https://www.slideshare.net/mobile/Agysa/ispravno-postupanje-s-djecom-baby-handling
Probajte radi li vam link, tu je sve pojašnjeno. Po ovom sam se vodila. Ali naravno kad budu bebe pred nama onda cemo se skupa konzultirati/slikavati i sl.
Za malu bebu znacajni trenutci su presvlacenje, podizanje i spustanje. Ovaj sistem rolanja s boka na bok usvojimo brzo a bebi je zlata vrijedan. Podizanje se isto brzo usvoji.
Znaci kod presvlacenja ne koristimo ono klasicno uzimanje dvije noge i podizanje u zrak, nego rotiramo bebu na polu bok, na jednu pa na drugu stranu, rotiramo im zapravo samo sjedlicu.
Kod podizanja stavljamo lakat između bebinih nogica a dlan na dijagonalno rame, drugom rukom pridrzimi bebi glavicu i podizemo je tako...znaci nema onog klasicnog podizanja tako da im stavimo ruke pod pazuhe. Nista lose se nece dogodit ako prakticiramo stil nasih mama i baka al za djecu je poticajnije i bolje ovo.
Također dvije su metode vježbi Bobath i Vojta, koji se koriste s djecom koja trebaju ici na vjezbe....Bobath je izvediviji....osmisljeni su i ucinkoviti u poticanju motorickog razvoja djece. A koriste se obavezno kod neurorizicne djece i djece s distonim sindromom.
url=https://lilypie.com]
Za pocetak nam trebaju suskave taktilne slikovnice za bebe, vidjela sam ima Ikea jednu i jako mi je lijepa Fisher Price slikovnica na nekoj od stranica tih baby centara - ili cak mislim da s Kidzille.
Onda one gumenaste za kupanje.
Pa onda idu tvrdih korica, jer beba hoce to dirati i zvakati, poderala bi papir.
U pocetku idu kontrasti - jednostavne slike primarnih boja, boje, oblici, zivotinje...
Papirnate im mozemo citati, samo nisu bas za davat im u ruke dok su najmanji.
Sto se kvalitetnih slikovnica za citanje tice, na netu svake godine izlazi lista preporuka kvalitetnih slikovnica koju rade strucnjaci, pedagozi, djecji knjiznicari itd... samo progooglajte ili pitajte u knjiznici za preporuku.
Bojana isto razmisljam i zato necu u Split jer tamo forsiraju prirodno pa hrpu cura zavrsi na hitnom carskom…a ja bi radje omjer….
Napisat cu o baby handlingu i pronaci knjizicu sto mi je pedijatrica dala, to je bilo dovoljno za hendlanje. Iako sve ce nam to biti lakse i jasnije kada beba bude ispred nas.
Ja sam vam drage moje neocekivano obavila soping. Isla u Split poslom, svratima do Malla, trazila sire pamucne majice, uđem u Waikiki i skuzim da imaju robu za trudnice iiii razmasem se ko ludi milijunas. Uglavnom uzela sam dvije pamucne spavacice kratkih rukava, 3 haljine, kombinezon, trenirku i 4 majice….sad sam mirna 4, 5 i 6 mj a vecinu ovog cu moci nositi i kasnije. Osim toga u bubamari sam nasla pak od 10kom mrezastih gacica, veliki paket chicco ulozaka, medela bočicu (ako zatreba) a nju sam bas htjela…uglavnom razmahala sam se al sad sam i ja djelomično spremna!
Po kolko su tam spavacice? I dal imaju trudnicke tajice?
Htjela sam napisati zdjelicu a ne sjedlicu 😄
url=https://lilypie.com]
Cure sto mislite o ovim jastucima.. https://ma-desire.hr/product/jastuk-za-bebe-minky-80x80-cm-jb0005-4/
Moze li beba spavat u tome kad je u kinderbetu😁
15.12.23. zadnja menz
9.1 .24. plusiccc
Druga trudnoca😀
Prvi pregled 30.1
Ne zelim kupovati ako mi nece koristit,da ne skupljam😬 ali zatoo pitam vas 😁 fora mi je skroz
15.12.23. zadnja menz
9.1 .24. plusiccc
Druga trudnoca😀
Prvi pregled 30.1
Malla, hvala, sacuvat cu si to!
Mateja, meni je receno da to nije za ljetne bebe nikako, prevruce je u tome. Da je zimska beba, onda da, za iznosit iz rodilista i ovako mslo prenpsit po kuci, ali za spavanje su i dalje za preporuku najvise vrece za spavanje. Imas ljetne i zimske verzije vreca za spavanje.
Mara, za podloge s alija ne znam kakve su, znam samo da je bitno gledati kod podloga gdje je proizvedena (ja ne bih one iz Kine sto je vecina tih puzli, recimo Casmatino i Milly Mally su iz Slovacke ili Poljske), zatim od kojeg materijala je: XPE pjena je dobra, laminirana sa folijom kojom se hrana pakira pa je sigurna kod djecjeg lizanja. Dok EVA pjena i PVC su toksicne za bebe. Ako ne pise materijal, onda ne valja jer uvijek napisu i pohvsle se ako imaju dobar materijal. Treba biti i s certifikatom negdke iz Europske unije ili SAD-a da je non toxic, bez ftalata, bpa-free itd... Koliko vidim Casmatino i Milly Mally su oko 300 kn, sto nije toliko puno vise od onih puzli koje znaju bit po 100 kn. Ako nista od toga ne pise - onda bolje ne kupovati, bolje staviti pamucnu plahticu ili dekicu preko tepiha i iskuhavati ju kad se zaprlja. 🤗
Sassy, slazem se s Amber - citanje je jako vazno za razvoj bebe, tj.bitno joj je puno procati i sto vise razlicitih rijeci - pa ti je lakse citati nego izmisljati stalno sta da joj pricas svaki dan. Također preporucam knjiznice, da sam ja morala kupiti svaku knjigu koju sam procitala u zivotu, ne samo da bi bankrotirala nego mi ne bi bilo dosta da imam kucu od 300 kvadrata i par skladista da ih sve smjestim🤣.
Ja sam naisla na istrazivanja koja pokazuju na benefite citanja, pricanja, pustanja glazbe i mazenja trbuha u 3.tromjesjecju - bas citam knjigu "Vase dijete od zaceca do 3.godine" koju je napisao pedijatar dr. T Berry Brazelton koji je i radio na nekim od tih istrazivanja. Neke bebe su jasno pokazivale da prepoznaju nakon rođenja pjesme koje su im se pustale prije rođenja. Nisu istrazivali jesu li zato ta djeca pametnija, no svakako to dokazuje da malo zivo bice u nama osjeca, pamti i uci vec sada, pa je lijepo izdvojiti 5 minutica na dan i pomaziti trbuh i uputiti mu koju lijepu rijec. Ne moras pustati klasicnu glazbu direkt na trbuh sa slusalicama, to moze i smetati dijete. Pusti si muziku u kojoj ti uzivas, na lagano, zaplesi, njihanje bokovima je isto jako dobro za bebicu, ljuljuskas ju. 🤗
To je to - kod mene svira sta ja slusam, malo Oliver i Gibonni, malo Djordje, malo neki rock uz kojeg dobro programiram. Nadam se da ce razviti tako fini istancani ukus kao i mi :D
Knjiznice su jedini razlog zbog kojeg nisam na prosjackom stapu, ali svejedno sam nedavno pocela knjige slagati vertikalno na police za robu nakon sto mi je muz rekao da apsolutno odbija sloziti jos jednu policu. Sta da se radi... mozda odustane kad mu izbacim majice da mi stanu knjige. Moji nisu nijedan komad robe kupili za bebu, ali slikovnica nas ceka 27. Ne salim se...
👱🏼♀️27, stadij IV endo
🧔🏻32
Imate preporuke za neke knjige za bebe za kupiti? Ja se zelim opremit s onima na hrvatski, znam da ih ima hrpu kupit 😊
Hoces da skupim popis sto su moji kupili pa da ti popisem? Moja mama je kupovala na popustu kad su bile vec godinama (u iscekivanju) tako da se skupila hrpica... Ovo ti nisu za pocetak slikovnice nego price za kad postanu malo veci (tipa mjesec dva vec mozes poceti citati te) - prije toga trebaju gledati one senzorne s velikim kontrastima. Ali ako im citas da cuju tvoj glas i da se uspavaju, mozes bilo sto. Moj muz se prijeti da ce joj citati Staff Engineer...
👱🏼♀️27, stadij IV endo
🧔🏻32
Super mi je kako sam poglupila zadnjih tjedana, al programerska logika je ostala 😎
2021. M 💗
Sortiraj odgovore
Najstariji