Kiflice sad vidim da nisi mislila na cure koje tu napisu da idu na slambos, razumijem o cem govoris.
Mljac, zaslinila sam na fotkicu, super izgleda!š Sto je to slambos? Nisam cula za taj pojam. Ma i ti se super hranis. Znam zenice iz osobnog zivota koje stvarno pretjeruju, ali koliko cujem nema ih tu na forumu. Necu vise pilit po hrani, znam da sam vec dosadna, a nitko to ne zeli cuti š¤£Ā Evo prestajem i vracam se na shoppinge i druge lijepe stvari!š¤
Kiflice nema se tko sta ljutiti, imas svoje misljenje. Ja npr. jedem svaki dan svjeze skuhano, jednom ili dvaput tjedno ribu ali uz to pojedem i slatko. Takva sam oduvijek, nevezano za trudnocu. Necu pojesti cijelu vrecicu cipsa ili kilu sladoleda, nego cisto malo da me prodje zelja. Ako nema neki zdravstveni razlog tipa dijabetesa, nema mi smisla uskracivati si to ako mi se jede. Pojedem i voce, zitarice, jogurta, svega pomalo. Znam i ja trudnice koje su doslovno trpale u sebe svega i svacega pa bile 30 kg u plusu pred porod. To mi nije normalno. Dok god jedes raznovrsno i kilaza je u granicama normale, meni je to ok pa makar svaki dan jela i cokoladu i cips u malim kolicinama.
Potpisujem sve. Isto vrijedi i za mene, osim djela s jogurtom, ne mogu jogurt š
Uf ja sam sinoc jela musli sa mlijekom i ne mogu opisati kakva je to muka bila i zgaravica. Od malena sam osjetljivija na mlijeko tj. laktozu a kontala malo cu, zdravo je. Evo sad za medjuobrok uzela musli sa jogurtom i visnjama i od toga mi nije nista. Ono mlijeko bez laktoze je ustvari krcato dodanog secera pa se ipak drzim obicnog mlijeka i jogurta. Jesi probala vocnu activiu? Oni su dobri za probavu a finiji od obicnog jogurta.
Draga, smijes ono mlijeko bez laktoze, ja ga pijem jer nisam tolerantna na laktozu (da, jos i toā¦) a imam trudnocki secer i ne podigne mi ga. Kad pogledas na kutiju sa strane, pise ti koliko ima secera u cemu. To mlijeko ima isto secera kao i obicno, samo slaÄi okus zbog drugih molekula. Evo strucno objasnnenje:
Mlijeko bez laktoze razlikuje se od obiÄnoga po tome Å”to sadržava veÄ razgraÄenu laktozu. RijeÄ je o procesu u proizvodnji uz pomoÄ enzima laktaze. Enzim laktaza, koji ljudima s intolerancijom na laktozu nedostaje, razgraÄuje laktozu na glukozu i galaktozu ā oblike Å”eÄera koje tijelo može probaviti. Glukoza i galaktoza imaju viÅ”i indeks slatkoÄe nego sama laktoza. I upravo zato mlijeko bez laktoze ima slaÄi okus od obiÄnog unatoÄ jednakom sadržaju Å”eÄera.
Hvala na objasnjenju. Probati cu ga opet kupiti. Ne znam, mozda mi je jednostavno i osjecaj bio da je preslatko (iako obozavam slatko š
) pa sam odustala kad sam procitala i sadrzaj.
Ja evo cekam danas dostavu sa bonprixa. Prvi put sam narucila nesto od njih. Narucila sam trudnicke visoke gace, kontam ako mi pasu mozda pomognu sa bolom u ligamentima, dvije kratke majice za dojenje i pidzamu za dojenje (capri donji dio a gore kratki rukav).
Kiflice sad vidim da nisi mislila na cure koje tu napisu da idu na slambos, razumijem o cem govoris.
Mljac, zaslinila sam na fotkicu, super izgleda!š Sto je to slambos? Nisam cula za taj pojam. Ma i ti se super hranis. Znam zenice iz osobnog zivota koje stvarno pretjeruju, ali koliko cujem nema ih tu na forumu. Necu vise pilit po hrani, znam da sam vec dosadna, a nitko to ne zeli cuti 𤣠Evo prestajem i vracam se na shoppinge i druge lijepe stvari!š¤
Slambos je sladoled (osjecki sleng) š
https://ibb.co/6Y5Gc7d
Cure evo i nas od jutros ššš
Å to se tiÄe ishrane ja se veÄ godinama unazad trudim da jedem raznovrsno i zdravo, ali isto tako priuÅ”tim sebi neke slatkiÅ”e ili neki fast food.
Ja sokove i grickalice ne konzumiram godinama, a u trudnoÄi pogotovo.
Sve umjereno je okĀ
Iskra 19.12.2017.
Iris 05.07.2021.
Mljac, zaslinila sam na fotkicu, super izgleda!š Sto je to slambos? Nisam cula za taj pojam. Ma i ti se super hranis. Znam zenice iz osobnog zivota koje stvarno pretjeruju, ali koliko cujem nema ih tu na forumu. Necu vise pilit po hrani, znam da sam vec dosadna, a nitko to ne zeli cuti 𤣠Evo prestajem i vracam se na shoppinge i druge lijepe stvari!š¤
Slambos=sladoled š¤š¤
Naprotiv, ja obozavam pricati o hrani i jedva cekam kad nam bebe krenu papati i ako ostanemo na forumu da razmjenjujemo ideje za kasice. Ideja nikad dosta.
Nemoj misliti da sam se ja osjetila prozvanom, samo kazem da ja nikome nebi na temelju tih poslastica rekla da se truje.
.
Kad smo kod sladoleda, smrznuta banan i sirovi kakao 𤤠jos sad kad dodju svjeze jagode nabacati na to.
Njam njam njam!Ā
.
Kad smo kod popusta i ja cu napuniti kosaricu za petak, pa cemo vidjeti sto ce ostati u njoj.
Voljela bi da mogu procjeniti broji obuce koji ce mi mali nositi kad krene hodat pa da mu ugrabim neke patikice š
Ostavit cemo to za neke druge popuste.
š
āāļø30, šāāļø29
Slambos=sladoled š¤š¤
Naprotiv, ja obozavam pricati o hrani i jedva cekam kad nam bebe krenu papati i ako ostanemo na forumu da razmjenjujemo ideje za kasice. Ideja nikad dosta.
Nemoj misliti da sam se ja osjetila prozvanom, samo kazem da ja nikome nebi na temelju tih poslastica rekla da se truje.
.
Kad smo kod sladoleda, smrznuta banan i sirovi kakao 𤤠jos sad kad dodju svjeze jagode nabacati na to.
Njam njam njam!
.
Kad smo kod popusta i ja cu napuniti kosaricu za petak, pa cemo vidjeti sto ce ostati u njoj.
Voljela bi da mogu procjeniti broji obuce koji ce mi mali nositi kad krene hodat pa da mu ugrabim neke patikice š
Ostavit cemo to za neke druge popuste.
https://www.babycenter.hr/sadrzaj/velicine-djecje-odjece-i-obuce-100177
Ja ovdje gledam velicine kad kupujem nesto.
Bojana, izgledas top!!! š
A slambos je sladoleeed, ok. š
I mene zanima bonprix recenzija, da se i ja osmjelim u online kupnju.Ā
Heh, sto se tice tih stvarcica koje nam ne trebaju odmah odmah po roÄenju, nego kasnije- ja natrpala ikea kosaricu sa stvarma do valjda 5.godine djeteta, muz umro od smijeha i rekao, ici cemo mi opet u ikeu i mozes opet narucit, ne moras sad sve, jos ces se predomislit... Tako da sam na kraju srezala na najnuznije sta je stvarno za 0-6.mj. 𤣠Cak i podlogu za pod izbacila, frendica ce mi dat baby gym. Trudim se vjezbat minimalizam.Ā
Da, preporucujem iz Ikee plisanu igracku prascica! To je najmeksa i najslaÄa igracka ikad, mi smo se odusevili, a odrasli smoššš¤£
Ja sam od poÄetka trudnoÄe na +4 kg, al da me netko vidi bi pomislio da sam veÄ u 9.mj š Al i mene je promjena stila života dovela dovde. Plus metabolizam kojeg ni 800mg Magnezija neÄe ubrzati š„“ Danas Äu opet drmunt espresso i 5 suhih Å”ljiva 𤣠Muž se samo lovi za glavu kad vidi Å”ta radim.
.
Meni sestra baÅ” kupila jednu spavaÄicu s gumbiÄima i kratkim rukavima u DeviÄu u Zagrebu. 50kn, za broj veÄa nego Å”to inaÄe nosim. I joÅ” Äe jednu negdje na placu i nadam se da Äe biti dovoljno.Ā
Miska javi kakva ti je odjeca s bonprixa!!! U Svedskoj ih trudnice bas hvale.
Bojana - ja izgledam trudnije od tebe kad nisam trudna
Ja sam narucila od Anna Field biopamuk majice za trudnice, obicne basic majice jer su bile na popustu. Kad su stigle nisam bila sigurna hoce li pasat kasnije i isprobala sam tako da sam vuneni djemper skolupcala i stavila ispod majice
Mogu rec da me malo kopka to sto mi trbuh uopce nije narastao od proslog tjedna, samo cekam kad ce taj bum. A imam lagani vodenasti iscjedak koji je nekad proziran nekad zuckast tako da me brine da mi ne curi plodna voda. Ali iskreno ja samo paranoiziram, bila sam na pregledu prije 2tj i imam anomaly scan sljedeci tjedan a taj iscjedak je skroz skroz malo - puno manje nego sto je bilo tamo u 2om mj. Nego sam navikla da su sve prijateljice u Hrv u mom malom gradu jele za dvoje i bile ogromne s 4mj trudnoce. Jele za dvoje = pojest cu 4 palacinke s hrpetinom nutelle i slagom jer ja sam trudna i jedem za dvoje.
I ja sam prije neki dan mislila da mi curi plodna voda medjutim u pitanju je bio pojacan iscjedak radi prehlade pa sam pila brusnicu i smirilo se sutradan :)Ā
š©ā𦰠- 31
šØ- 40
Baby girl <3
Sortiraj odgovore
Najstariji