Joooj moram priznati da sam malo ljubomorko :) ja bas ne volim strasno birati i sopingirati, a kod nas jos i sve zatvoreno pa se ni u sto ne mogu zaljubiti. Mi jos nismo nista bas uzimali, jedino kosaru za kolica jer je bila zadnja u boji koja nam se svidja. Dobiti, bojim se, necemo nista jer smo medju prvima u ekipi da cekamo dijete, a koji i imaju su doma i nece nam moci poslati, sve i da hoce. Voljela bih da nesto i naslijedimo tako da ne moramo bas svaku stvar kupiti, ovako nemam pojma ni koliko cega ni u kojem broju (sjecate se kakve sam sasave brojeve stvari predlagala ;)) ali dobro, sve ce se rijesiti, korak po korak.
Mi smo u trazenju vrtica jer se to ovdje radi tako, 18 mjeseci unaprijed. Pa evo danas dosli iz posjete jednom, sutra idemo u drugi, stavljamo se na liste cekanja, o tome trenutno brinemo, a onda kad rijesimo vrtic cemo poceti laganini kupovati i stvari. Jedino sto sam kupila su tri skafandera :D znam da sam trebala samo jedan, ali sta mogu kad su sva tri bila zgodna. A mi zimski ljudi od skijanja i snijega... nema bebi spasa.
👱🏼♀️27, stadij IV endo
🧔🏻32
Ja imam robicu od prve cure, ali je dosta neslaganja jer je zimska beba, pa sam kupovala 56 i 62 nekoliko stvarčica. Sve krupnije stvari imam a ono što zafali lako kupim kad vidim da treba 🤷🏼♀️
Sebe još nisam spremila.
Sad samo čekam idući pregled da vidim je li sve ok, jako je nisko i dalje osjetim a baš mi se odužilo sad sve sa pregledom zbog korone i izolacije 😔
Iskra 19.12.2017.
Iris 05.07.2021.
Ja sam dobila 5 ogromnih vreca robice od jedne frendice, a dobit cu jos i od druge - za curicu od 0-2 godine! Zato rasciscujem naveliko da mi sve to stane. Srecom, pa imam puno velikih ormara u stanu-naci ce se mjesta nakon sto se rijesim svojih nekih viskova.
Kolica - iako su mi obje frendice nudile svoja kolica, ipak smo kupili nova - jer smo htjeli lagana, a njihova su bila duplo teža.
Necu uzeti ni podne puzle - to bas citam materijale i biram za kupiti neku netoksicnu podnu podlogu u komadu koja se lako cisti, nikako ne bi te toksicne puzle sto se jos k tome i sve razbacaju kad ih dijete krene cupati.
Kupili vec brdo kozmetike i pelena za bebu i mene za bolnicu i mjesec dana nakon.
Dobit cemo i baby gym, nosiljku, maramu, hranilicu (osim ako se ne predomislim pa i to ipak kupim) i autosjedalicu.
Kupit cemo krevetic, madrac, plahtice, BabyBjorn bouncer.
Pokusavam se sprijeciti da kupujem igracke, zvecke, slikovnice, dekice itd jer znam da cemo dobiti toga na poklon…ali vjerojatno necu izdrzati jos dugo.😊
Kiflice ajde ako nadjes neke dobre brendove za te podloge podijeli. Ja sam zasad najbolje nasla toddlekind, ali to su opet kvadrati (premda puuuuno veci od standardnih) i ne znam kak se tocno peru. Meni to sve malo prljavo zvuci. totterandtrumble ima neke strunjace koje se mogu zarolati i tako spremiti?
👱🏼♀️27, stadij IV endo
🧔🏻32
Ja imam robicu od prve cure, ali je dosta neslaganja jer je zimska beba, pa sam kupovala 56 i 62 nekoliko stvarčica. Sve krupnije stvari imam a ono što zafali lako kupim kad vidim da treba 🤷🏼♀️
Sebe još nisam spremila.
Sad samo čekam idući pregled da vidim je li sve ok, jako je nisko i dalje osjetim a baš mi se odužilo sad sve sa pregledom zbog korone i izolacije 😔
Kako se osjecate, Bojana? Nadam se da ste ti i Iskra dobro i negativne, a da se ni muzu nije pogorsala situacija.
👱🏼♀️27, stadij IV endo
🧔🏻32
Amber - ti ces u UK imati sigurno drukciji i veci izbor za podloge nego mi tu u HR. Moja dosadasnja istrazivanja i top izbori o kojima sam razmatrala:
SkipHop pogloga Little travellers - vizualno divna, dobra marka, no nazalost dosta losih recenzija i nigdje nisu naveli materijal.
Toddllekind- vizualno jako lijepe, no ako se dobro sjecam mislim da je materijal PVC sto nije dobro - plus sta su kocke a kom se to da slagat.
Cite se samo s vlaznom krpom - to mi nekako nije dosta.
Casmatino, pise da je netoksicna, XPE pjena bez ftalata itd... (to je dobro, dok EVA pjena i PVC ne valjaju), dobro je sto je u komadu i sto se moze cistizi i blagim dezinficijensom. Lose sto je preruzno sarena🤣
Milly Mally na stranici Kidzille mi ima podlogu kojs ima sve karakteristike kao Casmatino, samo je malo veca, deblja i ljepdih boja - sareno, ali umjereno - tako da mi je trenutni favorit.
Osim toga, gledala sam i opciju perivih trepiha za brbe, Lorena Canalis ima lijepe, no izgledaju mi previse kao dekice.
Ikea ima trpihe za bebe certificirano netoksicne, perive na 40 stupnjeva- no i dalje mi izgleda teze oprati i odusiti tepih, nego dezinficirati podlogu, pa cu vjerojatno uzeti podlogu iako mi je ljepse imati tepih.
Imate li vi neke idejice za pod, linkove, markice za te podloge? Jos ima vremena za kupnju.😊
One jeftine podne puzle sta su slova i brojevi sareni, to je uglavnom od EVA pjene, sto nije dobro. Plus beba to trga i izvlaci i zvace i imas hrpu dijelova za slagati i popravljati stslno...tako da to otpada definitivno.
Ja sam uzela robice puno na sniženju za prvih skoro 9 mj. Fali mi baš ovih za početak. Trebala sam dobiti od frendice, ali nisam mogla odoljeti. Na kraju sam shvatila da mi je namijenila neke stvari koje su njoj višak, koje je dobila rabljene i koje joj se ne sviđaju, a ostalo ne, pa sam zaključila da mi ne treba ništa 😂 Super je dobiti ako dobiješ dobru stvar, ali stare prnje mi se ne da skupljati tako da ću sve kupiti sama. Baš sam sad naručila pidžamice bijele u nexta i neke čarapice i bodiće. Meni je nekako najljepše da beba bude u bijelom na početku. Računam da mi treba dugi rukav, ali tanji pamuk pošto je ljeto. Kupit ću u h&m one hlačice sa stopalima. Uzela sam par bodija s dugim rukavom s prednjim kopčanjem i kratke rukave 56. Benkice neću 56 nego tutice i hlačice+bodi. Benkice sam uzela samo 2 broj 62. I 62 imam baš hlačice normalne tanke i koju majčicu,ostalo bodi. Isto ću još hlače sa stopalima uzeti i još bodija, koju tuticu. E sad me muči tamo kroz 9. i 10. mjesec dok nije hladno je li po vama dovoljno bodi bez rukava + majica? Nekako mi nije za dugi rukav bodi + majica baš, pogotovo kod nas u Dalmaciji. Uzet ću mu onog mekanog medeka umjesto skafandera.
Tweetyca, thnx pogledat cu, nisam znala za tu FB stranicu. Ma neke bebe se rano krenu okretat, a i mi cemo vjerojatno sjedit na podu kraj nje, a nemamo nikakakav tepih u stanu,pa da ne budemo ni mi na golom laminatu, a i da baby gym stavim na nesto, ne direkt na pod...nezz ja sam si zamislila da bi tako bilo bolje, ali mozda ne treba nista od toga... Moji kazu da ne treba, da je dovoljno prostrti cistu plahtu preko tepiha ako ga imas da beba puzi po tome.
Sortiraj odgovore
Najstariji