znam da treba paziti što si želiš, ali nekako si priželjkujem da mi mali stisne taj želudac i da mi stanu svega 2 zalogaja a mene em pustile te neke čudne muke nakon što pojedem (iako nisam niti jednom povraćala), em me počela loviti glad svaka 2 sata pa naočigled bujam
neki dan me kolega pita jesi ti to 5., 6. mjesec?! A ja tek danas krenula u 20tt
Hehe, sto se tice dugih setnji, ja sam jedva docekala ovo blazeno 2.tromjesjecje! Prva 4 mjeseca sam bila zombi, koma, jedva bi se prebacila s kauca do wc-a i do kreveta. Nista nisam mogla radit. A sada, divota! Energija kao da ni nisam trudna, sve normalno po doma mogu radit, secemo vikendima po 5- 10 kilometara (doduse ne idemo u planine, nego po ravnim setnicama uz more). Uz to shoppinzi, ducani... Jucer smo skoro cijeli dan bili vani, prvo setnja 6 km po obali, pa jos par sati po ducanima bebi opreme. Muz crko prije mene, da ne moze vise🤣😁😍
Moram iskoristit ovaj dobar period, jer tko zna sta nosi 3.tromjesjecje i hocu li onda uopce biti pokretna ili cu samo lezat i prezivljavati do poroda.
Nemam nikakvih bolova ni upala nakon setnji, ne pijem magnezij.
mislim da u trbuhu imam malu mrcinu jerbo kad se najedem pa nalijem vodom, imam osjećaj da će mi eksplodirati trbuh koliko se napne i nabuja...jučer se šetali i sjeli na sunce na kavu i sok i zveknem bijelu kavu i 2 čaše vode, jedva se uspravila kad smo krenuli koliko me zategnuo trbuh očito je gužva unutra i očito moram smanjiti unose
piti i žvakati cijeli dan po 2 zalogaja i 2 guca
UZV i CTG sve ok, nalaz krvi za secer i stitnjacu ce biti za par dana. 🙂 Jedino i dalje imam ubrzan puls pa mi je rekao gin da to moze biti od stitnjace sto pijem terapiju ili ovako. Ugl moram kod obiteljskog doktora i na snimanje da mi to provjere za svaki slucaj.
Jutro trudnice 🤰😊
Negativ zeno prosvjetlila si me, upravu si do 2022 vrijede kuponi u knjizici, nisam uopce gledala 🤭
Ja sam jucer odradila isto setnju, jer cijeli tjedan nisam stizala malo i glavobolja malo kisa snjezina svega..
Jucer ujutro sam prvi put osjetila bas jako istezanje na dnu stomaka kao neki pritisak koji me bas smetao kad sam se ustala i stajala.. no medjutim do popodne sam se oporavila.. tako da mislim da jr sad vrijeme da si nabavim pojas jer sam osjetila da mi je lakse kad drzim ruku na dnu stomaka.
🙅♀️30, 🙋♂️29
Kiflice, cudi me da si ti uzela Mustelu! Bas sam nekidan citala na par blogova i na Recenzije by mame & trudnice da njihovi proizvodi imaju tendenciju sadrzavat alergene, radije preporucuje Weleda proizvode i neke od baby love proizvoda. Ja sam za kasnije uzela Melem ulje za bebe, a i imam cisto bademovo koje cu samo kapat u kupku. Kazu cak moze i maslinovo ako imate domace. Kremice ima hrpu recepata za napravit sam za osip na guzi 😊
Mi bas izbjegavamo soping centre radi korone, gin je rekao da ju je okej dobit na pocetku trudnoce ali da se zadnje tromjesjecje pazim. A ako je nisam pokupila dosad na moram ni sad 😅
Miska cestitke na dobrom UZVu
Hehe, ma znas sta, toliko svamu stvar istrazujem da mi je vec ovaj vikend bilo malo previse, a bilo je hitno za poklikat sve. Na brzinu sam progooglala sta kazu mame po forumima, jako hvale Mustelu, a nju mi je i preporucila frendica koja inace kao i ja koristi vise manje sve prirodno. I ona je kasnije presla na Melem, samo je 1 bocicu Mustele potrosila. Kaze da je njihov sampon za tjemenicu rijesio problem super i da je vitaminska krema 1-2-3 isto spasavala stvar s osipom. Pa sad...ja odlucila uzet, i ne googlati dalje, vec mi je puna glava istrazivanja🙉🙈😊
I da, kupila sam u ljekarni i hladno tijesnjeno bademovo ulje, s njim cu zapravo vecinom kupati bebu.
A za shopping centre, izbjegavala i ja prije i budem opet poslije, ali moram sad kad imam snage vidjet nesto i uzivo, s maskom naravno...bas ne mogu odluciti oko krevetica i oko kolica a da ih ne vidim i isprobam i vizualiziram i provozam, podignem. Cak sam odlucila ipak radije kupiti lagana kolica, nego iskoristiti teza kolica koja bi dobila na posudbu od frendice.
A za krevetic nisam vise sigurna da mi je pametna opcija da se jedna strana skroz skida, sad mi se cini da je mozda bolje da sw samo spusta jedna stranoca do neke razine. Jeste vi razmisljale o tome vec?
Hehe, sto se tice dugih setnji, ja sam jedva docekala ovo blazeno 2.tromjesjecje! Prva 4 mjeseca sam bila zombi, koma, jedva bi se prebacila s kauca do wc-a i do kreveta. Nista nisam mogla radit. A sada, divota! Energija kao da ni nisam trudna, sve normalno po doma mogu radit, secemo vikendima po 5- 10 kilometara (doduse ne idemo u planine, nego po ravnim setnicama uz more). Uz to shoppinzi, ducani… Jucer smo skoro cijeli dan bili vani, prvo setnja 6 km po obali, pa jos par sati po ducanima bebi opreme. Muz crko prije mene, da ne moze vise🤣😁😍
Moram iskoristit ovaj dobar period, jer tko zna sta nosi 3.tromjesjecje i hocu li onda uopce biti pokretna ili cu samo lezat i prezivljavati do poroda.
Nemam nikakvih bolova ni upala nakon setnji, ne pijem magnezij.
Kiflice uživaj, ja sam do prije dva dana bila kao zvrk, a onda se moj mališa opet odlučio spustit nisko. Po uzv sam ušla u zadnje tromjesečje koje obilježavamo dvosatnim namještanjem položaja za spavanac
https://ibb.co/x1wX8Lx
Nadam se da ću ipak naći odgovarajući položaj za ovo preostalo razdoblje
02/13 missed ab. 7tt
12/19 missed ab. 13tt
10/20 +🤰 nadamo se najboljem 🤱
It's a boy 💙👣👶
28.06.2021. Treća sreća i ljubav najveća 👶
08/23 biokemijska
Ja za pocetak hocu troll bedside crib, jednostavno se spusti i digne stranice, kasnije mi nije bitno za tu stranicu jel se skida ili spusta
A ovo sam vidila nekidan na fejsu, bas lijepo za ljude koji imaju prostora u stanu
https://comfortbaby.global/baby-crib-smartgrow-7in1-wood-colour-white-inclusive-bedding-set.html?fbclid=IwAR3BERotpsAbTxFdzoEO_RVJU7NAaVUkdRgVeYlh03BsZ6Y_8pRzBIXQQMo
E vidis, bas sam gledala i taj tip krevetica, koji raste s djetetom, ali na kraju ispada da ti treba vise mjesta za takav nego obican jer moras odjednom kupiti sve te madrace... a ja nemam mjesta di to drzat godinama...Nisam sigurna je li tako bas u ovoj firmi, ali neka koju imaju u nekim od baby centara u HR se moze samo tako kupiti. I na kraju mi se to ne sviđa, radije bi krevetic koji mi pase u spavacu 0-3 godine, a onda novi krevet za curicu za njenu sobu, neki razigrani tipa KURA iz Ikee, koji ima mogucnost da ga okreces i da je kao sator od ispod ili tako neka fora.😊 Super su mi i te kolijevkice, samo jako kratko ih mozes koristiti, tipa 3 ili max 6 mjeseci, pa mi se to ne isplati, a imam mjesta za krevetic 120x60.
Dobar dan! Ovako,prosli mjesec sam se uplasila da sam trudna,medutim napravila sam 4 testa i svi su bili negativni,nakog tog dobila menstruaciju normalno. Od kraja zadnje menstracije odnose imam samo sa zastitom i jako pazimo. Naravno,mene je i ovaj mjesec strah ker opcenito se bavim patim s depresijom i anksioznocu pa imam problem s tim stvarim. Dobila sam nove antidepresive od kojih mi curi mlijeko i to je normalno. Ali htjela sam vas pitati da li je moguce da ostanem trudna ako evo bec mjesec dana koristim zastitu? Jer bole me grudi,bradavice i dolje jajnici
Sortiraj odgovore
Najstariji