Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Crazypeach
    18. Prosinac 2024. 11:15

Sunchica eto vidiš svako zlo za neko dobro. Stignete uživati u zajedničkom vremenu. Meni ide posao super na živce,isto cijeli dan buljim u komp. Čak sam dobila i povišicu ali i dalje nisam motivirana

• Burito
    18. Prosinac 2024. 22:38

Sa bebom stvarno ne znam kako bi taj pregled. Beba fakat kad oce bit budna, budna je, nemres nis, a vrijedi i obratno. To je onda lutrija. Moja frendica je morala s bebom od 3 tjedna na MR glave. A za to moras bit ful miran dugo, tipa 20+ min bez ikakvog pomicanja. I ona je bebu od 3 tjedna morala 6 sati drzat budnom, e... uzas. Veli da je plakala skupa s njom kolko je to bilo psihicki ubitacno. Mala vristi kolko joj se spava, a svaki put kad proba sklopit oci moras je drmat, budit. Uzas!

Crazypeach, kako ga je sestra uspjela uspavati, svaka joj cast :) Pored nas je isto bio neki malac kaj nikako nije mogao zaspati. Prije nas je vec bio, mi obavili pregled, vec dosli ljudi nakon nas, a taj malac nikako. 

Tikovi su da si rukicama stalno kao brise oci/usta/nos. Naizmjence jedna pa druga ruka. Al onako kao da mete nesto s lica. Okrene dlan prema van i kao brise. Pedijatrica veli da misli da je samo faza, al da se treba provjerit. Jer kod tih ajmo rec simetricnih tikova (naizmjence jedna ruka, pa druga), moze kao biti nesto u centralnom djelu mozga. Nekada bude bas jako izrazeno, npr kad o necemu razmislja, o nekom zadatku ili mozgalici.

Sunchica, zanimljiva statistika, mozda ljevacima nisu prilagodjene toliko stvari u okolini, nemam pojma, bas cudno.

Crazypeach, pa bilo bi stvarno u redu da vas malo ranije puste na badnjak. Sjecam se kako smo mi u prosloj firmi uvijek cekali taj mail hoce li nam dati ranije, pa bi u zadnji tren dosao da moze do 13 :D U ovoj svi imamo kolektivni za Bozicne blagdane pa nemamo taj problem.

• Burito
    18. Prosinac 2024. 22:40

A najgore su mi guzve u ducanima, ne zelim ni pomisliti. Zato sam se nadala obavit to u radnom vremenu, al nisam uspjela.

• sunchica555
    18. Prosinac 2024. 22:41

Mislim da će mi biti skroz neobično kad se opet sve vrati u normalu. Na drugu ruku se divim svima koji imaju dijete s posebnim potrebama ili djecu koja su nepokretna, evo samo ovako malo kad vidiš se opametiš, kad ne može hodati je skroz zeznuto, treba ti baš neka posebna snaga i životna energija dizat ju stalno, namještati da joj je udobno, pazit da ne padne ili ne pokuša ustati, cijeli dan animacija i ti si centar svijeta jer dijete ovisi o tebi i tome što mu ti pruzis u danu. Onda vidiš zapravo, samo da je zdravlja i sve je dobro i tantrumi, ispadi, nespavanja itd. Treba biti zahvalan na običnim stvarima koje uzimamo zdravo za gotovo. 

Crazypeach tako sam se ja osjećala prije svog otkaza, uz povisicu više to nije bilo to, kolko god da mi dali nisu me više mogli motivirati, tj. Tolko su me zatrpali poslom da mi se počelo gaditi to što sam radila, tolko sam se zasitila toga da evo i sad s razmakom od pola godine mi se tako nešto više ne radi. Isto je prvi znak bio da sam se nakon porodiljnog za par dana zasitila i imala osjećaj kao da nisam ni otišla nigdje. Tad negdje podvučeš crtu i kreneš gledati dalje, drzim fige da shvatiš u kojem smjeru bi se dalje razvijala, negdje sam čitala, "nismo otok da se ne možemo pomaknut s mjesta"mislim da je prvi put najteze učinit taj korak, a poslije si posložio neke stvari, vidiš kako je drugdje otprilike znaš što zelis a što ne, pa ti je slika malo jasnija.

• sunchica555
    18. Prosinac 2024. 22:49

Burito Uh mojoj kao maloj bebi ne bi bilo problem drzat tolku budnost, imali smo rekord od 12 sati plakanja bez spavanja u doba refluksa i grčeva samo kad se sjetim, da sam se ja pitala otkud joj više snaga i kako i od muke ne može zaspati, pa je lijepo zaspala u autu na povratku s hitne kad su rekli da je to refluks i da izdrzimo jer je i sama po sebi temperamentna točno se sjećam da se i doktorica i patronazna kad je bila kod nas čudila kak jako plače i koji temperament, glasnice da ju čuje cijela zgrada 

Crazypeach
    19. Prosinac 2024. 09:18

Burito moj stariji je imao faze kad su mu stalno bili prsti u ustima. Pogotovo kad je gledao tv. Non stop prsti po ustima. Hvala Bogu prošlo ga je. 
    .
    Sunchica baš to kaj veliš,samo da je zdravlja jer stvarno uzimamo stvari zdravo za gotovo. Ali to je tako. 
    .
    Možda čak i na badnjak uzmem godišnji. Još mi svekrva kao veli da.je to bezveze iskorišten dan godišnjeg jer tak i tak idemo ranije. U mojoj firmi baš i ne mislim da smo prošle godine na svoju ruku otišli ranije. 

• Burito
    24. Prosinac 2024. 22:32

Sretan Bozic zenske! Crazypeach, kako je prosao badnjak. Jeste zbegali ili uzimali GO? 

Crazypeach
    26. Prosinac 2024. 08:30

Sretan Božić cure svima!  Nisam radila uzela sam ipak godišnji,nemam pojma kakvo je bilo stanje u firmi ali uglavnom nije bilo rečeno da ne radimo. Malac mi opet ima šarlah. Prije 6 mjeseci je harao vrtićem,onda su ga dobili oboje i sad opet. Znam da se spominjao u vrtiću,međutim nisam znala da se može dva puta dobiti. Idemo u 1.mjesecu u Vinogradsku jer je 2 puta u kratkom periodu dobio. Burito ti si na godišnjem? Ja ću vidjet,sutra idem svakako raditi a drugi tjedan moram vidjeti s mužem tko će ostat doma.

• Burito
    29. Prosinac 2024. 12:22

Da, ja na go od 20tog. Vracam se 7.1. na posao. Evo bili na Bjelolasici 3 noci, sad se vracamo. Bas nam je dobro bilo. Lijepi zimski ugodjaj u drvenoj kucici. Ima snijega, nasanjkali se, radili snjegovice i sve ostalo sto ide uz snijeg. Mislim da su klinci bas uzivali.

Moj malac isto imao sarlah zbog vrtica ove god. Nadam se da se vratiti nece Al cula sam da opet ima streptokoka u skupini do. Mislim da se to stalno vrti u krug. Ako se prebrzo uvede antibiotik moze se dogoditi da tijelo nema vremena stvoriti imunitet. Tako se pisalo po vrtickoj grupi kad je kod nas haralo. Nije dobro ni prebrzo uvesti antibiotik, a takodjer ni prerano ukinuti ga (na zalost ni svi pedijatri nisu tu dosljedni). Mada iskreno nisam znala da se sarlah nebi trebao vracati kada se jednom preboli. 

Crazypeach
    29. Prosinac 2024. 12:46

Burito jako lijepo zvuči. Gdje ste bili? Ako se smije znati... i koliko je koštalo?  i mi bi nekam s klincima. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.