Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    24. Veljača 2021. 10:08

Clio35

Mirjam2

Mirjam2

Ana, ako ti nisu dali uputstva za ogtt znači da isto normalno jedeš, doručkuješ. Dođeš tamo, popije se 75g glukoze na čašu vode i nakon sat vremena vade krv i ideš doma. Kad je veliki ogtt onda rade još jedno vađenje nakon prvog, isto sat vremena nakon

I da se nadovežem, ogtt mi je u pola 11. Ne vjerujem da bi dopustili trudnici gladovanje čitavo jutro bez da ti nešto ne napomenu.
    .
    Moj dorucak već par mjeseci tokom tjedna: običan jogurt+2 žlice zobenih+žličica chia+svježe voće što imam, danas kivi i malo manga. Isto ću jesti i prije pregleda.

Sto se tice OGTT, ja sam to radila sa 15 tt. I sad opet 1.3 idem na kontrolu. Receno mi je kao i prethodni put doći u 7.30 u laboratorij nataste, dan prije se ne smije jesti 8-10 sati prije vađenja. Prosli put sam došla u 7 sati, izvadili mi krv, zatim sam popila tu glukozu, velika casa. Zatim mirujes sat vremena, ponovno ti vade krv, opet mirujes sat vremena i onda ti izvade krv. Znaci gledaju 3 vrijednosti. Tako je bar kod nas i to traje sveukupno 2 sata

Da, to je tzv "veliki ogtt" ovdje u DE koji se radi ukoliko vrijednosti "malog ogtta" nisu dobre. I taj je sva sreća samo jedno vađenje krvi nakon sat vremena. I sa obaveznim doručkom prije. 

mara5
    24. Veljača 2021. 10:15

Maryy29

Znaci ja sam radila do 12 mjeseca i sad sam na zavodu, primam tri mjeseca naknadu. Imam uvjet od 12 mjeseci u dvije godine vec sad, al kad da se prijavim u novu firmu da primam puni iznos porodiljnog.

Aha, ja sam krivo shvatila kao da je prelazak s posla na posao.
    Sto se tice ove situacije sa prekidom stvarno ne znam, ali najsigurnije je da kontaktiras hzzo i pitas za info

🙅‍♀️30, 🙋‍♂️29

miska
    24. Veljača 2021. 10:26

Mirjam2

miska

Mirjam2

Miška i mene patronažna na slijedećem pregledu prikopčava na CTG tako da mislim da nije zbog pulsa nego im je očito takva praksa 🤷 Također je rekla da moram puno vode piti, tj normalno, da ne dođem dehidrirana

Joj super sto si javila, sad mi je lakse. 🥰 Jer svugdje na netu sam citala da to rade tek na kraju, zadnjih mjesec ili dva a nisam pitala jucer sestru kad mi je dogovarala termin.

Ne znam ni zašto je to tako ovdje 😄 Možda jer mi je slijedeći pregled samo dopplerom slušanje srca bez uzva? Jesi ti kod patronažne idući put ili ginekologinje?

Ja idem samo kod ginekologa i platila sam dodatno da mi svaki put radi i uzv. Patronazna mi je bila jednom na razgovoru i rekla sam joj da cu ici na preglede kod ginekologa, a ona ce mi dolaziti nakon poroda.

miska
    24. Veljača 2021. 10:31

Kiflica

miska

Zaboravila sam napisati, ja pijem i terapiju za usporenu stitnjacu, a koliko sam vidjela ona utjece dosta na puls. Probat cu do iduceg pregleda sto vise u setnju, piti vise vode i pratiti tlak. Ja mislim da je to meni kombinacija -malo genetika, trudnoca, stitnjaca i ove glupe maske s kojima ne mogu disati. I kad sam isla na hitnu za upalu mjehura, dr mi je tamo rekao: jako ste crveni u licu, to je od maske, trudnicama je teze disati.

Miska, sve si dobro izanalizirala, mislim da je kod tebe kombinacija stitnjace, uobicajenih trudnickih simptoma i najvise - straha… osobito jer su ti rekli za hematom. A njega se ne trebas bojati, rekli bi ti doktori da je opasno. Ja znam nekoliko frendica koje su mirovale zbog hematoma i sve je bilo super. Mi trudnice i inace teze disemo, a osobito ako nismo navikle na masku, no mislim da je tebe panika ulovila. Ja sam isto uvijek malo u frci na samom pregledu, a između pregleda sam mirna. Evo sto se maske tice, dok sam radila sam se navikla nosit ju 8 h dnevno i jos bi ju nekad zaboravila skinuti sa sebe na putu do doma…a sad kad sam se odvikla i kad trebam stavit samo za pregled ili uci u ducan 2 x mjesecno, mi je postalo cudno.. hehe

Hvala ti. 🥰 Mislim i ja da ce biti sve ok, cim mi nisu spominjali ni mirovanje niti ista. Istina to za masku. Ja sam radila u trgovini, znaci 8h maska i pricas stalno sa kupcima na blagajni i mogla sam bez problema. Ne radim od pocetka trudnoce i sad mi je muka otici u trgovinu ili kod doktora, jedva disem s njom. Ova corona mi ubila volju za shoppingom 😂

24. Veljača 2021. 11:20

Luckyy42

Mirjam2

Da, to je tzv "veliki ogtt" ovdje u DE koji se radi ukoliko vrijednosti "malog ogtta" nisu dobre. I taj je sva sreća samo jedno vađenje krvi nakon sat vremena. I sa obaveznim doručkom prije.

Meni isto nista nisu rekli, al sljedeci tjedan imam ogtt i pise mi u knjizici doci nataste🤷🏼‍♀️

Ptobijaš led, izvijestit ćeš nas 😄 Ana, najbolje nazovi i pitaj! 

Kiflica
    24. Veljača 2021. 12:13

Istina je da su oni spustili ljestvicu za secer u zadnjih nesto godina, ali s razlogom, jer ako zena ima nekontrolirani secer moze doci do deformacija dok djeteta (i ne mora), do vece porođajne tezine i carskog reza, do vece sanse da dijete ima dijabetes 1, do preklampsije kod zena... za nasu zastitu su napravili novu ljestvicu, ne zato jer oni imaju neke koristi od toga da se mi sad zdravije hranimo.😂 
    Tako da, jedite kao i inace i kakvi budu rezultati tako slusajte doktore i bit ce sve ok. 
    Ima zena koje znam koje imaju viska kg, ubijaju se u kolacima i svi testovi secera im pokazuju nizak secer. A ja recimo se zdravo hranim, mrsava sam i moj secer luduje. Necete prevarit test kako god i nemote se tjesit da je ljestvica kriva ako bude visok, nego pomalo kako dr.kazu  da trebate, tako cete radit i bit ce sve ok.

Bojana2017
    24. Veljača 2021. 12:51

Kiflica

Istina je da su oni spustili ljestvicu za secer u zadnjih nesto godina, ali s razlogom, jer ako zena ima nekontrolirani secer moze doci do deformacija dok djeteta (i ne mora), do vece porođajne tezine i carskog reza, do vece sanse da dijete ima dijabetes 1, do preklampsije kod zena… za nasu zastitu su napravili novu ljestvicu, ne zato jer oni imaju neke koristi od toga da se mi sad zdravije hranimo.😂
    Tako da, jedite kao i inace i kakvi budu rezultati tako slusajte doktore i bit ce sve ok.
    Ima zena koje znam koje imaju viska kg, ubijaju se u kolacima i svi testovi secera im pokazuju nizak secer. A ja recimo se zdravo hranim, mrsava sam i moj secer luduje. Necete prevarit test kako god i nemote se tjesit da je ljestvica kriva ako bude visok, nego pomalo kako dr.kazu da trebate, tako cete radit i bit ce sve ok.

Tačno tako, i ja se uglavnom zdravo hranim, raznovrsno, grickalice, sokove (naročito gazirane) i ne pogledam. Pojedem tu i tamo slatkiše, ali ništa pretjerano i recimo meni je šećer bio na granici.
    Sad jedem kao i do sad normalno pa ću nakon mjerenja vidjeti šta i kako.
    Nadam se da neće biti visok, ali i da bude Bože moj, dijeta i polako do poroda 
    Ova mala u stomaku je dosta živahna po cijelu noć tako da će mi biti veselo 
    Noćas u pola 3 mi dolazi u sobu ćerka da kaže da bi kod mene spavala, ova se u stomaku isto razigrala, a mami nema spavanja 

Iskra 19.12.2017.
    Iris 05.07.2021.

Mallla
    24. Veljača 2021. 13:20

Mene oggt ceka sutra, kod nas se ne narucuje nego kada dođeš...tako da ujutro idem kampirat ispred laboratorija. I da nađoh na sztanicama zavoda za javno zdravstvo uputu kakvu mi j3 dala gin. Doci natašte, zadnji obrok do 19h prethodni dan i ne pretjerivati prethodni dan! Uglavnom je to sve isto kao i prije 4god!
    Mary ako se ne varam tko je pitao za puni porodiljni. Dakle 9mj neprekidnog ili 12mj staža s prekidima u posljednje 2 godine moraš imati. Kod tebe bi bio ovaj dio s prekidima dakle 12mj staža u posljednje 2 godine (ako sam dobro shvatila pitanje). Predajes minimalno zadnje 3 platne liste ako ih nemas 6. I naravno u trenutku otvaranja porodiljnog moras biti pod ugovorom! To je najbitnija stavka da si pod ugovorom!
    https://hzzo.hr/rodiljne-i-roditeljske-potpore

url=https://lilypie.com]

• Raven7
    24. Veljača 2021. 13:58

Kako su svabe prilagodile sve trudnicama, a nasi ovdje pustaju nas da gladujemo 😂😂 ja isto ne znam kako cu ujutro izdrzat bez dorucka jer me tjera na povracanje ako ne pojedem nesto😬😅 vidjet cemo za mjesec dana tek idem na ogtt 💪🏽

➕4.11.2020.
    It's a boy 💙
    Termin poroda 09.07.
    Rođenje 20.07.2021.

[url=https://lilypie.com [/url

matea1989
    24. Veljača 2021. 14:04

Ja isto sutra idem na ogtt, moram doći u lab u 7i30 kad počinje raditi, nemam svoj termin. Doktorica mi je rekla da 12 sati prije vađenja krvi ne jedem ništa, odnosno do 19h prethodnog dana. Upute za prehranu mi nije dala ali mi je rekla da mogu normaono popiti eutirox prije ogtt-a. Ja planiram normalno jesti, pa ćemo vidit sutra.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.