Lulu hvalaa! Mislim da bi to moglo biti to. I to je baš kao iz članka bol. Pregled mi je bio prošli tjedan i dr je baš rekla da je beba guzom dolje, a jučer se bome dobro micao, baš me cijelo vrijeme udarao. Možda je to sve. Ili eventualno probava kako kaže Malla. Zaključila sam da ako me ne boli dok mirujem da ne može biti ništa strašno tako da ležim, pa ćemo vidjeti hoće li proći. Malo boli kada ustanem, ali ništa u usporedbi sa sinoć.
Tweetyca vjerojatno kako kaže Malla postaje joj skučeno. Meni se jučer baš prvi put trbuh pošteno micao od udaraca. Do sada je samo bilo meškoljenje.
Haha Malla meni uvijek mama govori odmor umara 😄
I meni oteknu stopala i zglobovi ako sjedim dugooo...ili ako stojim dugo na nogama...ali brzo se povuče kad legnem i malo podignem noge na poviseno 👌
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗
Što se tiče inhalatora, ja sam dobila preporuke na više mjesta za Omron comp air.
Inače, imam Omron tlakomjer I7 i stvarno je zakon.
ja: 35, sve ok // on: 34 normozoospermia
1. IVF 10/20 Petrova
2. Ana rođena 7/21
3. FET 1🐧 (5dnevna blastica iz 1.postupka) 10.5.
Beta 24.5. 🚫
9/23 novi FET, 2 blastice 🤞
Testovi negativni, do bete nismo ni stigli, smeđarenje
IVF klinika - čekamo svoju šansu 😇
AMH 4.5 (smanjena pl.), FSH povišen
Naišla sam na ovaj posuprav u nekoj od grupa na fb, u vezi posjeta stomatologu u vrijeme trudnoće:
Drage trudnice i mame, Pišem ovu objavu anonimno kako se nebi shvatila kao potencijalna samopromocija. Naime, po struci sam stomatolog, a od prije nekoliko mjeseci sam u ovoj grupi kao svježa trudnica. U više navrata mi su mi u oko upali postovi i dezinformacije koje se šire oko trudnoće i oralnog zdravlja. Voljela bih zato na jednom mjestu napisati nekoliko savjeta koje se nadam da će pomoći svima koji imaju dileme ili problem. 1. Posjet stomatologu u trudnoći je PREPORUČLJIV čak i ako nemate vidljive probleme. Ukoliko je pregled zuba uredan, minumum što se može napraviti je čiščenje kamenca (trudnice su zbog promjene u hormonima sklonije upali zubnog mesa, a čiščenje kamenca će tako pomoći i spriječiti razvitak parodontoze) 2. Pravo vrijeme za posjet stomatologu je drugo tromjesečje! U prvom je bolje izbjeći sve zahvate koji nisu nužni, ali od 4.-6.mjeseca je optimalno vrijeme za popraviti karijese, očistiti kamenac i sl.kako bi izbjegle zubobolju u trudnoći i u miru dočekale kraj trudnoće. Dakle, u trudnoći ne raditi zahvate koji nisu nužni kao što je npr. mijenanje sivih u bijele plombe, ali popraviti pokvareni zub, i izliječiti ga ako treba, to svakako da!! 3. Anestetik se može dobiti u trudnoći! Trpljenje boli prilikom zahvata (ili trpljenje boli kući jer ne želite kod zubara) oslobađa u vašem tijelu puno više hormona stresa i adrenalina nego što bi vam ikakav anestetik mogao naštetiti. 4. Zadnje, ali ne manje bitno. Izaberite stomatologa od povjerenja koji je u korak sa novim informacijama. Nažalost, nisu svi kolege jednako informirani tako da u slučaju nestručne osobe sav vaš trud i motivacija pada u vodu. Nadam se da sam nekome pomogla ovim postom. S obzirom da živimo u doba informacija, mislim da je vrijeme da se počnemo tako informirano ponašati i prema svom zdravlju i odbacimo nekakve priče iz prošlosti o zubarima i trudnoći :) trudnoća nikako nije razlog da se izgubi zub!!
ja: 35, sve ok // on: 34 normozoospermia
1. IVF 10/20 Petrova
2. Ana rođena 7/21
3. FET 1🐧 (5dnevna blastica iz 1.postupka) 10.5.
Beta 24.5. 🚫
9/23 novi FET, 2 blastice 🤞
Testovi negativni, do bete nismo ni stigli, smeđarenje
IVF klinika - čekamo svoju šansu 😇
AMH 4.5 (smanjena pl.), FSH povišen
Ja znam samo one poljake i bimbo.si. Druge nisam gledala, ali ako nađeš javi da škicnem imaju li moja. Ja sam se nekako baš našla u Peg Perego Ypsi jer su laganija, uska su, samo 51 cm, imaju dobra kola za okolo. Stokke mi se ne sviđa, ali recimo Cybex i Joolz imam osjećaj da nisam dovoljno istražila.
Ja sam se pogubila u moru izbora… eto iskreno. A znala sam kakva otprilike tribaju bit tako da sam poslala zeni listu karakteristika i onda je predlozila ta Gazelle 😁 nikad prije dotad cula za njih, isto nisam gledala Cybex. Sad vidim da su Njemacka kolica. Uglavnom svidjaju mi se jer mogu prilagodit visinu na kojoj ce dijete bit, ako ikad zatreba imaju mjesta i za dvoje djece, mogu bit dupla kolica, velika kosara, cjenovno jeftinija od Joolz ili Stokke
Ja sam uzela Moon nuova air, isto njemacka marka pa pogledaj ako jos trazis 🙂
Meni se to isto kod Ypsi sviđa da mogu dvojna biti. Ta cybex mi super djeluju, jedino su za mene dosta široka 65 cm. Ali karakteristike su super i izgled mi je isto ok.
Zato što sam u malom stanu pa mi odgovara da su uža. Ypsi sam isprobala i super su mi.
Ako koga zanima Babycenter i Bubamara imaju 30% na odjeću ako se kupe 3 artikla, 20% ako se kupe 2.
Haha! Meni oteknu kad dosta hodam.
Moja se zadnjih 2-3 dana nesto drugacije mice. Nisu bas jaki udarci vec vise kao da makne cijeli trbuh. Bila sam sretnija kad bi me posteno udarila, ovako se mislim jel nesto nije okej 😟
Meni se isto promijenila priroda udaraca zadnjih nekoliko dana, a nas dvije smo skoro u dan terminom. Mice se i dalje cesto, samo sto ja nekak osjetim kao da je njeznije, kao da se okrece mozda? Ili ne znam, kao da mi se cijeli trbuh mrdne. Muz sad teze osjeti nego prije. Mislim da je to okej, kak cure kazu, ali prati, naravno.
👱🏼♀️27, stadij IV endo
🧔🏻32
Sortiraj odgovore
Najstariji