Burito super da postoji ta individualna prilagodba,da joj ne bude baš preveliki šok. U našem vrtiću ne bi uskočili tako(barem mislim). Uglavnom što se našeg odlaska u vrtić tiče bude suza. Nije sad vriska i galama ali bude. Prekjučer je ušao sam ali došla je jedna mala curica (isto ide na prilagodbu) i krenula s plačem pa su svi za njom počeli plakati. Jučer ga nisam vodila u vrtić ja nego svekrva i rekla mi je da je plakao. Vele tete nešto malo plače,brzo se smiri. Ostaje sam po 2 sata i 45 min. Ma je pa dossdno je njemu bilo doma,pa vidla sam ja. Bit će da nije kućni tip
A što se izljeva bijesa tiče,to ima i on. Ako je neispavan ili baš ljut zna vrištati. I on se baci na pod,tj.legne,ne lupa ali valjda želi dati do znanja da je ljut
Evo curke I nas nakon 6 dana prilagodbe, burito super da vam to tak daju, da smo mogli birati i mi bi tako da lijepo prihvati tamo i jest i mislim da bi joj puno lakše bilo. Moja je bila super sve dok nije pokupljena s vrata, tada place jer svi unutra placu ko ludi i kad me vidi na povratku je dobra i taj trenutak kad me spazi počne plakat i na vrata krene, valjda joj se nakupi emocija. Mislim da ju najviše ubije što ulazi u tu turobnu atmosferu gdje se svi deru pa krene i ona onda s njjima, u petak smo prolazili kraj starijih curica montessori koje su prale sudje svoje u kuhinjiici i tamo smo se zadržale baš je uživala, htjela sam joj isto malo pozitive od vrtića pokazat, curke su joj cijedile spuzvu, mislim da bi joj puno lakše bilo da je u pozitivnoj energiji, al šta je tu je. Uglavnom ona je negdje zlatna sredina, nikad ne čujem u sobi da place kad se dolazi po nju, jedno te isti placu. Vele tete da bude super curica kad se prilagodi, al promukla je jadna od placa, premorena, jedva mi zaspi doma jer udje valjda u fazu kroničnog umora.
Za sad je do ručka pa ju kupimo, rekli smo u pon isto tako da joj nije još veći šok nakon vikenda, u utorak ostaje na spavanju.
Teta zamjera što kao nije samostalnija u jelu, al meni ona doma jede prstićima, žlicu kako kad ubode, juhu npr ne moze al može nešto što ne opadne lako. Kao ne može ona njih sve nahraniti. Još ću joj neko vrijeme davat doručak doma da sam sigurna da nije gladna. Mislim da više zbog drugog ritma ne jede (ne ruča doma tako rano u 11h, a i ja joj dam doručak prije vrtica dok je još na prilagodbi pa nije ni gladna), jedu li vaše bebe prije vrtica dorucak?
Pozdrav svima,
Mi se je bavimo vrticem jer ga nismo dobili al eto ne mogu vjerovati da je vec doslo vrijeme za to. Mi smo prehladjeni tako da se sada lijecimo.
Sunchica niti moja ne jede sa zlicom. Jede prsticima. Zlica ju do nedavno nije niti zanimala. Sada pokusava sa njom grabiti. Ne sekiram se jer ce pohvatati kad tad.
Pa ne kuzim sto teta fantazira pa mala je jos ona.
Curke vasi jedu sa zlicom ili?
A najgore je kad jedno dijete pocne plakati onda svi krenu za njim. Vjerujem da ce se svi priviknuti i da ce im na kraju super biti u vrticu.
Sunchica znači plače samo kada dođeš po nju? Slažem se da ih vjerojatno plaši kad čuju da unutra druga djeca plaču,pa onda krenu i oni. Velim,prekjučer kad sam ga ostavljala, krenuo je sam unutra ni okrenuo se nije ali na hodniku je bila takva gužva i galama da je i sam krenuo plakati. Još je jedan tata koji je vodio svoje dijete komentirao za mojeg"On sam ulazi unutra?Svaka čast".
Ja mu za sada kad se probudi napravim kakao i do sada smo zajedno jeli kad bi se vratio iz vrtića. A sad ni sama ne znam. Starijem sam uvijek dala prije vrtića jesti jer je on izbirljivac pa nisam htjela da ostane gladan. Ovaj mali sve jede ali isto ne znam koliko bi jeo kad uđe u tu galamu koja je normalna samo se eto,treba naviknut. Zbilja ne kužim kaj ta teta stvarno priča. Ne jede sama a ona je ne stigne nahraniti...Mislim ak se radi o Montessori vrtiću onda bi trebao biti naglasak da ih nauče za početak samostalno jesti. Naravno da ju i ti možeš učiti ako želiš,ali ona je isto odgajatelj i mora je nahraniti ako dijete ne zna još samo. Ne uzrujavaj se,oni sami nauče jesti u vrtiću. Ja svom starijem nisam dala da mi paradira okolo sa žlicom i sve mi zasvinjari,a bome nedam ni mlađem. I ništa im ne fali,stariji je u vrtiću krenuo jesti sam.
Crazypeach
Ne znam, malo fantazira ta teta, ma ne obazirem se previše, valjda su malo i one izvan sebe kad im svi placu tamo pa eto mora nešto prigovoriti. I ja ne očekujem da ju ona kao ona uci, nego djeca gledaju jedni od drugih i tako najbolje upijaju i uce, što je najbolje ona stvarno dosta dobro jede samostalno i mislim da prigovor ne stoji al dobro.. inaće je veliki gurman i čak kad je sita gleda gdje bi još šta nažicala pa me sve čudi da neće jesti. Za taj doručak ni sama ne znam, nje ima, buckasta je, al opet mi žao ako nece tamo jest da je gladna. Ne bi htjela ni da se navikne da jede prije vrtica jer i meni je strka zbrka ujutro prije posla.
Pa malo place, da se smiriti, mislim skuzila sam da je promukla od placa tako da je sigurno bilo deračine, generalno vele da je ok, vjerujem da place dok ju ostavimo neko vrijeme i oko 10 h se inače već umori pa joj se spava i vjerujem da je tad kenjkava jer je i meni u to vrijeme pa ju stavim spavat a tamo mora još trpit. Ona tek napravi korak dva, nije prohodala potpuno pa nit ne može sama uci unutra, dam ju iz naručja teti.
Moja jede i žlicom i prstima, al to apsolutno još ne moraju. Ko da ti iovako nije dovoljno teško još se ona nadje kukat oko besmislica.Inače moja je iz one svejelice krenula ful štrajkat s hranom. Bas joj ne pase vise gotovo nijedan obrok, snack eventualno pojede. Moguće da su zubići jer donji niču, al čini mi se da je i bas do hranilice. Ovaj tjedan ćemo ic kupit onaj stolac drveni pa možda pomogne.
Hej cure, upadam kao padobranac. Evo ne stignem sve popratiti, ima li novih trudnica u grupi?
👩🦰 28g
🧔33g06/2021 👼💔
27.09. '21➕ ❤️
5+4 07.10 Beta = 7901
It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀
22. 9.'23 👼💔❤️25.06.2024👶❤️
Cure kako ide? Mi danas malu ostavili 40 min samu u vrticu. Ljutila se sto tata odlazi, ali nije plakala. Sve u svemu cini se ok. Kad usporedim prilagodbu s malim kad je kretao u jaslice, nebo i zemlja. Planiramo je do kraja tjedna ostavljati po sat vremena pa cemo vidjeti za iduci tjedan. Inace moja mala i dalje ful fuk puno cica po noci. I danas kad je trazila opet oko 10 nakon sto se vec uspavljala na cici sat vremena, ja odlucila da moramo napravit rez jer da cu ovako poludit. Budim se sa bolovima u ledjima redovno. Tako da sam odlucila ta nocna cicanja ukinut kolko god je moguce. Ona je vristala od 10.10 do pola 1. I tad ju je muz izveo u setnju jer vise nismo znali sto bi. Tek je u setnji zaspala Kak vama ide to s dojenjem, jel vas ima jos cicoljubaca ovdje?
Marta, ne znam jesi fulala grupu? Tu su 'bebe' koje imaju vec godinu dana i vise
Cure kako ide? Mi danas malu ostavili 40 min samu u vrticu. Ljutila se sto tata odlazi, ali nije plakala. Sve u svemu cini se ok. Kad usporedim prilagodbu s malim kad je kretao u jaslice, nebo i zemlja. Planiramo je do kraja tjedna ostavljati po sat vremena pa cemo vidjeti za iduci tjedan. Inace moja mala i dalje ful fuk puno cica po noci. I danas kad je trazila opet oko 10 nakon sto se vec uspavljala na cici sat vremena, ja odlucila da moramo napravit rez jer da cu ovako poludit. Budim se sa bolovima u ledjima redovno. Tako da sam odlucila ta nocna cicanja ukinut kolko god je moguce. Ona je vristala od 10.10 do pola 1. I tad ju je muz izveo u setnju jer vise nismo znali sto bi. Tek je u setnji zaspalaKak vama ide to s dojenjem, jel vas ima jos cicoljubaca ovdje?
Marta, ne znam jesi fulala grupu? Tu su 'bebe' koje imaju vec godinu dana i vise
👩🦰 28g
🧔33g06/2021 👼💔
27.09. '21➕ ❤️
5+4 07.10 Beta = 7901
It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀
22. 9.'23 👼💔❤️25.06.2024👶❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji