🤣 Sorry, baš si me nasmijala s ovime jer sam zamislila scenu da muž rasteže međicu u rađaoni 🤣
Ulje koristi babica za rastezanje, no mislim da nije tako u svakom rodilištu, treba pitati na tečaju, to je takoreć nova usluga koju pružaju tj. ima već par godina da to rade.
A ja imam vrlo živopisno sjećanje te scene rastezanja - ležim na leđima a babica s nekih 20-30 cm visine ulijeva decilitar ulja u mene (kao u kantu), pa stavlja sva četiri prsta u rodnicu i klizi lijevo-desno 10-ak cm, kao bat na starinskim satovima
Pa sam se u tom trenu sjetila svog mukotrpnog truda masiranja međice doma kada sam nakon 5 dana uspjela rastegnuti 0.5 cm, uh moš mislit koja korist… Definitivno besmislena aktivnost i sad podržavam savjet babice sa tečaja - korisno je (valjda) mazati međicu uljem, ali nema potrebe rastezati doma
Hahaha sad sam se i ja nasmijala toj sceni 🙈😂🤣
Ma sve mi to ludo zvuci, i da babica masira međicu. 🙈 Moram se naviknuti da su takve stvari normalne i da je to dobro za lakse se porodit! Mislim da to prije zene nisu imale, a sumnjam i sad da ce u svakom rodilistu toga biti. Vise ono - rezi i vadi van!😁 Kazes nisi se doma nesto bas protegla? Ja kanim poceti s tim mjesec dana pred porod, jako sam uska i nezz kako ce se to prosirit🙈
Meni je malo bed da on vidi sve te grozote, ali mi vise znaci to da je uz mene, i on zeli biti prisutan i uvjerava me da mu ne mogu biti gadna nikako i da to nije bitno. 😂🙈
Ako ne žele ne moraju vidjeti ništa jer stoje kod vašeg uzglavlja, posteljica pada niže pa ju ne moraju vidjeti.
A žene kad rode, unatoč znojenju, su predivne, blistaju, ja sam se čudila kako dobro izgledam na slikama nakon svega.
A i frendice kad pošalju slike nakon poroda izgledaju super svježe
Super, drago mi je da je muz na porodu gore kod glave, a ne dole među nogama 🙈😂🤣 haha u filmovima uvijek trce s kamerama i guraju nos među noge i padaju u nesvjest.
🤣 Sorry, baš si me nasmijala s ovime jer sam zamislila scenu da muž rasteže međicu u rađaoni 🤣
Ulje koristi babica za rastezanje, no mislim da nije tako u svakom rodilištu, treba pitati na tečaju, to je takoreć nova usluga koju pružaju tj. ima već par godina da to rade.
A ja imam vrlo živopisno sjećanje te scene rastezanja - ležim na leđima a babica s nekih 20-30 cm visine ulijeva decilitar ulja u mene (kao u kantu), pa stavlja sva četiri prsta u rodnicu i klizi lijevo-desno 10-ak cm, kao bat na starinskim satovima
Pa sam se u tom trenu sjetila svog mukotrpnog truda masiranja međice doma kada sam nakon 5 dana uspjela rastegnuti 0.5 cm, uh moš mislit koja korist… Definitivno besmislena aktivnost i sad podržavam savjet babice sa tečaja - korisno je (valjda) mazati međicu uljem, ali nema potrebe rastezati doma
Ma sve mi to ludo zvuci, i da babica masira međicu. 🙈 Moram se naviknuti da su takve stvari normalne i da je to dobro za lakse se porodit! Mislim da to prije zene nisu imale, a sumnjam i sad da ce u svakom rodilistu toga biti. Vise ono - rezi i vadi van!😁 Kazes nisi se doma nesto bas protegla? Ja kanim poceti s tim mjesec dana pred porod, jako sam uska i nezz kako ce se to prosirit🙈
Danas masiranje međice vidim kao potpuni gubitak energije, jer nije uopće lako zbog stomaka, a ni ugodno jer peče, tkivo je tada tvrdo i osjetljivo, ne kao sada, i svakako ne predstavlja nikakvo seksualno uzbuđenje. A meni je i bio stres da si još neke bakterije ne ubacim unutra pa sam sve uvijek sterilizirala i ruke prala ako bi nešto drugo dodirnula.... Ma čista gnjavaža, a još kad sam vidjela koliko to ona raaaasteže... Nema smisla
A i na tečaju u Vinogradskoj se ginekologinja, na upit o masiraju doma samo nasmijala i rekla da nema potrebe. Babica na Sv. Duhu je rekla samo mazati uljem i to je vjerojatno najpametniji savjet za prevenciju pucanja
Meni je malo bed da on vidi sve te grozote, ali mi vise znaci to da je uz mene, i on zeli biti prisutan i uvjerava me da mu ne mogu biti gadna nikako i da to nije bitno. 😂🙈
Ako ne žele ne moraju vidjeti ništa jer stoje kod vašeg uzglavlja, posteljica pada niže pa ju ne moraju vidjeti.
A žene kad rode, unatoč znojenju, su predivne, blistaju, ja sam se čudila kako dobro izgledam na slikama nakon svega.
A i frendice kad pošalju slike nakon poroda izgledaju super svježe
Super, drago mi je da je muz na porodu gore kod glave, a ne dole među nogama 🙈😂🤣 haha u filmovima uvijek trce s kamerama i guraju nos među noge i padaju u nesvjest.
Ma ako hoće može on gledati i sami izgon, neće ga babica micati, no ako je gadljiv ne mora ništa vidjeti ako ti stoji pred glave. Ni ti nećeš ništa vidjeti 😁 samo malu štrumfetu kad izađe
Danas masiranje međice vidim kao potpuni gubitak energije, jer nije uopće lako zbog stomaka, a ni ugodno jer peče, tkivo je tada tvrdo i osjetljivo, ne kao sada, i svakako ne predstavlja nikakvo seksualno uzbuđenje. A meni je i bio stres da si još neke bakterije ne ubacim unutra pa sam sve uvijek sterilizirala i ruke prala ako bi nešto drugo dodirnula…. Ma čista gnjavaža, a još kad sam vidjela koliko to ona raaaasteže… Nema smisla
A i na tečaju u Vinogradskoj se ginekologinja, na upit o masiraju doma samo nasmijala i rekla da nema potrebe. Babica na Sv. Duhu je rekla samo mazati uljem i to je vjerojatno najpametniji savjet za prevenciju pucanja
Haha i ja sam takva, perem ruke sto puta dnevno, sve moram dezinficirati... koje ulje je naj? Bademovo, kokosovo ili to neko parafinsko?
Danas masiranje međice vidim kao potpuni gubitak energije, jer nije uopće lako zbog stomaka, a ni ugodno jer peče, tkivo je tada tvrdo i osjetljivo, ne kao sada, i svakako ne predstavlja nikakvo seksualno uzbuđenje. A meni je i bio stres da si još neke bakterije ne ubacim unutra pa sam sve uvijek sterilizirala i ruke prala ako bi nešto drugo dodirnula…. Ma čista gnjavaža, a još kad sam vidjela koliko to ona raaaasteže… Nema smisla
Haha i ja sam takva, perem ruke sto puta dnevno, sve moram dezinficirati… koje ulje je naj? Bademovo, kokosovo ili to neko parafinsko?
Parafinsko sigurno ne jer je mineralno, no jeftino je pa ga zato imaju. Ja za sve imam čisto bademovo - i mazanje trbuha i higijenu bebe kasnije
Joj sto se tice poroda voljela bi da je muž samnom 😅 ja sam preplašeni panicar placip.cka kad nes nije dobro, jedino on me uspije umiriti 😅
2021. M 💗
Hvala ti na ovome!
2021. M 💗
Haha, zasto ne zelite muzeve u rađaoni? 😂🙈
Jesu li preveliki panicari pa bi vas samo nervirali ili ste vi sramezljive pa ne zelite biti gadne pred njim?
Moj je plasljiv sto se tice tih stvari i panicar tako da... nije neka korist :D jedino to masiranje prije samog poroda mozda, mada mislim da dobijemo babice /sestrice koje su uz nas i masiraju nas (bar sam cula iz iskustva drugih zena s te poliklinike). Da dodje u radjaonu - mislim da bi se onesvijestio :D s druge strane ne bih ni ja voljela da gleda sve to, pogotovo ako budem vristala i sl :D ili da vidi dole haos
👩🦰 - 31
👨- 40
Baby girl <3
I ja ću danas malo više odmarati, baš osjećam da mi treba. Također imam kao grčeve u trbuhu. Za sada ne pijem nikakav magnezij. Koji vi uzimate, imate li neku preporuku?
Meni je kod grčeva (doduše totalno nevezano za trudnoću nego dok sam baš intenzivno trenirala) u nogama jako pomogao magnezij citrat od Solgara i to sam pila 400mg (2 tablete). 60 kom je oko 150 kn.
Sortiraj odgovore
Najstariji