Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Hedwig.Z
    09. Ožujak 2021. 11:03

Boookk cure, evo nas sa pregleda! Sve je super, cura ima 680g, odgovara tjednima. Potpuno sam zatvorena, laknulo mi je. Bojala sam se jer je beba nisko. Zapravo nije toliko nisko, nego je nogama na mjehuru pa još više imam osjećaj. Sljedeći utorak pretrage krvi, jetreni enzima, ogtt. I opet mi je uzimala bris zbog ureaplazme što sam imala prije mjesec i pol. Pošto sam digla 7kg do sada, rekla mi je da nije strašno, ali da pokušam pripaziti ipak.

Hedwig.Z
    09. Ožujak 2021. 11:04

Kiflica

Drage moje, tnala sam da cete vi ratumjeti moju brigu j ne zamjeriti. 🤗❤ Pa vi se skroz super hranite, malo si prigrist nesto slatko tu i tamo nije nista strasno… Ali znam osobno neke zene s posla koje su se zaista natrpavale samo sa junkom, kojima je cokolada marenda, jedna dobila skoro 40 kg u trudnoci… Druga je pekla kolace skoro svaki dan, 30 kg se udebljala, a nakon poroda pila samo zelene smoothije… Treca koju znam kaze ta svoju djech da nece jesti voce i povrce, pa im ona daje sta hoce, griz s nutelom svaki dan za dorucak, rucak i veceru… Meni je to suludo…cini mi se da snaga volje treba biti jaca od gusta i da treba istrenirati svoju um i nepce, a i djetetov za neke zdrave navike. A za tu i tamo pocastit se, ma to naravno! Sve se to zbraja i talozi u nama… ne mozemo pazit 100 posto, ali to ne znaci da ne moramo paziti uopce, zato jer ima zagađivaca oko nas. Ako ih smanjimk i upola, sa nasim izborima, ucinili smo se dugorocno duplo zdravijima. Recimo, super mi je izbor ovakav sladoled, bolje taj nego neki sa previse secera. Ili kupiti tu i tamo organsko povrce, a ne neko spricano iz ducana. Ili napravit svoju pizzu od pira, sto kazes, boljd nego uvijek iz fast fooda… sve su to mini izbori koji se broje… Super mi je sto i vi tako razmisljate, cure! 😊

Slažem se skroz sa svim rečenim! 🥰

Hedwig.Z
    09. Ožujak 2021. 11:06

Eee da, stranica Aboutyou ima popust od 50% na sveee, mislim 12.i13.3. Ali treba skinuti aplikaciju pa preko nje, navodno neće preko net stranice. Ima odjeće i za trudnice. Naručila sam si haljinu, čekam da stigne. Bez popusta je 190kn. Mislim da ću još nešto naći na 50%. 

Kiflica
    09. Ožujak 2021. 11:12

jela21

Pozz cure, citam vas stalno ali nemam sto za reci i pitati,ali bih se sad nadovezala na temu hrane i sto jedemo. Recimo ja unazad 3god pazim sta jedem i kako jedem isključivo zbog kg ali i zdravlja. Ne pijem sokove, kavu s secerom i slicno! Jedem povrce i meso isključivo sto su moji roditelji uzgojili, no nakon sto sam ostala trudna i krenule prve mucnine i povracanja na sve zdravo, a vodu i svjeze cjedjene sokove sam zamjenila Coca colom i ostalim sranjima, jer kad sam zavrsila na hitnoj mi je receno pij i jedi ono sto mozes a ne sto bi trebala i dolazit svaki drugi dan na infuziji, jer ce beba sebi uzet potrebno, zbog toga se i daju dodatni vitamini i prenetali. I nakon toga me uopce nije diralo sto nisam do jucer mogla jest ribu, meso, i sto sam prezivljavala na krumpiru, sopsko salati i kruhu s nutelom koju nikad u zivotu nisam volila! Mislim da je svima na prvom mjestu novi zivotu i da se svi trudimo bit najbolje mame sto mozemo, ali nekad drugačije ne ide. I mislim da ako je s trudnocom uredu da se ne moramo niceg odricat ili neke zelje ignorirati!
    Nadam se da nisam previse udavila 🙈

Ma to je drugo, kad ti je toliko mucno, naravno da ces jesti sta god da ne umres 🤣 Ali ima primjera puno, ne kao ti, da zene mogu sve, ali si daju gusta za sve sta prije nisu jer su prije pazile na tezinu zbog izgleda, a sada se kao smiju udebljati jer su trudne, pa kao o toga je, a mislim da nisu svjesne zdravlja. Mislim da ne bi tako ucinile da su osvjestile da to nije dobro za njih i bebu... A prenatal vitamini su spas u situacijsma kao sto je tvoja i dobro da ih pijes! No, u situaciji kad bi zena mogla jesti ribu sa spinatom, ali radije jede za rucak vrecicu cipsa i popije prenatal vitamin - vitamini su medvkeđa usluga...ona misli da je dobila sve sto treba i ona i beba, ali nije- jer umjetno nije nikad kao prirodno, plus sve kemikalije i aditivi sto ne unijela s cipsom...Nadam se da me razumijete da pricam o pretjerivannima, a ne o nekoj umjerenoj prehrani s tu i tamo gustima, ili o ovakvim slucajevima di nemas izbora...🤗

miska
    09. Ožujak 2021. 11:14

ana0310

miska

Kiflice nema se tko sta ljutiti, imas svoje misljenje. Ja npr. jedem svaki dan svjeze skuhano, jednom ili dvaput tjedno ribu ali uz to pojedem i slatko. Takva sam oduvijek, nevezano za trudnocu. Necu pojesti cijelu vrecicu cipsa ili kilu sladoleda, nego cisto malo da me prodje zelja. Ako nema neki zdravstveni razlog tipa dijabetesa, nema mi smisla uskracivati si to ako mi se jede. Pojedem i voce, zitarice, jogurta, svega pomalo. Znam i ja trudnice koje su doslovno trpale u sebe svega i svacega pa bile 30 kg u plusu pred porod. To mi nije normalno. Dok god jedes raznovrsno i kilaza je u granicama normale, meni je to ok pa makar svaki dan jela i cokoladu i cips u malim kolicinama.

Potpisujem sve. Isto vrijedi i za mene, osim djela s jogurtom, ne mogu jogurt 😅

Uf ja sam sinoc jela musli sa mlijekom i ne mogu opisati kakva je to muka bila i zgaravica. Od malena sam osjetljivija na mlijeko tj. laktozu a kontala malo cu, zdravo je. Evo sad za medjuobrok uzela musli sa jogurtom i visnjama i od toga mi nije nista. Ono mlijeko bez laktoze je ustvari krcato dodanog secera pa se ipak drzim obicnog mlijeka i jogurta. Jesi probala vocnu activiu? Oni su dobri za probavu a finiji od obicnog jogurta. 

Kiflica
    09. Ožujak 2021. 11:15

Lulu.Lu

Eee da, stranica Aboutyou ima popust od 50% na sveee, mislim 12.i13.3. Ali treba skinuti aplikaciju pa preko nje, navodno neće preko net stranice. Ima odjeće i za trudnice. Naručila sam si haljinu, čekam da stigne. Bez popusta je 190kn. Mislim da ću još nešto naći na 50%.

Hvala! 😍❤ Obozavam popuste! 😁

mara5
    09. Ožujak 2021. 11:16

Slazem se u potpunosti da bi u ovom periodu trebali birati namirnice, mada nisam ptimjetila bas da se netko trpa toliko ili jednostavno nisam upamtila.
    .
    Slazem se s tim da je ovo forum i da svi mozemo izraziti svoje misljenje i ostaviti savjet, ali malo mi je ruzno nekome reci da truje bebu i da bi trebao imati griznju savjesti jer je napiaoa da jedva ceka slambos da se vesli cipsu ili da uziva u cokoladi kao nikad prije.
    Kiflice naravno ovo je moje misljenje.
    .
    Recimo jedem sve normalno kao prije, u prva tri mjeseca slatko nije dolazilo u obzir, sad sve moze.
    Kad sam pojela prvu ribu u trudnoci, zavrsila sam na hitnoj i na sumamedu, drugo kusanje ribe je proslo sa povracanjem cijelu noc. Odustala od ribe. 😖 obozavam ju inace.
    .
    Mozda bi ako zelimo promjeniti neciju nezdravu zelju mogli napisati zdraviju varijantu i tako potaknuti nekoga.
    .
    https://ibb.co/B2GfHPP
    Evogac meni se jako jelo nesto slatko za dorucak:
    Ljesnjak mlijeko, sirovi kakao, zobene, pola bananr i suncokret sjemenke.

🙅‍♀️30, 🙋‍♂️29

sassy
    09. Ožujak 2021. 11:17

Da se dotaknem i ja hrane, meni je tako zao sto cu bukvalno preskocit onaj dio kad bude bilo voca i povrca domaceg, moji uzgajaju nesto malo i sve je preukusno domaci paradajz, krastavci, paprike, jagode, visnje, tresnje... u trudnoci toliko zudim za tim i al nije sezona i nekako me ne privlaci ono iz radnje nit mi je ukusno kao domace. Ali makar u periodu dojenja moci cu jest zdravo. Al cijelu trudnocu bukvalno razmisljam o tom domacem povrcu i vocu i zudim za njim :D 

👩‍🦰 - 31
    👨- 40
    Baby girl <3

mara5
    09. Ožujak 2021. 11:19

Kiflice sad vidim da nisi mislila na cure koje tu napisu da idu na slambos, razumijem o cem govoris.

🙅‍♀️30, 🙋‍♂️29

Kiflica
    09. Ožujak 2021. 11:23

miska

ana0310

miska

Kiflice nema se tko sta ljutiti, imas svoje misljenje. Ja npr. jedem svaki dan svjeze skuhano, jednom ili dvaput tjedno ribu ali uz to pojedem i slatko. Takva sam oduvijek, nevezano za trudnocu. Necu pojesti cijelu vrecicu cipsa ili kilu sladoleda, nego cisto malo da me prodje zelja. Ako nema neki zdravstveni razlog tipa dijabetesa, nema mi smisla uskracivati si to ako mi se jede. Pojedem i voce, zitarice, jogurta, svega pomalo. Znam i ja trudnice koje su doslovno trpale u sebe svega i svacega pa bile 30 kg u plusu pred porod. To mi nije normalno. Dok god jedes raznovrsno i kilaza je u granicama normale, meni je to ok pa makar svaki dan jela i cokoladu i cips u malim kolicinama.

Potpisujem sve. Isto vrijedi i za mene, osim djela s jogurtom, ne mogu jogurt 😅

Uf ja sam sinoc jela musli sa mlijekom i ne mogu opisati kakva je to muka bila i zgaravica. Od malena sam osjetljivija na mlijeko tj. laktozu a kontala malo cu, zdravo je. Evo sad za medjuobrok uzela musli sa jogurtom i visnjama i od toga mi nije nista. Ono mlijeko bez laktoze je ustvari krcato dodanog secera pa se ipak drzim obicnog mlijeka i jogurta. Jesi probala vocnu activiu? Oni su dobri za probavu a finiji od obicnog jogurta.

Draga, smijes ono mlijeko bez laktoze, ja ga pijem jer nisam tolerantna na laktozu (da, jos i to...) a imam trudnocki secer i ne podigne mi ga. Kad pogledas na kutiju sa strane, pise ti koliko ima secera u cemu. To mlijeko ima isto secera kao i obicno, samo slađi okus zbog drugih molekula. Evo strucno objasnnenje: 
    Mlijeko bez laktoze razlikuje se od običnoga po tome što sadržava već razgrađenu laktozu. Riječ je o procesu u proizvodnji uz pomoć enzima laktaze. Enzim laktaza, koji ljudima s intolerancijom na laktozu nedostaje, razgrađuje laktozu na glukozu i galaktozu – oblike šećera koje tijelo može probaviti. Glukoza i galaktoza imaju viši indeks slatkoće nego sama laktoza. I upravo zato mlijeko bez laktoze ima slađi okus od običnog unatoč jednakom sadržaju šećera.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.