Joj burito ne znam šta bi ti rekla, ja sam radila prije posao za koji sam mislila da pridonosim, al mislim da sam previše pridonosila za te novce, sada manje pridonosim al sam puno zadovoljnija jer imam više vremena i energije za obitelj. Za tetu u vrtiću treba energije, nije ni to lak posao barem kod nas, gdje su sve grupe prebukirane i prima se djecu mimo zakona preko svih kapaciteta. Poanta je da će uvijek nešto štekati i ne može biti savršeno, ja sam kod promjene više gledala na to kako bi bilo bolje meni u privatnom životu, veći godišnji, bolja plaća, sigurnost neka što se bolovanja tiče, općenite stvari su presudile. Također imam puno više energije kad dodjem doma. Mislim da si mi kao mame ipak nekako onda gledamo da nam promjena paše u obiteljskom smislu i da imamo i dalje vremena za djecu, barem dok su ovako mala i ovisna o nama.
Što se tiče nekretnine, isti slučaj s nama, već smo godinu i pol svaki dan na njuškalu, već nam je zlo od pretraživanja. Tržište i cijene nikad veće, trenutno smo na korak do realizacije kupovine al se mora posložiti još par stvari, nadam se da će to biti to. Ta nekretnina bi nam odgovarala dugoročno (s planom u kojem je još jedno dijete) Nadam se da bude nešto od toga. Ako se ostvari čeka me stvarno godina puna promjena.
Crazeypeach, da, razumijem situaciju. Izgleda kao da bi dobra opcija bila pricekat jos koju godinu dok imunitet malom ojaca, pa da se bolovanja prorijede. Ali ima firmi koje ne uzimaju za zlo takve stvari i vjerujem da bi mogla preci na nesto tebi izazovnije po boljim uvjetima. Koliko sam shvatila nemas rad od kuce jelda? Ako radis takvo zanimanje da bi to u drugoj firmi bilo moguce to je svakako bonus koji bi mozda mogla imati. I kolko sam skuzila nije ti fleksibilno radno vrijeme, a to je isto nesto sto sve vise firma nudi. Tako da mi se cini da bi mozda posao ti mogao biti u neku ruku 'riskantniji', al potencijalno bi mogla svasta drugo dobit. Opet, tete u vrticu rade 6h i to je veliki plus u jednadzbi drugih negativnih stvari. Navijam da potrazis neke natjecaje pa vidisSunchica, da ja sam davno imala plan otici iz svoje firme... prije nego sam dobila djecu :D Onda kad sam zatrudnjela, sve sto si nabrajala me tu zadrzalo. Fleksibilnost, vrijeme za klince, bolovanja takodjer fleksibilno, ma sve u nizu. Imala sam srece u zivotu sa sefovima... Za nekretninu, imali smo istu situaciju prije nego sto smo kupili ovaj stan. Koje je to bilo mucenje s trazenjem, ajme meni. Suosjecam. Nadam se da ce proc ta kupovina, jako uzbudljivo :)
Spomenule ste naknadu za bolovanje za dijete. Mislim da je ta naknada 40% place, uz dodatno limit na maksimalni iznos, a za svoje bolovanje je 80% place. Jednom sam to otvorila, frapirala se, i nikad vise. I bas se potrefilo da taj mjesec mi se racunao u izracunu porodiljne naknade, tako da mi je to bolovanje snizilo cijelu naknadu! Pa taj sustav je meni prestrasan. Razbolis se i oni ti za kaznu smanje porodiljnu naknadu. Ne znam koji to genijalac nije izbacio bolovanja iz te racunice....
Sigurno posao tete u vrtiću nije nimalo lak,samo velim da nije nemoguće raditi na toj poziciji.
Burito da,radim u firmi koja nema ni klizno radno vrijeme niti rad od kuće. Teško mi je odlučiti se za promjenu.
Joj taj rad od doma mi je top, to još nije zazivjelo kod mene, vidim da neke mame iz vrtićke grupe koriste, npr. Jedna ode trenirat prije nego pokupi malog i taj jedan sat si još poslije nadoknadi, milijun kombinacija, malo više vremena za sebe dok je dijete u vrtiću, voljela bi to imati barem jednom tjedno kod mene je fleksibilno radno vrijeme pa mi i to znači s obzirom da ga prije nisam imala.
Da, evo i ja se nadam, nekako mi se krenulo sve slagati samo od sebe pa se nadam da će se i to posložiti, voljela bih preseliti prije eventualne druge trudnoće.
To za bolovanje je baš sramotno, trebalo bi za djecu do treće godine biti 100 posto neovisno o plaći .
Crazypeach dovoljno je već se malo pokrenut, uredit životopis, poslat na par mjesta,već se osjećaš bolje kad odeš na razgovor za posao, stigneš odlučiti ako te prime. Meni je sad bio puno manji pritisak jer sam znala da imam posao pa kao ajd idem probat ta testiranja pa šta bude bude, na kraju se isplatilo.
Sunchica pa meni iskreno čak i paše da imam tu neku obavezu da se ujutro spremam,sređivam i idem na posao. Imam osjećaj da sam doma da bi se možda više fokusirala na kućanske poslove al to je samo moja pretpostavka. Ako moraš raditi,moraš raditi. Jedna moja susjedna radi od kuće ali kaže da mora zapisivati točno što radi kroz dan i to šalje nadležnima. Fleksibilno radno vrijeme zvuči odlično ali i to je "dvosjekli mač"jer ako kasnije dođeš na posao kasnije ideš i doma. Poslala sam životopis i par molba za posao,čak su me izvali iz jedne dobrostojeće firme koja je bila i u medijima u zadnje vrijeme dosta često. Još mi je rekao svekar da je to raspisan natječaj eto tako. Na kraju nisam otišla na razgovor jer je bio u drugom.gradu i nije mi se uzimao godišnji. Možda sam i dobro odlučila jer bi morala svakodnevno putovati i to dosta.To bplovanje za dijete je takva pljuska u lice o države da je to strašno. Padneš na prosjački štap.
Da, istina, nekad dobro dodje i srediti se malo i pričat s ljudima, mislim ne bi ja baš samo od kuće al padalo bi mi jednom tjedno da mogu i oprat veš, skuhati, malo počistiti, a ne sve to za vikend.
Ma meni je ubiti sat i pol fleksibilno ujutro, iskreno to mi je super, prije sam imala posao gdje je šef gledao na minutu ako kasnimo i točno vrijeme dolaska, ovo mi baš paše s obzirom da malu ja vodim u vrtić, ako joj se spava, ostavim ju da si odspava pa budim kad ja sebe spremim i sve, ako se probudi ranije idemo ranije, ne moram juriti ujutro, stresirat se zbog guzve u prometu ili javljati da kasnim, laganini sve...to mi je baš top, uglavnom smo tu u nekih pola sata s vremenom i imamo svoj ritam al ako se i nekoj potrefi drugačije opet je ok.
Očito nije bio sudjen, ma sjedne sve na svoje ako je promjena suđena. Meni su baš potvrđeni upisi za faks tako da se od sljedećeg mjeseca vraćam u studentske dane
Rad od kuce takodjer podrazumijeva da ces nekada odraditi posao brze, i nakon toga neces biti osudjen na sjedenje u uredu nego radis svoja posla. Meni je to neprocjenjivo. Tako da kada vazem zelim li radje medju ljude o sredjivati se itd. opcija rada od kuce ce mi uvijek biti apsolutni favorit. Ljudi smo naravno i ne mislim da je zdravo raditi u svoja 4 zida cijelo vrijeme, ali neki kombinirani pristup je pogodak. A kada spojis fleksibilnost i rad od kuce to je onda meni hit :) Takodjer, fleksibilnost kod mog posla znaci da ne moram u firmi ostati 8 sati. Mogu doci kasnije i otici ranije. Podrazumijeva se da ce posao biti obavljen i da smo dovoljno odgovorni da se znamo organizirati. To je naravno povlastica koja je rijetka. Tako da bas moram 8 sati biti u uredu, onda bi naravno ciljala doci ranije. Opet, i u tom slucaju fleksibilnost pomaze kod nekih mogucih jutarnjih obaveza kao otici doktoru. U danasnje vrijeme mi je nekak vec prahistorijski da za uredski posao ne postoji ni fleksibilnost ni rad od kuce. Radila sam u prije tako i fakat kad se sjetim... to brojanje minuta, strasno. A bitno da sam na tom prethodnom poslu mogla od doma dezurati vikendom, al rad od kuce inace nisu dozvoljavali...
Odlicno mi je kod nas i sto se mogu recimo spojiti u hodu na sastank mobitelom. Nije cudno da se npr ljudi spoje iz auta. Kad doma cuvam dijete najavim da bi moglo smetati kad pricam s nekim. Nije cudno cut klince ljudima u pozadini. Mala mi trenutno ima upalu mjehura (inace uzas, ne znam jesu vasi kad to prosli?), tako da sam prije prezentacije najavila da cu mozda morat prekinut zbog male koja je bolesna i stavit sastanak neki drugi dan. Na srecu zgurale smo nekak uz samo jedan kraci peekid Zbilja vjerujem da poslovni i privatni zivot ne smiju biti u jednoj kosari tako da pazim da ne radim popodne/vikendima osim ako sam svjesno odlucila ne uzeti bolovanje i zbog toga izgubila sate ujutro ili kod takvih slicnih situacija. To su pak situacije gdje sam sa sobom vazes pluseve i minuseve i odlucujes za sebe sto ti je bolje umjesto da to radi poslodavac za tebe. (npr ako nemas oociju nego si prisiljen uzeti bolovanje zbog rada iz ureda)
Burito slažem se s tobom. Ja radim u takvoj jednoj prahistorijskoj firmi nema rada od kuće,nema fleksibilnog radnog vremena,imaš pauzu od pola sata ali ne smiješ van iz firme
također ne smiješ naručivati dostavu. Presmiješno sve skupa ali opet ima i neke svoje prednosti. Sunchica bravo,bravo svu sreću ti želim da ti se sve poklopi.
Pokušavam odvajati različite teme ali mi se spoji kad stisnem enter,možda radi toga jer pišem na mobitelu. Ajme Burto kak ste skužili da radi o upali mjehura? Osobno imam dosta česte upale mjehura i jako me zna i boliti i peći. Po ljeti se obavezno nakon kupanja moram presvlačiti u suho i nema šanse da hodam bosa. Odmah dobim upalu tako jaku da znam mokriti krv. Hvala Bogu,moji dečki za sada nisu imali. Mislim da to više pogađa cure?
Sortiraj odgovore
Najstariji