Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    matea1989
    20. Ožujak 2021. 22:31

Mirjam2

matea1989

Ja sam isprva bila za maxi cosi, ali sad nekako više naginje nekoj od cybexa, one idu uglavnom do 18 mjeseci, dok su ostale do 12 mjeseci. A ta rješenja 0/1/2/3 mi se nekako ne čine baš nešto… Možda griješim i možda još promijenim mišljenje… Odlučila sam se dobro informirati i raspitati o svim opcijama…
    Bitno mi je da bude sigurna i lagana za korištenje, mi smo trenutno puno u autu, kako će bit kad curka stigne ne znam, ali važno mi je da bude što sigurnija…
    Za isofix bazu se isto mislim, olakšala bi korištenje svakako pogotovo ako idemo na opciju 0+ jer onda vrlo lagano mogu dijete iznijeti u autosjedalici iz auta…

Mi smo se isto dvoumili između maxi cosi i cybex, baš zato jer je cybex malo veća i duže u uporabi, i da se spustiti u ležeći položaj, ali smo se zbog ADAC ocjena odlučili na maxi cosi coral. AS nam je isto bila bitna stavka jer smo puno na autocesti 🙂

Ja se isto mislim, treba to ozbiljno istražiti, ali stvarno mislim da je puno sigurnije uzeti za bebu baš jaje pa bilo to do 12 mj ili 18 mj nego ove kombinirane do 5-6 godina...

A što se šetnja tiče ja sam zadnja 2 tjedna skroz usporila baš zbog pritiska jer je bebica nisko i sad je puno bolje ali čekam pregled za zeleno svjetlo da budem malo aktivnija 😊
    I da vidim da si na 27t1d, jesi ti to u zadnjem tromjesečju?❣️

matea1989
    20. Ožujak 2021. 22:43

Evo zadnja ADAC testiranja ako koga zanima

https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/tests/kindersicherheit/kindersitztest/

Amber
    20. Ožujak 2021. 22:53

tweetyca

Moram komentirat - wc papir? 😥

Ja sam isto mislila proplakat kad ovo vidjeh, ali sigurna sam da Kiflicina prijateljica zna sto govori. 

👱🏼‍♀️27, stadij IV endo
    🧔🏻32

Amber
    20. Ožujak 2021. 22:57

Mi smo bas danas shvatili da ova stolica koja nam dodje s kolicima uopce ni ne moze bez baze, sto znaci da nam je prakticki beskorisna jer nemamo svoj auto, a tko ce namjestat bazu u svaki taksi u koji udjemo i onda je vuc naokolo u setnji... tako da mislim da cemo ipak morati uzeti nesto sto ima varijantu i sa i bez baze. Zaduzila sam muza da to istrazi kad sam ja vec nasla kolica :D 

Jel ima netko neka ova ADAC testiranja na engleskom? jel to ovo? https://incarsafetycentre.co.uk/blog/post/adac-child-safety-testing 

Probala sam citat na njemackom ali puuuuno je godina proslo otkad sam ja zadnji put njemacki koristila :( 

👱🏼‍♀️27, stadij IV endo
    🧔🏻32

20. Ožujak 2021. 23:42

matea1989

Mirjam2

matea1989

Ja sam isprva bila za maxi cosi, ali sad nekako više naginje nekoj od cybexa, one idu uglavnom do 18 mjeseci, dok su ostale do 12 mjeseci. A ta rješenja 0/1/2/3 mi se nekako ne čine baš nešto… Možda griješim i možda još promijenim mišljenje… Odlučila sam se dobro informirati i raspitati o svim opcijama…
    Bitno mi je da bude sigurna i lagana za korištenje, mi smo trenutno puno u autu, kako će bit kad curka stigne ne znam, ali važno mi je da bude što sigurnija…
    Za isofix bazu se isto mislim, olakšala bi korištenje svakako pogotovo ako idemo na opciju 0+ jer onda vrlo lagano mogu dijete iznijeti u autosjedalici iz auta…

Mi smo se isto dvoumili između maxi cosi i cybex, baš zato jer je cybex malo veća i duže u uporabi, i da se spustiti u ležeći položaj, ali smo se zbog ADAC ocjena odlučili na maxi cosi coral. AS nam je isto bila bitna stavka jer smo puno na autocesti 🙂

Ja se isto mislim, treba to ozbiljno istražiti, ali stvarno mislim da je puno sigurnije uzeti za bebu baš jaje pa bilo to do 12 mj ili 18 mj nego ove kombinirane do 5-6 godina…

A što se šetnja tiče ja sam zadnja 2 tjedna skroz usporila baš zbog pritiska jer je bebica nisko i sad je puno bolje ali čekam pregled za zeleno svjetlo da budem malo aktivnija 😊
    I da vidim da si na 27t1d, jesi ti to u zadnjem tromjesečju?❣️

Ja sam dobila zeleno svjetlo za šetnje baš neki dan, cervix je u redu, beba je isto u dobrom položaju, također već glavicom prema dole, samo je rekla neka krenem lagano ispočetka, tipa pola sata. A ako bi osjetila bilo kakva zatezanja neka uzmem Mg 🙂
    .
    Da da, službeno ulazim u petak kaže App, makar ja od 18.3 već brojim 3 mjeseca 🙂. A ti si samo tjedan dana manje od mene, pratimo se ☺️

20. Ožujak 2021. 23:45

Evo rezultata ADAC testova u DE, zadnje testiranje 10./20. Pisala sam im kada izlaze novi rezultati, odgovor početkom lipnja. Znači ocjena što je niža to je bolja, tamnozelena je najbolje ocijenjena. Mi ipak na maxi cosi prešli zbog baze da ju koristimo i dalje dokle ide. 

https://ibb.co/fH1DmyR

miska
    21. Ožujak 2021. 07:55

Ja sam dosta ispregledala adac-ove testove i odlucili smo se za jaje i bazu Britax Römer Baby-Safe 2 i-Size. Ona ima odlicnu ocjenu. Isto smo dosta u autu, pogotovo autocesti do Hrvatske i nazad pa smo rekli da cemo na to bas jako paziti. Dosta hvale jos i maxi cosi i cybex, ali tocne ocjene i modele nisam zapamtila. 
    Kad preraste jaje uzet cemo sjedalicu od mog necaka koju trenutno koristi, taman ce njemu onda biti mala, isto od Britax Römera. Istog smo misljenja da treba uzeti odvojeno prvo jaje pa onda kasnije redom sjedalice, sigurnije je.

Aneee
    21. Ožujak 2021. 08:52

Mi smo uzeli kolica 3 u 1..i mislimo to jaje koristiti max do 1.god i onda kupiti sjedalicu 360°...pa tako da sjedalice još ne gledam, kad dođe vrijeme onda ću i to istrazivati 😁

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙
    01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗

Rio
    21. Ožujak 2021. 09:37

Ima li netko od vas, ili barem misli da ima, onaj SINDROM NEMIRNIH NOGU?. Meni je došlo da ih odrežem.... 😡

👩🏻 32 god.
    🧔🏻 32 god.
    1/2020 missed ab 10tt
    11/2020 plusić 💫
    27.07.2021. Ante 🤎

Rio
    21. Ožujak 2021. 10:00

Ma pijem svaku večer onaj Biolectra, nekad me to uhvati manje nekad vise, nekad uopće ne. Al noćas...ljudi moji. Poludila sam.

tweetyca

2 puta mi se dogodilo, navecer, al dogadjalo mi se i prije nevezano na trudnocu. Sad rastopim 400mg Mg prije spavanja u casu vode i popijem i sve 5, nit me uvate trnci u rukama niti nemirne noge 😁 probaj to!

👩🏻 32 god.
    🧔🏻 32 god.
    1/2020 missed ab 10tt
    11/2020 plusić 💫
    27.07.2021. Ante 🤎

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.