Pozdrav cure, citam vas neko vrijeme, a sad se odlucila prikljucit ako me primate.
Nasa prva srecica bi trebala doc 9.7. i ne mogu docekat.
Za sada Bogu hvala sve ok, jedino imam dosta kontrakcije, vise puta na dan, doktor kaze da dok nisu bolne da nije zabrinjavajuće, ali brine me jer su ceste.
Uzimam samo prenatal, nikakav magnezij, a ako sam dobro skuzila magnezij ste pisale da je dobar za to?
Svima zelim da preostalo vrijeme trudnoce prođe u najboljem redu, da docekamo zive i zdrave bebace🤗
🧔 35
🙎🏼♀️32
🤰🏼 1.trudnoca, 40. tjedan, po uzv 39.💙
Upravo sam osjetila neko skakiljanje iznutra, par puta, jel moguce da je beba u pitanju? Citam da su neke zene tako osjecale. Koja su vasa iskustva? Meni na prvu nije beba pala na pamet vec sam se ko debil uzela ceskat po stomakui btw bilo je na lijevoj strani, jel moguce bebu tu osjetit il je uvijek “u centru”. U potpisu: neznalica
To je bebica ❤️
Mozes ju osjetiti bilo gdje, ovisi kak se okrene.
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
Pozdrav.. Trudna sam 13tj i dr mi je dao 2×2 Utrogestan da pijem..Primjetila sam da kad ga popijem imam vrtoglavice,osjecam malaksalost.. Da li je moguce da je zbog njega? I nije mi cak ni rekao zbog cega sa pijem tu terapiju pa sam pomalo i zabrinuta. Moze savjet,hvala
To je od utrogestana, on ima grozne nuspojave ako se pije. Ja sam se znala osjecati kao pijana, usporena, uspavana, bez koordinacije. Koma. Zasto ga pijes? On ide uglavnom vaginalno, jedino u slucaju krvarenja se pije. Reci dr. za nuspojave pa te mozda prebaci na duphaston, on nema takve nuspojave i on je za oralnu upotrebu, također progesteron.
👨🔧 '91., bez dijagnoze
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
1🐧
Moram se pohvalit da se moja bebica malo podignula u maternici ili malo okrenula, tako da i ja već dva dana osjetim one ugodne pokrete/udarce o kojima većina priča🥰🥰🥰
Moram priznati da sam do sada bila baš malo i zabrinuta oko mog dojma bebinih pokreta koji nisu nimalo ugodni dok su bili usmjereni na mjehur😬
Kod mene isto tako, podignula se, nemam više onog osjećaja skakanja po mjehuru. Baš gledam danas ujutro, imam osjećaj da mi se i trbuh podignuo 🥰 i narasao u zadnjih par dana 😁
Pozdrav.. Trudna sam 13tj i dr mi je dao 2×2 Utrogestan da pijem..Primjetila sam da kad ga popijem imam vrtoglavice,osjecam malaksalost.. Da li je moguce da je zbog njega? I nije mi cak ni rekao zbog cega sa pijem tu terapiju pa sam pomalo i zabrinuta. Moze savjet,hvala
To je od utrogestana, on ima grozne nuspojave ako se pije. Ja sam se znala osjecati kao pijana, usporena, uspavana, bez koordinacije. Koma. Zasto ga pijes? On ide uglavnom vaginalno, jedino u slucaju krvarenja se pije. Reci dr. za nuspojave pa te mozda prebaci na duphaston, on nema takve nuspojave i on je za oralnu upotrebu, također progesteron.
Pila sam duphaston do 12tj onda me prebacio na utogestan bez ikakvog objasnjenja.. Jedino sto mi je rekao da je posteljica blizu maternice pa mozda zbog toga. A ne mogu vaginalno bez njegovog dopustenja ili?
Iva909
Iva909 vjerojatno onda zbog posteljice, ali svejedno. Imala sam isti problem, samo sto sam ja krvarila uz to pa am zato pila (prosla trudnoca). Najbolje da ga nazoves i objasnis u cemu je problem, nemoj nista na svoju ruku. Radije pitaj. 😉
I da ako je takva stvar s posteljicom, miruj, nemoj dizati tesko, cucati, stedi se maksimalno. Obicno se podigne do 24.tjedna.
Tinchy dobrodosla 😊. Sto se tice kontrakcija, odmaraj i kupi si taj magnezij. Ja pijem plivitov direct, ali imas ih jos hrpu na trzistu.
👨🔧 '91., bez dijagnoze
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
1🐧
Tincy dobrodosla. Bojana, jos bolje ako dobijemo njihove spavacice za sam izgon, a opet ti treba tvoja pretpostavljam za kasnije oporavak...ili i to daju? Ne znam je li to bas u svakom rodilistu isto..
Hana, pisala si da te nauljila i masirala babica. A reci je li bilo uspjesno, jesu li te na kraju rezali, jesi pukla ili si prosla bez ozljeda? :)
Mene je mama rodila na carski u 42tt. Imala sam 3600 i bila 52 dugacka. Za muza ne znam, ne zna ni on, trebala bih pitati sveki.
👨🔧 '91., bez dijagnoze
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
1🐧
Pozdrav, bolje bi bilo da ih u tom slučaju vaginalno stavljaš, a ovo kaj si navela su klasične nuspojave progesterona ne moraš se zabrinjavati. Ako možeš pitaj ga zbog čega ti ih je dao jer nekakva uobičajena praksa je da se daju do 12 tt. Međutim nije neobično ni dulje od toga koristiti. Evo ja uzimam skroz od aspiracije (išli smo na IVF) i uzimat ću sigurno još 2 tjedna zbog hematoma, znači do 16tt.
Pila sam duphaston do 12tj onda me prebacio na utogestan bez ikakvog objasnjenja.. Jedino sto mi je rekao da je posteljica blizu maternice pa mozda zbog toga. A ne mogu vaginalno bez njegovog dopustenja ili?
Sry sad vidim ovo s posteljicom. Pitaj za svaki slučaj dal možes vaginalno uzimati al mislim da ne bi trebalo biti problema. I jedno i drugo je progesteron samo je Duphaston sintetski, a Utrogestan prirodni, učinak im je poprilično sličan.
Sortiraj odgovore
Najstariji