Cure stigao moj dečko jutros. U 6 sati krenuli trudovi odmah oko 5 minuta dosta nepravilni, Seka i ja skakale na pilates lopti između trudova dok se tata sređivao.
Kad je prošlo sat vremena a bolovi postali sve jači polako smo se spremali za hitnu.
Došli smo oko 7:45 muž me išao prijaviti, a ja trudove na koljenima u cekaonici prodisala nisam htjela bez muža u box.
Rekli : zvati ćeš ga kad ti kažemo u boxu da možeš
U boxu otvorena 7-8 prstiju, prokinuli vodenjak rekli da je mekonijska voda i da zovem muža da će to brzo
Dali drip a ja pitala za stolcic oni negodovali i žugali.
Tek poslije sam skužila da je stolčić bio do kreveta 🤬🤬🤬
Uglavnom muž se brzo obukao došao
Malo sam popucala stavili su gel …trudovi bili neki mlaki nisam ih dobro osjećala pa se to sve malo odužilo ali kad mu glava izašla nisam trebala više tiskati jer je malac sam kopao put van.
Znači jutros u 8:40 naš dečko 3830 gr 52 cm…veći je od Seke za 700grama i 2 cm.
Čestitam🥰
url=https://lilypie.com]
Čestitam svim curkama na bebicama koje su rodile, ne stignem baš često na forum🥰
Bočicu jede, meni mlijeko nikad nije došlo (kažu, od stresa) i nastavila sam mu davati PreNan, isto što su mu davali u bolnici…
I baš sam čitala i gledala te proizvode od Homeolaba…
Kako se koriste? Jeste same na svoju ruku uzele ili ste se posavjetovale s nekim?
Na svoju ruku sam to davala, sve te kapi.
E sad možeš razmisliti o prelasku na drugu hranu tipa Novalac i Aptamil imaju formule za ublažavanje grčeva. Kod Aptamila je to Comfort formula, a kod No alaca je to Novalac AC. Možda imaju i drugi proizvođači al nisam upućena. Ako budeš prelazila radiš postepeni prelazak (radi probave). Svaki dan 1 bočicu zamjeniš tj napraviš s novom formulom i tako dok sve bočice ne budu nova formula. Ako pređeš neka te ne zabrinjava zelena boja kakice, takve formule je uzrokuju. Bočice - za umanjenje grčeva što manja rupica i filter, ideala bi bio Dr.Browns ili Tomme Tippe ili Mam duplo dno. I dodatno istraži pbf tehniku hranjenja bočicom - zvuči ultra pametno komplicirano ali nije. Radi se o hranjenu u polu podignutom položaju uz pauze i eventualna podrigivanja između. Nakon hranjenja isto pokušati da beba podrigne. Kad i primjeniš ovo sve grčevi moguće neće nestati ali može smanjiti njihov intenzitet i duljinu trajanja. Sve u svemu što god odlučila sretno i proći će kad tad!
Čestitam svim mama i brz oporavak 💖💖💖
Je su vama sjeli regres?
Da
3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije
*
3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije
Bočicu jede, meni mlijeko nikad nije došlo (kažu, od stresa) i nastavila sam mu davati PreNan, isto što su mu davali u bolnici…
I baš sam čitala i gledala te proizvode od Homeolaba…
Kako se koriste? Jeste same na svoju ruku uzele ili ste se posavjetovale s nekim?
Na svoju ruku sam to davala, sve te kapi.
E sad možeš razmisliti o prelasku na drugu hranu tipa Novalac i Aptamil imaju formule za ublažavanje grčeva. Kod Aptamila je to Comfort formula, a kod No alaca je to Novalac AC. Možda imaju i drugi proizvođači al nisam upućena. Ako budeš prelazila radiš postepeni prelazak (radi probave). Svaki dan 1 bočicu zamjeniš tj napraviš s novom formulom i tako dok sve bočice ne budu nova formula. Ako pređeš neka te ne zabrinjava zelena boja kakice, takve formule je uzrokuju. Bočice - za umanjenje grčeva što manja rupica i filter, ideala bi bio Dr.Browns ili Tomme Tippe ili Mam duplo dno. I dodatno istraži pbf tehniku hranjenja bočicom - zvuči ultra pametno komplicirano ali nije. Radi se o hranjenu u polu podignutom položaju uz pauze i eventualna podrigivanja između. Nakon hranjenja isto pokušati da beba podrigne. Kad i primjeniš ovo sve grčevi moguće neće nestati ali može smanjiti njihov intenzitet i duljinu trajanja. Sve u svemu što god odlučila sretno i proći će kad tad!
Ja bih dodala da može probati hraniti na čašicu.
Bolje od bocice
A ima jos alternativa https://www.roda.hr/portal/dojenje/problemi-i-poteskoce-u-dojenju/alternativne-metode-hranjenja.html
*
Mi produljili dan u bolnici zbog žutice. Od poroda je pao na kilaži 150 grama do jučer, od jucer do danas vratio 90.
I evo danas opet koma
Njega od popodneva nikako probuditi za jest 😳😳😳 sve se bojim da nećemo ni sutra doma
*
Ciao ekipa.... Imala bi jedno pitanje jer sam u velikoj nedoumici. Sutra je 30.tjedan i ono šta bi imala pitat za savjet nevezano za to je... Da li se kupati u moru ili ne( kad kažem kupat mislim na otok otić na otvoreno more di je svakako čišće nego ode kod nas u Splitu i okolici)? Moja ginekologica i još 2 uz 2 patronažne su preporučili baš kupanje u moru jer kažu da je jako dobro za mamu i bebu ali čim se izađe iz mora se treba presvući u suhi kostim. Međutim, evo sad čujem da su neke cure dobile bakterije dole kad su se kupale i jake grčeve i završile u bolnici pa me strah malo a tako bi se tila kupat 😁. Ima ko kakva iskustva i savjete? Hvalaaa i nadam se da su sve žene/cure super 😊👶
👩❤️👨33g.,mm 35g.😍
1 Spontani 5. /2020. 😔
Eutirox - 1tabl od 50mg dnevno
Andol 100-1tabl dnevno( 3 mutirajuća gena) folacin 400- 1 tabl dnevno
Beta ➕ 20.12.2021.g.🤩🙏😇
Trudnoća termin- 08.08.2022.g.😇🙏👶
Ciao ekipa…. Imala bi jedno pitanje jer sam u velikoj nedoumici. Sutra je 30.tjedan i ono šta bi imala pitat za savjet nevezano za to je… Da li se kupati u moru ili ne( kad kažem kupat mislim na otok otić na otvoreno more di je svakako čišće nego ode kod nas u Splitu i okolici)? Moja ginekologica i još 2 uz 2 patronažne su preporučili baš kupanje u moru jer kažu da je jako dobro za mamu i bebu ali čim se izađe iz mora se treba presvući u suhi kostim. Međutim, evo sad čujem da su neke cure dobile bakterije dole kad su se kupale i jake grčeve i završile u bolnici pa me strah malo a tako bi se tila kupat 😁. Ima ko kakva iskustva i savjete? Hvalaaa i nadam se da su sve žene/cure super 😊👶
Evo ja sam ti se kupala na Firulama samo kroz jutro kad je najcisce a ta uvala je u slovu U.
I to sam do brisa na streptokok se kupala poslije ne
I u prvoj i u drugoj trudnoći
*
Samoja6, mi smo imali velikih problema s grcevima kod malca. Nista nije pomagalo prvih par mjeseci. Probali sve zive kapi i savjete. Nekak mi se cini da svi isprobavaju ukrug sve zivo, i u jednom trenu grcici moraju proc, a onda koje kapi je netko koristio u tom trenu njih i smatra zasluznima. Svejedno, znam kolka je to nemoc kad se satima bebica grci tako da bih opet probala sve zive kapi u krug da mi se ponovi takva situacija :P Sretno!
.
Bachata, evo mene kupala se u moru zadnja 3 tjedna. Uvijek ce biti netko ko je bakteriju skupio ovako ili onako, ili mu je nesto negdje poslo po krivu, al cinjenica je da se plivanje preporuca trudnicama (iskljucivo u moru naravno). Samo naprijed na kupanac :)
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji