Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Crazypeach

Broj poruka: 454

Prijavi adminu

Burito baš sam čekala da se javiš! Mislila sam možda da ste odselili. Ne mogu vjerovat da si čistila od jutra do mraka. Kaj su klinci bili s tobom ili si ih se "riješila"? Kod mene nikad nije bilo tolko uredno da bi me netko pohvalio  valjda. Nitko ni ne skuži. Sunhica o kakvom obrazovanju se radi ako smijem pitati? Ja sam dosta nezadovoljna svojim poslom odnosno plaćom.Dobro za naknade ali to bi na koncu konca bilo i fer. Ialo nije ničem za vjerovati dok se ne vidi na računu. Ja nisam mogla vjerojati-prošli sam.mjesec bila na bolovanju radi njege djeteta jedno 2 tjedna (upala grla pa razbijena usnica) i dobila sam oko 200 eura manju. A na bolovanju sam radi djeteta koje je manje od 3 godine. Po ljeti sam bila 2 tjedna na bolovanju radi njege supruge i dobila sam za 100 eura veću plaću nego sada. 

• sunchica555

Broj poruka: 335

Prijavi adminu

Da nazalost bolovanja za dijete do treće godine ispadnu oko 100 eura tjedno manje cca, ja se isto tako nisam mogla načuditi kad smo kolegica i ja bile u isto vrijeme na bolovanju, znači isto dana taj mjesec samo ja zbog djeteta a ona zbog sebe i ona je dobila veću plaću od mene taj mjesec, strasno. Ja sva sreća imam pomoć i svekrva može pričuvat pa sam stvarno rijetko, za sad je i zdrava i puno bolja situacija nego prosle godine (iako je i prosle bila solidna.)
    Ja ti imam u planu upisati još dodatno specijalistički studij, usko vezan za moju struku sad, mislim si ako neću sad neću nikad, posebno kad dodje drugo dijete, nije strasno, semestar su kolegiji, predavanja dogovorno petkom popodne i subote, relativno brzo to zavrsi, za par mjeseci su gotova predavanja, drugi semestar završni rad, išla bi mi bolja plaća na to. Ja sam sad u državnoj firmi pa još uz to i polažem drzavni i stručni ispit pa eto nekako mi je 2025. planirana u obrazovanju i onda možda krajem godine krenut na dijete, do tad se nadam da ćemo riješiti pitanje nekretnine i sve onda stabilizirati i malo smiriti ambicije . Super mi je što imam podršku svih za čuvanje i uskakanje ako će zatrebati pa definitivno želim to iskoristiti dok imam priliku. 
    Moj ti je savjet da mijenjaš i gledaš bolje prilike, tako je i meni bilo i odlučila sam se na mijenjanje posla, nisam požalila, bolje mi je definitivno. Sad si mislim da sam luda što nisam i prije al eto sve se valjda posloži u svoje vrijeme.

• Burito

Broj poruka: 223

Prijavi adminu

Ceazypeach, bili smonvec jednom nogom vani. Mislim da su Nizozemci dvaput korigirali ponudu nebi li nas privukli, iako je i inicijalna bila izdasna. Al eto, cijela firma se digla na noge da zadrzi supruga, svasta mu obecali, dobio opet napredovanje. Nez, dio nas zeli ici nedje dalje od ovog loseg zraka i vode, al opet tako je bilo tesko taj kratki period kad smo mislili da cemo zbilja u drugu zemlju. Prosli smo sto faza i osjecaja, al na kraju je prevagnulo da cemo ipak ostat.
    To kad sam cistila bili smo svi kuci Muza uhvatila ledja pa smo bili prisiljeni ostati doma taj vikend, reko idem to sredit. On se nekak s kauca igrao s klincima dok sam ja letala po kuci. Klinci se vole igrat da su oni mama i tata, a suprug beba, pa su se dosta toga igrali s obzirom da je za tu igru dovoljno da samo lezi na kaucu sto je jedino i mogao
    Sunchica, svaka cast, nadam se da ce sve ici po planu, puno ce to biti promjena u iducoj godini cini mi se. Mi kad smo kupili ovaj stan nekak smo znali da to nije za cijeli zivot, tak da nismo jos gotovi sa sagom nekretnina. Svako malo bacimo oko na njuskalo, nesto pogledamo, rijetko kad to bude bas sto bi si mi htjeli, i gdje bi htjeli...

• Burito

Prijavi adminu

Sto se posla tice ja isto mislim da sam fulala. Nekad mi je stvarno tesko nac motivaciju. A opet, ima tu i zanimljivih stvari, uvjeti su mi top, ne mogu se na nista zalit, al jednostavno se osjecam ko da ne radim nesto 'bitno', bar za moje vrijednosti. Puuuuno draze bi mi bilo radit negdje s djecom, pomagat ih odgajat na neki nacin, dal ko profesor, teta, u domu, sve mi zvuci kao da ima bolju svrhu od ovoga gdje radim za neku korporaciju...Takodjer me privlaci i psihoterapija, konkretno bas ljudski odnosi, radnicka prava... Posao mi fakat nije bitan, nikad mi nije ni bio iako mi je nekak uvijek ajmo rec islo na poslovnom planu, tak da sam bas pocela razmisljat u zadnje vrijeme zasto imam takav stav, i zasto mi se nekad tolko neda. Pa iako mi nikad zapravo nije smetalo da mi nije bitan jer imam drugih puno prioritetnijih stvari u zivotu, a on mi je samo sluzio da zaradim lovu za te stvari, prvi put sam zapravo dosla do zakljucka da bi mi vjerojatno bilo drugacije, i vjerojatno bi radila nesto sa srcem da vidim da nekako doprinosim, nekom pomazem. I ta ideja mi je bas primamljiva. Samo ne znam sto cu sad s njom Dal cu mozda mjenjat profesiju, pridruzit se nekoj udruzi ako nadjem dodatno vrijeme carobiranjem, ne znam... Za to moram jos razmisljat :D Eto da vas malo udavim sa svojim mislimaCini mi se da ove dileme ljudi prodju s 20, da kasnim koje desteljece. 

Crazypeach

Prijavi adminu

Burito posao sam definitivno fulala. Ma sve zapravo,od obrazovanja pa nadalje. Radim u jednoj firmi plaća mi je ful mala ali jednostavno ne vidim neko svijetlo na kraju tunela. Jako mi je teško odvažit se da tražim novi posao. Uz dvoje djece od kojih je jedno dosta često bolesno mislim da novi posao nije opcija. Ovaj posao mi je stalan ,plaća je stalna i nitko mi ne bude prigovarao za bolovanje;jer moj posao nije odgovoran. Ali isto tako s druge strane osjećam da sam pametnija od toga. Nikad nije kasno i ja sam razmišljala o teti u vrtiću. Teta danas može biti svatko,dovoljno je da se položi tečaj jer ih je jako malo. Moja prijateljica jr.dugo tražila posao u struci,nije ga nikako mogla naći i sad radi kao teta u vrtiću.

• sunchica555

Prijavi adminu

Joj burito ne znam šta bi ti rekla, ja sam radila prije posao za koji sam mislila da pridonosim, al mislim da sam previše pridonosila za te novce, sada manje pridonosim al sam puno zadovoljnija jer imam više vremena i energije za obitelj. Za tetu u vrtiću treba energije, nije ni to lak posao barem kod nas, gdje su sve grupe prebukirane i prima se djecu mimo zakona preko svih kapaciteta. Poanta je da će uvijek nešto štekati i ne može biti savršeno, ja sam kod promjene više gledala na to kako bi bilo bolje meni u privatnom životu, veći godišnji, bolja plaća, sigurnost neka što se bolovanja tiče, općenite stvari su presudile. Također imam puno više energije kad dodjem doma. Mislim da si mi kao mame ipak nekako onda gledamo da nam promjena paše u obiteljskom smislu i da imamo i dalje vremena za djecu, barem dok su ovako mala i ovisna o nama. Što se tiče nekretnine, isti slučaj s nama, već smo godinu i pol svaki dan na njuškalu, već nam je zlo od pretraživanja. Tržište i cijene nikad veće, trenutno smo na korak do realizacije kupovine al se mora posložiti još par stvari, nadam se da će to biti to. Ta nekretnina bi nam odgovarala dugoročno (s planom u kojem je još jedno dijete) Nadam se da bude nešto od toga. Ako se ostvari čeka me stvarno godina puna promjena. 

• Burito

Prijavi adminu

Crazeypeach, da, razumijem situaciju. Izgleda kao da bi dobra opcija bila pricekat jos koju godinu dok imunitet malom ojaca, pa da se bolovanja prorijede. Ali ima firmi koje ne uzimaju za zlo takve stvari i vjerujem da bi mogla preci na nesto tebi izazovnije po boljim uvjetima. Koliko sam shvatila nemas rad od kuce jelda? Ako radis takvo zanimanje da bi to u drugoj firmi bilo moguce to je svakako bonus koji bi mozda mogla imati. I kolko sam skuzila nije ti fleksibilno radno vrijeme, a to je isto nesto sto sve vise firma nudi. Tako da mi se cini da bi mozda posao ti mogao biti u neku ruku 'riskantniji', al potencijalno bi mogla svasta drugo dobit. Opet, tete u vrticu rade 6h i to je veliki plus u jednadzbi drugih negativnih stvari. Navijam da potrazis neke natjecaje pa vidisSunchica, da ja sam davno imala plan otici iz svoje firme... prije nego sam dobila djecu :D Onda kad sam zatrudnjela, sve sto si nabrajala me tu zadrzalo. Fleksibilnost, vrijeme za klince, bolovanja takodjer fleksibilno, ma sve u nizu. Imala sam srece u zivotu sa sefovima... Za nekretninu, imali smo istu situaciju prije nego sto smo kupili ovaj stan. Koje je to bilo mucenje s trazenjem, ajme meni. Suosjecam. Nadam se da ce proc ta kupovina, jako uzbudljivo :) 

• Burito

Prijavi adminu

Spomenule ste naknadu za bolovanje za dijete. Mislim da je ta naknada 40% place, uz dodatno limit na maksimalni iznos, a za svoje bolovanje je 80% place. Jednom sam to otvorila, frapirala se, i nikad vise. I bas se potrefilo da taj mjesec mi se racunao u izracunu porodiljne naknade, tako da mi je to bolovanje snizilo cijelu naknadu! Pa taj sustav je meni prestrasan. Razbolis se i oni ti za kaznu smanje porodiljnu naknadu. Ne znam koji to genijalac nije izbacio bolovanja iz te racunice.... 

Crazypeach

Prijavi adminu

Sigurno posao tete u vrtiću nije nimalo lak,samo velim da nije nemoguće raditi na toj poziciji. 
    Burito da,radim u firmi koja nema ni klizno radno vrijeme niti rad od kuće. Teško mi je odlučiti se za promjenu. 

• sunchica555

Prijavi adminu

Joj taj rad od doma mi je top, to još nije zazivjelo kod mene, vidim da neke mame iz vrtićke grupe koriste, npr. Jedna ode trenirat prije nego pokupi malog i taj jedan sat si još poslije nadoknadi, milijun kombinacija, malo više vremena za sebe dok je dijete u vrtiću, voljela bi to imati barem jednom tjedno kod mene je fleksibilno radno vrijeme pa mi i to znači s obzirom da ga prije nisam imala. 
    Da, evo i ja se nadam, nekako mi se krenulo sve slagati samo od sebe pa se nadam da će se i to posložiti, voljela bih preseliti prije eventualne druge trudnoće.  
    To za bolovanje je baš sramotno, trebalo bi za djecu do treće godine biti 100 posto neovisno o plaći 
    Crazypeach dovoljno je već se malo pokrenut, uredit životopis, poslat na par mjesta,već se osjećaš bolje kad odeš na razgovor za posao, stigneš odlučiti ako te prime. Meni je sad bio puno manji pritisak jer sam znala da imam posao pa kao ajd idem probat ta testiranja pa šta bude bude, na kraju se isplatilo. 

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.