Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mallla
    25. Ožujak 2021. 07:05

Mara Hvala na info. Tako sam i mislila da je moguce islo. Za dudu mi je vazan oblik silikona radi razvoja celjusti/zubica cemu bibs udovoljava, vazno mi ke da krug nije pre velik ni pre mal, a Bibs su mi bas lijepe iako sam ja Mam fan, pogotovo za djecu vecu jer imaju oni foru da svijetle u mraku (lijena mama). A mozda onako za gust nabavim 1 bibs, bas su mi lijepe.
    Trudnicki mozak nije se potpuno vratio od prve trudnoce i bila sam gora nakon trudnoce, poglupila skroz. A sad vec zaboravljam i sporo kopcam. Samo dok je trbušina tu imam se cim pravdat. Najbolje mi je kad zaboravim rijec koju svakodnevno koristim pa se ne mogu sjetit da me ubijes....tipa nisam se mogla sjetiti kako se kaze klamarica a gledam u nju, svaki dan je koristim i nema sanse sjetit se 🤣
    Vecinu ovog sto pisete s tecaja sam na neki nacin znala, citala sam dosta kao i Kiflica. S tim da je u HR bolje biti u retro modu razmisljanjem trebam tamo doci izbaciti to malo cudo kako god, sutit i slusat tako cu najbolje proci. Na zalost je tako. Pogotovo ako mi u pripizdinama naletimo na guzvu. Ono sto mi moramo paziti je na odnos prema nama i spremnu ratobornost ako bas krenu kršiti zdrav razum i me dozivljavaju nas. Zato biram ne traziti previse sto se u porodima super moze, nego se nastojat zadrzat u glavi zdravom, rqtobornom i spremnom. Doduse ovaj put znam kako izgleda sve to i sto ocekivati. Bas smo prije koji dan u drustvu spomenule ona pisma ako se sjecate #prekinimosutnju pa bila tu jedna cura sto ke isto pisala o losem iskustvu (mene su pitali gdje planiram roditi pa ja rekla da samo u Splitu ne bi, a imam jos Dubrovnik i Metkovic). Uglavnom za nas u HR mislim da je to ok procitati (iako moze opteretiti glavu) ali cisto da znamo sto nikako ne smijemo dozvoliti i kada trebamo postati lavice koje ce ipak snac snage za j...im sve po spisku! Jer kad porod krene sklop u glavi bude fokusiran na to da zelimo prezivjeti mi i beba pa se rijetko zauzmemo za sebe....sad sam mrvu brutalna al to su moji dozivljaji naseg sustava.

url=https://lilypie.com]

Mallla
    25. Ožujak 2021. 07:08

I da dodam...pozitivnija iskustva su mama koje su imale pratnju na porodu jer tada osoblje ipak malo pazi na odnos prema rodilji, a rodilje imaju full time podršku ako od nikoga onda od pratnje. Evo to je veliki glas za pratnju za one koji se misle bi li ili ne!

url=https://lilypie.com]

miska
    25. Ožujak 2021. 07:48

Dobro jutro! Sad sam procitala 3,4 stranice, svasta nesto ste napisale! 😊
    Sretan put onima koje putuju.
    Ove info sa tecaja su bas super, hvala za njih. I ja sam mislila da beba mora plakati cim se rodi. Ja koliko sam gledala ne bi zeljela vakum i one hvataljke (ne znam kako se strucno zovu). Znaci ako treba onda hitan carski a ne to.
    Trudnicki mozak imam ga odavno vec haha. Toliko sam nekad zaboravna, dekoncentirana da je to cudo. Vec smo se muz i ja poceli zezati na racun toga.
    Trudnicka odjeca doslovno sam sve morala kupiti trudnicko jer sam se bas udebljala, stomak mi je jako rano poceo rasti. Evo nadam se sto toplijem vremenu jer od 2 jakne i kaputa jedino kaput jos mogu donekle zakopcati jer je dosta sirok i ravan kroj, nije strukiran. 

miska
    25. Ožujak 2021. 07:58

Pratnja na porodu ja sam definitivno za to. Trenutno zbog corone u DE nema posjeta ali tata moze biti na porodu i svaki dan dolaziti, pa je to ok. Ako pitate doktore vecina ce vam reci da nisu za pratnje, pod izlikom da bi se muski onesvijestili i slicno, ali mislim da oni to kazu da bi sebi olaksali. Ako je muz uz zenu mislim da ipak vise paze kako se ponasaju i trude vise oko rodilje.
    Evo moj muz je bio 2 puta sa mnom na ultrazvuku i mogu vam reci da se doktor bas trudio sve pokazati, gledao je 2,3 puta da napravi slikicu. I inace je ok stvarno ali mislim da je bio jos bolji zbog muza. 
    Netko je spominjao vaginalni pregled. Meni vaginalno provjeri sa ultrazvukom cerviks i jesam li zatvorena, to traje doslovno pola minute. Nakon toga se obucem, legnem i radi mi uzv bebe preko stomaka.

Olivera
    25. Ožujak 2021. 08:02

Dobro jutro cure, neko vrijeme nisam bila na forumu jer jednostavno ne stižem zbog posla i radova po kući, a ulaskom u treće tromjeseječje nekako je sve postalo teže i zahtjevnije tako da već u 8 i po navečer uglavnom spavam.
    Vidim da ste pomalo već u porod razmišljanjima, meni to još ni na kraj pameti nije, a doći će za čas. Upisala sam se za online tečaj drugi tjedan, ali ne znam koliko ću ga moći pratiti obzirom da počinje dok mi još traje radno vrijeme.
    Malla što se tiče Bibs duda ima i varijanta koja svijetli u mraku, baš jučer naletjela na njih. https://www.evitas.hr/bibs-duda-night-dark-oak-vanilla-1-0-6m
    Trudnički mozak na sreću meni nije prisutan u radno vrijeme, ali zato u slobodno vrijeme katastrofa. Nisam se mogla sjetiti kako mi se zove i izgleda omiljena hrana prije nekoliko dana

🧔42 👱‍♀️39
    MPO - FET 10/2020 - vraćena jedna blastica, beta divna
    4.11. UTZ - GM s EO 9. 2 mm, kuca nam ❤️
    Mama i tata jedva čekaju upoznati svog dečkića💙

MariLove12
    25. Ožujak 2021. 08:07

Ana bas dobre info i zanimljiv tecaj, hvala ti 💪😊
    Sto se tice pratnje, muz ne moze samnom jer bi se srusio valjda 100 puta pa ga ne zelim siliti.. A svi forsiraju da umjesto njega povedem mamu/sestru/nekoga, sto je meni (barem sada) nezamislivo. Ukoliko bude prilike muz ce ici samnom u predrađaonu, a ovaj dio akcije u rađaoni ću sama obaviti, to je neki okvirni plan, kamo srece da bude tako💙

It's a boy! 💙

Bojana2017
    25. Ožujak 2021. 08:36

Amber

Kiflica

Bas me ljuti sporost naseg sustava da preuzme neke promjene na bolje koje su dokazane svugdje u svijetu… No, jbg…tu smo di smo. Samo pregurat taj porod nekako i doci doma sa zivom i zdravom bebicom - to je ono najvaznije❤

Kiflice, zaboravila sam, jesi li ti u Puli? Navodno tamo koriste stolcic, ali sad se ne mogu vise sjetiti jesi tamo.

Ja sam u Puli, mogla bih probati tako, s obzirom da je prvi porod bio na stolu i sama sam sebi držala noge jer nije bilo držača 
    Kontam i obični stol sa držačem za noge ovaj put će mi znatno olakšati stvari 

Iskra 19.12.2017.
    Iris 05.07.2021.

mara5
    25. Ožujak 2021. 08:43

Hvala Malla, iskreno uopce nisam nista proucavala, ali budem pripremila vise vrsta.

Stalno mislim da je rano, da ne kupujem nista.. onda me uhvati panika kupuj sve neces stici 😅
    Ali mislim da cu sacekati jos mjesec dans i porodiljni i onda u miru posvetit se.

🙅‍♀️30, 🙋‍♂️29

Dominique_i_bebita
    25. Ožujak 2021. 09:09

Meni su takoder poznate ove stvari s tecaja al mi je super kak su vam stvarno reklii kak je, a ne ko nama rekli ono sta njima pase. Samo mi nije jasan ovaj dio, kao pauza/odmor od trudova, na sta se to referira? 
    .
    I meni su bibs preslatke, planiram kupit al malo kasnije, kad vidim hoce li malac uopće htjet jer imam i neku nuk..neke bebe u startu odbiiju dudu 🤷‍♀️

👱‍♀️25 👱‍♂️26 👰🤵 10.10.2020.

miska
    25. Ožujak 2021. 09:26

Dominique_i_bebita

Meni su takoder poznate ove stvari s tecaja al mi je super kak su vam stvarno reklii kak je, a ne ko nama rekli ono sta njima pase. Samo mi nije jasan ovaj dio, kao pauza/odmor od trudova, na sta se to referira?
    .
    I meni su bibs preslatke, planiram kupit al malo kasnije, kad vidim hoce li malac uopće htjet jer imam i neku nuk..neke bebe u startu odbiiju dudu 🤷‍♀️

Odmor od trudova znaci vrijeme izmedju truda. Nije da te stalno drzi jer bi to bilo fizicki neizdrzivo. Na pocetku je veliki razmak a kasnije sve kraci i kraci. Zato se i gleda koliko dugo traje trud i vrijeme izmedju trudova, to je prvo sto pitaju. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.