Blago vama kad jaknama i kaputima možete sakriti stomak...ja niti jednu jaknu ne mogu skopcati 🤣🤣🤣
Luckyy42 istina da, stvarno je dosadilo više svima ova korona i ove mjere. Bas sam htjela malo više putovati svojima u trudnoći, ali nemam volje na stalna testiranja ili izolacije. Ma uzas. Hvala ti draga ❤ jedva čekam 😊
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗
Ja u zadnje vrijeme stalno zaboravljam nešto... Tako da se nadam da je samo trudnički mozak 😂😂
Bila sam danas opet na kratko na 4d jer mi je doktorica ostala dužna slikicu ali se mala opet skrivala, zabila glavu u posteljicu i ruke ispred lica 😆😆
https://ibb.co/bB8MyTQ
Kaže doktorica da je sve super i da je po mjerama malena malo veća, oko 1200 grama što odgovara 28 tjedana trudnoće... Mislim te mjere mogu odstupati, ne znam na koga ima bit velika 😆😆😆
Doktorica se opet trudila uhvatit sliku ali ništa, a ona malo zijeva, maše rukama, kao da se ruga, malo skloni ruke i dok doktorica slika već se sakrije... Umrla sam od smijeha 😆😆
Pozdrav cure, znaci kad sam bila na prvom pregledu vidjela se pravilna gestacijska vrecica i žumanje..
Po M mi je trebalo biti 6 + ali po ultrazvuku je bila manja i nije se vidio plod.
Isla sam cadit betu koja je prvo 19.3 bila 840, a 23.3 je bila 1600 znaci porasla je ali se nije poduplala kako bi trebalo. Naravno ja odma sva u panici ali mi je rekla moja privatna ginekologica nek ne mislim odma pesižisticno da ne mora biti d avude los ishod. Ima li koja slicna iskustva? Iduci pregled mi je za tjedan dana.
Nemam uopce bolove, ni smedi iscjedak, aamo bočne grudi. HeLp s iskustvima????
👱♀️24 👱♂️23
4 mj(2021) spontani (6 tjedni)
Pokusavamo opet od 9 mj
11 mj ➕🙏🙏
1 mj 2022 spontani (8 tjedni)
Pozdrav cure, znaci kad sam bila na prvom pregledu vidjela se pravilna gestacijska vrecica i žumanje..
Po M mi je trebalo biti 6 + ali po ultrazvuku je bila manja i nije se vidio plod.
Isla sam cadit betu koja je prvo 19.3 bila 840, a 23.3 je bila 1600 znaci porasla je ali se nije poduplala kako bi trebalo. Naravno ja odma sva u panici ali mi je rekla moja privatna ginekologica nek ne mislim odma pesižisticno da ne mora biti d avude los ishod. Ima li koja slicna iskustva? Iduci pregled mi je za tjedan dana.
Što se tiče bete to se stvarno ne razumijem...znam samo da bi se trebala svaka 2 dana duplati... a veličina na uzv po zadnjoj M može da varira...npr meni je trudnoca manja za 5 dana jer imam kasne ovulacije, ja to znam pa se nisam brinula na početku, kad je bilo sve manje nego što bi trebalo biti po zadnjoj M....uostalom ako ti kaže gin da ne brines još onda i nemoj...kad imaš slj pregled?
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
Ovaj trudnicki tecaj je bio takav gubitak vremena vise informacija saznam ovdje na forumu u par stranica. Ali ovo za Petrovu - jesam li dobro shvatila, ako zelimo tamo roditi moramo proci bas njihov tecaj?? Nadam se da je zanimljiviji od ovog iz Doma zdravlja.
O mozgu necu ni pricati, odem u spajzu i gledam ko tele "po sta sam ja sad dosla tu", bas sam proglupila hahaha
It's a boy! 💙
Drzi se, slusaj doktoricu i ne brini unaprijed, moguce da sve bude u redu i da je trudnoca manja, tj.kasnija ovulacija. Ja sam imala slicno iskustvo, no nazalost nije bio sretan ishod, nije se razvio plod. No, 4 mjeseca kasnije sam opet zatrudnila i sada je sve super s drugom trudnocom, tako da ne ocajavaj ako ne uspije iz prve. Javi se u grupu na ovom forumu koja se zove nekako "tko radi na bebi" ili slicno, tamo ti cure imaju niz savjeta i vole gledat bete i duplanja, mi smo ti tu vec skroz u drugim temama i ne znamo vise te mjere... sretno!
Malla od jedne prijateljice mala nije prihvacala ni jednu dudu, prosla je vec 4 mj kad je prihvatila bips pa su na tome i ostali.
Druga je krenula sa nuk i mam a poslije presla na bips, i kaze da je mali uvijek poslije uzimao bips pa je zbog toga najzadovoljnija njima. Nikakva bas posebna recenzija.
Meni se vise svidjaju jer su retro izgleda 😅 a i bas kao sto kazes iskacu sa svih strana.
Vec sam uzela nuk dude (slucajmo) u mileru kad sam pakirala tatici kutiju za otkrivanje spola, bilo mi je bitno samo da su plave da skuzi spol 🤭
Procitat cu jos par recenzija, pa imati vise izbora.
Trudnicki tecaj u Osijeku nema nikakav, a i obzirom da sigurno nece biti dopustena pratnja zbog korone informirat cu se sama. 🤷♀️
Trudnicki mozak prisutan 🤦♀️
🙅♀️30, 🙋♂️29
Ovaj trudnicki tecaj je bio takav gubitak vremenavise informacija saznam ovdje na forumu u par stranica. Ali ovo za Petrovu - jesam li dobro shvatila, ako zelimo tamo roditi moramo proci bas njihov tecaj?? Nadam se da je zanimljiviji od ovog iz Doma zdravlja.
O mozgu necu ni pricati, odem u spajzu i gledam ko tele "po sta sam ja sad dosla tu", bas sam proglupila hahaha
Bas sam te htjela pitat jel i tebi tak bilo..dakle ista situacija sa tecajem. Moj muz nije mogo ni slusat, rekoh, nema veze, ja sam pripremila druge materijale za pripremu haha
👱♀️25 👱♂️26 👰🤵 10.10.2020.
E ovako napokon da vam ispisem zanimljive stvari sa našeg trudnickog tečaja...ako nešto zaboravim nadopisivati ću dodatno 😅 kod nas je u ponedjeljak bio zadnji tečaj.
Kažu kod prvotkinje pretežito porod traje 12 sati (ne nužno, neka njihova statistika). A 12 sati jer kažu 10 sati otvaranje (cm po satu) i 2 sata porod. I kažu da oni ne prakticiraju uopce ležeći položaj za porod, jer tako najteže ide i puca se najviše jer se ne možemo lijepo "širiti".
I da su normalne pauze od trudova do pola sat/sat i da ne dozvolimo da nam potaknu trudove umjetno, jer tijelo je tako napravljenoj da radi pauze da sačuva snagu za izgon. Kaze da je to jako bitno i dosta dr želi potaknuti trudove samo zato što još ima drugih žena pa da sve stigne i da ne mora letati i jer njima treba radaona, ali to ne smijemo dozvoliti jer i to dovodi do pucanja jer tijelo nije bilo spremno još ili još gore da izgubimo skroz snagu pa moramo na carski. Osim naravno ako ima nekih naznaka da sa bebom nešto nije u redu i da porod mora što prije završiti. Također ne dozvoliti namjerno bušenje vodenjaka jer ono služi da bi zaštitilo bebinu glavicu od trudova s kojima beba udara u naše kosti. Naravno ako je sam puknuo je sve oke.
Bebe ne moraju plakati kad se rode - to mi jedna od najzanimljivijih činjenica što sam naučila. Bebe plaču ako im je porod bio predug ili prekratak, a kad se rodi ne mora plakati, to uopće nije pravilo. Ja sam bas mislila da mora 😅
Masiranje medice pomaže u elastičnosti, a pokazala nam je i spravicu koja se počinje koristiti 4tjedna prije termina.
EPI NO (pošaljem vam i link jer sam ga našla i na amazonu)
Ugl ima ta neka loptica koju stavimo tamo dole i pokušavamo je same istiskati. Svaki dan si tu lopticu napusemo malo više nego prethodni dan i tako treniramo našu elastičnost, a i dobijemo dojam tiskanja (dobro za prvorotkinje koje ne znaju kako to izgleda 😄).
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
Sortiraj odgovore
Najstariji