem ima dežurni ginekolog zvala sam.. uvijek se tako zabrinem da nije nešto s bebom..
    Opet ne ide mi se tamo- sad je visok broj zaraženih😕
    Nisam pametna.. što mi vi kažete???

1x 👶 prirodna trudnoća
    4/21 blighted ovum
    7/21 IVF i 6/11/21 fet -2 blastice🤞
    16/11/21 ➕✅☺️
    22/11/21 beta 5207 🥳🥳
    23/11/21 1.pregled -ok(5+6)✅
    30/11/21 2.pregled- 3.7mm(6+6) imamo❤️🥳
    21/12/21 3.pregled - 2.68 cm (9+6) ok ✅
    ***28.12 Nifty-nizak rizik-stiže braco!! 😁💙
    17/1/22 4. pregled -7.6 cm (13+5) ok ✅
    15/2/22 5.pregled...

Mary10
    06. Siječanj 2022. 10:10

Cure, ja sam evo tek sada počela razmišljati o tome koliko toga treba popratiti, istražiti i naučiti. Evo sad čitam o povijanju, kukovima i jastucima i pojma nemam šta treba 🙈 O kakvom jastuku se prica?
    ..
    Počela sam istraživati tu svu baby opremu i ne znam ni sama šta bi rekla. Mislim da je velik dio toga dosta napuhano cjenovno. Dam si još mjesec dana da vas popratim ode i da počnem s popisom šta je prioritet za izdvojit veću sumu a šta nije.
    ..
    Sve moje nećakinje su rođene krajem ljeta pa znam kako su se oblačile itd. Sad razmišljam, pa termin mi je početak 7-og mj, treba li mi gnijezdo? U šta ću svoju curicu oblačiti prva 2 mjeseca. Ahhhhh, kreće mozganje 🤷🏼‍♀️🙊🤣

👧🏼 Baby Girl coming 07/2022 🥰

Ariel
    06. Siječanj 2022. 10:14

Saphire

Mama_anđela

Jutroo cure :) Hvala svima na dobrodoslici i lijepim zeljicama  Atina, Marta, Ina, Visibaba i ostale, napokon smo ponovo skupa na istom mjestu 
    .
    Mučnine, vidim da mnoge od vas to i dalje imate. U prosloj t nijednom povratila nisam, a sad svaki dan obavezno. Jedino mi se jede cips od krompira i banane od voca. Narandze uzas, meso ne dolazi u obzir, a inace bas bas uzivam u njemu. O umoru da ne pricam, nekako sam sva iscrpljena  Ali vjerujem da ce proci i to za mjesec dana bar. Nekad sam uzivala u tortama i cokoladama, a sad na sam pogled imam gadjenje, sto i nije tako lose, sto manje slatkisa 
    .
    Dunja, zao mi je zbog poz testa, cuvaj se. Sto vise vitamina, odmaraj. I biti ce to sve dobro.  Od svih muka sa kojima se trudnice susrecu, sad jos i koronu imamo za vratom 
    .
    Decki nam vode na listi, uvijek kazem bilo da rodim musko ili zensko, isto mi je, a potajno negdje u dubini duse mastam o curici, a i muz isto pa budemo vidjeli, neka nam je zivo i zdravo

Taman da cu vas pitati za mucnine.. Danas sam 6+1 i do jucer sam stvarno sve jela bez ikakvog problema, danas se dignem i stalno mi muka neka, gladna sam ko vuk, a u sta god da pogledam samo mi izaziva neko gađenje, cak mi ne ide na povracanje nego mi je sve odbojno i kao da mi je cudno u zelucu, kak se nosite s tim? Sto jedete, kako si pomognete? U prvoj trudnoci ih nisam uopce imala, niti jednom, sad uzas..

Znaci prvih par tjedana nisam nista jela. Samo kad sam morala i to mi je bilo koma. Izgubila sam 2 kg u startu jer nisam imala apetita, nikakvog. Htjela sam samo pit red bull i kolu, a nisam nista od toga pila jer previse kofeina. Onda su krenule mucnine. Nema povracanja samo mucnine. Svaki dan, cijeli dan. Samo kad jedem mi nije muka, 10 minuta kasnije, bude mi jos vise zlo i muka. Kazu da u 12 tjednu to prestane, pa evo odbrajam dane. Iskreno i dalje mi se nis ne jede ali mi pomazu slane stvari. Kokica, cips, krekeri… ali ne mogu samo to jest jer me zatvara. Pa sam presla na jabuke i narance i grejp. Iskreno…testiram sto mi pase a sto ne.

Ariel
    06. Siječanj 2022. 10:18

Visibaba bas to. Da nemam ovu bebu koja se razvija i raste, kojoj sam jucer vidjela srceko i nosic, slomila bi se. Danas slavim suprugov rodendan jer znam da imam nesto sto oboje toliko zelimo i bebu kojoj se jako veselimo. Da nje nema, ne znam kak bi mi bilo. Druga je trebala stic na moj rodendan a treca na rodendan najbolje prijateljice. Ova sad ima svoj rodendan koji kedva cekamo. Tuzna sam zbog ovih 3 koje su nam otisle, ali svu srecu i energiju ima ova sad koja je s nama. Volimo ju i veselimo jojnse, to je zasluzila 😍😍

MMMartinaaa
    06. Siječanj 2022. 10:20

Atina - baš tako...neke dane sve super, a onda me strefi ovako nespavanje i ta tupa bol. Ali dobro, bebolina se uredno javlja i namlati me par puta dnevno, pa znam da je sve to u redu. 😊
    Žao mi je curke koje se muče s mučninama... Ja sam imala samo taj osjećaj mučnine i gađenja prema hrani, najviše predvečer, tokom par tjedana u 1. tromjesečju. Srećom, prošla sam bez povraćanja. U tim periodima pasalo mi je jesti "bež" hranu - znači tost, kruh s maslacem, slani krekeri, štapići i tako to.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.