Bojana - drago mi je da je proslo tako s tvojom curicom! Njima je nazalost udihnula i zadnjih 4 dana je bila na respiratoru. Srecom pluca se oporavljaju dobro i skinuli su je s respiratora i probudili malecku.
Mene cudi da uz svu tehnologiju sad ne mogu vidjeti takve stvari, da plodna voda nije cista, pa napraviti carski (ili nesto).
Ja sam veliki pobornik prirodnog poroda i nadam se da ću opet prirodno roditi ali nekad stvarno mislim da doktori pretjeruju do kojih granica idu samo da ne urade carski.
Meni je noćna mora bila to da ću se ispatiti prirodno i da neće ići pa da ću na kraju morati na hitan carski.
Držim fige, to su veliki borci, sve će biti OK.
Iskra 19.12.2017.
Iris 05.07.2021.
Cure koje ste trudne otprilike kao ja (22 sedmice) da li ste krenule kupovati sta od odjece i stvari za bebu?
Ostale, kad ste vi krenule?
Ja jos uvijek nisam, uzela sam jednu haljinicu davno i na tom je stalo, nikako da udjem u taj mood :D
👩🦰 - 31
👨- 40
Baby girl <3
I jos jedno pitanje: da li citate bebi, pricate s bebom ili joj pustate muziku? Citala sam da je to dobro pa me zanima kad poceti i da li zaista reaguju bebe na to?
👩🦰 - 31
👨- 40
Baby girl <3
I jos jedno pitanje: da li citate bebi, pricate s bebom ili joj pustate muziku? Citala sam da je to dobro pa me zanima kad poceti i da li zaista reaguju bebe na to?
Joj ja bas ne. Procitala sam te neke studije i to ti sve tak malo rekla-kazala ak mene pitas. Ak se tebi pusta muzika, pustaj. Ali neces bebu nista zakinuti ako joj ne pustas ili ne citas. Radi sta tebi pase!
Ono sto jaaaaako preporucam je da joj citas kad se rodi. Za muziku ne znam, ali znam za dosta solidna istrazivanja koja pokazuju da djeca ranije i sigurnije nauce semanticke strukture cim vise im se cita. Znaci citaj i puno prije nego sto beba ista moze razumjeti, to ce joj koristiti za hrpu stvari :) i ne moras kupovati sve slikovnice na svijetu, ima knjiznica puno pa mozes posuditi da ne dodjes do toga da se zelis prosvirati jer citas tri iste slikovnice stalno. ☺️
👱🏼♀️27, stadij IV endo
🧔🏻32
IPozdrav drage trudnice 🤰🤗
Uspjela sam sve iscitati, cestitam svima ba dobrim pregledima.
Bojana zao mi je zbog korone, ali vidim da se ti i curke dobro drzite 🤞👌
Kiflice i ja razmisljam odmah o uzimanju podloge i takodher mi casmatino bio na prvom mjestu, ali boje uzas 😅 vidila sam u navedenoj face grupi mama i trudnice tako nesto da su i stavljale linkove podloga sa alija.. ali nisam jos gledala nista.. hvala na navedenim podlogama procuti cu i to.
Malla i ja na poslu zaboravljam neke stvari koje sam prije odradjivala bez da trepnem 😂 pa se direktorica smije jer malo malo kazem joj zaboravila sam ali trudna sam budem ja to 😂
Sassy evo trudnija sam malo od tebe i ako te tjesi imam tek par bodija koje sam kupila iz fore i tu sam stala. Ne pustam glazbu, osim sebi zbog sebe pa i beba ujedno uziva kad sr ja opustam i pjevusim.
Slazem se sa amber i citanjem.
Lullaby slazem se s tobom i ja bi radje da mi netko ne daje ono cega se zeli rijesiti :/
Ne znam sto sam jos procitala, cekam da ovo ludo vrijeme postane normalno proljece 🌸
Cekam da zavrsim sa poslom i od 01.05. Krecem u ozbiljne pripreme a do tada samo slikam komentare i spremam 🤭
🙅♀️30, 🙋♂️29
Bojana isto razmisljam i zato necu u Split jer tamo forsiraju prirodno pa hrpu cura zavrsi na hitnom carskom...a ja bi radje omjer....
Napisat cu o baby handlingu i pronaci knjizicu sto mi je pedijatrica dala, to je bilo dovoljno za hendlanje. Iako sve ce nam to biti lakse i jasnije kada beba bude ispred nas.
Ja sam vam drage moje neocekivano obavila soping. Isla u Split poslom, svratima do Malla, trazila sire pamucne majice, uđem u Waikiki i skuzim da imaju robu za trudnice iiii razmasem se ko ludi milijunas. Uglavnom uzela sam dvije pamucne spavacice kratkih rukava, 3 haljine, kombinezon, trenirku i 4 majice....sad sam mirna 4, 5 i 6 mj a vecinu ovog cu moci nositi i kasnije. Osim toga u bubamari sam nasla pak od 10kom mrezastih gacica, veliki paket chicco ulozaka, medela bočicu (ako zatreba) a nju sam bas htjela...uglavnom razmahala sam se al sad sam i ja djelomično spremna!
url=https://lilypie.com]
Sassy, slazem se s Amber - citanje je jako vazno za razvoj bebe, tj.bitno joj je puno procati i sto vise razlicitih rijeci - pa ti je lakse citati nego izmisljati stalno sta da joj pricas svaki dan. Također preporucam knjiznice, da sam ja morala kupiti svaku knjigu koju sam procitala u zivotu, ne samo da bi bankrotirala nego mi ne bi bilo dosta da imam kucu od 300 kvadrata i par skladista da ih sve smjestim🤣.
Ja sam naisla na istrazivanja koja pokazuju na benefite citanja, pricanja, pustanja glazbe i mazenja trbuha u 3.tromjesjecju - bas citam knjigu "Vase dijete od zaceca do 3.godine" koju je napisao pedijatar dr. T Berry Brazelton koji je i radio na nekim od tih istrazivanja. Neke bebe su jasno pokazivale da prepoznaju nakon rođenja pjesme koje su im se pustale prije rođenja. Nisu istrazivali jesu li zato ta djeca pametnija, no svakako to dokazuje da malo zivo bice u nama osjeca, pamti i uci vec sada, pa je lijepo izdvojiti 5 minutica na dan i pomaziti trbuh i uputiti mu koju lijepu rijec. Ne moras pustati klasicnu glazbu direkt na trbuh sa slusalicama, to moze i smetati dijete. Pusti si muziku u kojoj ti uzivas, na lagano, zaplesi, njihanje bokovima je isto jako dobro za bebicu, ljuljuskas ju. 🤗
Muziku slusa samnom, a npr. Kad vozim kod mene je disko! Inace uvijek nesto meljem, ako ne ja onda ljudi oko mene 🤣
Prvoj nisam citala, pokusavala sam al nju je to nerviralo....ali sam puuuno pricala i stalno, sve sam uvijek objasnjavala i nazivala punim nazivom bez tepanja...ugl. curka ima velik vokabular i kupi ko spuzva od nas. Sad kad je veca voli da pricamo price tj. Da ih izmisljamo pa nekad izmisljam ja, nekad ona 🙂 Uglavnom radite sto vam je ugodno, beba ce biti zadovoljna!
url=https://lilypie.com]
Ja obozavam stari rock 'n 'roll 60 -ih godina, a moja mama kaze da je bas to stalno slusala u trudnoci i plesala.😊 Haha, mozda vec sad odredite glazbenu preferenciju djeteta 🤣 Ni meni Mozart ne pase.
Sortiraj odgovore
Najstariji