Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • sunchica555
    15. Kolovoz 2022. 12:18

Burito

Mrvica722, pa kako oni imaju mogucnost doci nenajavljeni? Zivite u istoj kuci? Ili imaju kljuc vase kuce? Da mi jednom upadnu nenajavljeni, zbilja bih obavila razgovor i postavila granice. Odnosno mm bi morao s obzirom da se radi o njegovima. Meni je ovo zbilja krajnje neprimjereno i znam da bih kipjela u sebi da moram kroz to prolazit. Pogotovo ako vam je prvo dijete, tada vam nekako jos vise treba intima dok se ne uhodate kao nova obitelj, nego kod buduce djece.
    sunchica555, kako to da su nocile kod vas? Bebica place puno kroz noc? Koliko je stara sada?

Da, prvih dva tjedna je znala zbog refluksa plakati 10 do 12 sati u komadu i to onaj histerični plač gdje se počne gušiti od plakanja. Tad smo i u očaju otisli na hitnu jer nismo vise znali šta bi s njom. Općenito je jako temperamentna i kod nje nema malog plača, kad plače trese se zgrada, to se mora čuti. Baš kod nas na babinju bila jedna bebica od 4 mjeseca pitam ja mamu jel tako ona plače najjače, kaze da da, znaci frekvencija plača te bebe je 1/10 u odnosu na to kako naša plače, ovo je melem za uši bio, čak su na hitnoj rekli da je operna pjevačica 😅 . Sad je situacija bolja al opet malo spava, nije dijete koje se uspavljuje na cici, nego po noći nakon cice slijedi jos sat vremena uspavljivanja pa mozda odspava sat i pol i onda opet tako. Uglavnom bili bi krepani da nemamo pomoć. A sada ima točno mjesec i pol.

• Burito
    15. Kolovoz 2022. 21:21

sunchica, zbilja me podsjeca na mog prvog malca, on je plakao konstantno. Jos danas osjetim te zivce na rukama koje sam valjda ostetila od silnog nosenja. Njega je jako mucila probava i podrigivanje. Mi smo otisli zbog toga pedijatru, no ona nam je kapi samo dala. Jace bljucanje je krenulo kasnije, recimo s 3 mjeseca. Ja sam zbilja tada bila dosta jadna, jer nisam nikome mogla dat malog, a suprug je taman krenuo s novim poslom i znao bi doma i u 10 navecer doc. No dobro, sve to prodje kroz par mjeseci. Sada imam bas zahvalnu bebicu. Ne place puno, zadovoljna je, zna je frkati no najcesce prolazi kroz to samo uz grimase...Ne znam imate li nesto takvo, ali nama je pomogao baby bjorn. Znao bi se umiriti dok bi ga nunali u njemu, a jedino bi s time uspjela i rucak napraviti. A i generalno nam se pokazao jako praktican. Sada imam i pilates loptu i to je cudo za grcice, al to si pisala da koristite cini mi se? I mi smo tocno na mjesec i pol :) 

• Mrvica722
    15. Kolovoz 2022. 21:48

Burito

Mrvica722, pa kako oni imaju mogucnost doci nenajavljeni? Zivite u istoj kuci? Ili imaju kljuc vase kuce? Da mi jednom upadnu nenajavljeni, zbilja bih obavila razgovor i postavila granice. Odnosno mm bi morao s obzirom da se radi o njegovima. Meni je ovo zbilja krajnje neprimjereno i znam da bih kipjela u sebi da moram kroz to prolazit. Pogotovo ako vam je prvo dijete, tada vam nekako jos vise treba intima dok se ne uhodate kao nova obitelj, nego kod buduce djece.
    sunchica555, kako to da su nocile kod vas? Bebica place puno kroz noc? Koliko je stara sada?

Ne živi svak u svom stanu zgrade. Jednostavno ljudi zadrti

• sunchica555
    15. Kolovoz 2022. 22:10

Burito

sunchica, zbilja me podsjeca na mog prvog malca, on je plakao konstantno. Jos danas osjetim te zivce na rukama koje sam valjda ostetila od silnog nosenja. Njega je jako mucila probava i podrigivanje. Mi smo otisli zbog toga pedijatru, no ona nam je kapi samo dala. Jace bljucanje je krenulo kasnije, recimo s 3 mjeseca. Ja sam zbilja tada bila dosta jadna, jer nisam nikome mogla dat malog, a suprug je taman krenuo s novim poslom i znao bi doma i u 10 navecer doc. No dobro, sve to prodje kroz par mjeseci. Sada imam bas zahvalnu bebicu. Ne place puno, zadovoljna je, zna je frkati no najcesce prolazi kroz to samo uz grimase…Ne znam imate li nesto takvo, ali nama je pomogao baby bjorn. Znao bi se umiriti dok bi ga nunali u njemu, a jedino bi s time uspjela i rucak napraviti. A i generalno nam se pokazao jako praktican. Sada imam i pilates loptu i to je cudo za grcice, al to si pisala da koristite cini mi se? I mi smo tocno na mjesec i pol :)

Pa eto tako ti je nekako i kod nas, ne mogu ni zamisliti kolko je tebi tesko bilo samoj, ja samo žicam ljude da dođu tko može, pa mama, pa sveki, pa šogorica, tako da se ne bunim za nikakve komentare, ovo je borba za vlastito prezivljavanje 😅. Muž mi je imao mjesec slobodno zbog bebice tako da je i on stvarno pomogao. Ja se nadam da će to malo stat nakon trećeg mjeseca, jer opet i sad je već puno bolje kako je bilo na početku. Evo upravo sam ju uspavala u kuhinji u kolicima pod zvukom nape nakon sto drugih neuspjelih pokušaja, ako ništa barem mašta radi sto na sat😅. Pilates lopta je top da, na njoj se najlakše smiri, imam i homeopatske kapljice, njih voli, slatke su pa zaboravi (ponekad) da je plakala. A od opreme se sve više bojim kupovat nešto skupo kad samo trenutno ili jednom pomogne. Čula sam da je babybjorn super, al imam već onaj baby Moove i evo skuplja prašinu, bude u njemu par minuta i deračina. Voljela bi negdje probati to prije kupovine, jer samo gomilam doma uređaje koji ne pomažu. 😆

• Mrvica722
    16. Kolovoz 2022. 19:11

sunchica555

Burito

sunchica, zbilja me podsjeca na mog prvog malca, on je plakao konstantno. Jos danas osjetim te zivce na rukama koje sam valjda ostetila od silnog nosenja. Njega je jako mucila probava i podrigivanje. Mi smo otisli zbog toga pedijatru, no ona nam je kapi samo dala. Jace bljucanje je krenulo kasnije, recimo s 3 mjeseca. Ja sam zbilja tada bila dosta jadna, jer nisam nikome mogla dat malog, a suprug je taman krenuo s novim poslom i znao bi doma i u 10 navecer doc. No dobro, sve to prodje kroz par mjeseci. Sada imam bas zahvalnu bebicu. Ne place puno, zadovoljna je, zna je frkati no najcesce prolazi kroz to samo uz grimase…Ne znam imate li nesto takvo, ali nama je pomogao baby bjorn. Znao bi se umiriti dok bi ga nunali u njemu, a jedino bi s time uspjela i rucak napraviti. A i generalno nam se pokazao jako praktican. Sada imam i pilates loptu i to je cudo za grcice, al to si pisala da koristite cini mi se? I mi smo tocno na mjesec i pol :)

Pa eto tako ti je nekako i kod nas, ne mogu ni zamisliti kolko je tebi tesko bilo samoj, ja samo žicam ljude da dođu tko može, pa mama, pa sveki, pa šogorica, tako da se ne bunim za nikakve komentare, ovo je borba za vlastito prezivljavanje 😅. Muž mi je imao mjesec slobodno zbog bebice tako da je i on stvarno pomogao. Ja se nadam da će to malo stat nakon trećeg mjeseca, jer opet i sad je već puno bolje kako je bilo na početku. Evo upravo sam ju uspavala u kuhinji u kolicima pod zvukom nape nakon sto drugih neuspjelih pokušaja, ako ništa barem mašta radi sto na sat😅. Pilates lopta je top da, na njoj se najlakše smiri, imam i homeopatske kapljice, njih voli, slatke su pa zaboravi (ponekad) da je plakala. A od opreme se sve više bojim kupovat nešto skupo kad samo trenutno ili jednom pomogne. Čula sam da je babybjorn super, al imam već onaj baby Moove i evo skuplja prašinu, bude u njemu par minuta i deračina. Voljela bi negdje probati to prije kupovine, jer samo gomilam doma uređaje koji ne pomažu. 😆

Ja ti imam baby bjorn i ne umiri ih to nista

• Eden
    16. Kolovoz 2022. 21:23

Mi imamo isto Baby Bjorn, prvi ga je bas volio, znao se od tog ljuljanja uspavat, a i sa drugim koristimo ali on se ne umiri u njemu nego ga na rukama smirimo pa spustimo unutra. Prakticno mi je da mi nije na kaucu ili ovako na moru na plazi da ga ne zuljaju kamencici. Tako da mislim da je to individualno

2019 💙
    2022 💙
    2024 ❤️

• Burito
    17. Kolovoz 2022. 00:32

Ma da, dok su tako mali ne mogu bit mirni dulje od 20tak minuta ni u cemu. Al cak i moj malac koji je bio tak sav u bolovima bi izdrzao u bjornu 15, 20 min dok ja napravim turbo brz rucak Iz njega nekak ima puno bolji pregled situacije. A i kak Eden veli, nekad bi se uspavao u njemu. Sto je vise rastao to ga je vise volio. Praktican mi je isto bio u smislu da se gledamo u oci i gugucemo :) Al mislim, ako se moze bez pomagala to je i najbolje. 

Crazypeach
    17. Kolovoz 2022. 14:22

To je i mene živciralo u ono kratko vrijeme dok sam dojila i izdajala se. Živimo sa muževim roditeljima,sve ima svoje prednosti i mane.... taman krenem dojit dolaze u sobu i svekrva se naviruje kao papa? Gle ga....pa dobro ne moraš baš gledat. Onda se izdajam,pa opet netko uletava... znala sam otić u kupaonicu,jer mi ne moraju baš svi vidjet sise. Još da su lijepe ajde,ali su jako ružne  sad lijepo flašicu napravim pa nemam s tim.više brige  zamarala sam se previše s tim donjem sad sam se pomirila da ne mogu i bok. Po meni reci mužu da to iskomunicira s njima jer ti ćeš im se samo zamjeriti. A opet nije ni njemu lako,to su ipak njegovi roditelji. Sve kužim. Al bude i to prošlo

• Mrvica722
    18. Kolovoz 2022. 01:31

Crazypeach

To je i mene živciralo u ono kratko vrijeme dok sam dojila i izdajala se. Živimo sa muževim roditeljima,sve ima svoje prednosti i mane…. taman krenem dojit dolaze u sobu i svekrva se naviruje kao papa? Gle ga….pa dobro ne moraš baš gledat. Onda se izdajam,pa opet netko uletava… znala sam otić u kupaonicu,jer mi ne moraju baš svi vidjet sise. Još da su lijepe ajde,ali su jako ružnesad lijepo flašicu napravim pa nemam s tim.više brigezamarala sam se previše s tim donjem sad sam se pomirila da ne mogu i bok. Po meni reci mužu da to iskomunicira s njima jer ti ćeš im se samo zamjeriti. A opet nije ni njemu lako,to su ipak njegovi roditelji. Sve kužim. Al bude i to prošlo

Ma naporbi su u pm. Evo veceras uvik se usere u kucu u ludo doba noći ja velim kak je mali isti moj  brat ajme 70x je ona rekla kako nije kako je isti njen sin, pa promjenimo temu ona opet kako je isti njen sin, pa da je ona zbala časne sestre da nezna smi li se dite prikrstit dok nije kršteno znači slušat je više ne mogu od beljezganja njenih gluposti. Pa zasto kad ga dignemo da podrigne on ima sklupčane nogice da tribamo to vidit sa patronažnom jebote dite 15 dana ima. Pa kad krenu babine boji se uroka i proroka 🙈gospe milaaa

• Nara-Nara
    18. Kolovoz 2022. 09:45

Crazypeach

To je i mene živciralo u ono kratko vrijeme dok sam dojila i izdajala se. Živimo sa muževim roditeljima,sve ima svoje prednosti i mane…. taman krenem dojit dolaze u sobu i svekrva se naviruje kao papa? Gle ga….pa dobro ne moraš baš gledat. Onda se izdajam,pa opet netko uletava… znala sam otić u kupaonicu,jer mi ne moraju baš svi vidjet sise. Još da su lijepe ajde,ali su jako ružnesad lijepo flašicu napravim pa nemam s tim.više brigezamarala sam se previše s tim donjem sad sam se pomirila da ne mogu i bok. Po meni reci mužu da to iskomunicira s njima jer ti ćeš im se samo zamjeriti. A opet nije ni njemu lako,to su ipak njegovi roditelji. Sve kužim. Al bude i to prošlo

Koliko dugo si uspjela dojiti? Jel ti bilo teško prestati? Ja nisam nikako dojila jer su bili svakojaki problemi, em u rodilištu, em kod kuće kasnije. No skroz imam grižnju savijest. I znam da nisam ja utjecala na činjenicu da nije mlijeka bilo i lijepo mi dijete napreduje, ali nekako baš muku mučim s tim da nisam uspjela dojiti svoje dijete. Nekako sebi pripisujem krivnju i sve razmišljam da sam bar ovo napravila u trudnoći, da sam bar bila prisebna u rodilištu, da sam... čak u toj mjeri da po noći ne spavam 😖🥺 Kako si ti sebi posložila tu činjenicu? Ne pitam iz znatiželje nego samo da sebe malo ohrabrim...🙏

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.