Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mallla
    22. Ožujak 2021. 11:03

Kiflice drago mi je da si se odlucila opustiti 😉 znas si granicu!
    Kod nas isto bademovo ulje za bebicu. Mustelu nisam koristila, koristila sam jedno vrijeme trudi, a kasnije Mixa baby...još koristim Mixu za sebe i za curicu. Uglavnom za početak bademovo ulje! Ako bude imala tjemenicu onda cemo u borbu s tim.
    Ja imam krevetac gdje se diže cijela stranica i planiram je dignuti i priljubit krevetic uz moj krevet, tako smo next to me a opet svaka u svom carstvu.
    S prvom malom sam to napravila tek kasnije i zao mi sto nisam odmah. 

url=https://lilypie.com]

Kiflica
    22. Ožujak 2021. 11:14

karacic1

Dobar dan! Ovako,prosli mjesec sam se uplasila da sam trudna,medutim napravila sam 4 testa i svi su bili negativni,nakog tog dobila menstruaciju normalno. Od kraja zadnje menstracije odnose imam samo sa zastitom i jako pazimo. Naravno,mene je i ovaj mjesec strah ker opcenito se bavim patim s depresijom i anksioznocu pa imam problem s tim stvarim. Dobila sam nove antidepresive od kojih mi curi mlijeko i to je normalno. Ali htjela sam vas pitati da li je moguce da ostanem trudna ako evo bec mjesec dana koristim zastitu? Jer bole me grudi,bradavice i dolje jajnici

Ne brini, nisi trudna, takve bolove mozes imati i od pms-a, hormona, stresa, straha, to nisu neki tipicni trudnicki simptomi... Nisi trudna ako si koristila zastitu. Nemoj osluskivati tijelo i traziti simptome, sve mi zene bi ih svaki mjesec mogle naci jer je sve to preslicno! Ako ne budes koristila zastitu, osobito u vrijeme plodnih dana i onda ti menstruacija ne dođe a trebala je, tek onda radi test i misli o tome, prije ne!

Rio
    22. Ožujak 2021. 11:26

Cure jel koja od vas koristi probiotik? Ako da koji? 
    Javila se ja svojoj dr zbog iscjetka, kaže da je sve ok dok nema neugodnog mirisa, grčeva, bolova ali da uzmem probiotik svakako. 
    S obzirom da imam atopijski dermatitis navodno uspješno djeluje i po tom pitanju, smanjuju se ekcemi i smanjuje se mogućnost da ga beba dobije :) 

👩🏻 32 god.
    🧔🏻 32 god.
    1/2020 missed ab 10tt
    11/2020 plusić 💫
    27.07.2021. Ante 🤎

Kiflica
    22. Ožujak 2021. 11:27

Rio

Cure jel koja od vas koristi probiotik? Ako da koji?
    Javila se ja svojoj dr zbog iscjetka, kaže da je sve ok dok nema neugodnog mirisa, grčeva, bolova ali da uzmem probiotik svakako.
    S obzirom da imam atopijski dermatitis navodno uspješno djeluje i po tom pitanju, smanjuju se ekcemi i smanjuje se mogućnost da ga beba dobije :)

Ja pijem tu i tamo Bio-Kult kapsule probiotika, pise na njima da su za trudnice. 

Kiflica
    22. Ožujak 2021. 11:31

Mallla

Kiflice drago mi je da si se odlucila opustiti 😉 znas si granicu!
    Kod nas isto bademovo ulje za bebicu. Mustelu nisam koristila, koristila sam jedno vrijeme trudi, a kasnije Mixa baby…još koristim Mixu za sebe i za curicu. Uglavnom za početak bademovo ulje! Ako bude imala tjemenicu onda cemo u borbu s tim.
    Ja imam krevetac gdje se diže cijela stranica i planiram je dignuti i priljubit krevetic uz moj krevet, tako smo next to me a opet svaka u svom carstvu.
    S prvom malom sam to napravila tek kasnije i zao mi sto nisam odmah.

Ma da, drugo je kad sam bila vezana za krevet, a sad kad mogu, ljepse je malo se vani opustit nego samo opsesivno surfati🤣 Iako jos moram smanjit.😊 
    Nisam te bas dobro shvatila, napisala si da se "dize" cijela stranica. To si mislila reci da se skida cijela stranica ili da je dignuta normalno do vrha krevetica? Tj.je li krevetic uz bracni, bez resetki između ili sa? 

Kiflica
    22. Ožujak 2021. 11:34

tweetyca

Kiflica

tweetyca

Ja za pocetak hocu troll bedside crib, jednostavno se spusti i digne stranice, kasnije mi nije bitno za tu stranicu jel se skida ili spusta
    A ovo sam vidila nekidan na fejsu, bas lijepo za ljude koji imaju prostora u stanu
    https://comfortbaby.global/baby-crib-smartgrow-7in1-wood-colour-white-inclusive-bedding-set.html?fbclid=IwAR3BERotpsAbTxFdzoEO_RVJU7NAaVUkdRgVeYlh03BsZ6Y_8pRzBIXQQMo

E vidis, bas sam gledala i taj tip krevetica, koji raste s djetetom, ali na kraju ispada da ti treba vise mjesta za takav nego obican jer moras odjednom kupiti sve te madrace… a ja nemam mjesta di to drzat godinama…Nisam sigurna je li tako bas u ovoj firmi, ali neka koju imaju u nekim od baby centara u HR se moze samo tako kupiti. I na kraju mi se to ne sviđa, radije bi krevetic koji mi pase u spavacu 0-3 godine, a onda novi krevet za curicu za njenu sobu, neki razigrani tipa KURA iz Ikee, koji ima mogucnost da ga okreces i da je kao sator od ispod ili tako neka fora.😊 Super su mi i te kolijevkice, samo jako kratko ih mozes koristiti, tipa 3 ili max 6 mjeseci, pa mi se to ne isplati, a imam mjesta za krevetic 120x60.

Je istina, i ovaj sto ja zelim je do 6mj, ali nama je okej - uzet cemo ga polovnog i prodat cemo ga nakon. Svidja mi se sto ima kotacice i mogu ga lako prebacit iz dnevnog u sobu a nije preglomazan. Eto tako ja zasad razmisljam.Naravno mozda se jos predomislim, nikad ne znas sta ce hormoni rec zadnja 3mj

To je dobra kombinacija, osobito ako nemas mjesta. Ja cak razmisljam uzet za dnevni (iako nemam ni ja bas puno mjesta ali stane) jos jedan putni krevetic koji je 3 u jedan, kolijevka, krevetic i vrtic za igru... 

Kiflica
    22. Ožujak 2021. 11:37

Orhideja1

Kiflica

Hehe, sto se tice dugih setnji, ja sam jedva docekala ovo blazeno 2.tromjesjecje! Prva 4 mjeseca sam bila zombi, koma, jedva bi se prebacila s kauca do wc-a i do kreveta. Nista nisam mogla radit. A sada, divota! Energija kao da ni nisam trudna, sve normalno po doma mogu radit, secemo vikendima po 5- 10 kilometara (doduse ne idemo u planine, nego po ravnim setnicama uz more). Uz to shoppinzi, ducani… Jucer smo skoro cijeli dan bili vani, prvo setnja 6 km po obali, pa jos par sati po ducanima bebi opreme. Muz crko prije mene, da ne moze vise🤣😁😍
    Moram iskoristit ovaj dobar period, jer tko zna sta nosi 3.tromjesjecje i hocu li onda uopce biti pokretna ili cu samo lezat i prezivljavati do poroda.
    Nemam nikakvih bolova ni upala nakon setnji, ne pijem magnezij.
    Kiflice uživaj, ja sam do prije dva dana bila kao zvrk, a onda se moj mališa opet odlučio spustit nisko. Po uzv sam ušla u zadnje tromjesečje koje obilježavamo dvosatnim namještanjem položaja za spavanac
    https://ibb.co/x1wX8Lx
    Nadam se da ću ipak naći odgovarajući položaj za ovo preostalo razdoblje

Hocu, hvala!🤗❤ Uh, ne izgleda bas da si se naspavala, kako fora app, nisam znala da to postoji!

Orhideja1
    22. Ožujak 2021. 11:47

Kiflica

Orhideja1

Kiflica

Hehe, sto se tice dugih setnji, ja sam jedva docekala ovo blazeno 2.tromjesjecje! Prva 4 mjeseca sam bila zombi, koma, jedva bi se prebacila s kauca do wc-a i do kreveta. Nista nisam mogla radit. A sada, divota! Energija kao da ni nisam trudna, sve normalno po doma mogu radit, secemo vikendima po 5- 10 kilometara (doduse ne idemo u planine, nego po ravnim setnicama uz more). Uz to shoppinzi, ducani… Jucer smo skoro cijeli dan bili vani, prvo setnja 6 km po obali, pa jos par sati po ducanima bebi opreme. Muz crko prije mene, da ne moze vise🤣😁😍
    Moram iskoristit ovaj dobar period, jer tko zna sta nosi 3.tromjesjecje i hocu li onda uopce biti pokretna ili cu samo lezat i prezivljavati do poroda.
    Nemam nikakvih bolova ni upala nakon setnji, ne pijem magnezij.
    Kiflice uživaj, ja sam do prije dva dana bila kao zvrk, a onda se moj mališa opet odlučio spustit nisko. Po uzv sam ušla u zadnje tromjesečje koje obilježavamo dvosatnim namještanjem položaja za spavanac
    https://ibb.co/x1wX8Lx
    Nadam se da ću ipak naći odgovarajući položaj za ovo preostalo razdoblje

Hocu, hvala!🤗❤ Uh, ne izgleda bas da si se naspavala, kako fora app, nisam znala da to postoji!

Možda mi je to dobra uvertira u besane noći kad bebač stigne😴😴

02/13 missed ab. 7tt
    12/19 missed ab. 13tt
    10/20 +🤰 nadamo se najboljem 🤱
    It's a boy 💙👣👶
    28.06.2021. Treća sreća i ljubav najveća 👶
    08/23 biokemijska

Bojana2017
    22. Ožujak 2021. 11:48

Curke sa krevetićem ne znam šta bih vam rekla, iskreno pitanje je koliko će beba spavati u njemu 
    Moja prva je 6 mjeseci bila u svom krevetiću i nakon toga do treće godine sa mamom u krevetu, tako da sam rekla za ovu ću posuditi običan krevetić, kakav god (prijatelji imaju a nisam ni pogledala kakav je) jer nisam sigurna koliko ćemo ga koristiti i na to mi se ne bacaju pare.
    Moj krevetac (od prve) je u Bosni, pa ću ga ostaviti sestri koja je isto trudna, da ga ne dovlačim ovamo pa sam se snašla.
    Što se žgaravice tiče nije mi puno pomogla soda bikarbona, na pola sata samo, i poslije se opet vratila 
    Tako da mislim da počinje onaj period da je žgaravica tu non-stop do poroda, jedina "tegoba" koju sam imala u prvoj trudnoći se pojavila i u drugoj 
    i tako mi je bilo bez obzira koliko i šta jela, a nema veze ni sa bebom koja pritiska organe ili je gore jer mi je cura jako nisko. 

Iskra 19.12.2017.
    Iris 05.07.2021.

Kiflica
    22. Ožujak 2021. 12:02

Bojana2017

Curke sa krevetićem ne znam šta bih vam rekla, iskreno pitanje je koliko će beba spavati u njemu
    Moja prva je 6 mjeseci bila u svom krevetiću i nakon toga do treće godine sa mamom u krevetu, tako da sam rekla za ovu ću posuditi običan krevetić, kakav god (prijatelji imaju a nisam ni pogledala kakav je) jer nisam sigurna koliko ćemo ga koristiti i na to mi se ne bacaju pare.
    Moj krevetac (od prve) je u Bosni, pa ću ga ostaviti sestri koja je isto trudna, da ga ne dovlačim ovamo pa sam se snašla.
    Što se žgaravice tiče nije mi puno pomogla soda bikarbona, na pola sata samo, i poslije se opet vratila
    Tako da mislim da počinje onaj period da je žgaravica tu non-stop do poroda, jedina "tegoba" koju sam imala u prvoj trudnoći se pojavila i u drugoj
    i tako mi je bilo bez obzira koliko i šta jela, a nema veze ni sa bebom koja pritiska organe ili je gore jer mi je cura jako nisko.

Bas zato jer mi svi govore da im je krevetic odlagaliste igracaka, a dijete spava s njoma na krevetu i lupa ih nozicama po glavi 🙈🤣 hehe, bas zato sam mislila mozda pripojit krevetic odmah uz bracni, da sluzi prakticki kao povecanje bracnog kreveta, jer je krevet od 160 cm premali za muza, mene i dijete, a ovako bi dobili jos 60 cm u sirini. Samo gledam, jel bolje da se skida ta stranica(al me strah rupe između) ili da se spusta, pa ima mali zubic niskih resetkica između nas.... Puno pitam detalja🙈😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.