Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Crazypeach

Broj poruka: 454

Prijavi adminu

Sunchica pa meni iskreno čak i paše da imam tu neku obavezu da se ujutro spremam,sređivam i idem na posao. Imam osjećaj da sam doma da bi se možda više fokusirala na kućanske poslove  al to je samo moja pretpostavka. Ako moraš raditi,moraš raditi. Jedna moja susjedna radi od kuće ali kaže da mora zapisivati točno što radi kroz dan i to šalje nadležnima. Fleksibilno radno vrijeme zvuči odlično ali i to je "dvosjekli mač"jer ako kasnije dođeš na posao kasnije ideš i doma. Poslala sam životopis i par molba za posao,čak su me izvali iz jedne dobrostojeće firme koja je bila i u medijima u zadnje vrijeme dosta često. Još mi je rekao svekar da je to raspisan natječaj eto tako. Na kraju nisam otišla na razgovor jer je bio u drugom.gradu i nije mi se uzimao godišnji. Možda sam i dobro odlučila jer bi morala svakodnevno putovati i to dosta.To bplovanje za dijete je takva pljuska u lice o države da je to strašno. Padneš na prosjački štap.

• sunchica555

Broj poruka: 335

Prijavi adminu

Da, istina, nekad dobro dodje i srediti se malo i pričat s ljudima, mislim ne bi ja baš samo od kuće al padalo bi mi jednom tjedno da mogu i oprat veš, skuhati, malo počistiti, a ne sve to za vikend. 
    Ma meni je ubiti sat i pol fleksibilno ujutro, iskreno to mi je super, prije sam imala posao gdje je šef gledao na minutu ako kasnimo i točno vrijeme dolaska, ovo mi baš paše s obzirom da malu ja vodim u vrtić, ako joj se spava, ostavim ju da si odspava pa budim kad ja sebe spremim i sve, ako se probudi ranije idemo ranije, ne moram juriti ujutro, stresirat se zbog guzve u prometu ili javljati da kasnim, laganini sve...to mi je baš top, uglavnom smo tu u nekih pola sata s vremenom i imamo svoj ritam al ako se i nekoj potrefi drugačije opet je ok. 
    Očito nije bio sudjen, ma sjedne sve na svoje ako je promjena suđena. Meni su baš potvrđeni upisi za faks tako da se od sljedećeg mjeseca vraćam u studentske dane

• Burito

Broj poruka: 223

Prijavi adminu

Rad od kuce takodjer podrazumijeva da ces nekada odraditi posao brze, i nakon toga neces biti osudjen na sjedenje u uredu nego radis svoja posla. Meni je to neprocjenjivo. Tako da kada vazem zelim li radje medju ljude o sredjivati se itd. opcija rada od kuce ce mi uvijek biti apsolutni favorit. Ljudi smo naravno i ne mislim da je zdravo raditi u svoja 4 zida cijelo vrijeme, ali neki kombinirani pristup je pogodak. A kada spojis fleksibilnost i rad od kuce to je onda meni hit :) Takodjer, fleksibilnost kod mog posla znaci da ne moram u firmi ostati 8 sati. Mogu doci kasnije i otici ranije. Podrazumijeva se da ce posao biti obavljen i da smo dovoljno odgovorni da se znamo organizirati. To je naravno povlastica koja je rijetka. Tako da bas moram 8 sati biti u uredu, onda bi naravno ciljala doci ranije. Opet, i u tom slucaju fleksibilnost pomaze kod nekih mogucih jutarnjih obaveza kao otici doktoru. U danasnje vrijeme mi je nekak vec prahistorijski da za uredski posao ne postoji ni fleksibilnost ni rad od kuce. Radila sam u prije tako i fakat kad se sjetim... to brojanje minuta, strasno. A bitno da sam na tom prethodnom poslu mogla od doma dezurati vikendom, al rad od kuce inace nisu dozvoljavali... 

• Burito

Prijavi adminu

Odlicno mi je kod nas i sto se mogu recimo spojiti u hodu na sastank mobitelom. Nije cudno da se npr ljudi spoje iz auta. Kad doma cuvam dijete najavim da bi moglo smetati kad pricam s nekim. Nije cudno cut klince ljudima u pozadini. Mala mi trenutno ima upalu mjehura (inace uzas, ne znam jesu vasi kad to prosli?), tako da sam prije prezentacije najavila da cu mozda morat prekinut zbog male koja je bolesna i stavit sastanak neki drugi dan. Na srecu zgurale smo nekak uz samo jedan kraci peekid Zbilja vjerujem da poslovni i privatni zivot ne smiju biti u jednoj kosari tako da pazim da ne radim popodne/vikendima osim ako sam svjesno odlucila ne uzeti bolovanje i zbog toga izgubila sate ujutro ili kod takvih slicnih situacija. To su pak situacije gdje sam sa sobom vazes pluseve i minuseve i odlucujes za sebe sto ti je bolje umjesto da to radi poslodavac za tebe. (npr ako nemas oociju nego si prisiljen uzeti bolovanje zbog rada iz ureda) 

Crazypeach

Prijavi adminu

Burito slažem se s tobom. Ja radim u takvoj jednoj prahistorijskoj firmi nema rada od kuće,nema fleksibilnog radnog vremena,imaš pauzu od pola sata ali ne smiješ van iz firme također ne smiješ naručivati dostavu. Presmiješno sve skupa ali opet ima i neke svoje prednosti. Sunchica bravo,bravo svu sreću ti želim da ti se sve poklopi. Pokušavam odvajati različite teme ali mi se spoji kad stisnem enter,možda radi toga jer pišem na mobitelu. Ajme Burto kak ste skužili da radi o upali mjehura? Osobno imam dosta česte upale mjehura i jako me zna i boliti i peći. Po ljeti se obavezno nakon kupanja moram presvlačiti u suho i nema šanse da hodam bosa. Odmah dobim upalu tako jaku da znam mokriti krv. Hvala Bogu,moji dečki za sada nisu imali. Mislim da to više pogađa cure?

• Burito

Prijavi adminu

Da,vise cure pogadja. Dosta vise, zbog anatomije. Ona se stalno zali da je pece, bolucka...al prosli vikend je bas pocela plakat dok pisa i odmah smo otisli u bolnicu. Ima eserihiju. Tak da joj je i tesko kontrolirat mjehur...Vise je ne boli dok pisa, ali i dalje je zna peckati tokom dana. Fakat se nadam da nece sad dobiti te ponanvljajuce upale jer je fakat bila muka dok antibiotik nije proradio. A i sada nije jos skroz preboljela.
    .
    Mozes ovak tocku stavit. To je do ovog foruma. Uvijek sve nekako spoji. Nekad rijetko ja uspijem odvojit, ali cini se da je random kad to uspijem.

Crazypeach

Prijavi adminu

Uff da. Suosjećam. Meni bude grozno a kamoli ne maloj curici. Držim fige da brzo prođe. Jesi joj stavila pelene onda ili? 
    Mi smo cijeli prošli mjesec bili na bolovanju pa je sad malo mir. Nadam se da bude tak neko vrijeme i ostalo. 

Nama se opet pojavio problem s očima. Ima problema sa začepljenim suznim kanalićima. Išli smo u Klaićevu na pregled i imao je i neku bakteriju u oku. Inače izgleda kao da ima konjuktivitis. Onda mi je doktorica rekla kako da mu to masiram i povuklo se. Prije ljeta smo imali još jednu kontrolu i doktorica je rekla da ne trebam višr masirati jer je bilo sve super. I sad opet ispočetka. Nadam se da bude mu brzo prošlo i da ne budr trebao na operaciju jer se inače i tak može riješiti.

• sunchica555

Broj poruka: 335

Prijavi adminu

Burito vjerujem da je koma, nama nije ugodna upala mjehura kamoli djeci, moja curka ju nije do sad imala. Ubiti je skroz ok od devetog mjeseca, prosle godine je nekako još hendlala taj vrtić al je bila stalno šmrkava i kašalj, sad stvarno ništa. Bez antibiotika ijednog od rodjenja, samo da mi tako ostane jer po svemu sudeći ima dosta dobar imunitet. Nadam se da će ove godine ići na svetog Nikolu u vrtić, bila bi joj fora, prošle je propustila. U prvom mjesecu idemo u jednu kuću u Delnice i baš se radujem zimskim avanturamaSamo da ju zdravlje posluzi. Burito tvoj način rada je top, ne moraš na bolovanje, sve se dogovori, pa tako bi realno svi koji mogu morali. Ja ne znam zašto se to još tolko koči u drzavnim firmama al ajd, rekla sam sad uložiti u obrazovanje jer imam vremena, kod privatnika bi mi to bila nemoguća misija, tak da idem korak po korak pa gdje me more odnese 😊

• Burito

Prijavi adminu

Hej hoj! Ma nisam joj vracala pelene, mislim da bi je to samo zbunilo. Piskila je posvuda, zdrzali smo nekak :D Meni sin nije antibiotik do cca 4,5 god pio, sto mi je super bilo. Ne bih rekla da je imao dobar imunitet, bas suprotno, al nije mu se nikad bakterija nakacila. Onda su ljetos kolektivno svi u vrticu dobili streptokok pa smo morali. Curki je cini mi se ovo bio drugi put da je pila. S tim da ono jednom prije kad smo bili na zaraznoj nitko nije skuzio da zapravo ima streptokok pa je na kraju prirodno ozdravila.Sv Nikole mi je puna kapa, kolko slatkisa smo posvuda dobili, ajme meni. Mi smo s par obitelji frendovima iznajmili kucu blizu Gospica. Taman na dan kad smo odlazili je napadala ona hrpa snijega. Tako da smo imali vremena i uzivati u snijegu i pobjeci prije opceg kaosa koji je nastupio. Primarno smo htjeli u Gorski Kotar, al s obzirom da nas je bilo 4 obitelji fakat je tesko nac tako veliku kucu. U svakom slucaju predobro iskustvo i jedva cekamo opet.U drzavnim firmama mislim da ne daju jer ionako skoro niko nis ne radi, a ovako bi se valjda to i povecalo :D Takva je bar atmosfera kod ljudi koje ja poznajem. Bas im to ne daju. Daju im tipa jedan dan, i mislim da je to ne smije bit pon i petak da ne mogu spojiti vikend. Mislim realno, kad cujem od tih mojih poznanika kolko ne rade, i onda jos nabijaju prekovremene subotom...nez, ne stima mi cijeli taj sustav.

Crazypeach

Prijavi adminu

Ajde super da je prošlo. Moj i jedan i drugi su bili često na antibioticima ali ne gledam na to kao na nešto jako loše. Da mi je drago naravno da nije ali očito je bilo potrebno. Ne gledam na to imaju dobar/loš imunitet. Imaju takav kakav imaju,što su veći to im je imunitet bolji. Kad sam bila s prvim sinom trudna bila sam često na antibioticima budući da je bila rižična trudnoća. Od kad se rodio bio je prikopčan na antibiotik jer je meni mjesec dana prije poroda curila plodna voda. Onda se na tom odjelu razbilio odnosno prehladio tako jako da je.opet završio na antibiotiku. Ali kaj ćeš,nemaš izbora. Mlađi sin je bio malp bolji jer se rodio u terminu ali i on je vrlo brzo primio 1.antibiotik jer je dobio bronhitis.  I tako... sad je opet malo za promjenu bolestan. Mjesec dana je bio mir,tolko sam.uspjela raditi "u komadu" i prekjučer je povraćao jedno 4 puta. Jučer jednom i nadam se da je to to.

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.