Meni je tak svejedno, rekla sam mu nek se odluči, još nisam dobila konkretan odgovor 😆
Za te spavaćice sam uposlila sestru, rekla sam joj nek mi negdje na placu u zgu uzme najjeftinije moguće s kratkim rukavima jer mi se ne daje 50€ za nešto što više nikad neću obuć 😆 A ogrtač imam svoj.
Joj ja bih bez muza valjda nakon 15 minuta rekla "ja se predomislila, beba moze ostati unutra, hvala vam"... Osim toga, stavio je tu bebu tam unutra, nek izvoli pomoci da je izvadimo van
Ali svaka od nas zna za sebe najbolje, znate najbolje kako vasi partneri reagiraju pod pritiskom, kako same reagirate, nema tu loseg rjesenja dok ste jedno s drugim iskomunicirali tko i sto i kako i kad zelite. Ja sam muza uposlila da zna sve moje zelje i preference, da ima sve popise mojih alergija sa sobom, i da moze komunicirati s lijecnicima i babicama dok se ja fokusiram na trudove. Ovo s masazom mi nije ni palo na pamet, ali zvuci kao odlicna ideja, svakako cu ponijeti bademovo sa sobom. Nadam se svakako da cete sve imati opciju da napravite ono sto je najbolje za vas.
👱🏼♀️27, stadij IV endo
🧔🏻32
Sto se spavacica tice ja imam iz MTCa xD al ja sam sportski lezerni tip i ocu da je 100% pamuk inace se necu samo znojit od hormona nakon poroda vec i od pustog poliestera.
.
Moj zeli prisustvovat porodu i sto se mene tice to je njegov izbor. Nije da ce gledat u, da oprostite, pizdu i kako beba izlazi iz nje, vec ce bit vise fokusiran da izguramo to. Plus bodovi da vidi kroz sta ja moram prolazit. Jedan kolega koji je inace iz BiH a udan za svedjanku je rekao ovako: drago mi je da sam isao i nakon sto sam to vidio rekao sam joj da moze radit/birat sta god hoce. Naime, nisu se mogli dogovorit oko imena prije poroda. Nakon poroda ga nije bilo briga 😂
UUUU dobar benefit. Znaci mozda da pricekam borbu oko imena dok me ne vidi da sam nadljudski izgurala to dijete van pa onda krenem :D
👱🏼♀️27, stadij IV endo
🧔🏻32
Za te spavaćice sam uposlila sestru, rekla sam joj nek mi negdje na placu u zgu uzme najjeftinije moguće s kratkim rukavima jer mi se ne daje 50€ za nešto što više nikad neću obuć 😆 A ogrtač imam svoj.
Nisam znala da ima takvih stvari na trznici, ja gledala samo specijalizirane ducane, a tamo brate mili pretjeruju a sve uzas ... ja kupila spavacicu za 70 kn koja je bas lijepa i nosit cu ju vec sad i kimono za 70 kn isto predivan, nosit cu ga stalno. Mislim da jeftinije ne moze 😁
🤣 Sorry, baš si me nasmijala s ovime jer sam zamislila scenu da muž rasteže međicu u rađaoni 🤣
Ulje koristi babica za rastezanje, no mislim da nije tako u svakom rodilištu, treba pitati na tečaju, to je takoreć nova usluga koju pružaju tj. ima već par godina da to rade.
A ja imam vrlo živopisno sjećanje te scene rastezanja - ležim na leđima a babica s nekih 20-30 cm visine ulijeva decilitar ulja u mene (kao u kantu), pa stavlja sva četiri prsta u rodnicu i klizi lijevo-desno 10-ak cm, kao bat na starinskim satovima
Pa sam se u tom trenu sjetila svog mukotrpnog truda masiranja međice doma kada sam nakon 5 dana uspjela rastegnuti 0.5 cm, uh moš mislit koja korist... Definitivno besmislena aktivnost i sad podržavam savjet babice sa tečaja - korisno je (valjda) mazati međicu uljem, ali nema potrebe rastezati doma
E da, i u Svedskoj je porod u bolnickoj spavacici ili samo u grudnjaku, kasnije se otusiras i presvuces…a dobijes ulozak koji je kao pelena tako da 😂
Da, i u Engleskoj, plus ako se odlucis na bazen, mozes i gola, a ako si bas sramezljiva babice preporucuju sportski grudnjak zbog skin-to-skin kontakta nakon poroda. Ja nisam sramezljiva pred zenama koje ce mi masirati medjicu satima, tako da mislim da cu mozda sve rijesiti i skroz au naturelle :)
👱🏼♀️27, stadij IV endo
🧔🏻32
Meni je malo bed da on vidi sve te grozote, ali mi vise znaci to da je uz mene, i on zeli biti prisutan i uvjerava me da mu ne mogu biti gadna nikako i da to nije bitno. 😂🙈
Ako ne žele ne moraju vidjeti ništa jer stoje kod vašeg uzglavlja, posteljica pada niže pa ju ne moraju vidjeti.
A žene kad rode, unatoč znojenju, su predivne, blistaju, ja sam se čudila kako dobro izgledam na slikama nakon svega.
A i frendice kad pošalju slike nakon poroda izgledaju super svježe
Nisam znala da ima takvih stvari na trznici, ja gledala samo specijalizirane ducane, a tamo brate mili pretjeruju a sve uzas … ja kupila spavacicu za 70 kn koja je bas lijepa i nosit cu ju vec sad i kimono za 70 kn isto predivan, nosit cu ga stalno. Mislim da jeftinije ne moze 😁
Ona kaže da si je uzela u nekom dućanu nasuprot bolnice, ako se ne varam sv. Duh-a po nekoj cijeni od 75 kn. Ja sam rekla može i meni, a ako ne nađe nek ode na tržnicu i kupi neku običnu s puno xxx ispred L, pasat će 😆
Kupit ću ulje za međicu mužu za rođendan 🤣 Pa ćemo vježbati doma 🤣
Sortiraj odgovore
Najstariji