Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Amber
    24. Ožujak 2021. 10:52

Kiflica

E, da i ipak pomslo dobivamo na tezni😊 moja vaga drukcije kaze nego njihova, pa nisam znala. Sad sam na -2 od pocetk, tj vratila sam 3 kg, od cega 1.5 kg u zadnjih mjesec dana. Ide pomalo na vise 😊

YAAAAY! Znam da smo rekle da necemo brinuti ako je sporije od prosjeka, ali ti si mi najbolji barometar jer ocito slicno dobivamo (ja sam zasad vratila 2, ali sam i mjesec dana iza tebe, tako da ocito pratimo neki slican ritam). Ja sam kupila novu vagu doma jer sam mislila da je stara potrgana  bacen novac, bila i stara dobra... 

Odlicno da je sve okej, steta da nije bila pricljivija doktorica... jel moras opet ili tek za mjesec dana? Znam da za anatomy vrate ako ne uspiju sve poslikati. 

👱🏼‍♀️27, stadij IV endo
    🧔🏻32

Amber
    24. Ožujak 2021. 10:55

Negativ.Ljubavi

Curke, moram vam priznati da u zadnje vrijeme redovno pratim i Proljetne bebe, zanimljivo je malo čuti i ta iskustva (korak ispred nas, jel…) 😉 Samo što se puuuno piše, pa treba biti uporan ako se misli sve iščitati 😁
    Pregledi u Petrovoj - Mene su inače već prebacili na preglede u Petrovoj, što je veeelika razlika u odnosu na Domove zdravlja, u negativnom smislu… 😔 Tako bih voljela znati neke detalje o tome kako u Petrovoj funkcioniraju neke stvari, ali izgleda da ću morati pitati osoblje - ili edukatore na trudničkom tečaju - jer su iskustva različita, a i ne mogu nikoga na forumu uhvatiti za vrat da mi obavezno odgovori na neko pitanje 😂
    Trudnički tečaj(Dominique) - Ipak smo većinu tog gradiva već savladale? Ah, a znali smo da je i to moguće, nema veze. Bilo tko zainteresiran, tko čita koju knjigu o trudnoći, istražuje po internetu, vjerojatno je sa svime već upoznat. A može li se barem pitati neka konkretna pitanja o rađaonicama, porodu i sl.? Ima li prilike za postavljanje pitanja?Željezo - Pisala sam vam o nedostatku željeza, pa da iskomentiram kako se trudim s prehranom, sokom od aronije i citrusima i pijem sirup Floradix 😉 Za dva tjedna ću opet provjeriti razinu pa ćemo vidjeti, da barem bude jedna jedinica iznad… (Top Secret 🧐: Upravo uživam u kavici, sada popijem jednu tjedno! Tako da čuvajte moju tajnu do kraja života 😂)
    Bolovi u kukovima - Nastavila sam ih osjećati, izgleda da me je "ćapalo" treće tromjesečje 😄

Ajme ja pijem jednu kavu dnevno  evo, iz stranice u stranicu se dokazujem kao nemajka... 

Za Petrovu, sta ti treba? Najbolja frendica iz srednje radi tamo, a znam i drugih lijecinka s kojima sam imala dobra iskustva, doduse ne znam jesu li u dijelu bolnice koji ti pase. Reci samo pa se raspitam i javim. Mislim da je Petrova i dalje najstrucnija bolnica za komplikacije tijekom poroda, a za ove obicne, nekomplicirane porode vjerojatno fakat nema veze gdje si, cini mi se standardno. Zakaj su te vec prebacili? Meni se svidja biti u bolnici od pocetka, osjecam se kao da cu znati kam idem i sta radim kad dodje taj trenutak, ali to je ovdje fakat drukcije. 

👱🏼‍♀️27, stadij IV endo
    🧔🏻32

Bojana2017
    24. Ožujak 2021. 10:56

tweetyca

To ime mi je super! Iskra & Iris, predivno!

Hvala Tweetyca 
    Tražila sam neko da ide uz seku i da nije prečesto. Da se uklapa i u HR i u BiH odakle sam i gdje su muževi i moji.
    Za sad to stoji, pa ćemo vidjeti 

Iskra 19.12.2017.
    Iris 05.07.2021.

Dominique_i_bebita
    24. Ožujak 2021. 11:17

Negativ.ljubavi za tečaj znam da petrova traži da se prođe baš njihov tečaj pa češ tamo sigurno saznat takva neka pitanja koja te zanimaju, u smislu mogućnosti, što nude, kako, zašto itd. što je super jer barem ćeš s tim biti odlično upoznata. Iako i na ovim tečajevima od doma zdravlja se moglo pitati ali ni oni ne znaju odgovor za svaku bolnicu ili se žele ogradit pa ti kažu da provjeriš sa dotičnom bolnicom da nebi bilo prenošenje krivih informacija. Vjerujem da je to sve bilo bolje uživo ovak je meh..al to je samo moje mišljenje, neki su bili zadovoljni i hvalili doktoricu koja nam je pričala prvih pola sata. 

Btw ja sam od 12 tjedna na pregledima u bolnici, na Svetom Duhu..radili su mi svaki put UZV preko trbuha, naručuju me svaka 4 tjedna..sad ne znam kak je drugdje..mislim da je ovo na SD standard? Inače ja nisam rizična ni ništa nego zbog nekih više pravno/političkih razloga sa svojim soc. ginekologom mi je dao D1 uputnicu za bolničko vođenje trudnoće..i iskreno i meni je to bolje jer sam nekak upoznata već sa dosta stvari u bolnici i neću bit ko da sam s marsa pala kad dođem na porod...upoznala sam doktora itd, iako ne mora bit da će me on porodit al ono..ipak je neka doza povjerenja tu. 

👱‍♀️25 👱‍♂️26 👰🤵 10.10.2020.

Bojana2017
    24. Ožujak 2021. 11:20

Da se nadovežem i ja pijem kavu svaki dan, a nekad i dvije dnevno. I smatram da je to sasvim OK i tako sam i u prvoj trudnoći isto pila 
    Željezo mi jeste ispod granice ali ja se ne mogu odreći kafe nikako jer ako je ne popijem cijeli dan me glava boli i osjećam se omamljeno i pijano. Tako da, bolje par gutljaja kafe i da ja funkcionišem, jer pored trudnoće tu je i dijete o kojem moram brinuti i učestvovati u njenim aktivnostima 
    Što se tiče bebine težine potvrđujem da UZV mjerenje često omaši za pola kile ili više.
    Dan prije poroda doktor mi je rekao da beba ima oko 3 i po kile a ona se rodila sa 3 kile i 50 grama.
    Kako sam shvatila oni računaju na osnovu obima glave pa samim tim nije precizno.

Iskra 19.12.2017.
    Iris 05.07.2021.

Dominique_i_bebita
    24. Ožujak 2021. 11:21

Negativ.Ljubavi

Negativ.Ljubavi

MariLove12

Negative i Dominique, mislimo li sve 3 na isti?ja sam pikirala Sundvik ili Gulliver, ova su 60x120 a čini se da je jedina razlika visina, Sundvik je 5cm viši.

PS. Dominique, ostala sam ti dužna info o tome koja su točno "moja" kolica 😄
    Muž je to proučavao, javim ti kada saznam 😁

O Santa Maria, jesam ga zakomplicirala, mislim na MariLove & Dominique 😅

hahaha sve pet, kaj je najbolje ja sam se isto zbunila više ne znam jesmo uzeli sundvik ili smagora! Jako su slični samo smagora ima kao zaobljene stranice malo..a kak kinderbet nije kod nas u stanu ne mogu pogledat xD 
    .
    Za mjerenje težine bebice da..često fulaju i to dosta, meni je doktor rekao da oni to procjenjuju po obujmu glavice. A po nekoj logici ni ne znam kak bi drugačije mogli..tak da je to sve otprilike. Ako beba ima proporcijalan obujam glavice sa težinom onda "pogode", a ako ne - ne. 

Dominique_i_bebita
    24. Ožujak 2021. 11:25

Bojana..pa dooobro, doktor je samo za jednu 0 fulao 

Dominique_i_bebita
    24. Ožujak 2021. 11:36

Ma da..a jučer eto baš doktorica rekla da traže svoj...ko će ga znat, pitaj ti njih rađe pa si mirna. 
    .
    Ajoj taj pregled zvuči baš...nepoželjno. Zao mi je kaj ti je tak :/ Meni je ok, bude isto brzo gotovo al svjesna sam da nema kaj puno prckat ako je sve okej i s te strane mi je drago. 
    .
    Btw i ja citam nekad proljetnice al nemoguce je to pratit kolko brzo cure pišu haha

Bojana2017
    24. Ožujak 2021. 11:43

Dominique_i_bebita

Bojana..pa dooobro, doktor je samo za jednu 0 fulao

hahahah pa da, u njegovu odbranu moja cura je bila malo "glavata"  tako da, to su te neproporcionalnosti. 
    Svakako sad ima normalnu glavu 
    Bože šta pišem 
    U svakom slučaju bitno da bebe napreduju a stvarno je svejedno da li ima 3 ili 4 kg, sve će nadoknaditi van 

Iskra 19.12.2017.
    Iris 05.07.2021.

ana0310
    24. Ožujak 2021. 11:48

Ja redovito popijem jednu kavu ili dvije laganije dnevno 😅 
    Sto se tice pregledanu Petrovoj bas sam sokirana 😶 mislim znam da se nema sta puno, al ono bas da budem ko na traci mi se ne svida ni najmanje, zao mi je negativ sto je tako...

2021. M 💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.