Ja ne kogu docekat blagdane. Bit cu 2 tjedna na godisnjem. Bas osjecam da me posao u zadnje vrijeme ubija u pojam. Bezvoljna sam, sam blejim u taj komp po cijele dane, nis mi se neda nakon toga...Nadam se da cu se resetirat na blagdanima. Iako se ne veselim tome sto nismo jos napravili ni jedan kolac i kupili poklone za obitelj, ne znam vise kad da i to ubacim...Razmisljam da uzmem neplanirano i petak ovaj go...
Burito znam za eeg. Išli smo sa starijim kak je bio ranije rođen. Mislim da je imao oko 3 mjeseca kad smo išli na to. I ono isto kao nemojte dat djetetu da spava. Ne znam kak da probudim bebu koje kad uđe u autosjedalicu zaspi odmah. Nisam naravno uspjela,onda smo se tamo mučili. Pa ajde budemo mu napravili flašicu,pa je voda prevruća pa je hladi pod pipom jer je obično poslije toplog mlijeka zaspao. Onda smo ga i muž i ja uspavljivali zajedno. Pa onda samo ja,pa samo muž. Sestra je vidjela da niš od toga,već smo postali obadvoje nervozni pa ga je onda ona uspjela uspavati,ali velim bila borba. Super da ste uspjeli,a kakve tikove ima? Nadam se da je sve u redu,da je samo neka faza u pitanju.
.
Ako te tješi ni ja nisam ništa napravila. Neke stvari si jesam počistila ali opet s druge strane ima još posla. Kolače nisam ni počela,planirala sam sad u subotu. Nadam se da ću stići. Pokloni još nisu kupljeni a niti namirnice. Muž je kupio samo za djecu poklone. Sad me to nekak jako unervozilo. Kao MORAM napraviti kolače;MORAM napraviti to to i to. A znamo svi da će u kupovini sad u bilo kojem.dućanu bit kaos. Nemamo čak ni bor. Voljela bi da sam flegma.
Žao mu je jer mi je mlađi bio bolestan,ali šteta kaj ga (ako ga je moralo)nije zahvatilo ovaj tjedan. Prošli tjedan kad sam bila doma s njim mi je kao sve bilo prerano. A ovaj tjedan mi je sada krcat. Ja ću nažalost cijelo vrijeme raditi nadam se da ćemo barem na badnjak moći malo ranije doma. Inače naš gazda ima neku foru da dođe na badnjak u urede oko 15 sati (do kad i radimo)i onda veli pa mogli ste već u 13 h ići doma
Burito ajme koji pregled, nisam ni znala da postoji tako nešto. Nadam se da će barem otkriti uzrok problema.
Pa evo mi kolko god da je ovo sad loše za nju imamo puno vremena za sebe, radimo od plastelina kolače, snjegovića, kapu za njega, šal, baš se igramo puno i maksimalno koristimo situaciju, sljedeći tjedan ćemo kolače, ja se odmorila od svakodnevnog odlaska na posao, ako ništ ruzno je vrijeme pa ti je lakše biti doma, zao mi je samo sto nećemo baš advent uloviti, mozda zadnji tjedan. A nevjerojatno je kako se oni brzo prilagode situaciji, mogu reći da čak i uziva u mojoj paznji i igrama. Bili smo jučer u vrtiću nakratko uzet stvari i račun i nije ni progovorila, nije joj drago bilo. Valjda neće biti problema kad se opet vrati.
Ma ne znam jel ima veze što je moja mala ljevakinja, statistički su skloniji lomovima ljevaci, sve radi s lijevom, od pisanja do jela, lijevu nogu je i slomila.
Sa bebom stvarno ne znam kako bi taj pregled. Beba fakat kad oce bit budna, budna je, nemres nis, a vrijedi i obratno. To je onda lutrija. Moja frendica je morala s bebom od 3 tjedna na MR glave. A za to moras bit ful miran dugo, tipa 20+ min bez ikakvog pomicanja. I ona je bebu od 3 tjedna morala 6 sati drzat budnom, e... uzas. Veli da je plakala skupa s njom kolko je to bilo psihicki ubitacno. Mala vristi kolko joj se spava, a svaki put kad proba sklopit oci moras je drmat, budit. Uzas!
.
Crazypeach, kako ga je sestra uspjela uspavati, svaka joj cast :) Pored nas je isto bio neki malac kaj nikako nije mogao zaspati. Prije nas je vec bio, mi obavili pregled, vec dosli ljudi nakon nas, a taj malac nikako.
.
Tikovi su da si rukicama stalno kao brise oci/usta/nos. Naizmjence jedna pa druga ruka. Al onako kao da mete nesto s lica. Okrene dlan prema van i kao brise. Pedijatrica veli da misli da je samo faza, al da se treba provjerit. Jer kod tih ajmo rec simetricnih tikova (naizmjence jedna ruka, pa druga), moze kao biti nesto u centralnom djelu mozga. Nekada bude bas jako izrazeno, npr kad o necemu razmislja, o nekom zadatku ili mozgalici.
.
Sunchica, zanimljiva statistika, mozda ljevacima nisu prilagodjene toliko stvari u okolini, nemam pojma, bas cudno.
.
Crazypeach, pa bilo bi stvarno u redu da vas malo ranije puste na badnjak. Sjecam se kako smo mi u prosloj firmi uvijek cekali taj mail hoce li nam dati ranije, pa bi u zadnji tren dosao da moze do 13 :D U ovoj svi imamo kolektivni za Bozicne blagdane pa nemamo taj problem.
Mislim da će mi biti skroz neobično kad se opet sve vrati u normalu. Na drugu ruku se divim svima koji imaju dijete s posebnim potrebama ili djecu koja su nepokretna, evo samo ovako malo kad vidiš se opametiš, kad ne može hodati je skroz zeznuto, treba ti baš neka posebna snaga i životna energija dizat ju stalno, namještati da joj je udobno, pazit da ne padne ili ne pokuša ustati, cijeli dan animacija i ti si centar svijeta jer dijete ovisi o tebi i tome što mu ti pruzis u danu. Onda vidiš zapravo, samo da je zdravlja i sve je dobro i tantrumi, ispadi, nespavanja itd. Treba biti zahvalan na običnim stvarima koje uzimamo zdravo za gotovo. Crazypeach tako sam se ja osjećala prije svog otkaza, uz povisicu više to nije bilo to, kolko god da mi dali nisu me više mogli motivirati, tj. Tolko su me zatrpali poslom da mi se počelo gaditi to što sam radila, tolko sam se zasitila toga da evo i sad s razmakom od pola godine mi se tako nešto više ne radi. Isto je prvi znak bio da sam se nakon porodiljnog za par dana zasitila i imala osjećaj kao da nisam ni otišla nigdje. Tad negdje podvučeš crtu i kreneš gledati dalje, drzim fige da shvatiš u kojem smjeru bi se dalje razvijala, negdje sam čitala, "nismo otok da se ne možemo pomaknut s mjesta"mislim da je prvi put najteze učinit taj korak, a poslije si posložio neke stvari, vidiš kako je drugdje otprilike znaš što zelis a što ne, pa ti je slika malo jasnija.
Burito Uh mojoj kao maloj bebi ne bi bilo problem drzat tolku budnost, imali smo rekord od 12 sati plakanja bez spavanja u doba refluksa i grčeva samo kad se sjetim, da sam se ja pitala otkud joj više snaga i kako i od muke ne može zaspati, pa je lijepo zaspala u autu na povratku s hitne kad su rekli da je to refluks i da izdrzimo jer je i sama po sebi temperamentna točno se sjećam da se i doktorica i patronazna kad je bila kod nas čudila kak jako plače i koji temperament, glasnice da ju čuje cijela zgrada
Sortiraj odgovore
Najstariji