Jutro cure 😊 Upadam padobranski s jesenskih beba, iako je moj termin jos kasno ljetni, ali sam daleko za vama po tjednima 😁 Imam pitanjce za curke iz Zagreba, kad je najbolje doci na vađenje krvi u Petrovu, tj jesu velike guzve? Također trebam i na Torch u zaraznu, Fran Mihaljevic, ima netio iskustvo i tamo? Hvala puno unaprijed 🥰
👩36 🧔34
8/2021 🩷 L
Haha joj cure, sad cu ispast ljubomorna sta ja ne smijem jesti sva ta sranja, i omrazena sta spotam, ali zaista nije tako...ja bi si ponekad priustila neki junk prije trudnoce, ali nikad puno i uvijek sam zdravi jela i imala super tezinu.
Kad cujem da se bas toliko krcate sa svim tim nezdravim, to mi je grozno...ne zbog izgleda, kiga briga za to, nego mi se cini da niste mozda svjesne da sve to dobiva kroz vas vasa bebica, sve kemikalije, sranja, sve nezdravo - a hrana je bebi osnovna građa za rast i razvoj u vama... cudi me kad cujem da zene u trudnoci kad u njima raste nesto tako osjetljivo i voljrno jedu sve najgore, a onda kad rode i kad realno vise nije bitno, tada krenu sa salaticama i smoothijima i zdravom hranom, samo zato da smrsave. Pa tek tada kada vise u njima nije zivot koji ovisi o njima bi se mogle trovati bez grizje savjesti, a one tad odluce pazit...to mi nema smisla... Nemojte zamjerit, puno ljudi nas cita, nekime cu ici na zivce sto se mijesam u tuđi tanjur, ali netko ce mozda pomisliti- pa da, istina, i poceti malo bolje papati i misliti na svoje i bebino zdravlje... previse zena gleda samo na izgled, a ne na zdravlje, sve dok ga ne izgube, a onda je kasno.
Curke koje idete predvečer na preglede, pretpostavljam zbog posla - po Zakonu o rodiljnim i roditeljskim potporama imamo pravo na 1 slobodan radni dan mjesečno za prenatalni pregled.
MaryClear, haha daj okini fotku da vidimo s kakvom bušinom se ti pentraš na jabuke i obrezuješ živce 😆 Svaka čast. 👍
.
MISS, ja sam zasad na duploj dozi magnezija, prije sam uzimala 400mg. Al recimo jučer nisam uzela jer sam imala baš miran dan i nikakvo zatezanje, grčenje ili pritisak. Mislim da kod mene ima veze sa mirovanjem. Vidjet ćemo šta kaže na idućem pregledu.
.
Spavanje, znači nevjerojatno da se budim na svaki pokret ili trzaj koji beba napravi. Jučer sam imala osjećaj da radi kolutove naprijed nazad, nemam pojma kako bi to opisala 😆 U noći 🙈
Kiflice nema se tko sta ljutiti, imas svoje misljenje. Ja npr. jedem svaki dan svjeze skuhano, jednom ili dvaput tjedno ribu ali uz to pojedem i slatko. Takva sam oduvijek, nevezano za trudnocu. Necu pojesti cijelu vrecicu cipsa ili kilu sladoleda, nego cisto malo da me prodje zelja. Ako nema neki zdravstveni razlog tipa dijabetesa, nema mi smisla uskracivati si to ako mi se jede. Pojedem i voce, zitarice, jogurta, svega pomalo. Znam i ja trudnice koje su doslovno trpale u sebe svega i svacega pa bile 30 kg u plusu pred porod. To mi nije normalno. Dok god jedes raznovrsno i kilaza je u granicama normale, meni je to ok pa makar svaki dan jela i cokoladu i cips u malim kolicinama.
Kiflice nema se tko sta ljutiti, imas svoje misljenje. Ja npr. jedem svaki dan svjeze skuhano, jednom ili dvaput tjedno ribu ali uz to pojedem i slatko. Takva sam oduvijek, nevezano za trudnocu. Necu pojesti cijelu vrecicu cipsa ili kilu sladoleda, nego cisto malo da me prodje zelja. Ako nema neki zdravstveni razlog tipa dijabetesa, nema mi smisla uskracivati si to ako mi se jede. Pojedem i voce, zitarice, jogurta, svega pomalo. Znam i ja trudnice koje su doslovno trpale u sebe svega i svacega pa bile 30 kg u plusu pred porod. To mi nije normalno. Dok god jedes raznovrsno i kilaza je u granicama normale, meni je to ok pa makar svaki dan jela i cokoladu i cips u malim kolicinama.
Potpisujem sve. Isto vrijedi i za mene, osim djela s jogurtom, ne mogu jogurt 😅
2021. M 💗
Haha joj cure, sad cu ispast ljubomorna sta ja ne smijem jesti sva ta sranja, i omrazena sta spotam, ali zaista nije tako…ja bi si ponekad priustila neki junk prije trudnoce, ali nikad puno i uvijek sam zdravi jela i imala super tezinu.
Kad cujem da se bas toliko krcate sa svim tim nezdravim, to mi je grozno…ne zbog izgleda, kiga briga za to, nego mi se cini da niste mozda svjesne da sve to dobiva kroz vas vasa bebica, sve kemikalije, sranja, sve nezdravo - a hrana je bebi osnovna građa za rast i razvoj u vama… cudi me kad cujem da zene u trudnoci kad u njima raste nesto tako osjetljivo i voljrno jedu sve najgore, a onda kad rode i kad realno vise nije bitno, tada krenu sa salaticama i smoothijima i zdravom hranom, samo zato da smrsave. Pa tek tada kada vise u njima nije zivot koji ovisi o njima bi se mogle trovati bez grizje savjesti, a one tad odluce pazit…to mi nema smisla… Nemojte zamjerit, puno ljudi nas cita, nekime cu ici na zivce sto se mijesam u tuđi tanjur, ali netko ce mozda pomisliti- pa da, istina, i poceti malo bolje papati i misliti na svoje i bebino zdravlje… previse zena gleda samo na izgled, a ne na zdravlje, sve dok ga ne izgube, a onda je kasno.
Apsolutno si u pravu i vjerujem da većina ipak unosi zdravije i pametnije u sebe kad sazna da mora misliti i na drugo biće. Ja sam tako u 1. trudnoći kad smo napravili test prestala odmah pušiti, ionako mi je cigareta bila dio ugođaja, nisam srećom bila nikotinski ovisnik. Malo sam se pametnije i hranila, iako sam znala u sebe ubaciti i smeće, nisam mislila da će štetiti bebi već da joj je to dobra prilagodba jer će i ono neminovno, koliko god se trudili apsorbirati nešto smeća što kroz hranu (ne možeš znati čime je hrana koju jedeš tretirana), što kroz vodu i zrak, a o odjeći da ne govorim - posebno onoj brendova koji su svoju proizvodnju preselili u Kambodžu i Bangladeš gdje se njihovi proizvodi em proizvode u neljudskim i po zdravlje pogubnim uvjetima za te jadne ljude koji su sretni da mogu zaraditi crkavicu, em je to tretirano takvim gadarijama da ti pozli. I tako, pazimo s jedne strane da dijete jede zdravo, a onda mu obučemo bodi i pidžamicu tretiranu otrovima... Naprosto ideš kroz život nadajuć se najboljem, jer od svega ih, uz najbolju volju i trud, ne možeš zaštiti...
Kad smo se već dotakli zdrave hrane, koju i ja većinom konzumiram, ali kao i mnoge cure ovdje (koje smiju) zgriješim svako toliko s nečim jer sam slaba na slatko, ako koga zanima stavljam link za malo zdraviju varijantu sladoleda https://indyandpippa.com/hr/ , probali sve voćne okuse, jadan bolji od drugoga.
A moje nakupljene kile su više posljedica promjene stila života nego samog hranjenja, obzirom da sam prije trudnoće tj kretanja u mpo postupak, vodila izrazito aktivan sportski život, a sad je vrhunac aktivnosti lagana šetnja. Čak imam i uplaćenu trail utrku koju sam si motivacijski prebacila za sljedeće proljeće
🧔42 👱♀️39
MPO - FET 10/2020 - vraćena jedna blastica, beta divna
4.11. UTZ - GM s EO 9. 2 mm, kuca nam ❤️
Mama i tata jedva čekaju upoznati svog dečkića💙
Pozz cure, citam vas stalno ali nemam sto za reci i pitati,ali bih se sad nadovezala na temu hrane i sto jedemo. Recimo ja unazad 3god pazim sta jedem i kako jedem isključivo zbog kg ali i zdravlja. Ne pijem sokove, kavu s secerom i slicno! Jedem povrce i meso isključivo sto su moji roditelji uzgojili, no nakon sto sam ostala trudna i krenule prve mucnine i povracanja na sve zdravo, a vodu i svjeze cjedjene sokove sam zamjenila Coca colom i ostalim sranjima, jer kad sam zavrsila na hitnoj mi je receno pij i jedi ono sto mozes a ne sto bi trebala i dolazit svaki drugi dan na infuziji, jer ce beba sebi uzet potrebno, zbog toga se i daju dodatni vitamini i prenetali. I nakon toga me uopce nije diralo sto nisam do jucer mogla jest ribu, meso, i sto sam prezivljavala na krumpiru, sopsko salati i kruhu s nutelom koju nikad u zivotu nisam volila! Mislim da je svima na prvom mjestu novi zivotu i da se svi trudimo bit najbolje mame sto mozemo, ali nekad drugačije ne ide. I mislim da ako je s trudnocom uredu da se ne moramo niceg odricat ili neke zelje ignorirati!
Nadam se da nisam previse udavila 🙈
Drage moje, tnala sam da cete vi ratumjeti moju brigu j ne zamjeriti. 🤗❤ Pa vi se skroz super hranite, malo si prigrist nesto slatko tu i tamo nije nista strasno... Ali znam osobno neke zene s posla koje su se zaista natrpavale samo sa junkom, kojima je cokolada marenda, jedna dobila skoro 40 kg u trudnoci... Druga je pekla kolace skoro svaki dan, 30 kg se udebljala, a nakon poroda pila samo zelene smoothije... Treca koju znam kaze ta svoju djech da nece jesti voce i povrce, pa im ona daje sta hoce, griz s nutelom svaki dan za dorucak, rucak i veceru... Meni je to suludo...cini mi se da snaga volje treba biti jaca od gusta i da treba istrenirati svoju um i nepce, a i djetetov za neke zdrave navike. A za tu i tamo pocastit se, ma to naravno! Sve se to zbraja i talozi u nama... ne mozemo pazit 100 posto, ali to ne znaci da ne moramo paziti uopce, zato jer ima zagađivaca oko nas. Ako ih smanjimk i upola, sa nasim izborima, ucinili smo se dugorocno duplo zdravijima. Recimo, super mi je izbor ovakav sladoled, bolje taj nego neki sa previse secera. Ili kupiti tu i tamo organsko povrce, a ne neko spricano iz ducana. Ili napravit svoju pizzu od pira, sto kazes, boljd nego uvijek iz fast fooda... sve su to mini izbori koji se broje... Super mi je sto i vi tako razmisljate, cure! 😊
Sortiraj odgovore
Najstariji