Bok djevojke, citam vas svako jutro i vecer, ali nikako da stignem sjesti i odgovoriti :)
Hvala tweetyca sto se brines... sve je dobro, ali posao mi se jako zahuktao zadnjih desetak dana i bas kao da se opseg svega sto svaki dan moram napraviti utrostrucio, danonocno nesto radim a nikako da mi se skrati lista stvari... mislim da svi pokusavaju uloviti da napravim s njima ili za njih jos jednu ili dvije stvari prije nego sto dodje beba, a onda broj stvari pomnozen s brojem ljudi ispadne malo puno. Zapravo se razmisljam, cure koje radite od doma ili iz ureda, sjedece poslove, kad ste uzele porodiljni? Meni je defaultom porodiljni od 1.8., a termin mi je 4.8. Mislila sam da je to super, da iskoristim sve fino kad beba dodje, ali sto dalje idemo to vise brinem je li to bas bilo jako pametno tako sve na blizu ostaviti. U Engleskoj nazalost nema onih 28 dana prije termina slobodno kao u HR :( hocu li crknut tih zadnjih mjesec dana na poslu?
E u skladu s danonocnim radom i mojim i muzevim (on jos radi u dvije vremenske zone, pa je stvarno prilicno danonocno), nismo jos kupili bas nista. Imam 6 newborn bodija i to je to, nemamo jos ni kolica ni autosjedalicu ni krevetic ni tetre ni pelene ni nista. Sve smo kao izabrali, tako da bi trebalo samo naruciti, ali buduci da ne vidim kad cemo ista sloziti i rasporediti po stanu, zasad cekam. Ducani su i dalje zatvoreni pa onda svejedno jel s interneta ide danas ili za dva mjeseca :)
Kiflice, hvala ti za istrazivacki rad o madracima! Uzet cemo onda taj Drommande iz Ikee, mislila sam neki drugi ali nisam to nista istrazivala, tako da si mi bas spasila dan s ovim, hvala :) Jaaaaako mi je cilj da dijete cim prije predje u svoj krevetic i svoju sobu - majka nemajka, ali ne mogu si zamisliti intimnost s muzem ako je dijete u sobi - tako da sam spremna sve novce baciti na taj problem, kao sto sam i za sebe kupila madrac za fine guze.
Ima li koja od vas da nema usisavac? Mi imamo roombu, na koju se bas ne moze spojiti ta pumpica za nos mozda da dijete jednostavno polegnem na trbuh na roombu pa nek mu fino iscuri sve iz nosa, roomba posisa, i okej... salim se malo, ali ozbiljno sad, jel moram kupiti usisavac zato da djetetu nos ispusem?
👱🏼♀️27, stadij IV endo
🧔🏻32
Amber hahhah ja imam I normalni i robot usisavače...ali svejedno meni to sa usisavačem brutalno izgleda 😅
A ne moraš si sad samo zbog tog usisavač kupovati...možeš jednostavno ovaj jedan električni uzeti što su cure vec pisale nosiboo ili slično
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗
Cure, jel neko uzeo/vidio ovaj ruksak: https://bazzar.hr/p/M5NA6V5-chipolino-torba-ruksak-za-mame-gray ? Čini mi se ne preglomazan, a opet da dosta stane i čak bi ga iskoristila i za rodilište... i unisex je :) samo me zanima dal djeluje ok ili ko da će se raspasti nakon 2 korištenja
2021. M 💗
Cure, jel neko uzeo/vidio ovaj ruksak: https://bazzar.hr/p/M5NA6V5-chipolino-torba-ruksak-za-mame-gray ? Čini mi se ne preglomazan, a opet da dosta stane i čak bi ga iskoristila i za rodilište… i unisex je :) samo me zanima dal djeluje ok ili ko da će se raspasti nakon 2 korištenja
Ja ga sebi kupila za kolica samo crni i prezadovoljna san. 😊
6/21 👧🏼
6/23 👼🏼 7tt
03/24 ⏳
Amber ne kupuj usisivac samo radi nosa! Postoje druge tehnike i metode. Evo ja ga ne bi kupila samo zbog toga!
Sto se tice razmaka 3 dana između rodiljnog i termina ja sam iskreno zatecena! Dakle zar nemas kakav godisnji ili neku opciju da odes malo prije. Realno od 36+1 smo slobodne za roditi. Rijetko tko rodi bas na termin pa mi se 3 dana do termina cini jakoo nadobudno. Ne zelim ti uskratiti podrsku i ohrabrenje al meni se cini nehumano.
Inace u HR je 28 dana najkasnije za otvorit rodiljni, zakonski iza toga vise ne smijes bit na poslu. A raspon je za one koji nisu na komplikacijama najranije 40 dana do termina, najkasnije 28 do termina. A za komplikacije se otvara 45 dana prije termina. Obavezni rodiljni je 70 dana nakon poroda, a sve ostalo nas izbor! Iskreno mi je HR odlicno rijesila ovo pitanje.
Mislim super ako mozes raditi od doma i smanjiti obujam posla da tebi odgovara al opet razmak od 3 dana mi je nevjerojatan.
Ja jos radim, radit cu jos 2 tjedna, otvorit cu rodiljni 40 dana prije, ispucala sam godišnji, da nisam vec bi bila doma. Dakle odlazim u 33 tjednu. Kod nas se vec u 36 tjednu dobiva uputnica za rodilište za slucaj da nesto krene i to vrijeme super dođe za kupnje i pripreme....
Kazem makar da probas otici 10 dana ranije rekla bi to je podnosljivo!
url=https://lilypie.com]
Bok cure, citam vase objave cesto i informiram se, ali se ne stignem bas javljati 🙈 vidim kak sve lijepo napredujete i kak lagano pripremate stvari za bebice i bas mi je drago 🥰Imala bih pitanje, s obzirom da mi je termin 21.8. nikako se ne mogu odluciti oko robice, hoce li nam uopce trebati kratki rukavi ili da jednostavno kupimo sve dugo, ono ipak je kraj ljeta🙄
👨🦱35
👱♀️26 Hipotireoza, Hashimoto, Euthyrox 88,
9/2020 Missed ab. 9tt 😔
12/12/2020 +
It's a girl ❤️
Pa da 21.8 je vrijeme već bliže jeseni, tanki dugi rukavi skroz ok. Naravno ovisi gdje živite i kakvo vrijeme inače tada bude. Al da cini mi se za duge rukave
Amber ne kupuj usisivac samo radi nosa! Postoje druge tehnike i metode. Evo ja ga ne bi kupila samo zbog toga!
Sto se tice razmaka 3 dana između rodiljnog i termina ja sam iskreno zatecena! Dakle zar nemas kakav godisnji ili neku opciju da odes malo prije. Realno od 36+1 smo slobodne za roditi. Rijetko tko rodi bas na termin pa mi se 3 dana do termina cini jakoo nadobudno. Ne zelim ti uskratiti podrsku i ohrabrenje al meni se cini nehumano.
Inace u HR je 28 dana najkasnije za otvorit rodiljni, zakonski iza toga vise ne smijes bit na poslu. A raspon je za one koji nisu na komplikacijama najranije 40 dana do termina, najkasnije 28 do termina. A za komplikacije se otvara 45 dana prije termina. Obavezni rodiljni je 70 dana nakon poroda, a sve ostalo nas izbor! Iskreno mi je HR odlicno rijesila ovo pitanje.
Mislim super ako mozes raditi od doma i smanjiti obujam posla da tebi odgovara al opet razmak od 3 dana mi je nevjerojatan.
Ja jos radim, radit cu jos 2 tjedna, otvorit cu rodiljni 40 dana prije, ispucala sam godišnji, da nisam vec bi bila doma. Dakle odlazim u 33 tjednu. Kod nas se vec u 36 tjednu dobiva uputnica za rodilište za slucaj da nesto krene i to vrijeme super dođe za kupnje i pripreme….
Meni ginekologica otvara porodiljni 45 dana prije termina a nisam bila na komplikacijama, nije mi jasno zašto ti trebaš čekati tih 40?! Na Hzzo su mi rekli da je opcija 45 dana (kao ako si na komplikacijama) ili 28 ako nisi, ali daju svima tih 45 kod nas, naročito sad u doba korone.
🧔42 👱♀️39
MPO - FET 10/2020 - vraćena jedna blastica, beta divna
4.11. UTZ - GM s EO 9. 2 mm, kuca nam ❤️
Mama i tata jedva čekaju upoznati svog dečkića💙
Ja jos radim, radit cu jos 2 tjedna, otvorit cu rodiljni 40 dana prije, ispucala sam godišnji, da nisam vec bi bila doma. Dakle odlazim u 33 tjednu. Kod nas se vec u 36 tjednu dobiva uputnica za rodilište za slucaj da nesto krene i to vrijeme super dođe za kupnje i pripreme….
Meni ginekologica otvara porodiljni 45 dana prije termina a nisam bila na komplikacijama, nije mi jasno zašto ti trebaš čekati tih 40?! Na Hzzo su mi rekli da je opcija 45 dana (kao ako si na komplikacijama) ili 28 ako nisi, ali daju svima tih 45 kod nas, naročito sad u doba korone.
Fulala sam, bilo je prije tako 45 kompl, 40 bez njih...nešto me kopkalo nakon sto sam napisala pa sam isla pogledat u zakon. Uglavnom je 45 bez obzira jesu li kompl. Ili ne.
Fulala sam, bilo je prije tako 45 kompl, 40 bez njih…nešto me kopkalo nakon sto sam napisala pa sam isla pogledat u zakon. Uglavnom je 45 bez obzira jesu li kompl. Ili ne.
Eto, možeš zbrisati 5 dana prije nego si planirala
Ja brojim još 5 radnih dana
🧔42 👱♀️39
MPO - FET 10/2020 - vraćena jedna blastica, beta divna
4.11. UTZ - GM s EO 9. 2 mm, kuca nam ❤️
Mama i tata jedva čekaju upoznati svog dečkića💙
Sortiraj odgovore
Najstariji