Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Crazypeach
    26. Kolovoz 2023. 12:39

Baš sam se i ja htjela javiti da pitam kako su (sada već velike) bebe? Evo ni moj ne priča,isto pokazuje prstom kad nešto hoće. Sve mu je većinom tata i odgovara da.Ispadne smiješno,što god da ga pitam odgovara da-kao da me stvarno razumije. Kad ga pitam "jel idemo" nekad i ode do ulaznih vrata. Uzima sandale i pokušava ih obuti.
    Uskoro se bliži dan "D" za vrtićance... kad vozim starijeg u vrtić onda s nama ide i mlađi. Par puta su ga tete primile i pokazivale mu vrtić,i sad u zadnje vrijeme već na parkingu pokazuje veselje,kad dođe gore pred vrata želi da ga spustim. Svaki puta mu daju da uđe i da se poigra,ali onda više ne želi doma. Kada ga uzmem na ruke vrišti. Naša prilagodba je zapravo već i počela,ali ne vjerujem da bude prošlo bez suza. Rekli su mi s prvim da suze moraju biti i da je za dijete bolje da se isplače odmah. Za sada se veseli vrtiću,ali ne sumnjam da će plakati kad mu nešto ne bude po volji i kada shvati da me nema u blizini.

• sunchica555
    27. Kolovoz 2023. 15:48

Cure, imam pitanje, nakon ovog cijepljenja s godinu dana, MMR što ide u ruku veli med.sestra da imamo još  cijepljenje za 2 mjeseca I onda još jednom za 4 mjeseca i tad je tek gotova do pete godine. Sve do sad je cijepljena u terminima, nismo nista prolongirali. To mi je to čudno jer sve koje znam su cijepili samo jednom s godinu, nije mi to bas za zezati se, ne znam jel se to nešto mijenjalo,  al i meni je malo čudno da se mala cijepi od kad se rodila svaka 2 mjeseca skoro. Očekivala sam da je ovo sad zadnje bilo i da nam slijedi stanka do pete godine
    Šta su vama rekli? 

Samoja6
    27. Kolovoz 2023. 16:46

Mi još nismo primili ni treću dozu onog prvog cjepiva...
    A za taj s godinu dana sam rekla da neće do daljnjeg... Bar dok lipo ne propriča i to...
    E sad kome pravo kome ne, ja nedam! A i to što kažeš, svaka 2 miseca bi se trebalo cjepiti...
    Imam feeling da je to u vrime kad smo mi bili mali bilo puno "uređenije".
    I nije bilo tih 25 u 1 doza. Ali eto, to je samo moje mišljenje, svakako se netko neće slagati s tim, kao ni ja s nečijim, ali ja zasad to nedam... A pogotovo ne ako je tako kako kažeš sada!

23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
    Vrkuta (kad se sjetim 😅)
    Folacin
    Brisevi - 👍👌
    Papa - 👌👍
    Brisevi 2/2022 - 👌
    💙💙💙💙👣🎉
    1.6. 2022. Baby B
    4.8.2024. - Baby T

• Tinchy300
    27. Kolovoz 2023. 21:22

Mislim da sa godinu dana ide docijepljivanje za pneumokok i MMR il kak se vec zove. Ja sam si rekla da cu dati da ju docijepi za pneumokok ali zelim odgoditi MMR tamo do 1 i pol god il mozda 2 god. Nije dobila vrtic i ne ide u kolektiv.  I mislim da mi je frendica rekla da ide cjepivo za tetanus prije 2 godine i onda su do 5 god mirni. 
    E sad imamo termin za cijepljenje 5.9. Nadam se da doktorica nece previse fantazirati to sto zelim odgoditi malo cjepivo.
    SAMOJA kaj je tebi pedica rekla kad si rekla da ces odgoditi MMR?

• Burito
    28. Kolovoz 2023. 00:08

sunchica, ovo za Pasman zvuci super. Idealno za ic s malom djecom. I mi smo uvijek gledali da bude sto blize plazi da ne moramo u auto s klincima. A na plazi s terasom, top!
    A kaj se cijepljenja tice fakat mi je cudno. Osim ako se nije nesto promjenilo u zadnje dvije god. Mi smo zasad imali cijepiva kao i sa bracom starijim. A to s godinu dana je islo samo jedno cjepivo, nikako jos nakon 2 pa 4 mjeseca. No moguce da tvoja dr odvojeno daje za svaku komponentu, inace je to koktel cijepiva. Mada mi je to cudno jer nije praksa tako davati, al ko ce ga znat. Ja sam vec zaboravila kad se za sto cijepi, al idemo ovaj tjedan na cijepljenje s godinu dana pa ti javim kako je nama rekla. Kad smo mi pitali nasu ped jel sigurno dat rotu uz redovna cijepljenja, rekla nam je da vani, npr u Austriji, kombiniraju ta redovna i s rotom i jos sa nekim dodatnim koja kod nas ne. Ja sam recimo apsolutno za ta tradicionalna cijepljenja djece, i nemarno mi je to ne napraviti, ali shvacam taj strah, nije ni meni bas sve svejedno kad ih moram tako male cijepit. No izgleda mi i dosta dobro 'uredjeno'. Sve je tocno definirano u kalendaru cijepljenja. 

Crazypeach, super da se mali vec upoznao sa prostorom. Mi nismo dobili vrtic od starijeg... A ovaj obrt u koji cemo ici, vidim da isto ima rigorozni program prilagodbe... Ja si sve nekak mislim da bude mojoj maloj to prevelka trauma i da cemo morat nac neki plan B. Al dogovorili smo se probat 2 mjeseca pa vidit nakon toga. 

• sunchica555
    28. Kolovoz 2023. 06:54

Hmmm u knjizici piše za pneumokok za sad dvije doze, nismo ovo zadnje za pneumokok dobili., pretpostavljam da trebaju biti tri doze. Možda je onda za 2 mjeseca ta treća doza. Također za hepatitis b mi pišu samo dvije doze. Pa evo i mene je malo brinulo to MMR, za sad je ok, prošlo 6 dana od cijepljenja, jedino što je išlo u ruku pa joj ego bio povrijeđen jer je sve vidjela i derala se malo vise nego prije, al kažu da je reakcija na to cjepivo tek nakon 14 dana, ja se nadam da joj ne bude ništa, taman ce i u vrtic krenut. I ja sam nju dodatno sa rotarixom,  to je još najbolje i prošlo jer ga je s guštom popila🤣. 
    Javite kad dobijete info, bas je i meni čudno maltretirat dijete tolko često. Ne znam šta bi mislila..

Crazypeach
    28. Kolovoz 2023. 08:24

Sunchica meni je pedijatrica rekla da sljedeći put dođemo na cijepljenje u drugom mjesecu 2024 godine. Možda je tvoja stvarno podjelila neke doze,nemam pojma. Iskreno ni ne pratim koje cijepivo i protiv čega. Kad mi kaže da dođem dovedem maloga,neću se sad praviti veći katolik od pape. S druge strane,svaka 2 mjeseca možda je prebrzo ali vjerujem da zna zašto.
    Burito žao mi je da nisu dobili isti vrtić,vjerujem da bi to za nju puno značilo da vidi da se braco lijepo igra i zabavlja pogotovo kad kažeš da se dosta vezala. Kako to misliš rigorozna prilagodba? Pa da,probaj par mjeseci da vidiš kak će funkcionirati. Možda se baš iznenadiš

• Burito
    28. Kolovoz 2023. 14:21

Pa zapravo da je isla u vrtic od brata, opet bi bila druga skupina i drugi prostor. To je dosta veliki vrtic. Al bar bi nekako opet ulazili u tu zgradu gdje idemo svako jutro, i mozda bi vec i poznavali tete i tak. A za prilagodbu mislim na onu klasiku - prvi dan pola sata s roditeljem, drugi dan nesto kratko roditelj i vec mala ostaje sama pol sata  pa od treceg dana skroz sama. Drugi tjedan vec spavanje. Znam kak to izgleda kad su tak mali i jezim se toga. Znam da u obrtima, kako su to male zajednice od max 12 djece i par teta, obicno bude toplija atmosfera i prilagodba bude prilagodjena s obzirom na dijete i mogucnosti roditelja. I tako je moguce izbjec veliku traumu djeteta. A ovi su nam, izmedju ostalog, u brosuri napisali da je pozeljno da vriste, lupaju po vratima itd. vec znam kolko je sati... No eto, vidjet cemo, da bar se iznenadim :D 

Crazypeach
    28. Kolovoz 2023. 14:40

Burito takva je prilagodba i kod nas u vrtiću. Isto tak. Nikad neću zaboraviti,kad sam starijeg vodila na prilagodbu... taj dan je trebao ostati do ručka. Malo sam bila kasnila i umjesto da mu daju jesti (jer on tada i inače ruča) su ga poslale van sa starijom djecom. S time da je idući dan trebao ostati na ručku. Pa daj reci koja je razlika jel bude danas ostao jesti ili sutra-tak svejedno. Ali eto taj dan mu nisu dale ručati jer nije bilo po rasporedu prilagodbe. Ali da,jako.rigorozno. joj lupanje po vratima....Hvala Bogu sa starijim je prilagodba dobro prošla. Bio je plakao,ne mogu reći da nije ali nikad nije vrištao ili lupao po vratima. Čak i prošle godine je imao fazu da ne želi u vrtić. Ove godine rado ide

• Burito
    29. Kolovoz 2023. 01:28

Moj sad jako voli vrtic, al zapravo se prilagodio tek s neke 2.5 godine. A krenuo je s jednom🙈 Taj prvi vrtic u koji je isao je bio isto tak strog oko svega i maksimalno nam zagorcao taj ionako tezak period. Bas eto to kaj kazes, zasto bi se tak striktno drzao jednolicnog rasporeda ako moze malo drugacije a svima ljepse. Pa i njima je lakse imati sretno dijete. Moj malac je bas prolazio traume, budio bi se u vrisku usred noci, bio tuzan, zlovoljan. Sjecam se jednom nakon kaj je vec prestao ici u taj vrtic - a tonje moralo biti vise od pola godine nakon upisa, mi smo samo autom prosli pored zgrade, a on je odjednom poceo bas plakati i derati se, vjerojatno jer je mislio da cemo ga opet tamo ostaviti😭

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.