Što se kave tiče, popijem jednu do dvije dnevno i prilagodim da bude jača ili jutarnja ili popodnevna. I kad sam se ginekologiji požalila zbog niskog tlaka rekla je dapače, da slobodno pijem kavicu. S druge strane mi je željezo sad palo, i uzimam svaki drugi dan 100mg ferro sanol. Aj budi pametan 🙄
Moja Mirjam, moram ti priznati da sam ja blago izludjela kada sam čitala sve o željezu, kako ga poboljšati kroz prehranu.
OK, da kava smanjuje apsorpciju, to je kao općepoznato. E sad, moje osobno mišljenje je da bi vjerojatno bilo najpametnije ne piti baš odmah nakon obroka nego da se pusti malo željezu iz hrane da se apsorbira… Kad se to obradi u želucu i nadalje, onda kavicu popiti. Naravno, ovo je moj amaterski pogled na to - ako već želiš nastaviti dalje s kavom. Ako vidiš da se i dalje ne popravlja - i uz taj sirup/tablete - onda možeš promijeniti taktiku.
Ali što je mene izludjelo kada sam čitala:
- Apsorpciju smanjuje i unos kalcija uz hranu: npr. jedeš crveno meso (puno željeza) uz jogurt (puno kalcija) i onda ti se ne apsorbira koliko bi moglo. I sad idem ja vidjeti što to još ima dosta kalcija (osim mliječnih proizvoda), pa da to izbjegavam uz hranu bogatu željezom, i tamo vidim: špinat (koji je na popisu hrane pune željezom), mahunarke (također pune željezom), pa sad ti meni reci 😂
Uglavnom, vodim se time da natašte popijem sok od aronije, prije jela ujutro i navečer sirup Floradix, manje kave… eto ako već jedem neko meso, orašaste plodove i sl. ne uzimam mlijeko ili jogurt uz to i tako. Ako i dalje bude padala razina u krvi, vidjet ću dalje.
Ako ti je išta pomoglo ovo sve kaj sam napisala, bit će mi drago 😂
Da da da, baš je kako kažeš, za izludit 😆 Ja isto više ne znam šta krivo radim, salate, zelenilo, špinat, leća, cikla, sve su namirnice koje volim i konzumiram bar nešto od toga na dnevnoj bazi, baš zbog željeza, s druge strane štetim tlaku... I nalijevam se vodom i grickam slano ali ali.. Sad ću nastavit sa propisanom lijekom što sam od ginekologinje dobila i za mjesec dana vadim krv da vidimo jel šta bolje...
Aronije isto imam, to sam od tete dobila ko poklon za trudnoću, kaže trebat će ti i pogodila je 😄
Da se pohvalimo, danas smo na tacno pola trudnoce 20t
Sutra idem na organ screening, malo sam nervozna al nadam se da ce sve biti OK.
Inace cijela porodica od muza je covid pozitivna, nadamo se da i mi nismo zakacili, nemamo simptoma, ja nisam bila kontakt ali muz ih je vidjao na kratko s maskom, tako da, nadam se da smo safe.
👩🦰 - 31
👨- 40
Baby girl <3
Amber, puno puno hvala 🧡 Ma upravo to, zašto bih se ustručavala išta pitati, ako neću njih tamo u Petrovoj gdje sam planirala i roditi, koga ću onda 😄
Tweetyca uvijek izbaci iz rukava ultimativno rješenje: bio to kupus, svinjska mast ili cikla i to je to, nema brige 😁 👌
Mirjam, kod aronije mi je najluđe kako mi usne i zubi ostanu tamnoljubičasti nakon što popijem gutljaj, pa izgledam kao podhlađena 😅
PS. Amber, pitaj Engleze da izgovore ime Tvrtko 😂
TVRTKO tak mi se bratic zove, taj nikad nece u inozemstvo... ili Grgur! To se muzu svidjalo, isto je skinuto s liste iz istih razloga
👱🏼♀️27, stadij IV endo
🧔🏻32
https://zadovoljna.dnevnik.hr/clanak/recept-za-juhu-od-cikle---498778.html
mljac mljac mljac
Meni ovo baca error
👩🦰 - 31
👨- 40
Baby girl <3
Kad smo kod opreme za bebicu, mi smo vec uzeli par bodija samo dok cekamo da muzeva sestra donese ostatak robice 😇 u lesnini smo uzeli madrac i krevetic, a komodu malm iz ikee sa 6 ladica 🥰☺️ Jedva cekam kad krenemo slagati sve ❤️☺️ Najradije bih sve oprala i spremila vec sada 😅🤷🏽♀️
Dominique, i ja sam medicinska sestra i upisala sam jos one dvije godine magisterija 😇 i isto sam se odlucila za sveti Duh, ali jos vodim trudnocu kod svog ginekologa.
Po tvojem misljenju, kod koga je dobro tamo u trudnicku ambulantu ici? Tko od dr je onako susretljiv?😇
➕4.11.2020.
It's a boy 💙
Termin poroda 09.07.
Rođenje 20.07.2021.
[url=https://lilypie.com [/url
Luckyy42 meni se isto kolostrum pojavio prije mjesec dana, kaze mi dr da je to sve ok :)
➕4.11.2020.
It's a boy 💙
Termin poroda 09.07.
Rođenje 20.07.2021.
Na trudnickom su rekli da je normalno da se kolostrum pojavi prije u nekim slučajevima. Tak da mislim da ne trebas brinut.
.
Btw kako znat jesu mi bradavice "dobre" za dojenje? Nisam ni razmisljjala o tom dok danas nisqm vidjela od aventa neku spravicu za izvlacenje bradavica.. nisu mi ispupcene bas, vise kao ravne/malo izbocene..valjda je to okej za bebu? Nemam pojjma kaj da sad mislim
👱♀️25 👱♂️26 👰🤵 10.10.2020.
Kad smo kod opreme za bebicu, mi smo vec uzeli par bodija samo dok cekamo da muzeva sestra donese ostatak robice 😇 u lesnini smo uzeli madrac i krevetic, a komodu malm iz ikee sa 6 ladica 🥰☺️ Jedva cekam kad krenemo slagati sve ❤️☺️ Najradije bih sve oprala i spremila vec sada 😅🤷🏽♀️
Dominique, i ja sam medicinska sestra i upisala sam jos one dvije godine magisterija 😇 i isto sam se odlucila za sveti Duh, ali jos vodim trudnocu kod svog ginekologa.
Po tvojem misljenju, kod koga je dobro tamo u trudnicku ambulantu ici? Tko od dr je onako susretljiv?😇
Oho pozdrav kolegice :) cestitke, ja jos nisam odlucila hocu li odmah magisterij ili kasnije..
.
Ja sam na preporuku kolegice s faksa koja radi u trudnickoj ambulanti otisla kod doktora Milana Pavlovića, i stvarno je simpa i sve super do sad, al mozda nisam bas najmjerodavnija kad nemam apsolutno nikakvih posebnih zahtjeva u vezi trudnoce jer je skroz školska, ne znam kakav je kad dode do problema, al vjerujem da mi ga kolegica nebi preporučila da nije dobar, ona s njim radi vec valjda 10 godina i nahvalila ga je, znam jos da je bio na skolovanju u Engleskoj.
👱♀️25 👱♂️26 👰🤵 10.10.2020.
Kad je skolska nek tako i ostane 😍🤗 moja za sad isto hvala Bogu. Mislim da sam cak i svog dr cula da je za njega govorio, sad sam se sjetila kad si ga spomenula☺️ Onda kad dodje vrijeme za trudnicku trazit cu njega 🤗 hvala ti ❤️🥰
➕4.11.2020.
It's a boy 💙
Termin poroda 09.07.
Rođenje 20.07.2021.
Ajme ovo za kave mi je bas drago cuti da nije neki bauk. Inace, istrazivanja kazu da je okej do 250 mg sigurno, a zapravo znamo tek za tipa 1000mg da je problematicno (to je vise od 9 salica kave, za one koje racunaju)… Nekak se ja sad mislim da joj 1-2 kave nece nista naskoditi, pijem bez kofeina kad mi pase, s kofeinom kad mi pase i trudim se ne uzrujavati. Drago mi je da je to uvrijezeno misljenje :)
Bojana, ime mi je predivno. Mi smo htjeli Iskra ako je cura, bas nam je predivno, predivno, ali onda probali par Engleza pitati da nam to izgovore pa odustali… zasto su najljepsa hrvatska imena puna kombinacija slova koja nitko ne moze izgovoriti
Da, sa strancima je malo nezgodno i sa njihovim izgovorom, mada ja volim imena koja nisu prečesta. Zato smo se odlučili za Iskra prvi put i sad za Iris.
Da nastavim na iščitano, sasvim je normalno da se kolostrum pojavi, malo curi, stane, bez brige, normalna je pojava.
Neko je spomenuo dojenje i bradavice, Dominique čini mi se. Uglavnom najbitnije je da nisu uvučene unutra, i naravno najpoželjnije da su u krutom stanju lijepo ispupčene. Ako je tako garantovano je da možete dojiti, samo treba biti uporan i učiti bebu na siku. Čak iako nisu puno ispupčene beba ih može lijepo uhvatiti i sikiti.
Iskra 19.12.2017.
Iris 05.07.2021.
Sortiraj odgovore
Najstariji