Marta96 svaka čast na snazi i na živcima. S bebom od 15 mjeseci biti trudan nije lako... ovaj moj ima izljeve bijesa na najjače. Baca se po podu,vrišti...on nije 100 na sat,on je 200 na sat. Baš turbo aktivan i kad nešto želi onda želi. Burito drago mi je što se vrtića tiče. Malena se znači ipak oslobodila malo. Moj je mali krenuo spavati u vrtiću. Danas je 2.dan prespavao. Kažu da je super,ali danas kad sam ga dovela ipak nije htio ući sam. Ušao je na silu,nažalost. Nije se plakao,više ljutio. Sutra je od pola 9 do užine (do 3).
Drage cure, vi imate dosta iskustva, ako moze kakav savjet da radi
Bradavice bole do neba, od toga jedna nenormalno, suze frcaju od bola, ima ranica na njoj, nikako da prođe ili nek ostane ranica, al da bol prestane...
Probala lanolin iz apoteke, lanolin iz dm-a, mazat mlijekom, mazat maslacem, zracim svaki dan, spavam bez icega gore...
Ili je mozda rjesenje da ce proc samo od sebe?
Eto hvala vam svakako
❤️
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;10716;116/st/20230902/dt/6/n/Baby/k/d096/age.png
Evo curke mi danas drugi dan spavamo do 13, tete ih bude tad, pa je malo nervozna zbog tog jer doma je onda pospana još, voljela bi da ih puste da spavaju ako već spavaju dobro, al dobro, strpit cemo se. Sutra smo do 14h. Dva dana zaredom išla bez plača, super je sto prve dodjemo pa nema druge djece koja placu da je uznemire, jer ona ubiti i place samo iz solidarnosti. Takodjer kad ju kupimo tek se probudi pa ne place, super je, kažu tete da je znatiželjna i da ju sve zanima. Mislim da se službeno može rec i da je prohodala, jučer 7 koraka, danas 15, jos malo ju vjerojatno neću moc uloviti.Usavršila je i dizanje u prostoru.
Marta svaka čast, lijepa mi je mala razlika, ja sam uvijek prije poroda govorila kako bi malu razliku al sad bi ipak malo odmorila do druge trudnoće, barem da mala navrsi dvije godine da malo napunim baterije.
Jagoda meni su za regade pomogle multimam komprese, doslovce je ranica zacjelila za par sati, još u rodilištu.
Burito nemam ti savjeta pametnog, moja je cicala 11 mjeseci, nakon toga kao da nikad i nije. Nemam nekog pametnog savjeta, probaj ju postupno odvikavati malo po malo, nadite neki drugi način tjesenja, držim fige da vam uspije
Suncica evo muz ode da kupi, nadam se da cu te blagosiljati❤️
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;10716;116/st/20230902/dt/6/n/Baby/k/d096/age.png
Sunchica ajme,ne razumijem? Inače ih bude u 13 h ili samo djecu koja tad idu doma (prilagodbe radi)? To je baš bezveze. U našem vrtiću ih puste da se sami probude. Slučajno svali puta kad dođem moj je budan jer on ni ne spava dugo popodne. Inače prilagodba ide dobro ali doma zato bude.dosta cendrav. Još mu 2 nova zuba idu van. Gornje četvorke
Sunchica ajme,ne razumijem? Inače ih bude u 13 h ili samo djecu koja tad idu doma (prilagodbe radi)? To je baš bezveze. U našem vrtiću ih puste da se sami probude. Slučajno svali puta kad dođem moj je budan jer on ni ne spava dugo popodne. Inače prilagodba ide dobro ali doma zato bude.dosta cendrav. Još mu 2 nova zuba idu van. Gornje četvorke
Samo djecu na prilagodbi, kao dok ne učvrste san jer ionako se komešaju i prvih dana losije spavaju. Ma i meni je bezveze, neka su baš placljiva kad ih se tako probudi, nema mi to logike ako već dobro spavaju, moja navikla spavati 3 sata i kad se tako probudi za sat, sat i pol valja se meni doma boriti s njom nervoznom, jer je ni za simo ni za tamo. Logicno je dijete pustit, posebno ako dobro spava, nek se uci spavat tamo. Al dobro.., valjda i to završava ovaj tjedan.
Sunchica, o joj, budit klincemogli su se organizirat da pozovu roditelja kad se dijete probudi, ako vec neki lose spavaju. Ovo je koma, izdrzi:)
Po danu smo skratili na dva cicanja, jedno kad dodjem s posla, i jedno prije spavanja. I fakat je mogu utjesit na druge nacine. Al po noci zato kaos. To je ili cica ili drama. A kako ste vi nakon 11 mjeseci, jel sama prestala ili kako je to izgledalo?
E i moja mala cini se prohodalabas se prate po tom pitanju. Danas se u jednom trenu ustala onako odlucno, i vise nije htjela puzat, prosla je sobu uzduz i poprijeko x puta. Vidjet cemo hoce li se to sutra nastavit.
Crazypeach, taj bijes sam opisivala i kod nas. Na sve je ljuta, otpuhuje mi, udara, baci se. Prije je samo meni se tako ponasala, a sad je krenula i tati kako je prvu polovicu dana on solo s njom. A na prilagodbi je tjedan i pol dana bila unutra s tatom i dvije tete, a samo ih je troje djeceNije se moglo bolje poklopit. Vele da ce se ostali krenut pridruzivat tek krajem devetog tak da cemo imat jos jedan ovakav tjedan. Prostor je bas velik, prostran i jako ugodan. Nekak umirujuce djeluje. A ona je bas tip kojoj je to bitno i bas mi je drago da je tako. Jednu tetu je jako zavoljela tak da mi je i to super. Vjerojatno ce se situacija malo promjenit kad dodju ostala djeca, al zasad uzivamo da je ovako. Jedino ne zeli nista tamo jesti, uopce ne zeli u taj dio gdje se jede. Vidjet cemo hoce li se to promjeniti kad ce duze tamo biti.
Javi kako je vama prosao najduzi dan :) Jesi ti malo predahnula sada kad imas i vremena za sebe il se jos navikavas na sve? Kako si s poslom, jel radis uskoro ili ipak ne?
Jagoda, nadam se da ce proci, ja bas nemam iskustva. Korostila sam purelan kad me boljelo, al nisam bas sigurna da je nesto pomagao. Ipak to niti nisu bilu jaki bolovi. Vise zena mi je pricalo o hladnom kupusu koji se kao oblog stavi na cice, da cudotvorno djeluje, al ne znam jel to za rane na bradavici ili za to kad se prepunjavaju, mozda je za oboje🤔
marta, cestitam :) Ja sam imala malog toddlera dok sam bila trudna s malom i mogu ti rec da je ta druga trudnoca proletjela. Nema vise odmaranja i ostalih luksuza iz prve trudnoce, sve je 100 na sat
Burito hvala tii, probat cu i kupus, nemam sta izgubit❤️
Burito , da, da curke se baš prate, moja je bas krenula jače vjezbat hodanje otkako ide u vrtić, valjda vidi njih sve kako hodaju, pa su joj poticaj.
To što loše spava ti je možda skok u razvoju taj pred hodanje, moja je imala jednu noć groznu, al valjda joj se poklopio i skok u razvoju i prilagodba, nakon toga je opet ok.
Ja sam ti od početka dojenja dojenje imala isključivo kao hranu/pice, nije se na cici uspavljivala jer bi se prezderavala pa nije mogla zaspat nakon cice, tješili smo je isto na druge načine. Kako bi uvodila dohranu postupno sam izbacivala dojenje, jer je super jela krutu hranu. Negdje s 9 mjeseci smo bili samo na dva noćna dojenja ( dojenje po danu je već izbaceno) samo od sebe, s negdje 9 i pol se sama od sebe počela samo jednom buditi i to mi je bilo skroz ok nisam joj ni mislila izbacivati još to zadnje, nego su joj počele rasti jedinice i jednu noć je odbila jer ju boli. Probala joj dat opet za sat opet odbila, poslije nije ni trazila, eto sama si je izbacila. Od tad mi spava cijelu noc. Mi smo stvarno to bezbolno prošli. Ja sam se preporodila.
Jagoda ja sam isto koristila kupus, ali preventivno da se ne upale, za regade su mi stvarno te komprese pomogle. Nadam se da će nešto upaliti.
Joj cure evo ne znam što reći pametno jer nije ni planirano i uvijek se pazimo pa nam je ovo sad malo ne znamo ni sami... Taman je prestala dojiti prošli mj i odma eto valjda su bili preplodni dani ne znam... A riješimo sad pa bude mir haha😇
👩🦰 28g
🧔33g06/2021 👼💔
27.09. '21➕ ❤️
5+4 07.10 Beta = 7901
It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀
22. 9.'23 👼💔❤️25.06.2024👶❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji