Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mara5
    25. Travanj 2021. 21:38

Lullaby

Meni nisu ništa javili. Otići ću do njih s doznakama pa ću pitati i ovo drugo jer mi ona na tel nije znala detalje kada sam ih zvala. Nije mi ušao ožujak u prosjek za komplikacije, a to mi diže satnicu, pa zato pitam može li se za tu porodiljnu naknadu opet nositi, ali pitam tamo njih. Tnx cure.

Bas javi sto su ti rekli, jer moja prihateljica je isla sad  u trecem mjesecu otvoriti komplikacije i u prosjek su joj od ove godine uzeli samo isplatu u prvom mjesecu tj tocnije placu od 12. Mj.
    I da to sto predas sada je konacno, koliko ja znam..nema naknadno

🙅‍♀️30, 🙋‍♂️29

ana0310
    25. Travanj 2021. 21:46

Lullaby

Meni nisu ništa javili. Otići ću do njih s doznakama pa ću pitati i ovo drugo jer mi ona na tel nije znala detalje kada sam ih zvala. Nije mi ušao ožujak u prosjek za komplikacije, a to mi diže satnicu, pa zato pitam može li se za tu porodiljnu naknadu opet nositi, ali pitam tamo njih. Tnx cure.

Da ozujak ti ni ne ulazi u prosjek, meni je zadnji bio 1. Mj za komplikacije koje sam.otvorila  u 3. Mj.

2021. M 💗

Amber
    25. Travanj 2021. 23:30

ana.b.

Amber hahhah ja imam I normalni i robot usisavače…ali svejedno meni to sa usisavačem brutalno izgleda 😅
    A ne moraš si sad samo zbog tog usisavač kupovati…možeš jednostavno ovaj jedan električni uzeti što su cure vec pisale nosiboo ili slično

Ma to cu, puno jeftiniji sport od usisavaca koji ne trebam  a i manje mjesta zauzima... 

👱🏼‍♀️27, stadij IV endo
    🧔🏻32

Amber
    25. Travanj 2021. 23:33

tweetyca

Mallla - mislim da moze uzet porodiljni prije ali ne zeli jer ga zeli imat vise kasnije. Nije obavezno ga uzet doduse. Isto je u Svedskoj. Kod mene na poslu je jos laganini jer niti ne znaju da sam trudna, znat ce 2ipo mj ranije, zakonski trebaju znat 2mj prije termina. Ja isto planiram radit dokad god mogu, termin mi je 08.08. i kontam da cu tjedan prije krenit sa porodiljnim il uzet godisnji pa onda porodiljni. Ne znam kako je u Engleskoj ali u Svedskoj nema nikakvih zezanja s uputnicama, doznakama i slicnim. Dobijes papir koji posaljes socijalnom s potvrdom da si trudna, oko 20og tjedna. Kad krenes s porodiljnim ulogiras se u jednu stranicu i pokrenes porodiljni, i to je to. Kad trebas rodit odes u rodiliste. Ako se nesto krene dogadjat nakon 24+ tt isto zoves rodiliste opises simptome i ako ti kazu da dodjes, dodjes. Svi nalazi, sve biljeske od svih doktora i babica su u sustavu, nema nikakvih papira prakticki koje nosis sa sobom, osim osobne ili vozacke. I takodjer ti svoj karton u svakom trenu mozes pogledat online.

Je, tocno je ovako i tu. Nema nikakve odluke lijecnika, ti imas pravo na tih 6 placenih i 6 neplacenih mjeseci, ja cu to sve iskoristiti, ali buduci da vrtici krecu u rujnu, puno mi vise pase da cim cim dulje budem na porodiljnom jer cu kasnije morati naci dadilju do vrtica :/ a ako bih ne daj boze rodila puno prije, onda bi i porodiljni krenuo prije, nije to problem nikakav, rijesi se sve jednim klikom gumba, ovak kak pise Tweetyca. Ali imas pravo Malla, nije losa ideja da uzmem nesto godisnjeg par tjedana prije, mozda od 15.7. da budem na godisnjem, to mi se ne bi brojalo onda. Nisam uopce znala kak ce mi biti pred kraj, pa sam mislila bolje iskoristiti kasnije...

👱🏼‍♀️27, stadij IV endo
    🧔🏻32

Amber
    25. Travanj 2021. 23:34

tweetyca

Amber - ako ti je previse reci im :) mislim da im je draze da radis nego da odmah odes na bolovanje ili porodiljni, ali ako ti je previse posla i prestresno def bi trebala porazgovarat o tome s recimo sefom. A najcesce si i mi u nasim zanimanjima nabijemo puno vise odgovornosti nego sto bi mozda trebali. U jednom trenu skontas da uvijek mozes napravit vise ali moras povuc neku granicu iznedju onog sto je dobro za tvoje zdravlje. Stavi sebe prvu. Ja sam evo uzela cijeli 5i mj godisnji. Bit cu u HR i ne zelim se uopce stresirat oko posla, a imam oko 10tj neiskoristenog godisnjeg. U zadnji tren sam ga uzela i sefu nije bilo bas drago, ali za moje mental o zdravlje je to ono najbolje sto sam mogla napravit. ☀️

Ali tweetyca, imas pravo, moram sa sefom razgovarati, on nije nikad imao trudnicu u laboratoriju pa nema pojma, ali uvjerena sam da bi se prilagodio apsolutno da kazem da mi je malo puno i da moram malo usporiti. Zapravo je problem sto ja na svakakve prijedloge projekata kazem "moze, mogu" i "zvuci uzbudljivo" jer stvarno malo previse nekad volim taj svoj posao, a onda skuzim da me svasta streca navecer i da sam trebala usporiti... bas sad i muz vice na mene da se moram vise paziti jer da nam dijete ovisi o mom zdravlju. Morat cu malo, sama sam sebi veci problem nego sto je sustav problem. Ovo sve spremanje za bebu se lako rijesi preko vikenda, muz sudjeluje stvarno maksimalno, ali moram si tjedne presloziti tako da ne pregorim sad u sljedecih mjesec-dva. 

👱🏼‍♀️27, stadij IV endo
    🧔🏻32

Amber
    26. Travanj 2021. 00:07

tweetyca

Mislim da si dobro to skontala 😊 tako sam i ja u pocetku, kako cu sve stic, ovo ono, pa radila hrpu prekovremenog, nervirala se. Onda sam skuzila da jednostavno nije vrijedno. Sve to moze cekat, sve smo mi zamjenjive na poslu iako si nekad stvorimo iluziju da nismo, ali ovim stvorenjima u nasem trbuhu smo jedino sto ih drzi na zivotu trenutno. Mama je mama. 😊 tako da polako. I slusaj muza. Nekad znaju i nesto pametno izvalit 😂😂😂 (salim se naravnonnn)

Ajde ajde necemo pretjerivat, ne zalomi im se bas cesto 😂😂

👱🏼‍♀️27, stadij IV endo
    🧔🏻32

mara5
    26. Travanj 2021. 08:03

Jutro 🤰🤗
    .
    Strefili me hemeroidi, prvi put u zivotu i to mi je bila jedna od trudnickih fobija, zajedno sa iskakanjrm pupka a i to ce sigutno usljediti 😅
    .
    Tako da ako se netko bori sa hemeroidima neka napise kako 😑
    .
    Danas pregled, ne mogu docekati 🙈
    .
    Zadnjih 5 radnih dana 🥳🥳🥳
    Onda opasno krecem u pripreme 🙆‍♀️

🙅‍♀️30, 🙋‍♂️29

Bela23
    26. Travanj 2021. 09:11

mara5

Jutro 🤰🤗
    .
    Strefili me hemeroidi, prvi put u zivotu i to mi je bila jedna od trudnickih fobija, zajedno sa iskakanjrm pupka a i to ce sigutno usljediti 😅
    .
    .
    .

Ja sam koristila hemopropin kremu i povuklo bi se u rolu dva dana.

6/21 👧🏼
    6/23 👼🏼 7tt
    03/24 ⏳

Bela23
    26. Travanj 2021. 09:12

Bela23

mara5

Jutro 🤰🤗
    .
    .
    .
    .

Ja sam koristila hemopropin kremu i povuklo bi se u rolu dva dana.

Pardon, tocnije Hemopip plus.

6/21 👧🏼
    6/23 👼🏼 7tt
    03/24 ⏳

miska
    26. Travanj 2021. 09:14

Cure koje su pocele oticati, jesu kojoj osim standardno stopala otekli i gornji kapci? Meni stopala malo oteknu do navecer i ujutro su ok, ali sam skuzila kapke. Uvijek sam imala malo onako spustene ali sad mi se cini da je vise i vec 2 dana je tako, niti se smanjuje niti povecava. Naravno google kaze preeklampsija pa sam se odmah uplasila, iako nemam nijedan drugi simptom. Ne znam dal da zovem patronaznu, ginekologa ili da pratim stanje i stavljam obloge. Nadam se da je od loseg spavanja i hormona.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.