Mislim da sa godinu dana ide docijepljivanje za pneumokok i MMR il kak se vec zove. Ja sam si rekla da cu dati da ju docijepi za pneumokok ali zelim odgoditi MMR tamo do 1 i pol god il mozda 2 god. Nije dobila vrtic i ne ide u kolektiv. I mislim da mi je frendica rekla da ide cjepivo za tetanus prije 2 godine i onda su do 5 god mirni.
E sad imamo termin za cijepljenje 5.9. Nadam se da doktorica nece previse fantazirati to sto zelim odgoditi malo cjepivo.
SAMOJA kaj je tebi pedica rekla kad si rekla da ces odgoditi MMR?
Apsolutno ništa... Ovdje u Zadru je trenutno totalno kaotično stanje što se tiče pedijatara, em ih nema, em su na godišnjem, a ovi što ih mijenjaju su zatrpani!
Ni on neće ići u vrtić, tako da eto - nedam!
Evo, moje kumče je to cjepivo primila tek nedavno sa 3 godine...
23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
Vrkuta (kad se sjetim 😅)
Folacin
Brisevi - 👍👌
Papa - 👌👍
Brisevi 2/2022 - 👌
💙💙💙💙👣🎉
1.6. 2022. Baby B
4.8.2024. - Baby T
A kronicno nam fali pedijatara u Hrv. Ne znam vise brojke, al osim sto ih ionako fali, veliki postotak ce kroz iducih 5 do 10 godina u mirovinu. A mladih pedijatara nema. Bas se nekako raspadamo em sto u zdravstvu em u drugim sferama. Mm non stop nutka da idemo van, a ja sam nekak u borbi srca i razuma. Nasa pedijatrica je stvarno zatrpana, ali toliko je dobra i za svakog nadje vremena da iznova sve objasni. Bas smo odusevljeni, al svjesni smo da je jedna na 100.
Nama vrtic valjda kreće već sad u petak. Al tek ću informacije saznati na roditeljskom. Imam feeling da bude njoj ok prosla prilagodba, ne znam, ja nju i ovak kad ostavim nije da nešto pati puno zamnom i kad dolazim po nju nakon posla ako je kod babe i dede ne reagira kao da sam nešto posebno falila, nasmije se i nastavi ona svoje, naucena je da bude sa svima. Čak i ovako kad netko sa strane dodje ako se 10 tak min poigra s njom, ok joj je da ju ta osoba čuva, čak i ako taj tren ja nisam u prostoriji, al eto ne mora biti da će tako i u kolektivu biti. Možda će ju iritirati puno djece🤣. Ona ako se netko pravi da place daje dude u usta ili gura prst u usta da kao utjesi tu osobu. Imat će pune ruke posla u vrtiću s placljivim bebama, mogli bi ju zaposlit ako i sama ne poklekne.Mi smo pred prvim koracima, čak napravi korak dva al brzo padne, hoda uz pomoć pa joj damo prstic, pušta se ona i sama al brzo padne na guzu. Mislim da bude s 14 mjeseci krenula, bas joj malo fali.
Sunchica, mi smo bas u istoj fazi. Stoji pa kao napravi korak do dva pa ljosne. To joj je smijesno pa tako ponavlja. Inace, kad god se pusti da stoji, dize ruke visoko u zrak iznad glave kao da vjezba nesto I onda tako pokusava izdrzavat sto duze, pa kad padne se smije i iznova, presmijesno sve skupa Jos nema cipelice i sad kak krece u vrtic razmisljam dal da kupim cicibanke il pelice. Ne znam kolko brzo ce prohodat. Dosad je samo bosa svuda isla.
Meni te pelice izgledaju jako loše za nogu. Djeluju mekano kao da se izvotopere prilikom hoda,ne znam kako bi drugačije rekla. Ne djeluju mi nimalo stabilno ni kao da daju potporu dječjem stopalu. Mi smo kupili kad je bio u fazi prohodavanja u Frodu i cipelice i papuče. Cipele su bile kad smo negdje išli jer mi je bilo bedasto da se vozi u triciklu samo u čarapama,a papuče za po doma. Mislim da je bitno da imaju dobru obuču za prve korake. Kad se počeo dizati mu se sklizalo u čarapama a sama ne podnosim hodanje po podu bosonoga. Imam česte upale mjehura.
Preporuca se da djeca ne nose obucu dok ne prohodaju, odnosno bar sastave par samostalnih koraka. Pelice imitiraju bosu nogu pa se zapravo ne ubrajaju u obucu kako bi rekla. Ne utjecu na formiranje stopala, dok je obuca cvrsca i moze utjecati na formaciju. Takodjer, s obzirom da klinci vise osjecaju podlogu u pelicama, one su pogodne i sa strane senzorike. Ne znam koje ste pelice kupovali, mi smo s prvim uzimali iz obrta 'Bajka' i jako smo bili zadovoljni s njima. No mala zasad iskljucivo bude bosa ili kada je hladnije kao danas u carapama.
Preporuca se da djeca ne nose obucu dok ne prohodaju, odnosno bar sastave par samostalnih koraka. Pelice imitiraju bosu nogu pa se zapravo ne ubrajaju u obucu kako bi rekla. Ne utjecu na formiranje stopala, dok je obuca cvrsca i moze utjecati na formaciju. Takodjer, s obzirom da klinci vise osjecaju podlogu u pelicama, one su pogodne i sa strane senzorike. Ne znam koje ste pelice kupovali, mi smo s prvim uzimali iz obrta 'Bajka' i jako smo bili zadovoljni s njima. No mala zasad iskljucivo bude bosa ili kada je hladnije kao danas u carapama.
E ja sam na spancirfestu uzela bajka dva komada, dvije veličine, ali još su joj malo velike, vidjet ću na roditeljskom šta kažu kakve papucice trebamo. Imamo i jedne i druge, Mislim da bude moja sve skidala😆.
Burito nisam to znala. Al opet i da jesam nema mi smisla. Moj se malac počeo dizati na noge početkom prvog mjeseca. Početkom drugog je već hodao uz namještaj. Znači 2.mjesec zima je. U čarapama mu se sklizalo. Nema mi smisla da se želi podići ili stajati na nogama a svaka mu ide na svoju stranu. Kupili smo mu za prvu one čarape sa gumom da noge ne klize;al opet ideš s njim negdje bos je. Znam da je za djecu općenito preporučljivo da hodaju bosa ali ja svoje nisam puštala. Na moru još ok i dok je ljeto još donekle ali uglavnom moraju imati papuče na nogama
I mi smo kad je tek krenuo kupili " Bajku" i super su mi! U čarapama ne ide jer se kliže...
Nakon toga smo kupili Ciciban i u početku mi se činilo da mu je lakše u "Bajci", sad već piči u bilo čemu...
I ja sam se vodila s tim da je najzdravije da je bos zato smo i kupili te papučice...
23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
Vrkuta (kad se sjetim 😅)
Folacin
Brisevi - 👍👌
Papa - 👌👍
Brisevi 2/2022 - 👌
💙💙💙💙👣🎉
1.6. 2022. Baby B
4.8.2024. - Baby T
Ja sam isto kupovala te carape s gumom kad bi se krenuli dizat i dobre su mi se pokazale. A za vani recimo meni uopce nije bed da su bosi. Svaki dan mi je mala bosa u setnji, u parkicima... di god. Vidim da njoj ne smeta pa ne smeta ni meni. Kad dodjemo doma operem joj ruke i nogice Sad kad je zahladilo obucem joj debele carape, i dobro joj je. Provjerim pod npr da nije hladan i ovih dana jos nije. A s prvim sam isto tako, a on je bas po zimi prohodavao. Vise se ne sjecam kak sam se snalazila. Zapravo smo s njime isli i na vjezbice pa sam silom prilika proucavala tu tematiku. Al mogu zamislit da je nekom to sve nezamislivo i da ne moze takoMi smo se tih bajkinih bas nanosili, jedno 4 broja smo promjenili. A kasnije smo presli na cicibanke papuce i prezadovoljni smo s tim modelom koji smo prvi kupili i uvijek mu taj isti kupujemo. A bas cipelice su nam se bolje pokazale Froddice. Barefoot smo uzeli sad za ljeto i mali ih jako voli. Al to sve za malog govorim, mala jos bas nis nije nosila osim carapa, i tek sam ovaj tjedan skuzila da moramo nes smislit do ponedjeljka🙈
.
Mi sutra idemo na pikicu. I to u kompletu s malcem, krece u vrtic tek u pon. Bit ce to zabavan posjet doktoru.
Sortiraj odgovore
Najstariji