Da,vise cure pogadja. Dosta vise, zbog anatomije. Ona se stalno zali da je pece, bolucka...al prosli vikend je bas pocela plakat dok pisa i odmah smo otisli u bolnicu. Ima eserihiju. Tak da joj je i tesko kontrolirat mjehur...Vise je ne boli dok pisa, ali i dalje je zna peckati tokom dana. Fakat se nadam da nece sad dobiti te ponanvljajuce upale jer je fakat bila muka dok antibiotik nije proradio. A i sada nije jos skroz preboljela.
.
Mozes ovak tocku stavit. To je do ovog foruma. Uvijek sve nekako spoji. Nekad rijetko ja uspijem odvojit, ali cini se da je random kad to uspijem.
Uff da. Suosjećam. Meni bude grozno a kamoli ne maloj curici. Držim fige da brzo prođe. Jesi joj stavila pelene onda ili?
Mi smo cijeli prošli mjesec bili na bolovanju pa je sad malo mir. Nadam se da bude tak neko vrijeme i ostalo.
.
Nama se opet pojavio problem s očima. Ima problema sa začepljenim suznim kanalićima. Išli smo u Klaićevu na pregled i imao je i neku bakteriju u oku. Inače izgleda kao da ima konjuktivitis. Onda mi je doktorica rekla kako da mu to masiram i povuklo se. Prije ljeta smo imali još jednu kontrolu i doktorica je rekla da ne trebam višr masirati jer je bilo sve super. I sad opet ispočetka. Nadam se da bude mu brzo prošlo i da ne budr trebao na operaciju jer se inače i tak može riješiti.
Burito vjerujem da je koma, nama nije ugodna upala mjehura kamoli djeci, moja curka ju nije do sad imala. Ubiti je skroz ok od devetog mjeseca, prosle godine je nekako još hendlala taj vrtić al je bila stalno šmrkava i kašalj, sad stvarno ništa. Bez antibiotika ijednog od rodjenja, samo da mi tako ostane jer po svemu sudeći ima dosta dobar imunitet. Nadam se da će ove godine ići na svetog Nikolu u vrtić, bila bi joj fora, prošle je propustila. U prvom mjesecu idemo u jednu kuću u Delnice i baš se radujem zimskim avanturamaSamo da ju zdravlje posluzi.
Burito tvoj način rada je top, ne moraš na bolovanje, sve se dogovori, pa tako bi realno svi koji mogu morali. Ja ne znam zašto se to još tolko koči u drzavnim firmama al ajd, rekla sam sad uložiti u obrazovanje jer imam vremena, kod privatnika bi mi to bila nemoguća misija, tak da idem korak po korak pa gdje me more odnese 😊
Hej hoj! Ma nisam joj vracala pelene, mislim da bi je to samo zbunilo. Piskila je posvuda, zdrzali smo nekak :D Meni sin nije antibiotik do cca 4,5 god pio, sto mi je super bilo. Ne bih rekla da je imao dobar imunitet, bas suprotno, al nije mu se nikad bakterija nakacila. Onda su ljetos kolektivno svi u vrticu dobili streptokok pa smo morali. Curki je cini mi se ovo bio drugi put da je pila. S tim da ono jednom prije kad smo bili na zaraznoj nitko nije skuzio da zapravo ima streptokok pa je na kraju prirodno ozdravila.
Sv Nikole mi je puna kapa, kolko slatkisa smo posvuda dobili, ajme meni. Mi smo s par obitelji frendovima iznajmili kucu blizu Gospica. Taman na dan kad smo odlazili je napadala ona hrpa snijega. Tako da smo imali vremena i uzivati u snijegu i pobjeci prije opceg kaosa koji je nastupio. Primarno smo htjeli u Gorski Kotar, al s obzirom da nas je bilo 4 obitelji fakat je tesko nac tako veliku kucu. U svakom slucaju predobro iskustvo i jedva cekamo opet.
U drzavnim firmama mislim da ne daju jer ionako skoro niko nis ne radi, a ovako bi se valjda to i povecalo :D Takva je bar atmosfera kod ljudi koje ja poznajem. Bas im to ne daju. Daju im tipa jedan dan, i mislim da je to ne smije bit pon i petak da ne mogu spojiti vikend. Mislim realno, kad cujem od tih mojih poznanika kolko ne rade, i onda jos nabijaju prekovremene subotom...nez, ne stima mi cijeli taj sustav.
Ajde super da je prošlo. Moj i jedan i drugi su bili često na antibioticima ali ne gledam na to kao na nešto jako loše. Da mi je drago naravno da nije ali očito je bilo potrebno. Ne gledam na to imaju dobar/loš imunitet. Imaju takav kakav imaju,što su veći to im je imunitet bolji. Kad sam bila s prvim sinom trudna bila sam često na antibioticima budući da je bila rižična trudnoća. Od kad se rodio bio je prikopčan na antibiotik jer je meni mjesec dana prije poroda curila plodna voda. Onda se na tom odjelu razbilio odnosno prehladio tako jako da je.opet završio na antibiotiku. Ali kaj ćeš,nemaš izbora. Mlađi sin je bio malp bolji jer se rodio u terminu ali i on je vrlo brzo primio 1.antibiotik jer je dobio bronhitis. I tako... sad je opet malo za promjenu bolestan. Mjesec dana je bio mir,tolko sam.uspjela raditi "u komadu" i prekjučer je povraćao jedno 4 puta. Jučer jednom i nadam se da je to to.
Burito baš mi je drago da ste napunili baterije i da su klinci uživali. Meni je Gorski Kotar baš želja.
Moja nije bolesna i onda slomi nogu, tj. Dvije potkoljenične kosti u igraonici, šta reć, bolje da je stalno bolesna nego ovo, mora te nešto očito zahvatiti. Sreća je da je jako poslušna, ne smije hodati i u gipsu će biti cetiri tjedna (trebalo je biti pet) smanjeno je na 4 jer lijepo zacjeljuje hvala Bogu, ona ubiti uziva, kad ju pitam jel hoće u vrtić, neće, svi ju tetošimo i dajemo joj sve što zeli.
E da i mi smo uplatili kuću 17.01 u Delnicama, sad upitno jel će biti taj termin ili odgadjamo, sve nam se zbog ovog pobrkalo. 03.01 skida gips, doktor veli da će trebati još nekih 2, 3 tjedna da izvjezba nogicu kroz igru.
Što se tiče posla, da moram priznat da radim puno manje nego kod privatnika, iako ne mogu reći moji nadređeni stvarno puno rade, trenutno nemam dovoljno znanja da preuzmem tako neke kompliciranije zadatke, mozes raditi ako želiš. Kod nas nema tih prekovremenih subotom. Al ovu godinu ću zato iskoristit za završetak specijalističkog fakulteta jer mi je ovo premalo zadataka, znam da mogu više, poslije ćemo vidjeti.
sunchica, Ajmeeee, koma:( Pa kak onda, jel cijele dane lezi ili? jel izadjete u kolicima ili kako? A kako se dodio lom, jel pala s necega?
Crazypeach, pa to je onda bio gadan bronhitis, oni su rijetko uzrokovani bakterijom. Mi smo stalno bili na lijekovima zbog bronhitisa, al kod oboje je to uvijek bilo virusno.
.
Ma daleko od toga da nitko ne radi, posao se ipak obavi tako da mora biti i neko ko potegne. Ja ne mogu docekat 'praznike'. Na go sam. od 23.12. Jedva cekam!
Crazypeach, kak je mali? Ima puno svakavih djecjih bolesti, al ta povracanja kad ne mogu ni tekucine popiti, to mi spada u najuzi krug najgorih bolesti. Jeste morali dr?
Ma skroz bezveze, nekako s one male spuzvaste kockice je krivo doskočila. Taj tren je bila s bakom tako da zapravo nisam ni vidjela jer sam nešto išla kupiti i nije neka visina, kao da s kauča siđeš ili doskočiš i to na strunjaču , možda se poskliznula, nisam vidjela a baka je bila u šoku sva mislim da ni ona nije sigurna što se točno desilo.
Mislim motorički je malo nespretnija ona je tek nedavno naučila pravilno skakati plus to što je malo teza joj ne ide u prilog. Mi smo prvo mislili da je samo uganula gležanj, a opet neki instinkt mi je govorio da nešto nije ok, jer nije htjela stat na nogicu više i malo bi se umirila i opet plakala, na kraju išli na hitnu i eto, nismo mislili da je baš slomila jer se nije ništa vidjelo ovako, uzas, gore od tog je samo bedrena kost, sreća u nesreći je što kod djece to jako brzo zaraste.
Da, leži, sjedi, igramo se sjedilačkih igri (puzzle, bebe, kinetički pijesak, slikovnice, naljepnice, crtići kad sve dosadi), čak joj to teško i ne pada jer je i inaće tip za mirnije igre i ne voli divljati pa je još ironičnije što se njoj to desi koja niti ne divlja nešto. Pa prvih dana nisam izlazila, tad ju je i bolilo, nije ni imalo smisla, sad je već super, smije se, radosna je ko prije i spava cijelu noć, skuzila je već valjda kak se kretati s gipsom. Jučer smo namjestili ergobaby kolica da se moze voziti da ne smeta nogici pa smo išli po kvartu, na autosjedalici smo isto tamo gdje idu noge stavili hrpu odjeće i deka da noge ne padaju nego budu paralelne s podom. Doktor je rekao da skoro na dnevnoj bazi imaju prijelome iz igraonica, posebno Amazinge, ovo mi je bila lekcija za cijeli život, mislim da ću trampoline i sve vrste takvih igraonica otpisati zauvijek. Iako je ovdje bila baby igraonica u pitanju u sklopu supernove, tamo idu čak bebe do godinu dana, ali psihički bi mi bilo jako teško pustiti ju opet tako negdje, potrebna je doslovce sekunda da se desi sranje a oporavak je jako nezgodan, više psihički nego fizički, njih to boli dva tri dana i onda misle da mogu po starom a ne mogu i moraju baš mirovati.
Sortiraj odgovore
Najstariji