Tinchy moj se uspavljuje sam. Stavim ga u krevetic,poljubim i ajde bok. Ne mogu reć da nema baš nikakvu tiješlicu,kupili smo mu kad se rodio ko krpicu i na to je zašivena glava od lava,pa je zovemo lavić-s tim uvijek ide spavati. I kupili smo odmah jednoga i za vrtić. Stariji je imao pandicu,isto duplo,jednu kućnu jednu za vrtić. Sad stariji ima 5 godina i pandice više baš.ne.doživljava.
Tinchy moj se uspavljuje sam. Stavim ga u krevetic,poljubim i ajde bok. Ne mogu reć da nema baš nikakvu tiješlicu,kupili smo mu kad se rodio ko krpicu i na to je zašivena glava od lava,pa je zovemo lavić-s tim uvijek ide spavati. I kupili smo odmah jednoga i za vrtić. Stariji je imao pandicu,isto duplo,jednu kućnu jednu za vrtić. Sad stariji ima 5 godina i pandice više baš.ne.doživljava.
Koliko je dana plakao prije nego je shvatio da se mora sam uspavati? Ili je proslo bez placa. Stavila si ga u kindic i onda ulazila i izlazila iz sobe dok nije zaspao ili
On i dan danas ponekad plače jer ne želi ići spavati.Ali od samog početka smo ga tako stavljati spavati. Znači kad je bio umoran hop u kinderbet i ja van iz sobe. Kad je bila tišina išla sam škicnuti jel zaspao ili ne. Uglavnom zapse u roku od 10 minuta. Ponekad uz plač jer kao ne želi a ponekad odmah zaspi. Naravno da ga ne bi puštala da sad plače ne znam kolko dugo i neumorno. Znala sam da je plač više iz protesta
Bilo je i noći kad se nije htio tako uspavati. Npr. Prvih par noći kad smo došli na more nije htio,plakao je po 20 min-pola sata onda sam ga znala nositi dok nije zaspao. Dajem mu fore nekih pola sata,ako vidim da ne ide onda ga nosim dok ne zaspi ali to je jako rijetko.
Mi gotovo svako jutro imamo zobenu kašu. Samo iskuhamo običnu staromodnu zob na mlijeku s voćem koje imamo pri ruci, dodamo sjemenke koje nam pasu taj da (chia, lanene, konopljine, sezamovo…), malo dodamo suhog voća, i neki orašasti maslac. Na tanjuru još znamo na kašu dodati grčkog jogurta/malo nekog finog namaza
Otkrila sam opg sinjorina koji rade djemove 100posto voće, pa nam je sad to aktualno. Preprefino bude to sve skupa, i klinci fakat vole to jesti. A inace maloj još ne nudimo ništa sto sadrži šećer ili sladila - to cemo izbjegavati do druge godine. Snackove zasladjujrm bananom, datuljama…a kuham uglavnom isto po tim ženama s Instagrama koje promoviraju zdravu prehranu. Neke su me bas osvojile i njihova jela smo uvrstile u nas obiteljski meni:) Mi nemamo vrt tak da kupujemo uglavnom bio, ili od opgovaca za koje znamo kak rade, ili nam frendovi daju koji imaju vrt…uglavnom, bas smo zadovoljni s namirnicama koje jedemo. A mala ide u neki nutricionistički vrtic, taj meni je za past sa stolice, sve perfektno, maštovito, nemam rijeci. Nama je ova tri tjedna prošlo super, a sad za vikend je mala dvaput bas povratila, al inace je sve super s ponašanjem, ne djeluje bolesno ni ništa. Ne znam jel možda nešto krivo pojela…uglavnom planiramo da ide u vrtic sutra ako ne bude nikakvih novih simptoma. I mali je još zdrav…zasad se držimo dobro rekla bih :)
Marta96, kako si? Ja sam prošla to dva puta, jednom se dogodio spontani, jednom sam rodila curicu :) To kad sam s malom bila trudna, krvarila sam do četvrtog mjeseca, i to je isto bila bas prava krv. Vise nego jednom sam pomislila da je gotovo, al hvala Bogu nije bilo. Čak i mom najležernijem doktoru na svijetu nije bilo bas normalno da tako dugo i često krvarim, al eto, taj put sve je dobro završilo. Nadam se da će i tebi tako. Nekak sam imala osjećaj da su duphastoni pomogli. Uzimaš terapiju, a to je jedina stvar na svijetu kojom si u ovoj ranoj fazi trudnoće možeš pomoći. Meni je čak doktor rekao da ne moram mirovati, jer nema dokaza da to pomaze, i da se ne krivim ako sam možda bila aktivnija pa da mislim da to ima nekakve veze.
Mi mučimo istu muku sa spavanjem. Počela sam sve češće odbijati dati joj cicu tokom noći, jer ovako nećemo još dugo moći funkcionirati. Bas me iscrpi to kroz noć.
Burito, e da ja svojoj isto stavim zlicicu chie u dorucak s obzirom da je puna kalcija a pokušavam sto vise opcije s kalcijem koje nisu mlijeko. Ali evo mala jede u vrticu cokolino s mlijekom iako ga doma nikad nije htjela. Od danas joj ne dajem dorucak doma. Moj vrtic radi npr svoje zdrave kolače, pa im stave pohane tikvice, bučnice imaju fora stvari, nekad ubace nesto slatko. Stariji klinci od šogorice kazu da su obožavali hranu tamo, da je sve bilo fino.
Ovaj dzem super zvuci i ja sam prije gledala te receptice sad sam vise prilagodila prehranu nama i namirnicama s kojim raspolazem iz vrta, osim dorucka koji je prilagođen njoj.
Burito svaka čast,ja moram priznati da nisam tako maštovita u pripremi jela,dođuše nemam ni Instagram ni Facebook jer sam prelijena za to naš vrtić bome nije nutricionistički nažalost. Imaju te neke klasične stvari. Doručak kruh sirni namaz,paštetaAli evo imaju svoj vrt koji djeca s tetama kao uređuju,pa barem to.
I mi nekak muku mučimo sa spavanjem,sad su mi bili bolesni;ali nekak mislim da manji loše spava bez obzira na bolest. Znači noćaš se probudio oko pola 3,ni ne plače ni ništa,samo čujem da se probudi i onda ja ne mogu spavati dalje. Čim mu dam mlijeko zaspi. I onda se opet probudio oko pola 7 mislim. Uglavnom,od sutra svi imamo drugačiji raspored jer ja idem raditi pa ćemo vidjeti kako će sve to skupa ići. Nadam se da će se prestati buditi po noći.
Crazypeach, ma nema tu maste, samo kopiram druge i njihove recepte Mada sam, najvise sad s djecom, bas jako zavoljela kuhanje i sad stalno neke tave i lonce kupujem, kuhinjske aparte i slicno :D A mastam o vecoj kuhinji, mozda jednom kad budemo u vecem prostoru zivjeli. A instagram imam najvise zbog kuhanja. Ideja masu. Kod mog malca su isto tako klasicni dorucci u vrticu, kruh pasteta, kruh linolada i slicno. A kod male evo prosli tjedan se sjecam omlet s gljivama da je bio, pa jedan dan domaca granola s grckim jogurtom i tak, bas sam hepi s tim menijem.
Sortiraj odgovore
Najstariji